Assalamualaikum Canteks Sihat.

Jumaat sudah.. Hari ni Lynd join 1 lagi kelas Doctor Azizan Osman, Millionaire Marketing Mastering. Kelas kali ni fokus on marketing, banyak yang Lynd boleh apply dalam bisness di Vitalynd.Com dan juga bisness pusat service suami saya Redoz Motorsports.

Ehh.. Lynd tak nak citer pasal MMM ni, tapi Lynd nak share pasal apa yang Lynd belajar masa IMKK hari tu.

Allah Mengikut Seperti Sangkaan Hambanya

Apa yang dapat dari ayat yang simple tu

1. Kita perlu set/fokus dalam hati dan minda kita lebih kepada apa yang kita nak.

Kita kena selalu tanam dan ingat benda-benda positif kerana itu yang Allah akan beri sebab Allah ikut apa yang kita sangka.

Jika kita rasa kita bagus maka bagus lah Allah beri.

Jika kita rasa kita menarik dan orang suka kat kita maka menarik lah kita.

Sebab tu kita kena bisikkan benda-benda yang baik sahaja mengenai dirikita sebab itu adalah DOA.

2. Bersangka Baik Kepada Orang Keliling Kita.

Jangan sesekali bersangka buruk pada orang lain keranaitu umpama magnet. Buruk kita sangka maka buruk lah  yang datang. Bukan sebab “sangkaan kita betul” tapi Allah memakbulkan sangkaan kita itu.

Kadang-kadang benda simple je macam orang cakap jerit2 di kedai makan.. kita sangka mungkin orang ni tak beradap suka cakap jerit2.. mula fikir yang bukan-bukan.. Tapi sebenarnya mana tahu kawan dia tu kurang pendengaran ke.

Tapi.. dari dok fikir and ulas pasal orang tu Lynd ada tips camner sibukkan diri dari fikir pasal orang.

Tips Bersangka Baik :

Sibukkan diri dengan berselawat 1000x.

Pegang digital counter genggam dan boleh sorokkkan dalam genggaman.

So bila kita sibuk nak cukupkan 1000x tu so kita tak sempat fikir pasal orang. Pahala dapat.. jiwa bersih..

Serius.. cubalah.. anda akan “sibuk” dari bercakap kosong dan fikir yang bukan-bukan.

Harap perkongsian Lynd ni dapat memberi kebaikan dan manfaat pada semua.

Salam jumaat.

IMG-20140816-WA0004

 

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Kandungan Lynd dah nak masuk 28 minggu. Baby Indah memang sangat aktif jadi peneman mama dia ni.

Kalau dulu time-time gini memang sedang sibuk buat persiapan untuk sambut baby dan berpantang. Sekarang ni relax lagi sebab hangin nak shopping and menyelongkar barang belum datang.

Kalau dulu antara dilema atau pemburuan paling lama dan complicated adalah nak cari set berpantang.

Apa yang yang susah sangat nak pilih set berpantang?

  1. Keberkesanan kepada Ibu

  2. Harga Sesuai dengan bajet

  3. Ergonomik / cara penyedian mesra pengguna

  4. Kesan terhadap penghasilan susu ibu

  5. Kesan jika baby terkena jaundis / demam kuning

Lynd dulu point no 5 tu yang paling dilema sebab macam 1st baby tu jamu pilihan saya tak boleh diambil sebab baby ada jaundis. Barang dah beli sekali tak boleh ambil sebab takut baby “panas” dan jaundis lambat turun.

Then semasa baby no 2, saya study betul-betul yang mana boleh diambil walaupun baby kena jaundis. Nasibaik Awatif tak kena jaundis tak lama so lepas seminggu jugak baru ambil jamu-jamu tu.

Tapi untuk kandungan kali ke 3 ni lagi senang. Dah tak payah pikir banyak-banyak dah sebab Set Berpantang Shaklee memang selamat diambil sebaik sahaja selepas bersalin dan walaupun baby ada jaundis (Kecuali Alfalfa – berasaskan herba).

