Assalamualaikum.
Ramai yang sudah tahu kebaikan Collagen dan pelbagai jenis produk dipasaran yang dikeluarkan berasaskan Collagen.
 
Disini saya kongsikan antara tips-tips untuk memilih Collagen.
 
  • Pilih dalam bentuk minuman atau kapsul berbanding dengan kolagen yang disuntik. Ini bagi memastikan sintesis enzim diserap secara maksimum ke dalam tubuh badan.
 
  • Pillih saiz Collagen sekurang-kurangnya 1000 dalton  ke bawah. Rata-rata saiz kolagen yang ada dipasaran adalah 2000-5000 dalton. Lebih kecil saiz Collagen lebih bagus dari segi penyerapan yang optimum serta kesan yang lebih cepat.
 
  • Pemilihan Collagen yang mempunyai emolient yang unggul dan boleh memberikan kelembapan yang berpanjangan.
 
  • Memilih Collagen yang mempunyai sumber B-Complex dapat membantu proses pembentukan Collagen semulajadi dalam badan.
 
  • Pilih Collagen mempunyai bahan yang meransang pembentukan hyaluronic kerana ia membantu menegangkan kulit. Ia berfungsi untuk mengikat Collagen dengan serat elastin.
 
  • pastikan Collagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan awal penuaan.
 Sumber : Majalah Rapi
Edisi : 15 June 2014
Artikel : Keajaiban Kolagen – Protein semulajadi untuk kulit kekal muda.
 
Memperkenalkan produk Collagen Shaklee.
Yang menepati ciri-ciri terbaik pemilihan Collagen terbaik.
 
 
 Mempunyai saiz Collagen 1000 Dalton yang memudahkan penyerapan Collagen ke dalam badan.
 
Mengandungi antioksidan, vitamin B2 dan B6 dan Vitamin C
 
 
Maklumat lengkap mengenai Collagen Powder Shaklee, boleh di dapati disini.
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Klik Disini

Assalamualaikum Cantik-cantik sekelian.
Hari ni saya nak kongsi hasil penemuan / pembacaan saya dari majalah Rapi Edisi 15 June 2014.
Yang Cover Si Cantik Manis Emma Maembong tu.
 
Boleh refer mukasurat 32-34 artikel mengenai kebaikan collagen.
Dan disini saya akan cuba olah dalam bahasa yang lebih simple.
Collagen merupakan bahan penting dalam dunia kecantikan.
Ia bukan sahaja membantu mengurangkan dan melambatkan kedutan malah memastikan kulit kekal segar dan anjal.
 
Kebaikan Collagen Untuk Tubuh Badan :
 
1. Collagen Untuk Kesihatan Sendi
 
Kajian bebas dari Jerman dan Czechoslovakia mencadangkan pengambilan Collagen diamalkan sebanyak 7 – 10 gram sehari selama 30-90 hari bagi mengurangkan kesakitan disebabkan arthritis.
 
Collagen juga dipercayai dapat membantu melancarkan kesihatan sendi dan mengurangkan kesakitan terutamanya bagi anda yang mengidap osteoperosis.
 
2. Kolagen untuk Kesihatan Rambut
 
Collagen dapat membantu meningkatkan kekuatan struktur protein malah dapat menstabilkannya.
Salah satu punca keguguran rambut juga berpunca daripada kekurangan Collagen.
Terdapat produk shampoo yang mempunyai Collagen, tetapi pengambilan supplemen adalah cepat menampakkan kesan.
 
3. Collagen Untuk Kuku
 
Masalah kuku rapuh berpunca dari faktor umur, rutin harian, kekurangan air, faktor cuaca dan juga kekurangan Collagen dalam badan.
 
kekurangan Collagen akan mengganggu penjanaan semula tisu lembut yang mengakibatkan kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem llimfa.
 
Ia juga menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi yang mempunyai kesan ke atas kesihatan menyeluruh.
 
4. Kolagen untuk Kulit.
 
Kandungan Collagen dapat membantu mengekalkan keanjalan dan kelembapan kulit.
ia juga mempercepatkan pemulihan sel kullit jika berlaku kecederaan yang menyembakan parut.
 
Collagen menggalakkan penyerapan asid amino yang penting bagi mengurangkan lemak dalam badan.
 
