Assalamualaikum.
 
Entry kali ni lain sikit.
Sebab ianya lebih bersifat peribadi.
Lebih bersifat pandangan peribadi terhadap Shaklee.
 
Shaklee merupakan rangkaian produk kesihatan yang diyakini di hampir seluruh dunia.
Selain itu, ada juga yang mengenali Shaklee sebagai satu jenamayang berjaya membuka peluang untuk orang menjana pendapatan tambahan.
 
Dan kalau diselidiki lebih dekat, ada yang sudah bergelar jutawan hasil pendapatan Shaklee.
(Doa dan usaha saya kearah itu. Aminnnn)
 
Ok.. Saya taknak citer pasal Shaklee sebagai sumber pendapatan tambahan.
Kalau berminat untuk mendaftar keahlian Shaklee, boleh refer dibawah.
 
 
Sebenarnya saya mahu cerita pasal seorang bekas personality TV, yang diuji dengan penyakit tetapi hidup dia totally different sekarang.
 
Beliau adalah Law Chu Hian.
 
Bekas pembaca berita mandarin NTV7 dan juga pengacara Edisi Siasat NTV7 Versi Mandarin.
Saya pernah berjumpa dan mendengar kisah beliau semasa 1 sesi training New Distributor di Times Square.
 
Terasa kagum dan seolah-olah tidak mempercayai yang beliau pernah mengidap kanser satu ketika dulu.

 

 
 
Dan yang membuatkan saya macam “Ehh.. biar betul?”
adalah pada 2014 umur dia sudah melebihi 50 tahun.
Dari segi paras rupa dan gaya dia berlari ke atas pentas tak menunjukkan umur beliau.
Dan bila dia tunjuk gambar ni..
 
 
Saya takkan tahu yang mereka adalah orang yang sama jika takder orang inform saya.
 
Yes..
Mereka adalah orang yang sama.
Apa yang membuatkan Lau Chu Hian berubah dan mendapat kesihatan yang baik seperti sekarang.
Wajah awet muda, stamina masih kuat.
 
Rahsia yang tidak rahsia lagi.. ViVix..
 
 
Resveratrol merupakan unsur utama Vivix Shaklee yang mengandungi 10x ganda lebih banyak berbanding produk lain.
 
Fungsi Resveratrol :
 Vivix bertindak jauh ke dalam sel dengan 4 cara :
 
 
 
Disebabkan Vivix bertindak dari sel dimana merupakan binaan asas tubuh badan kita, jadi hasil yang terpancar adalah lebih asli dan original berbanding kaedah luaran atau kosmetik.
 
Saya taknak cerita panjang mengenai kebaikan Vivix disini,
boleh refer entry
 
 
Nasihat dari Mr Lau hari tu adalah, gunakan Vivix dari awal supaya kita dapat mengurangkan risiko penyakit dan juga memiliki wajah dan stamina yang lebih muda.
 
 
Selain dari segi kesihatan saya juga kagum dengan apa yang dia percaya.
 
1. Sayangi ibu bapa. Usaha dan buat mereka bahagia pasti kita akan bahagia dan berjaya.
 
2. Teruskan memberi – Bukan sekadar wang ringgit tetapi juga ilmu. Teruskan sharing ilmu dan tips yang kita tahu supaya orang lain mendapat manfaat yang baik.
 
Bersyukur.. Saya sentiasa dijumpakan dengan orang-orang berjaya dan tidak lokek berkongsi rahsia kesihatan dan juga rahsia kejayaan.
 
Ingin merasai kehebatan Vivix?
Dapatkan sekarang.
 
Untuk Lebih Info dan konsultansi boleh hubungi 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
Bermula July 2014 Shaklee mempekenalkan sistem baru untuk pembelian produk melalui online.
 
 
Apa itu Esell Shaklee?
 
Sistem pembelian produk Shaklee secara online terus ke sistem Shaklee Malaysia dengan harga runcit (Retail Price)
 
Nikmati penjimatan 15-20% dengan menjadi ahli Shaklee
Jika sebelum ini, pelanggan akan menghubungi Agen Shaklee dan pembelian melalui kaedah pemindahan wang (Bank Transfer) antara pelanggan dan agen Shaklee dan penghantaran akan diuruskan oleh agen Shaklee.
 
Tetapi dengan Esell, transaksi menggunakan Credit Card atau debit card adalah antara Pelanggan dan Shaklee Malaysia.
 