Dan 1 lagi phobia semasa berpantang adalah sembelit. Saya memang cari set berpantang yang dapat mengelakkan dari masalah sembelit dalam pantang. Gerun wehhhh.. Alhamdulillah Set berpantang Shaklee memang dapat membantu kita untuk mengelakkan sembelit.

Alhamdulillah.. Hal pemilihan set berpantang memang settle. benda yang paling susah dulu dah jadi paling senang sekarang.

Set Berpantang Shaklee

Set Bersalin Shaklee Premium

Tambah lagi Set Kehamilan Shaklee boleh digunakan sepenuhnya sehingga berpantang dan menyusu. Just topup Zinc (untuk membantu proses penyembuhan luka) dan Alfalfa (Untuk penyusuan dan proses slimming)

Settle 1 bab untuk Pemilihan Set Berpantang

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Malam ni Lynd nak share tips mudah dan simple je. Lagi pun update guna handphone so tak boleh panjang-panjang sangat.

Lynd nak Share :

Cara Elak Selsema Tanpa Ubat

Lynd dah test kaedah ni beberapa kali dan alhamdulillah menjadi. Masa 1st time hari tu ingat kebetulan tapi Alhamdulillah memang berkesan.

Terbaru Lynd gunakan dekat Awatif. Alhamdulillah juga dan rasa tanggungjawab Lynd untuk share cara ini.

Guna cara ini bila rasa geli-geli tekak or tanda2 selsema dah datang tu. Untuk kanak-kanak bila dah nampak hidung mula hingus2 nipis tu kelihatan.

Cara elak selsema tanpa ubat :

1. Minum air 2x ganda dari biasa. Letak botol depan mata dan minum je banyak2. Biarlah kalau asik nak terkencing pun.

2. Ambil supplement Vitamin C 2x ganda dari dose normal. Kalau Cantek Sihat pengguna Shaklee cadangan saya

Dewasa : 1 biji SR Vitamin C setiap 5 jam

Kanak-kanak : Chewable Vitamin C 1 biji setiap 5 jam

3. JANGAN sebut “Rasa nak selsema la”, “Macam nak batuk je”. Pendek kata jangan sebut langsung apa yang kita TAKNAK. Buat tak tahu je.. sama juga bila nampak tanda2 pada anak.

InsyaAllah jika kaedah ini berkesan pada saya, apa kata SihatCanteks semua pun cuba juga. Lagi bagus penyembuhan tanpa ubat dari melibatkan kos tambahan untuk beli ubat-ubatan.

IMG_20150222_204934

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Muka kebas.. Excited.. Teruja.. Apa lagi ye ?

Nak share pasal blog kesukaan saya mengenai kewangan, bisness, pelaburan dan work at home juga mungkin.

Iaitu blog Tuan Zulkifli.

Dah lama juga saya jumpa blog ni dan saya suka pasal cara beliau melangsaikan hutang.

Then tips dan galakan beliau untuk kita orang islam memulakan bisness walaupun secara kecil-kecilan.

Saya tak selalu jenguk, sesekali bila teringat sahaja.

Saya juga follow FB Tuan Zulkifli ini.

Dan hari ini saya singgah kejap kat blog beliau.. dan tujuan singgah dah bertukar kepada bertandang. Sebabnya saya terjumpa artikel yang agak baru iaitu Persiapan Sebelum Berhenti Kerja

Serius.. semangat saya semakin berkobar-kobar.

Haaaa.. rasanya tak layak saya nak listkan kat sini. Saya cadangkan kawan-kawan lawat sendiri blog beliau. Perkongsian pengalaman sendiri dengan ayat santai dan dari hati. Then percayalah.. anda akan berkampung di blog beliau 2-3 jam.

Salam perkongsian..!!!

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Hari ni Lynd nak share pasal buku yang Lynd tengah baca sekarang.

