Assalamualaikum Mama Cantik Sekelian.

Untuk bulan April yang indah permai ni, fokus Lynd akan lebih kepada Persiapan Ibu Hamil dan persiapan berpantang. Almaklumlah, Lynd pun dah masuk minggu ke 32 dah. Sedikit demi sedikit sedang ambil mood berpantang.

So minggu-minggu awal ni Lynd plan nak fokus pada kesedaran penyusuan susu ibu sebagai Persiapan Ibu Hamil

Yes.. semua orang dok sibuk pasal barang-barang fizikal tetapi mereka terlepas pandang bahawa sebenarnya penyusuan susu ibu juga perlukan persiapan terutama dari segi mind set.

So mungkin sikit demi sedikit Lynd akan share mengenai apa yang ibu hamil terutama ibu baru patut tahu mengenai penyusuan susu ibu.

Persiapan Ibu Hamil

Soooo… Jom kita ikuti Persiapan Ibu Hamil by Lynd The Series

Hannah Damia Awatif..

Kasih Sayang, Kebijaksanaan, Kesayangan.

Haaaa.. nampak tak di situ?

2 kali penekanan “Sayang” kat nama budak ni.

Tu yang terlebih kesayangan..

Tang bijak? Panjang akalnya.. lagi-lagi tang bahasa dia..

01042012701

07042012715-Optimized

31032012699

Inilah budaknya.. Hari-hari terawal kelahiran.

Kerana Awatif lah mama bersedia untuk bijak.

Masa mengandungkan Awatif ni, mama berdebar sebab takut tak dapat handle 2 orang anak. Kerana Awatif lah mama belajar dan berkecimpung dalam dunia Home Organising. Kes gelabah punyer pasal. Tapi Alhamdulillah.. kerana Awatif lah mama lebih bijak dan tenang handle budak 2 ketui.

Walaupun masa lahirkan Awatif agak tragedi sikit, proses contraction sampai bersalin sume “senang” tapi nak keluarkan budak 3.89kg tu secara normal dan “mudah” menyebabkan mama ke OT.

P1020265-Optimized

Budak selamber tenang..

Yes.. tenang dan senang..

Tak mencabar macam kakak.

Kalau ingatkan senangnya jaga Awatif ni masa kecik-kecik memang anak lagi 8 pun sanggup.

Tak pernah terfikir pun dalam pantang boleh tidur dari malam sampai ke pagi.

Yes.. Dari dalam pantang, sampai ke setahun sampai lah dah stop susu badan budak dodet ni memang tak bangun malam.

Bukan ke itu yang biasa jadi igauan ibu-bapa?

Dengan Awatif.. mama tidur malam macam takder anak kecik. Masa minum botol pun memang takdernya bawak termos ngan botol susu masuk bilik.

Masa nyusu badan pun lepas susukan, letak kat baby cot, terkelip-kelip lepas tu tidur.

Tak ker nikmat ada anak macam tu?

Gi nursery pun.. tiada istilah menangis taknak gi sekolah. Meragam ke apa. Selamber tenang.. mama yang risau budak ni tenang sangat naper? Tak sayang mama ke? Tak sedih ke mama nak gi work ni?

Ok mama touching lebih.

P1020948

Tenang tak saya di pagi hari? Saya tenang pun mama ada masalah?

20130202_104717 20130202_104750

Bila semakin besar, keceriaan makin terserlah. Peramah dia semakin berkembang. Manjanya jadi igauan.

Budak ini.. boleh buat kita sengeh sorang-sorang. Dia memang toys mama. Digolek.. digentel.. diuli.. itulah Awatif.

Riak muka dia yang selamber.. Sengeh dia bak bulan.. Manja dia yang menggoda.. Ouhhhh.. buat mama rasa taknak berganjak.. Dunia hilang bila mama dengan Awatif.

Haslinda Lynd 2 Haslinda Lynd 3 Haslinda Lynd

Haaaa.. tak tahan tengok gambar-gambar Awatif..!!!

Di usia 3 tahun.. kebijaksaan bercakap tak dapat dibendung lagi.

Celoteh dia.. peramah dia.. Memang meleleh air mata..

Suara halus dia memang…ermmmmm… Tak tau lah..

Mungkin sebab tu lah dia kesayangan.. Kesayangan nursery, acu, nenek dan semua orang.. Sebab suara manja dan bodek dia memang menghiburkan.