 
Cara semulajadi untuk menggalakkan Collagen secara semula jadi.
  • Kurangkan pendedahan kepada pancaran sinar UV
  • Amalkan senaman Wajah setiap hari
  • Berhenti Merokok
  • Tidur yang cukup
  • Pakai krim pelindung matahari SPF 30
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Klik Disini

 
4 Langkah Penjagaan Kesihatan Shaklee terdiri daripada :
 
 
Diharap huraian saya mengenai set cadangan kesihatan jantung sihat Shaklee dapat membantu semua pembaca memahami bagaimana supplemen dapat membantu kita menjaga kesihatan.
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 

Atau Untuk Pesanan Terus Menggunakan Credit Card / Debit Card

Klik Disini

 
Assalamualaikum.
Beberapa hari lepas kita dah go through langkah 1-3 dalam penjagaan kesihatan jantung


Dan langkah terakhir adalah perlindungan dengan produk VIVIX Shaklee.


Vivix lebih dikenali sebagai anti penuaan.
Tetapi bagaimana Vivix boleh menjaga kesihatan jantung?


Vivix bertindak secara berkesan di peringkat sel.
Ia termasuk juga peringkat sel-sel jantung.
Vivix mempunyai unsur NRF2 yang memberi perlindungan dari radikal bebas, keradangan dan toksin sekali gus memestikan jantung kita sentiada “muda”

Vivix juga mempunyai unsur Resveratrol dan Polifenol yang merupakan antioksida yang kuat.

Kenapa anti-oksida penting bagi kesihatan jantung?

Merujuk pada gambar diatas, bahan anti-oksida dapat melindungi salur arah dari proses pengoksidaan.
Dengan ertikata lain, dapat mengelakkan salur darah menyempit disebabkan oleh “karat” hasil proses pengoksidaan.

Kesimpulannya, fungsi Vivix untuk kesihatan jantung adalah : 
1. Melindungi jantung dari penuaan
2. Melindungi dalur darah daripada kerosakan radikal bebas.
3. Turunkan risiko penyakit jantung.

So sekarang kita dah boleh gambarkan sikit-sikit macamana supplemen ni bertindak dalam menurunkan kadar kolesterol sekali gus menjaga kesihatan jantung kita.

Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Assalamualaikum.

Berjumpa lagi kita dalam minggu belajar mengenai kesihatan jantung.

Ok sebelum ini,

Langkah 1 dan 2 lebih tertumpu kepada kadar kolesterol dalam darah.
Lebih tertumpu kepada PUNCA penyakit jantung.


Langkah 3: Menguatkan, tertumpu kepada kekuatan jantung itu sendiri.
Selepas kolesterol dalam darah diturunkan, jantung kita juga perlu cukup kuat untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Kat bawah ni sistem peredaran darah manusia.
Jantung kita mengepam hampir 2000 gelen darah ke seluruh bahagian tubuh setiap hari. Oleh itu, jantung memerlukan tenaga yang cukup kuat untuk mengepam darah ke seluruh badan.

 Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien koenzime Q10 (CoQ10), yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oeh tubuh dan wujud di dalam semua sel. 



CoQ10 sangat penting dalam memberikan kekuatan kepada otot jantung.
Tetapi, bermula seawal 20 tahun kadar penghasilan enzim CoQ10 mula berkurang secara semulajadi.
Make it worth, pengambilan sesetengan ubat akan menurunkan kadar penghasilan CoQ10 dengan llebih cepat.

Dan untuk mengatasi masalah bekalan CoQ10 ke jantung,
CoQHealth Plus Shaklee dapat membantu anda.

CoQHealth Plus Shaklee mengandungi CoQ10, Vitamin E dan green tea.
Keistimewaan CoQHealth Shaklee
  • Mengandungi campuran proprietari CoQ10 dan resveratrol, ramuan-ramuan yang membantu menjana jantung anda.
  • Bagi Jantung – Satu sistem penghantaran dengan menggunakan minyak jantung.
  • Semulajadi.

Keterangan lanjut mengenai CoQHealth disini.


Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 



Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Minggu ni kita belajar pasal jantung je.
“Kita” ke?
Saya la kot.
Tapi saya akan cuba fahamkan pembaca-pembaca dengan bahasa orang kebanyakan mcam saya ni

Sebab saya taknak bila ada orang tanya nanti saya just jawab 
“Makan je nanti kolesterol turun”

Tak puas hati camtu.
Otak saya perlu berfikir dengan cergas dan pintar supaya customer pun faham macamana produk-produk Shaklee bertindak.

Ok..
Kalau sebelum ini saya dah terangkan bagaimana phytocol bertindak dalam membenteras / memcegah dari kolesterol dalam badan meningkat.
Boleh refer Entry Langkah 1 : Pencegahan.


We move to the next step.
Penurunan dengan produk kesayangan saya iaitu OMEGA GUARD.

Mesti ada yang keliru 
“Phytocol turunkan kolesterol. Omega pun sama. Habis tu kenapa Shaklee buat produk yang fungsinya sama?”
Saya yang keliru awal-awal sebab tu saya study.