21 Formula Hidup Luar Biasa

Penulis : Asraff Ayob & Azizan Osman

21 Formula 6

Buku ni memang best untuk sesiapa yang sedang cuba menjadi insan yang lebih baik dan juga cuba memahami setiap amalan yang disaran dalam islam yang akan membawa kita kearah menjadi insan luar biasa hebat.

Jujur tiap kali baca buku ni Lynd terasa sentap / ditampar sebab banyak benda yang “konon” kita dah tahu tapi Lynd tak pernah go deep into the reason. Kenapa kita kena buat sesuatu amalan yang disuruh dalam islam seperti solat, doa, sedekah dan lain-lain.

Mungkin sebab ditulis oleh seorang ustaz dan penulis bersama adalah pakar kejayaan No 1 Asia so combination tu macam “in”. Yup.. bab islam mungkin dah tahu kita kena solat tapi kenapa bila azan disebut “Mari menuju kejayaan”.

Solat untuk menuju kejayaan akhirat ye.. tapi macamana dengan kejayaan dunia boleh dicapai dengan solat?

Macamana..?

Itu yang Lynd selalu fikir dulu tapi 1 per 1 persoalan “basic” terjawab lepas baca buku ni.

Kalau kena gaya memang kita rasa sayang nak tinggal solat termasuk solat sunat sebab bila kita dah tahu manfaat setiap kali kita solat.

Tu baru solat yang kita tahu wajib. Yang lain macam selawat, sedekah, doa dan lain-lain. Semuanya jelas dikupas dengan gaya bahasa yang mudah difahami. Gaya bahasa orang kebanyakan orang even tak pernah pegang buku-buku ilmiah lain pun boleh faham.

21 Formula 3

21 Formula Hidup Luar Biasa

Bab 1 : The Power od Sedekah

Bab 2 : The Power of Seikhlas

Bab 3 : The Power of Serah

Bab 4 : The Power of Syukur

Bab 5 : The Power of Semangat

Bab 6 : The Power of Sabar

Bab 7 : The Power of Salam

Bab 8 : The Power of Sayang

Bab 9 : The Power of Segera

Bab 10 : The Power of Sejahtera Jiwa

Bab 11 : The Power of Selawat

Bab 12 : The Power of Senyum

Bab 13 : The Power of Serving Others

Bab 14 : The Power of Siddiq

Bab 15 : The Power of Silaturahim

Bab 16 : The Power of Suasana

Bab 17 : The Power of Suci

Bab 18 : The Power of Sujud

Bab 19 : The Power of Sunnah

Bab 20 : The Power of Syafaat

Bab 21 : The Power of Submission : Doa

Bab 22 : Upgrade Kedudukan Anda

Tips best bila nak baca buku ini.

Tips 1 :  TAK PAYAH IKUT TURUTAN BAB..

Kita baca yang mana kita rasa nak tahu dulu

Tips 2 : 1 hari 1 bab

Bagi yang dapat bisikan “Tak sempat nak baca”, “Buku ni tebal sangat lambat habis”, ” Tak boleh nak hadam kalau banyak sangat tips”..

Tips saya baca 1 hari 1 bab je, so 22 hari lah ambil untuk habiskan. Sebab bila baca dan kena “Lempang” tu, kita ada masa nak fikir dan renungkan dan kaitkan dengan kehidupan kita.

Buku ni bukan untuk dibaca untuk tahu jalan cerita tapi untuk masukkan apa yang dalam buku ni dan masukkan dalam jalan cerita hidup kita.

Sebab tu Lynd tekankan baca yang mana kita rasa nak tahu dahulu. Bukan ikut urutan bab. Itu pendapat Lynd sendiri lah.

21 Formula 7

Ini antara ayat yang berjaya buat Lynd sentap. Page ni ada dalam The Power of Submission : Doa.

Menjawab persolan bagaimana sifat Allah dalam memakbulkan doa dan juga kenapa doa kita “rasa” tak termakbul.