Pandai ambil hati.. Allah.. terima kasih atas kurniaan pinjaman-Mu ini.

Kalau orang kata tunggu bulan jatuh ke riba.. Yes.. bulan dah jatuh keriba dan dalam pelukan mama.

3 tahun Allah pinjamkan Awatif.. dan mama harap pinjaman ni kekal selama-lamanya..

Semoga Allah beri mama kebijaksanaan untuk mendidik anak-anak Syurga ini supaya kita dapat berkumpul lagi di syurga.

Terima Kasih Allah..

Atas kurniaan Anak Syurga ini..

Ketahuilah Awatif.. Mama adalah mama yang paling bertuah kerana menjadi mama kepada Awatif.

3 tahun yang indah.. dan demi masa depan yang terang.. Mama Doakan Awatif berjaya dunia akhirat..

Happy Birthday and I Love You Hannah Damia Awatif.

Haslinda Lynd 4

Terima Kasih Allah.

[ Kenapa Saya Bersusah Payah?]

Kenapa saya memilih untuk bersusah payah memerah otak dan keringat untuk berkongsi kebaikan produk dan peluang menjana pendapatan?

Kenapa saya tidak memilih untuk tercongok depan tv, menguruskan rumah tangga 1 per 1, melayan anak-anak sepuas-puasnya dan menjalani hidup yang tenang?

Kenapa saya memilih untuk menyusun dan menyelitkan segala tanggungjawab saya sebagai ibu, pekerja sepenuh masa dan part time bisnes dalam masa 24 jam yang sama seperti orang lain ada?

Kenapa? Kerana DUIT?
Terdesak sangat ke kewangan saya?

——————————————————————————–

SEBAB 1 : Saya “penat” membaca kisah orang.

Yes.. saya penat baca cerita orang..

“Dia selesaikan segala hutang dalam masa 4 tahun.. Dia buat gini..begitu.. dan begini.. sudahnya hidup dia bebas hutang sekarang”

What???? Bukan ke normal kehidupan dengan hutang kerete, hutang kredit kad, personal loan, ansuran pinggan mangkuk, main kutu untuk bayar road tax. Dapat gaji.. bayar hutang..
Kalau ko takder hutang tak normal.

Setakat ada duit sikit-sikit dari bonus sekali setahun boleh je nak bawak anak-anak gi berjalan, nak renovate rumah sikit-sikit. Dah lah.. itu kehidupan normal.

“Pasif income dia buat dia boleh pergi bercuti sebulan pun takper.. gi haji / umrah tiap tahun.. Anak dia tak sihat tak payah fikir nak apply cuti.. Masa dia untuk keluarga no 1 kerana masa dia untuk bekerja dan dapat duit tu no 2..”

Penat baca kisah orang “TAK NORMAL”.. Aku pun nak kehidupan tak normal macam tu..
Penat sangat bercerita hal orang..
Bila aku nak cerita hal aku, apa yang aku buat hingga aku berada di tempat yang orang lain pun nak jadi macam aku?

Penat baca dan dengar cerita orang.. biar aku penat berusaha untuk buat kisah aku sendiri..

———————————————————————————-

SEBAB 2 : Kalau Saya Mati…

Pejamkan mata sejenak… kalau aku mati..

** Siapa nak bayarkan hutang aku?
** Siapa nak bagi duit belanja kat mak ayah aku?
** Berapa biji masjid aku dah buat untuk jadi saham aku kat kubur?
** Ada ke “Mama Baru” yang sanggup menanggung anak-anak aku?

————————————————————————————-

SEBAB 3 : Ini je yang aku tahu..

Kenapa Shaklee?
Bukan bisnes lain yang “menjanjikan” pulangan lompat bintang..

Sebab ini je yang aku yakin dan aku “mampu”..
Aku takder modal berkoyan-koyan nak bukak kedai..
Aku takder kemahiran buat kek, jahit manik, bagi training, atau apa-apa kemahiran lain.

Yang aku mampu menjaga kesihatan sendiri, rasa berkesan, aku kongsi. Perkongsian yang membawa manfaat kepada orang memberi manfaat kepada orang lain.

Aku takder masa 36 jam untuk join meeting, jumpa supplier, gi cari pelanggan. Aku hanya ada masa 24 untuk tercongok depan computer / hp untuk berkongsi, belajar dan berbincang dengan rakan niaga yang lain.