Perbezaan Fungsi Phytocol Dan Omega Guard Shaklee

Seperti yang saya terangkan dalam entry sebelum ini, Phytocol-ST bertindak dalam sistem pencernaan kita dan menghalang kemasukan kolesterol dalam salur darah kita.
So Fitosterol akan jadi bodyguard dalam sistem penghadaman kita.
Apa kita makan hari tu, fitosterol tahan.

Macamana pulak dengan kolesterol yang dah ada dalam salur darah?
Haaa.. tu keje Omega Guard Shaklee

Omega Guard berfungsi untuk menyingkirkan kolesterol dari dalam salur darah.
Soooo.. nampak tak?
Phytocol tahan kolesterol dari masuk, Omega Guard bersikan mana yang dah ada dalam salur darah.

Fungsi Omega Guard dalam menurunkan kadar kolesterol.

Omega Guard Shaklee, terdiri dari kandungan minyak ikan Omega-3 yang tinggi.
Omega Guard Shaklee mempunyai kandungan super tulen yang menjalani proses penyullingan 3 molekul.
  • Bebas dari logam berat dan bagan tercemar
  • Tidak mengandungi lemak trans dan oksida
  • Tidak berbau dan rasa ikan

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kepekatan kandungan DHA dan EPA yang terdapat dalam 1 kapsul Omega Guard Shaklee adalah yang tertinggi berbanding jenama lain.


Kebaikan dan fungsi lain Omega Guard boleh refer entry
So sekarang kita dah boleh gambarkan sikit-sikit macamana supplemen ni bertindak dalam menurunkan kadar kolesterol sekali gus menjaga kesihatan jantung kita.

Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Tahukah anda, di Malaysia bagi penghidap kolesterol tinggi 1 dari 3 kematian mereka adalah berpunca dari masalah jantung.

Ini menunjukkan, orang yang mempunyai kadar kolesterol yang tinggi berisiko tinggi untuk mempunyai masalah jantung.

Siapa kata ini hanya penyakit orang-orang tua?

Apa kaitan antara kolesterol tinggi dan masalah jantung?

Jantung berfungsi untuk mengepam darah melalui salur darah ke seluruh badan.

Kolesterol jahat (LDL) menghalang / menyempitkan salur darah yang memaksa jantung bekerja keras untuk membekalkan darah beroksigen keseluruh badan.



Kadar Kolesterol yang tinggi juga boleh menyumbang kepada :
  • Sistem seksual terjejas
  • Tekanan darah tinggi
  • Diabetis
  • Penyakit Hati
  • Penyakit jantung
  • Serangan Angin Ahmar

Anda Berisiko Untuk Mendapat Kolesterol Tinggi Jika :
  • Merokok
  • Berlebihan berat badan
  • Stress
  • Pemakanan Tidak Seimbang
  • Mengalami masalah hati.

Tetapi Penyumbang Paling Besar Adalah 
PEMAKANAN

Tahukah Anda?
Kita memerlukan kurang dari 300mg kolestrol sehari untuk dewasa normal

dan

kurang 200mg kolesterol untuk pengidap penyakit jantung.

Kandungan Kolesterol Dalam makanan Malaysia?

Oleh itu, hampir kesemua rakyat Malaysia berisiko tinggi untuk mempunyai kadar kolesterol yang tinggi.

Oleh itu, rangkaian produk kesihatan Jantung Shaklee bermula dengan
 Langkah 1 : Pencegahan
Bagi Mencegah Masalah Jantung, kita perlu mengawal kadar kolesterol terlebih dahulu.

Dan ini merupakan tugas

Phytocol ST Shakee


Yang dicipta khas untuk mengawal kadar kolesterol dalam badan.
Tahukah anda 600 juta rakyat Malaysia mempunyai kadar kolesterol yang tinggi dan sebahagian besar dari mereka tidak menyedari yang mereka adalah sebahagian dari statistik tersebut.

Kadar Kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan salur darah kita menjadi sempit.




Dan individu yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi mempunyai risiko yang tinggi untuk terkena serangan jantung dan serangan angin ahmar.

Keistimewaan Phytocol ST?

Phytocol-ST diperbuat dari bahan yang dipanggil FITOSTEROL

Apa itu Fitosterol?

Fitosterol adalah Unsur sterol semulajadi yang kebanyakan terdapat dalam sumber tumbuhan dan bijirin. 
Fitosterol berfungsi untuk menghalang kolesterol masuk dari sistem pencernaan ke saluran darah kita.

Bagaimana Fitosterol Berfungsi?