Serius.. you will see your life in different way.. Kita akan lebih yakin dan jalan kita akan rasa lebih terang untuk terus melangkah.

Ada sesiapa berminat tak nak dapatkan buku ni?

Masa gi IMKK hari tu pihak Richworks ada tawarkan harga istemewa untuk peserta. So Lynd fikir-fikir apa kata Lynd ambil lebih sedikit dan boleh share dengan kawan – kawan yang berminat.

Ok.. Untuk pembaca blog Vitalynd.com sahaja Lynd bagi tawaran istimewa.

Harga Buku : Rm 45.90

Kos Penghantaran : Rm 0.10

TOTAL (Termasuk Pos) : Rm 46.00

Mana nak dapat kos pos 10 sen?

Setem pun tak dapat. Tapi untuk berkongsi kebaikan dan manfaat apa salahnya kan?

Dengan Rm 46, anda akan dapat :

Buku 21 Formula Hidup Luar Biasa

Poster + Book Mark + Calender Vitalynd.Com 2015

21 Formula

Cepat-cepat hubungi saya sebab buku tak banyak. Then takder stok lain dah lepas tu.

Lynd : 019 – 603 8353

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Post kali ni nak share 1 lagi passion saya iaitu Home Organising.

Ermmm.. sebenarnya ramai yang kat luar yang kemas dan teratur dan organise.. tapi bezanyanya mereka share ke tak.

Macam kat blog-blog Omputih memang suka share kat blog mengenai Home Organising dari sekecil-kecil hal macam cara asingkan baju kotor sampai lah sebesar-besar cari susun baju dalam almari.

So entry Lynd kali ni nak share benda kecil je tapi Lynd dapat idea “kecil” ni dari blog home organising luar negara. Entry asal saya dah tak jumpa.. Tapi masa jumpa tu macam tersedar la..

“Simple things tapi sangat bermanfaat”

Ok.. Lynd nak share macamana Lynd susun file kat computer.

First hal-hal personal terutama gambar anak-anak, document2 penting dan hal-hal bisness. Boleh dikatakan 80% adalah gambar.

So macamana Lynd susun gambar dalam computer?

GAMBAR PERSONAL

Step 1 : Bahagikan itu TAHUN


How Organise Computer File 4Kalau ini first time nak buat house keeping dan banyak sangat gambar lama, boleh bahagikan pada kategori besar-besar dulu. Then bila ada masa baru go deep dan evaluate 1 persatu gambar.

Step 2 : Asingkan mengikut bulan dan Special Event 

How Organise Computer File 5

Yang ikut bulan tu mana yang gambar mix la. Macam gambar saje-saje anak-anak. Special event pulak macam gambar untuk acara-acara besar yang biasanya gambar pun banyak.

How Organise Computer File 7

Step 3 : Asingkan mengikut Special Event

How Organise Computer File 6

Then Yang special event tu letak nama event or boleh letak tarikh sekali.

Percaya lah.. kalau guna cara ni memang lagi mudah bila kita nak cari gambar terutama untuk update blog.

Dan 1 kelebihan lagi bila devide by month ni, kadang-kadang Bila memori dah full kita nak delete file dan tak sure gambar dari camera / handphone dah transfer ke belum.  So kita just copy ke computer, then bila nak paste ikut bulan, jika gambar tu dah copy kita boleh “skip” je lah file baru dan jika belum ada maka maka selamat lah kita.

Gambar Bisness

How Organise Computer File 2

Macam gambar bisness Shaklee pulak lebih simple. Saya divide by Set Shaklee dan Product Shaklee. Senang nak refer nanti.

So apa-apa pun file / gambar yang kita ada cuba kategorikan supaya computer kita tak penuh dengan file / gambar yang sama dan lebih mudah untuk kita cari balik.

So itulah cara Bagaimana menyusun file di computer yang Lynd amalkan.