——————————————————————————–

Dan kerana 3 sebab inilah saya memilih untuk keluar dari zon tersadai.. Saya nak “design” kehidupan saya sendiri..
Saya baru tahu “Allah mengikut seperti sangkaan hamba-Nya”

Saya tak boleh menjalani kehidupan “Normal”
Saya nak jadikan kehidupan “Impian” itu menjadi sesuatu kehidupan “Normal”.. Bukan sekadar mimpi..

Saya mula bermimpi.. dan biar Allah beri apa yang saya sangka..
dan itu kehidupan “Normal” saya.. Dan bukan lagi sekadar membaca kisah kehidupan orang lain..

Saya mahu Normal kan Impian saya..
Dan sebab itulah saya bersusah payah demi “menormal”kan Impian saya..

Haslinda Lynd
I create and design my own life..

Assalamualaikum.

Sebagai seorang Islam memang menjadi kewajipan kita untuk memastikan setiap apa yang kita makan seharusnya Halal.

Apatah lagi sebagai orang yang mengedarkan produk tersebut kepada orang ramai, kita perlu memastikan produk tersebut halal sebelum diedarkan.

Bagaimana dengan Produk Shaklee?

Halal Ke Produk Shaklee?

Sijil Halal Shaklee

Alhamdulillah.

Rangkaian produk Shaklee disahkan Halal oleh Islamic Services of America (ISA) yang merupakan sebuah badan yang diiktiraf oleh JAKIM Malaysia.

Jadi tiada keraguan untuk kita mengambil rangkaian produk Shaklee sebagai makanan tambahan seisi keluarga anda.

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

 

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Assalamualaikum.

Seperti di entry-entry sebelum ini saya amat menekankan bahawa kekuatan Shaklee adalah produk.

Yes.. Mesti ada yang kata semua orang kata mereka bagus dan saya tak menafikan itu. Tetapi menjadi tanggung jawab saya untuk memperkenalkan Shaklee. Kenali dan jatuh cinta dengan produk yang menjadi sebab kenapa ramai ahli Shaklee berjaya menjana pendapatan sehingga 6 angka.

Lebih anda jatuh cinta, lebih banyak yang anda kongsikan kebaikannya, lebih ramai yang ingin merasainya dan makin ramai mendapatkan produk Shaklee.

Jom kenali produk Shaklee dan Keistimewaan Produk Shaklee

produk shaklee

Pengasas produk Shaklee adalah Doctor Forrest C. Shaklee, yang menemui ramuan pertama multivitamin iaitu Vitalize Mineral yang sekarang dikenali sebagai Vitalea. Dan Perkataan VITAMIN yang digunakan sekarang adalah berasal dari penemuan Vitalize Mineral.

Menarikkan?

Shaklee tidak memandang ringan terhadap kualiti dan keselamatan pengguna produk.

Shaklee mempunyai pasukan saintis dan penyelidik mereka sendiri dalam menjalankan ujian sesuatu produk samada sebelum proses pengeluaran atau proses penambah baikkan.

produk shaklee 3

produk shaklee 4

Jadi Shaklee sangat mengambil berat mengenai keselamatan setiap produk mereka dan kesan pada manusia.

Jadi dari segi keselamatan tiada keraguaan untuk pengguna Shaklee.

Dari segi kestabilan bisnes pula,

produk shaklee 2

Dan terbaru pada tahun ini, Shaklee Malaysia telah memenangi anugerah Best Brand in MLM dalam kategori Nutritional Supplement

best-award-3 best-award-4

Jadi kita tidak perlu was-was lagi mengenai kestabilan syarikat dan juga keberkesanan produk.

Walau pelbagai fitnah, kegawatan ekonomi dan isu yang timbul, Shaklee tetap kukuh kerana asas kami benar dan teguh.

Tiada lagi keraguan untuk anda menyertai Shaklee sebagai salah seorang yang berjaya dalam bisness Shaklee.

Syarikat Yang Kukuh dan Produk Yang Diyakini Selamat.

Shaklee bukan sahaja menjamin kesihatan anda tetapi kewangan anda.

produk shaklee 7

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

 

Assalamualaikum.

1 April.

Di newsfeed dah macam-macam emosi dah terpampang.

Ada baik dan ada buruknya EMOSI itu.. kerana EMOSI itulah kita bertindak (sepatutnya)..

Dan Tindakan yang kita pilih itu haruslah memberikan hasil.