Kebaikan Esell Shaklee
 
  • Transaksi terjamin
  • Tidak perlu berhubung dengan SID kecuali untuk konsultansi.
  • Kadar kos penghantaran flat rate Rm 10.00 untuk semua berat.
 
 
Manual Menggunakan ESell
 
Langkah 1 : Klik “Beli Sekarang” setelah mengenalpasti set pilihan
 
 
 
 
2. Persetujuan untuk urus niaga dan briefing mengenai T&C.
Pilih “Agree” 
Klik “Next”
 
 
 
Step 3 : Pastikan paparan adalah produk pilihan anda.
Sahkan kuantiti dan produk.
Klik “Check Out”
 
Step 4 : Isikan maklumat peribadi untuk tujuan penghantaran.
Penghantaran adalah menggunakan perkhidmatan GDEX.
Semak dan pastikan maklumat adalah betul supaya proses penghantaran berjalan lancar.
 
Apabila maklumat lengkap, klik “Continue”
Step 5 : Paparan pengesahan order.
Sahkan produk, jumlah bayaran dan maklumat pembayaran.
Klik “Proceed For Payment”
Step 6 : Maklumat Pembayaran.
Isikan maklumat Credit Card / Debit Card.
Klik “Confirm Payment”
Step 7 : Slip Order.
Boleh save / print untuk bukti pembelian jika ada hal-hal berbangkit.
Dan untuk konsultansi sila hubungi saya,
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
 
 
 
Ramai yang mula risau bila berpuasa je stamina atau bekalan tenaga merudum.
Belum pun masuk tengahari dah mula nak senyum pun dah tak daya.
Bagi yang menyusukan mula risau pasal supply EBM.
 
Macam saya.. takder mood nak bersahur makan nasi bagai sebab En Suami jenis bersahur sebelum tidur.
Bangun beberapa minit sebelum subuh untuk minum air.
 
So takder mood la saya nak makan nasi bagai.
Tapi saya tetap perlukan makanan untuk kekal bertenaga sepanjang hari.
Lagi pun sahurkan banyak hikmah.
 
Jadi penyelesaian saya adalah Shaklee.
 
Kegemaran saya dan semestinya mendapat permintaan tinggi dibulan puasa ni adalah ESP Shaklee.
 
Blend sekali dengan kurma memang sedap.
Manis kurma tu memang matching dengan ESP.
Memang cukup untuk mengenyangkan masa sahur dan kekal bertenaga sepanjang hari.
 
 
Untuk membantu tubuh kita terhidrat kembali selepas seharian berpuasa, semestinya tugas Performance Drink Shaklee 
 
 
 
Berperisa oren, sedap diminum bersama ais.
Just bancuh dengan air masak sebab serbuknya senang larut.
 
Kepada yang liat nak minum air dan nak pastikan kita minum air yang secukupnya walaupun kita berpuasa seharian.
 
Ini Tipsnya,
Sebelum berbuka, bancuh siap-siap performance drink dalam botol air 1 liter.
Then target nak habiskan by pukul berapa.
Then bila dah habis, bancuh lagi lagi termasuk untuk waktu sahur.
So agak-agak la kalau kita ada minum air masak sahaja pun pastikan cukup air 2-3 Liter sehari.
Jangan pulak bantai masa sahur 2 Liter air sebab lepas berbuka tersadai kekenyangan lupa nak minum air.
 
Kalau mahu lebih mengenyangkan, tak nak ambil sahur yang berat, nak turunkan berat badan untuk raya.
 
Ini resepinya.
 
ESP + Performance Drink + Meal Shake
1 Sudu ESP
1/2 Sudu Meal Shakes
1/2 Sudu Performance Drink
300ml air masak / air sejuk
 
 
Goncang-goncang semua sekali dan minum ketika sahur.
Memang cukup untuk tenaga berpanjangan sepanjang hari.
 
Resepi ini sesuai untuk
  • Ibu Hamil / Menyusukan bayi
  • Orang yang bekerja berat
  • Orang yang mahu diet dan tidak mahu ambil makanan berat semasa sahur.
Set Tenaga Ramadhan
 
Jadi apa lagi.
Jom dapatkan sekarang.
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
 
 
 
Assalamualaikum.
 
2 3 menjak ni saya ada memberikan consultation kepada wanita yang cuba hamil TTC (Try To Conceive) bersama  dengan pembelian Set Kesuburan Shaklee.
 
