Alhamdulliah.

ssm-logo

Kedai Maya Vitalynd.Com sudah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) diatas nama Relynd Enterprise.

Logo RelyndSA0315069-V

Alhamdulillah. Selangkah lagi langkah saya dalam menunjukkan komitmen yang saya serius dalam bisness.

Proses untuk membuka akaun syarikat Relynd Enterprise masih dalam proses kelulusan bank. Diharap semuanya berjalan lancar.

Nantik bila sudah complete semua saya update cara-caranya ya. Harap perkongsian saya dapat membantu rakan-rakan yang lain.

Terima kasih.

Assalamualaikum Cantek..

Percayalah produk Shaklee ni murah.

Beberapa hari lepas kami buat kelas “alam maya” tajuk malam tu Kebaikan Vitamin C. Salah 1 kebaikan group bisness Shaklee Vitalynd Empire dibawah group exclusive Jutawan, sesi tambah ilmu atau meeting hanya dilakukan menggunakan teknologi ikut peredaran zaman.

Sebab tu bisness ni memang sesuai u semua sebab tak perlukan masa dan kena keluar rumah. Tapi hati-hati pilih group ye takut nanti terdaftar bawah group tak aktif nanti tak bergerak jugak bisness kita.

Ehhhh.. ke laut pulak.

Back to topic Shaklee produk murah.

Ada sorang SID ni share kesan kebaikan Vitamin C selepas 1 tahun ambil secara konsisten.

Disebalik kisah-kisah kebaikan Vitamin C Shaklee saya macam tertarik dengan statement ” Dah licin 2 botol maksudnya dah setahun lah consume SR Vitamin C”

Aihhhhh… setahun 2 botol je?

Macam tak logik.

Screenshot_2014-12-17-09-39-36

Jom kira..

1 botol SR Vitamin C = 180 tablet.

Kalau untuk imunisasi kita suggest 1 tablet sehari.

1 botol = 180 hari

180 hari = 6 bulan

6 bulan x 2 botol = 1 tahun.

Betul la…

Patut la rasa macam tak ingat bila last saya bukak botol baru SR Vit C tu.

Sooo.. memang terbukti lah Shaklee produk murah.

Sooooo.. semua ada peluang boleh jadi Si Cantekssss..

Assalamualaikum Canteks dan Sihat

December 2014 sudah.

Ada yang tengah review what happened during last 2014.

Dan ada yang tengah merancang for the next 2015.

Saya..

Impian Sentiasa Besar.

Walaupun yang diinginkan belum tercapai tapi setiap apa yang kita jalani mesti kita ada belajar sesuatu.

So what will be my passion for 2015?

Business

Of course with Shaklee will be the first. Because of what?

With Shaklee you not only learn how to sell. It’s more than that.

Belajar untuk gaya hidup lebih sihat tubuh badan dan rohani, kemudian kongsi dan rezeki / sale akan menyusul. It’s all about healthy life ever after.

Waahhh.. walau apa pun cubaan bisness lain yang kita cuba buat dengan Shaklee we never be alone. Lagi-lagi untuk baru yang nak berjinak-jinak dengan bisness.

Cuba kita buka bisness lain, kedai makan ke, hardware ke bengkel ke, dalam 100 nak jumpa 1 orang yang sudi tunjuk ajak step by step tu memang susah.

Dengan Shaklee you learn a lot of things but it will usefull for others bisness also.

Beauty

Wah..wah..wah.. dah masuk 3 series dan beranak 3 baru nak fikir pasal kecantikan Cik Lynd?

Krisis wanita pertengahan usia. Tapi trust me, if you feel healthy you will fill beautiful.

Dah rajin fikir pasal bedak yang sesuai, camner nak putar belitkan shawl.

Semangat wajar nak canteksss dan sihat.

Organise

Nak kembali aktif menguruskan kehidupan. Bukan sekadar follow the flow.

Nak merajin-rajin update kat www.rumahkuhidupkuterurus.blogspot.com

Organise rumah, financial dan life.

Yeahh.. yeah.. semangat Cik Lynd.

Assalamualaikum Canteksss..

Tajuk tak beringat.

Tapi apa salahnya yang baik dikongsi.

Saya memang agak suka bab-bab organising ni sebab life saya selalu tunggang langgang because of tak tau nak buat keje yang mana dulu.

Pernah jadi tak bila kita tengah lipat baju, perasan ada baju yang memang anak kita dah tak bleh pakai, then kita bangun dan gi cari kotak untuk letak baju lama.