Hope perkongsian ni dapat memberi manfaat kepada pembaca semua. Kalau sesiapa ada idea best boleh la share. Walaupun kecil je tapi memang sangat berguna dan bermanfaat.

Bye..

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Bermula January 2015, Shaklee Malaysia mengeluarkan kembali Vita-Lea for Children yang telah diupgrade.

Rasanya dah 2 tahun Vita-lea for children ni stop diedarkan disebabkan pihak Shaklee sedang upgrade produk ini dan itu perkara biasa untuk Shaklee. Jika sesuatu produk diupgrade, proses pengeluaran sebelum diedarkan dipasaran memang akan mengambil masa yang lama. Sebab banyak proses saringan, kajian dan kelulusan yang perlu dijalani.

Soooo.. jom kita berkenalan dengan :

Vitalea Untuk Kanak-Kanak

Vitalea For Kids 13

Shaklee Vita-lea for Children multivitamin terbaik yang kaya dengan kebaikan tulen 19 vitamin dan mineral penting termasuk kalsium, magnesium dan banyak lagi bagi membantu menyokong tulang yang kuat dan badan sihat.

Kenapa anak-anak kita perlukan Vitalea Untuk Kanak-Kanak?

Sebab..

Vitalea For Kids 8

Apa punca masalah obesiti di kalangan kanak-kanak?

  • Pendedahan kepada makanan segera / di proses

  • Pengambilan makanan tinggi karbo / lemak

  • Pengambilan makanan ringan berlebihan

  • Kurang aktiviti fizikal

 

Vitalea For Kids 7

 

Apa punca masalah kekurangan nutrisi di kalangan anak-anak?

  • Cerewet / memilih makanan

  • Kurang pengambilan sayur-sayuran

  • Kurang pengambilan susu

  • Anak terlalu aktif sehingga kurang fokus semasa makan

  • Kekangan masa untuk penyediaan makanan seimbang

Penyelesaiannya..

Vitalea For Kids 16

Kalau tak ambil Vitalea For Children, apa penggantinya?

Vitalea For Kids 10

Boleh kita pastikan anak-anak ambil makanan macam gambar diatas?

Heee… Lynd pun sengeh je lah.. Memang susah.

Jom kita tengok apa yang ada dalam Vitalea Untuk Kanak-Kanak ni.

Vitalea For Kids 18

Memang terbaik lah. Pasti ibu bapa taknak melepaskan peluang untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak dengan cara terjamin, selamat dan terbaik ini.

Jom dapatkan Vitalea untuk kanak-kanak sekarang.

Haslinda : 019 – 603 8353

COD Klang / Shah Alam / Klang

Assalamualaikum Canteks dan sihat.

Selamat tahun baru cina kepada semua masyarakat cina dan selamat bercuti kepada yang tumpang cuti.

This is a good things about Malaysia.

Ok lah.. Sempena hari cuti ni, mood entry blog pun santai. Rasanya kat blog ini saya tak pernah cerita lagi mengenai anak-anak say secara detail.

Tapi kat blog Kasehku-Hidupku memang banyak lah.

Soooo.. sebagai pengenalan saya perkenalkan My Puteri Ke- 2..

Hannah Damia Awatif.

01042012701

Lahir pada 300312 dengan berat 3.89kg.

Kussss semangat.. Anak istimewa ni membuatkan saya rasa nak beranak setiap tahun. Masa kecil budak ni memang tenang dan senang dijaga. Tido malam lena sampai ke pagi even dalam pantang. Tido pun tak berapa nak mengempeng sangat. Dah kenyang.. letak dalam baby cot.. terkelip-kelip pastu tidur.. Memang senang dijaga.. Boleh dikatakan sume senang lah. Bila dah wean off breastfeeding pun tak payah nak bertermos ke buat susu malam-malam. Dia tidur je sampai siang.