Are-you-ready-for-GST-in-Malaysia-2

Sedia atau tidak 1 April akan datang.

Sedia atau tidak harga barang akan naik.

Sedia atau tidak kita tetap kena beli susu, pampers anak. Dan kehidupan perlu diteruskan.

Jadi apa yang perlu kita buat?

Marah-marah di media sosial?

Sembang pung-pang-pung-pang di khalayak?

Terpulang.. itu pilihan masing-masing..

Tapi apa yang berubah?

Anak masih perlu disuap dengan makanan.

Kain baju masih perlu berganti.

Hutang dan pinjaman perlu dibayar.

Anak masih perlu ke sekolah.

Tidak salah marah dan berasa tertekan.

Tapi gunakan EMOSI marah dan tertekan itu sebagai “sebab” untuk kita buat sesuatu. Dan sesuatu itu perlulah perkara yang boleh mengubah hidup kita. Benda yang kita boleh kawal.

Apa yang kita boleh kawal dan tak mustahil untuk kita ubah?

man_looking_in_mirror

Diri Kita Sendiri.

Yes.. Saya bukan lah sesiapa yang nak saya ulas mengenai kerajaan, negara, ekonomi apatah lagi dunia. So kat sini saya hanya nak cerita mengenai diri sendiri.

Apa yang kita boleh buat sebagai persiapan menghadapi GST.

171209_GST_GST

Ok.. Untuk lebih difahami dalam gaya bahasa orang biasa adalah “kos tambahan” yang akan dibayar oleh pengguna setiap kali berbelanja.

Contoh, jika dulu kita boleh dapat 3 paket lampin pakai buang dengan harga RM 100.

Tetapi dengan perlaksanaan GST kita perlu bayar Rm 106.

Contoh lain, jika dulu kita belanjakan Rm 3000 untuk perbelanjaan isi rumah, so secara kasarnya kita perlu bayar Rm 3180.

Itu secara kasarnya lah.. Mungkin tak sebanyak tu dan mungkin lebih lagi. Kita tak tahu.

So ada 2 pilihan kita boleh buat untuk menghadapi situasi ini.

PILIHAN 1 : Kurangkan Perbelanjaan

PILIHAN 2 : Tambah pendapatan.

Pilihan no 1 bermaksud kita perlu cut cost sara hidup kita. Yang mana boleh kawal, kita kawal yang mana kita boleh potong, kita potong. Tapi sampai bila?

Pilihan No 2.. Tambah pendapatan.. dan itu adalah tidak limited. Ia bukan sekadar menampung lebihan dari pembayaran GST tetapi untuk mengembangkan kehidupan kita.

Apa yang boleh buat untuk tambah pendapatan?

Pilihan yang ada samada pelaburan atau berniaga.

Saya bukanlah orang yang sesuai untuk mengulas mengenai pelaburan ribu-ribu, bisnes bermodal puluh-puluh ribu tetapi saya hanya boleh kongsikan apa yang saya buat sekarang. Dan saya rasa tak patut untuk saya simpan cara ini seorang diri.

Disini saya ingin kongsikan cara menjana pendapatan tambahan bersama Shaklee.

Saya dah siap post beberapa siri bagaimana dan peluang yang disediakan oleh Shaklee untuk menjana pendapatan tanpa modal ribu-ribu.

Side Income with Lynd

Side Income With Shaklee by Lynd The Series

Rakan-rakan boleh go through part by part dalam siri tersebut supaya senang difahami.

Dalam salah 1 bahagian iaitu Cara Daftar Keahlian Shaklee, sudah diterangkan bagaimana untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Tetapi disini Lynd terangkan sekali lagi special sebagai persiapan menghadapi GST.

Pilihan 1 : Daftar Keahlian dengan Rm 65 + Rm 10 (Postage)

Selepas pendaftaran, anda terus layak untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli tanpa perlu menyimpan stok.

Saya akan beri guideline untuk anda membuat marketing samada secara online / offline.

Ahli perlu masa untuk study mengenai produk dan paling berkesan sebenarnya merasai sendiri keberkenannya dan kongsi kebaikan produk Shaklee.

Jika ada yang berminat, minta bayaran dari pembeli sebagai tanda mereka confirm pesanan, anda boleh terus order melalui online dan terus pos kepada pelanggan.

Anda layak untuk mengambil untung runcit atau jika cukup point boleh dapat bonus pada bulan berikutnya.