Jumpa kotak ada berisi barang lain, kuarkan dulu barang lain tu, masukkan baju anak-anak then teringat yang baju kita pun ada dah tak bleh pakai, selongkar almari gi cari baju kita pulak. Habis 1 jam disitu.

Then bila ditoleh, lipat baju terbengkalai, barang lama dalam kotak tadi tak tempat plak.

Sudahnya?

Mak stress.

So memandangkan rumah sekarang memang agak tak terurus, then laptop kat rumah pun rosak so tak bleh nak uruskan hal bisness dengan lancar so saya nekad untuk menyelesaikan urusan rumah tanpa gangguan.

Tips nak menguruskan urusan rumah dengan lancar :

1. Buat To Do List

Supaya kita sedar bertapa banyaknya kerja yang perlu dibuat dan susun ikut priority. No-no-no masukkan urusan lain yang tiada dalam senarai.

2. Stay away from smartphone – loptop – TV

Ni pengacau ni. Niat hati nak scroll newsfeed laju-laju, sekali tersadai berejam. Aduih ni memang pengacau.

3. Kenyang perut suka hati.

Tolong selesaikan urusan perut sendiri dan anak-anak dulu. Baru je mula lap-lap dapur sekali anak request fries, keropok, nugget, telur hancur. Hais.. boleh buat lepas tu rajin nak ngelap lagi sekali. Lagi bagus request siap-siap dengan family nak ishtihar hari gantung kuali barang sehari 2.

4.Sediakan keperluan sebelum memulakan tugas.

Alaaa… sabun habis.. ala.. berus dah rosak.. alaaa.. penyapu bengkok. Haissss macam-macam pulak yang takder.

5. Enjoyyyyyyyy.

Don’t be so stress. Kalau tengah vakum lantai tu ajak anak menari sekali. Kalau Kaseh n Awatif suka bertenggek atas vaccum. Jangan stress senyum sambil suruh dorang kutip mainan dorang yang besepah tak kira masa tu.

Dan ini To-Do-List saya untuk weekend ni.

Todolist

Wish me luck canteksss semua..

Jom menari sambil mop lantai..

Have a nice weekend.

Assalamualaikum Canteks..

Jerawat-jerawat jerawat

Like a never ending story to the me.

Saya terfikir kenapa jerawat tumbuh

Apa punca jerawat di muka

Tapi akibat dari krisis wanita usia perterngahan ini, nampaknya memang semangat nak fight with “jurawat” (Anak saya yang sebut)

Tambahan lagi kalau siapa dah baca entry saya sebelum ni tahu kenapa semangat membara sangat nak bercanteks sangat ni.

Kisah Saya Melawan Jerawat

Dalam dok study or search kat youtube pasal Routine Skin Care For Acne terjumpa satu video menarik ni.

Sebenarnya lokasi tempat jerawat tumbuh adalah petunjuk kepada masalah pada badan kita.

Jerawat

Macam saya jerawat banyak di sekitar mulut dan pipi.

Means saya ada masalah penghadaman dan mungkin pernafasan / udara.

Wahhhh.. sekarang saya fokus nak menyediakan persekitaran sihat untuk penghadaman saya.

Jerawat kawan-kawan kat mana?

Assalamualaikum.

Masalah kulit berjerawat memang sebati dengan saya dari zaman keremajaan dulu lagi.

Sampai ada yanga tanya “Ko kena campak ke?”

Haaaa.. boleh bayang tak teruknya muka saya.

Saya bukan jeni rajin sangat nak pakai skin care bagai ni.

Saya jenis kulit combination.

Kulit berminyak di dahi dan hidung.

Kulit kering di pipi.

Bila kulit berjerawat macam tu memang takder hati lah nak pakai mekap bagai.

Muka “terbiar” kusam. Parut jerawat bertompok-tompok.

Tension? Takder lah tension sangat sebab saya jenis tak kisah.

Sampailah 1 ketika.. mungkin dikatakan krisis wanita pertengahan usia.

Serba tak kena.. nak tengok cermin pun menyampah. Nak bergambar????

Memang tak la.

Saya tak kisah orang ambil gambar saya tapi saya takkan tengok balik.

Baik kulit wajah, badan saya pun rasa serba tak kena.

Tapi nak dikatakan jodoh dan rezeki saya.

Masa tengah mood kelaut pasal penampilan diri tu, saya merajinkan diri pergi ke gym. Saya mengamalkan gaya hidup sihat. Banyakkan minum air dan juga mengamalkan pemakanan supplemen. Yang asalnya hanya sebab nak “meringankan” badan dan sebab kesuburan. Tapi rupanya ada kesan “sampingan” lain.