P1020742

Haaaa.. she is my toys..  Lynd suka uli dia.. golek-golekkan dia dan dia layan je. Bila dai dah masuk 2-3 tahun ni memang agak manja tapi pandai memujuk. Yes.. dia pandai pujuk kita.

“Nanti saya dah kaya saya belikan kereta baru untuk mama ye? Mama nak warna apa?”

20140926_074715

Kalau ajak sembang memang best. Dan saya rasa dia memang kesayangan kat nursery. Kakak-kakak selalu cakap yang sunyi kalau Awatif tak datang. Dannnnnn… budak yang takder masalah nak gi nursery.. She excited nak g school.. tak kisah lah dah cuti berapa lama pun.. dia tetap buat muke selamber tak mandi dia masuk sekolah.

20140713_121320

Kalau nak tidur memang tak boleh pandang dia.. sebab gerenti tak jadi tidur sebab sengeh dia tu, aura muka dia tu, manja minta peluk tu, adeh buat mama sasau tak jadi tidur.


20140725_205900

Awatif cinta hati mama. Budak yang buat sentiasa tersenyum.

Ouhhh.. taip ni je buat mama rasa nak golek-golek Awatif.

Ok.. Next entry saya introduce mengenai anak no 1 pulak.

(Heee.. citer anak no 2 dulu sebab idea datang dulu)

Assalamualaikum Canteks Dan Sihat.

Kali ni Lynd nak share sikit pasal jaguh dalam Shaklee.. Atau sebenarnya jaguh dalam dunia vitamin iaitu Vitalea.

Apa itu Vitalea Shaklee?

Kenapa jaguh?

Kerana Vitalea Shaklee Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.

Hebatkan?


Vitalea4

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai VitaLea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Vitalea1

Tablet Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Antara kandungan dalam Vita Lea

Vitamin A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalaman.

Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

 

Vitalea7

  •  2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada  radikal bebas

  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang

  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf

  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent

  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat

  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang

  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang

  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Vitalea5
Rata2 pngguna Shaklee ibu hamil yg mpunyai masalah HB darah yg rendah mendapat manfaat dan kesan yg bagus selepas mangamalkan VitaLea

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* perairan / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya

Vitalea3

Lynd cadangkan kepada sesiapa yang tak pernak ambil supplemen dan mahu mula ambil supplemen Lynd cadangkan mulakan dengan Vitalea Shaklee.

Bulan February 2015 ni promo Vitalea Shaklee, so memang jimat dan 1 botol Vitalea Shaklee adalah untuk kegunaan 4 bulan lagi la jimat.

Mahu tahu lebih lanjut dan ingin mendapatkan Vitalea Shaklee?

Hubungi :

Lynd : 019 – 603 8353

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam.

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Bulan February 2015 agak special untuk pengamal supplement Shaklee. Sebabnya Promo February Banyak Sangat.

Tapi yang paling best adalah untuk pengguna Set Kehamilan  / Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee.

Sebab 2 promo ini so Promo Set Kehamilan Shaklee pun berjalan secara tak langsung.

Slide3

Ok. Mesti ada yang tanya

Kalau taknak beli 6 botol boleh ke dapat harga promosi?

Boleh.

Berapa banyak penjimatan sempena promosi ni?

Jom Kita tengok apa yang Vitalynd.Com tawarkan.

Promo Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan

Harga Set Asas Kehamilan Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix = RM 296

Promo Set Kehamilan Shaklee

Harga Untuk February 2015  =

Rm 267 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

Harga Set Asas Berpantang Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix + Zinc = RM329

Harga Untuk February 2015  =

Rm 300 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

So jangan lepaskan peluang terutama untuk simpan stok Ostematrix kerana 1 botol Ostematrix adalah untuk kegunaan 1 bulan. So boleh simpan untuk kegunaan beberapa bulan.

Jangan Lepaskan Peluang Ini.

Hubung Sekarang

Haslinda Lynd

Call / WhatApps / SMS : 019 – 603 8353 

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...