Pilihan 2 : Pembelian dengan 200 UV dan KEAHLIAN PERCUMA

Cara ini macam kaedah simpan stok tapi kelebihannya anda jimat RM 65 untuk keahlian.

Stok tersebut boleh dimakan sendiri supaya kita dapat merasai sendiri kebaikan produk dan selebihnya boleh dijual.

Apa produk yang nak beli?

Yang ini ikut keperluan masing-masing. Jika anda ingin mencuba untuk turunkan kadar kolesterol, ambil 2 set dan cukupkan 200uv, consume sendiri 1 set, dan kongsi kebaikan produk dan jual 1 set.

Dan dengan 200 UV ini anda akan menerima bonus cash lebih kurang Rm 31 ke akaun anda pada bulan depan.

Sikit ke? Cukup lah untuk tanggung GST dengan bila berbelanja Rm500 kat pasaraya nanti.

Kaedah 3 ini istimewa untuk bulan March 2015 sahaja.

Ngam-ngam  sebelum GST.

JIMAT SEMPENA PROMOSI ESP

Promo Buy 6 free 1

Apa yang ditawarkan dengan Promosi March 2015 ESP Shaklee ?

** PERCUMA 1dengan pembelian 6 Canister ESP Shaklee

** PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM 65

** REBAT tunai bernilai Rm 36 pada bulan April

** DISKAUN 15 – 20 % untuk pembelian semua rangkaian produk Shaklee

** Bimbingan Menjalankan perniagaan bersama Vitalynd.com secara part time atau full time

Yang bestnya Pilihan ke 3 ni, ESP memang menjadi kegemaran ramai pengguna ESP dan dengan keberkesanannya ramai yang akan jatuh cinta dengan ESP Shaklee.

So grap this promo, dan dapatkan keahlian percuma dan mulakan perniagaan pertama anda dengan Shaklee bersama Vitalynd Empire.

Kenapa Lynd sangat cadangkan Shaklee sebagai bisnes pertama anda?

Sebab dengan risiko rendah dan tidak perlukan modal tetapi anda boleh melangkah jauh bukan sekadar untuk meloloskan diri dari “ugutan” GST.

Dan tak mustahil, 1 hari nanti anda akan berterima kasih kepada GST kerana kemarahan kepadanyalah kita bertindak untuk mengubah hidup kita.

Jika anda masih rasa Shaklee  bukan untuk anda, takper.. tapi do something. Change your life.

4m4aY

Cari lah peluang yang ada diluar sana untuk mengubah kehidupan kita.

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Look For Someone You Can Talk With

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Hari ni jumaat. Kita cerita santai sikit lah.

Anyway.. jumaat.. dah selawat?

Boleh baca Power of Selawat kat sini.

Oklah.. hari ni Lynd nak share sikit dengan seseorang yang Lynd sangat admire.

Seorang lelaki India, Rajoo yang Lynd anggap dia macam sifu. Sifu dalam kerjaya dan juga life.

Dia suka cerita pasal ermmm.. nak kata personal life pun tak jugak . Tapi dia suka cerita how he self motivate diri, dia suka cerita pasal how he communicate with God some sort of that. Ouhhh.. dia memang jarang cerita pasal isu semasa macam politik ke atau sembang-sembang kosong.

Ok dia ni saya rasa dah umur 6o lebih dah. Sebenarnya dah retire then company panggil dia kerja balik sebagai contrak untuk support “young engineer”. Tapi semangat dia, energy dia, kesihatan dia omak aihhh.. kalah kita yang muda.

Dia cakap masa awal-awal masuk dulu dia macam risau sebab gap umur / generasi akan mengganggu serba sedikit kerja. Tapi kami-kami ni kan out going.. dan dengan rasa hormat membuatkan kita boleh IN. Tapi tu la hal-hal main2 gurau-gurau ni dia gelak je la.. (Tiba-tiba terbayang senyuman dia).

Dia selalu bagi kata-kata semangat. Dia selalu cerita macamana dia bermonolog dengan “mesin” kat kilang ni kalau dia hilang punca bila nak settlekan masalah. Mula-mula tu saya tak faham.. tapi saya suka dengar dia cakap.. dia suka sebut pasal “GOD”.. Dia sangat percaya pada tuhan dan dia sangat bergantung dan menyerahkan diri kepada tuhan mengikut kepercayaan dia lah.

Dan saya suka dengar..