Termasuk dalam sesi konsultation tersebut adalah cara mengira waktu subur.
Saya dapati ada yang tidak faham cara pengiraan dan kepentingan cara mengira waktu subur.
 
Ok kali ni saya akan terangkan serba sedikit bagaimana pengiraan dan kepentingan dalam mendapatkan zuriat dan boleh juga menjadi salah satu cara merangcang keluarga secara kiraan / semulajadi.
 
Kitaran haid wanita berbeza mengikut individu.
Kitaran normal adalah antara 28-32 hari.
Dan kitaran tersebut terbahagi kepada 4 fasa.
 
Fasa Pertama : Darah Haid (Menstruation)
Day 1 – 5
 
Hari pertama haid adalah dikiri sebagai Hari No 1 dalam kitaran haid wanita.
Ada yang konfius.
Ada yang kata hari terakhir period adalah hari pertama dalam kitaran haid.
Salah..salah..salah..
Hari No 1 : Hari pertama period.
Jadi tandakan dalam kalender bila hari pertama anda period setiap bulan.
 
 
Fasa 2 : Follicular
Day 5 – 13
 
Pada fasa ini dinding rahim akan mula menebal, harmon estrogen meningkat, telur di dalam kantung ovari mula matang.
 
Fasa 3 : Waktu Subur
Day 14 – 17
 
Hari ke 14, telur matang mula dilepaskan ke tiup fallapio, dan menunggu untuk disenyawakan.
Selepas ovulasi, Jangka hayat ovum ada 24 jam manakala jangka hayat sperma adalah 72jam.
 
Persenyawaan boleh berlaku samada dalam keadaan sperma sudah ada dalam rahim atau sperma masuk kemudian dalam tempuh 24 jam selepas ovulasi.
 
Untuk Hamil, sperma perlu masuk ke dalam rahim wanita untuk disenyawakan.
Manakala jika untuk mengelak kehamilan, waktu ini adalah perlu dielakkan berlaku persenyawaan.
 
Fasa 4 : Fasa Luteal / Secretory
Day 17 – 28
 
Dalam fasa ini hormon progesteron akan meningkat, dinding rahim akan semakin menebal untuk menerima telur yang disenyawakan 
(Pada fasa ini menentukan kalau orang melayu cakap “sangkut atau tak sangkut”)
 
Jika tiada persenyawaan berlaku, hormon progenteron akan menurun dan menyebabkan pembuluh darah dirahim “gugur” sebagai darah haid yang akan memulakan kembali kitaran hari pertama.
 
Cara Mengira Waktu Subur.
 
Kitaran 28 Hari : 28 – 14 = 14 (Hari ke 14 adalah waktu subur)
Kitaran 30 Hari : 30 – 14 = 16 (Hari ke 16 adalah waktu subur)
Kitaran 32 : 32 – 14 = 18 (Hari ke 18 adalah waktu subur)
 
Tanda-tanda waktu subur / Cara mengetahui waktu subur.
1. Suhu badan meningkat
2. Lendir dari vagina pekat dan lebih banyak dari biasa.
3. Menggunakan Menstrual test kit (Boleh didapati di farmasi)
Pengiraan waktu subur amat penting dalam usaha mendapatkan zuriat / merancang kehamilan.
 
 Dalam Usaha Mendapatkan Zuriat?
 
 
Dapatkan informasi lengkap mengenai 
 
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
Atau Untuk Pengguna Kredit Kad / Debit Kad
Order Terus Melalui Online 
Set Kesuburan Shaklee
 
 
 
Promosi July 2014 : 
Shaklee Vivix merupakan agen anti penuaan yang bertindak jauh ke dalam sel.



Apa yang anda dapat melalui Promosi Ini?

Percuma : 1 Botol dengan pembelian 6 botol Vivix Shaklee

Percuma : Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 65 seumur hidup

Diskaun : Pembelian rangkaian produk Shaklee sebanyak 15-20%

Cash Back : Wang tunai berjumlah Rm 241 terus ke akaun anda pada bulan August 2014.

Bimbingan : Jika berminat untuk menambah pendapatan dengan Shaklee, bimbingan rapat akan diberikan.
Kebaikan Vivix Shaklee

* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan

* Memelihara keseluruhan kesihatan

* Anti oksida yang sangat baik – awet muda

* Membantu anda merasa lebih bertenaga

* Mengurangkan risiko kanser

* Membantu pesakit diabetic

* Menguatkan sistem imun



Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...