Struktur kimia fitosterol seakan-akan kolesterol



Fitosterol dan kolesterol akan “berebut” ruang untuk masuk ke sistem darah dari sistem pencernaan.
Tetapi fitosterol tidak boleh menembusi dinding salur darah dan terus meliputi permukaan dinding. 
Dalam situasi ini, kolesterol tidak dapat masuk ke dalam salur darah dan akan disingkirkan dari badan melalui sistem pengkumuhan.


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) menyarankan pengambilan Fitosterol sebanyak 2000mgdapat menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi.

Phytocol- ST Shaklee dapat membekalkan fitosterol kepada badan dengan mudah dan efficient.


Dapatkan info lanjut mengenai 4 Langkah Kesihatan Jantung Disini



Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


Pada June 2014, Shaklee telah mengeluarkan produk terbaru iaitu :

Phytocol ST Shakee

Yang dicipta khas untuk mengawal kadar kolesterol dalam badan.
Tahukah anda 600 juta rakyat Malaysia mempunyai kadar kolesterol yang tinggi dan sebahagian besar dari mereka tidak menyedari yang mereka adalah sebahagian dari statistik tersebut.

Kadar Kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan salur darah kita menjadi sempit.




Dan individu yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi mempunyai risiko yang tinggi untuk terkena serangan jantung dan serangan angin ahmar.

Keistimewaan Phytocol ST?

Phytocol-ST diperbuat dari bahan yang dipanggil FITOSTEROL



Apa itu Fitosterol?

Fitosterol adalah Unsur sterol semulajadi yang kebanyakan terdapat dalam sumber tumbuhan dan bijirin. 
Fitosterol berfungsi untuk menghalang kolesterol masuk dari sistem pencernaan ke saluran darah kita.

Bagaimana Fitosterol Berfungsi?

Struktur kimia fitosterol seakan-akan kolesterol



Fitosterol dan kolesterol akan “berebut” ruang untuk masuk ke sistem darah dari sistem pencernaan.
Tetapi fitosterol tidak boleh menembusi dinding salur darah dan terus meliputi permukaan dinding. 
Dalam situasi ini, kolesterol tidak dapat masuk ke dalam salur darah dan akan disingkirkan dari badan melalui sistem pengkumuhan.


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) menyarankan pengambilan Fitosterol sebanyak 2000mg dapat menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi.

Phytocol- ST Shaklee dapat membekalkan fitosterol kepada badan dengan mudah dan efficient.

Perbezaan Phytocol Shaklee dan 
Omega Guard Shaklee

 Phytocol-TM Shaklee berfungsi sebagai langkah pencegahan. 
Kolesterol dihalang masuk ke sistem darah bermula dari bahagian pencernaan lagi.
Apabila kolesterol dihalang masuk, sekaligus ini akan merendahkan paras LDL (Kolesterol Jahat) di dalam darah.

Omega Guard pula berfungsi menurunkan paras LDL yang telah berada dalam sistem darah kita.

Tidak perlu ragu dengan keberkesanan Phytocol Shaklee yang telah menjalani 80 ujian keberkesan dalam menurunkan kadar kolesterol semula jadi.


Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
Jom Bercantik-Cantik untuk raya nanti.



Apa yang kita dapat dengan promosi ini?

  • PERCUMA : 1 botol Vita-E Complex dengan pembelian 6 botol.
  • PERCUMA : Keahlian Shaklee Seumur Hidup
  • Cash Back : Rebat sebanyak Rm 35 terus ke akaun anda pada bulan July tanpa syarat.
  • Discount : Penjimatan 20-30% untuk semua produk Shaklee seumur hidup

Kelebihan Vitamin E Shaklee berbanding Jenama lain.

  • Diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E yang aktif secara fisiologi
  • Digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta).
  • Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E
  • Rahsia Besar Vitamin E Shaklee : Formulasi baru dengan tambahan Grape Seed Extract ( Ekstrak biji anggur)


Kebaikan Grape Seed Extract
  • Menyingkirkan radikal bebas
  • Mengurangkan radang (inflammatory) 
  • Membantu kesihatan otak dan mata – Meningkatkan peredaran micro dan kardiovaskular.
  • Mencegah masalah kelenjar prostat
  • Melambatkan proses penuaan

 Kebaikan Vitamin E

  • Melindungi jantung
  • Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif 
  • Antipenuaan 
  • Antioksida yang kuat 
  • Kelestarian Tenaga 
  • Memperbaiki Arthritis 
  • Menghalang keguguran 
  • Memperbaiki Parut 

Lebih Info 

Vitamin E adalah salah satu produk yang terkandung dalam set cadangan untuk kecantikan kulit.
Selain Kecantikan, Vitamin E juga penting untuk kesuburan.
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...