Masa saya buat makan-makan kat rumah sempena hari raya ada si suami ni yang merupakan rakan sekerja saya cakap “Cantiknya kulit dia, glowing?”

Yang kawan saya tu memang dah tahu apa yang saya amalkan. Saya pun tak pasal-pasal tak sabar lak nak g tengok cermin. Huahuahuahua..

Sapa tak bangga weh.. Minah muka kena “campak” ni dikatakan berkulit glowing.

Yela kalau diri sendiri memang tak pernah puas hati. Nampak aje black head lah.. white head lah.. parut lah.. Tapi bila ada orang tegur means ada improvementlah.

Sekarang ni saya makin semangat nak teruskan rutin saya kecuali ke gym lah sebab dah pregnant nak ke gym apanya. Tapi kulit wajah berjerawat ku ini satu ketika dulu masih terjaga. Target nak berglowing dan berpinky-pinky kulit ku.

Apa yang saya amalkan?

Set Kulit Cantik

Yang baik tak elok disimpan sorang. Kena lah share. Ye idak..??

Set Kulit Cantik Shaklee

PENJAGAAN KULIT BERJERAWAT

Pada mulanya saya amalkan B-Complex + Vitamin C +ESP untuk kesuburan. Tapi bilah dah ada kesan “sampingan” iaitu kulit glowing, jerawat mengecut, terus semangat nak ambil Vitamin E sebab nak hilangkan parut. Since pregnant kena stop vitamin E sebab antioksidan tinggi tidak elok untuk wanita hamil. Just sapu buat masker je la sekarang.

So far saya agak berpuas hati dengan progress kesihatan kulit saya.

Memang la tak blink-blink tapi sekurang-kurangnya hobi masa lapang saya susah dah sekarang iaitu picit jerawat. Heeee.. Kalau dulu kat cermin berbintik-bintik hasil semburan jerawat saya..

Eeeeeeeiiiiii…

(Tak payah nak eeee sangat itulah hakikatnya awak dulu Cik Lynd oiiiii)

Sekarang ni misi nak hilang parutkan parut dan kecilkan pori-pori.

Skin Testi

                            Before                                                                             After

Jenuh cari gambar sendiri. Seperti yang dinyatakan diatas kan sindrom tak suka amik gambar.

Gambar after tu memang fresh tanpa sebarang bedak secoet. Segeeeeerrrr..

Memang belum flawless lagi tapi bermula dengan wajah yang subur dengan jerawat dan dibaja dengan minyak yang segar kat wajah ku ini, memang tahap sekarang nak rasa cantik sangat. Heeeee…

Yang penting slow and steady and selamat and jimat.

Mau tak jimat sekali beli leh tahan 3-4 bulan. Then memang sesuai dan selamat untuk ibu hamil macam saya.

Huahuahuahua.. Makcik sukooo..

Yang baik dikongsi bersama..

Mau lebih tips? Nanti leh calling-calling ye.

Love you all si canteksss..

Skincare

Set Kulit Cantik Lebih Jimat December 2014

Hubungi Sekarang

Call / Whatapps : 019 – 6038353

Assalamualaikum Cantekssss..

Bulan December bulan canteksss..

Bulan untuk si canteks yang mengidam kulit cantik menawan 2015.

Inilah masanya.

Supplemen untuk kulit cantik menawan.

Supplement untuk tubuh sihat sepanjang hayat.

InsyaAllah.

Istimewa December 2014.

Double promo Shaklee produk Sustained Release Vitamin C dan Vitamin E Complex

Promo Dec

PERCUMA 1 botol :

Dengan pembelian 6 botol SR Vitamin C / Vitamin E Complex Shaklee.

 

Promo Dec 2

DISKAUN 5% :

Dengan Pembelian 2 botol SR Vitamin C / Vitamin E

 

Bukan itu sahaja..!!!

Dengan pembelian 1 set promo Vitamin E Complex, secara automatik anda layak mendapat

  • PERCUMA : Keahlian Shaklee yang bernilai RM 65 (Keistimewaan Keahlian Shaklee)

  • CASHBACK : RM 36 terus ke akaun anda pada bulan January 2015

  • DISKAUN : 20% – 33% untuk SEMUA rangkaian produk Shaklee.

Promo bulan ini merupakan peluang yang ditunggu untuk yang inginkan kulit cantik secara selamat.

SET KULIT CANTIK SHAKLEE

Untuk Yang ingin meningkatkan kesuburan dan sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat.

Lebih jimat bulan ini dengan SET KESUBURAN SHAKLEE

Untuk lebih info Hubungi Saya sekarang.

contact-icon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...