Tapi.. Saya tak berapa nak hadam.. mean faham tapi tak masuk ke dalam hati.

And selepas saya join IMKK, ada beberapa sesi dengan Doktor Azizan Osman mengingatkan saya pada Rajoo ni. Yes.. apa yang DOA ajar dan cakap ada berkait dengan apa yang Rajoo cakap. Dan dari situ saya faham apa yang Rajoo cuba sampaikan sebelum ni.

Then bila kat ofis, saya jadi makin suka sembang ngan dia sebab saya rasa terus masuk ke hati.

Dia sangat pandai appreciate orang, positif and always give a good energy to people.

The 1 hari tu saya hantar email kat dia,

They Have Life 2

Entah macamana, jika sebelum ni saya hanya suka mendengar dari dia.. Kali ni saya jadi “pandai” menyuarakan kefahaman saya. And it makes me feel sooooo good. Bukan rasa bagus. Tapi nikmat berkongsi sesuatu yang bermanfaat. Dan saya rasa itu yang Rajoo rasa selama ni bila dia suka bercakap mengenai self motivation.

Dah lama saya hantar email ni dan hari ni baru dia reply.

They Have Life

Ouhhhh.. dia buat saya rasa yang saya ni manusia berguna.

Saya risau jika dia tak faham.. tapi.. bila kita bercakap dengan orang yang minat yang sama insyaAllah mereka akan faham. Yang penting diri nak cuba improve diri.

Ingat lagi DAO cakap “tak guna bagi minum dekat kuda yang tak dahaga, ko letak air yang paling sedap dalam dunia ni pun belum tentu dia nak minum”

Setiap hari kita akan cuba share sesuatu dengan orang dan kita kena cuba terima apa yang orang cuba share dengan kita.

Tak faham takper.. insyaAllah 1 hari nanti bila Allah tiupkan kefahaman itu kedalam hati dalam masa yang singkat sahaja kita boleh faham semua.

Yang penting hati nak berubah.

Saya bertuah sebab dikelilingi oleh orang-orang yang positif.. dan jika kita tak boleh cari orang yang positif di keliling kita.. kita kena jadi positif supaya kita boleh jadi “orang yang positif” dikalangan orang yang memerlukan cas positif.

Hope kita semua belajar sesuatu hari ini.. selamat hari jumaat yang cemerlang..

Have a nica day..!!!

Mungkin ada yang tidak yakin untuk membuat keputusan menceburkan diri dalam bidang perniagaan samada kecil-kecilan apatah lagi berskala besar.

Antara kerisauan yang utama adalah “Tak Pandai” / “Tiada Basic Perniagaan” / “Tiada mentor” / “Tidak kenal orang yang boleh guide”

Tetapi semua alasan diatas boleh pangkah sebesar-besarnya jika anda memilih untuk menceburkan diri dengan bisness Shaklee.

Latihan Memulakan Perniagaan.

Dan ini merupakan salah satu kelebihan bisnes MLM kerana setiap susur galur akan saling support antara 1 sama lain.

MLM-Success

Terutama dibawah organisasi Vitalynd Empire.

Apa yang kami sediakan untuk ahli yang “Zero” knowledge in bisnes?

Latihan Memulakan Perniagaan

Kumpulan sokongan dari Upline yang kuat

Alhamdulillah dan InsyaAllah anda adalah tergolong dalam orang yang bertuah jika dijodohkan untuk mendaftar dibawah Vitalynd Empire kerana susur galur upline kita adalah sangat kuat dan aktif.

Kami menyediakan latihan samada Offline atau Online. Dan sebagai ahli di bawah kumpulan Jutawan memang banyak peluang yang disediakan.

ONLINE

Home-Business

1. Information Sharing di Secret Group Facebook Jutawan dan kumpulan-kumpulan dibawahnya.

2. Information Sharing / Support Group / Kelas online melalui Group WhatApps / Telegram

OFFLINE

1. Perjumpaan dalam kumpulan kecil dengan Upline

Kelas Raudhah

2. Sesi Latihan dalam kelas bersama Upline.

Kelas Jutawan

Kelas MSE

3. Sesi Latihan bulanan dari Shaklee Malaysia

4. Sesi penerangan mengenai sesuatu product secara bulanan.

Kena Bayar ke?

Ok.. untuk sesi ONLINE adalah PERCUMA. Anda hanya perlu bayar dengan komitmen dan masa sahaja.

Untuk Offline, ada yang percuma dan ada yang dikenakan charge yang sangat rendah. Ada yang bernilai Rm 5.00 sahaja dan biasanya yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia hanya bernilai Rm 40 untuk sesi sehari. Tetapi ilmu yang kita terima memang tak ternilai.

Kelebihan kelas OFFLINE Shaklee ini adalah anda boleh bawak anak dan suami. Yess… itu adalah kelebihan yang sangat penting dan bagaikan membuka pintu seluas-luasnya untuk ahli yang sudah berkeluarga untuk menceburi bidang perniagaan bersama Shaklee.

Jadi pillihan di tangan masing-masing. Even ada ahli yang tak pernah jumpa upline mereka kerana sesi latihan dijalankan secara online dan anda tak perlu keluar dari rumah pun.

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

 

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

2 cara daftar jadi ahli shaklee

YES Program May 2015 – October 2015.

Cara 1 : Keahlian Berbayar Rm 65 + 10 (Postage)

Keahlian Shaklee

Jika anda berminat untuk menjadi ahli, hubungi saya Lynd 019 – 603 8353 dan beri maklumat peribadi dan saya akan daftarkan secara online.

Dan sekali dengan pendaftaran anda boleh mendapatkan produk Shaklee terus dengan harga ahli.

Tiada minimum order

Tiada syarat maintain point setiap bulan

Dan produk akan dihantar terus kepada ahli bersama dengan member kit bag.

Cara 2 : Keahlian Percuma

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan cukup 200UV dalam 1 order, anda layak mendapat keahlian secara PERCUMA.

UV adalah point bagi setiap produk Shaklee, dari segi nilai belian adalah lebih kurang Rm 780 (Harga Ahli).

Produk yang dibeli itu samada untuk kegunaan sendiri atau terus untuk jualan. Terpulang.

Contoh Belian dengan keahlian percuma adalah

Set Kesihatan Optimum

2 botol x Vivix Shaklee = 236UV

1 Set Berpantang Premium + 1 Canister ESP + 1 Ostematrix= 201 UV

Selain keahlian PERCUMA, anda juga akan terus dapat CASH BONUS / REBAT pada bulan seterusnya.

Memberkit Bag

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Shaklee MLM ke???

Nak kena cari orang bawahan?

Nak kena cari downline?

Modal ribu-ribu?

Takde downline tak dapat balik modal?

OK.. kepada yang gerun dengan perkataan “MLM” / “Skim cepat kaya”.. BAGUS..!!

Yes.. terlalu mudah percaya dan excited dengan bayangan wang ringgit dan pameran kereta besar adalah sangat bahaya.

Tapi… sebelum tu kita kena faham dulu apa maksud MLM Multilevel Marketing.

Memang banyak MLM yang diperkatakan dan mostly adalah keburukan. Tetapi ada juga MLM yang baik dan mematuhi syariah cuma disebabkan oleh status “MLM” yang menggerunkan itu ada syarikat yang tidak mengetengahkan bahawa mereka menjalankan perniagaan secara MLM dan mereka berjaya mendapat kepercayaan orang ramai.

So Lynd merujuk kepada satu blog kegemaran Lynd, Tuan Zulkifli dan beliau ada memberi kita garis panduan pemilihan syarikat MLM di entry ini.

MLM

Sumber

Alhamdulillah sangat, Shaklee mempunyai ciri-ciri di atas.

Dan dibawah ini 2 Petanda Asas Menilai MLM

MLM 2

Dan ini merupa ciri-ciri MLM yang kita perlu berhati-hati.

MLM 3Boleh refer blog Tuan Zulkifli untuk keterangan lanjut dan juga disitu ada juga beberapa link yang boleh membantu kita mendapat rujukan dari orang lain.

Then back to Shakleee.

Bisness Shaklee memang berasaskan produk yang selamat, halal dan semulajadi.

Mendaftarkan ahli jatuh no 2 kerana daftar ahli adalah untuk membantu pengguna produk untuk mendapatkan produk dengan harga yang murah.

Then no 3, jika mahu menyebarkan lebih banyak lagi kebaikan produk Shaklee disamping menjana pendapatan barulah hal bisness itu datang.

Dan mostly orang yang menceburkan diri dengan bisnes Shaklee ini mempunyai urutan di atas. Pengguna tegar –> Keahlian untuk Jimat –> Menjalankan Perniagaan / Melatih dan menarik lebih ramai pengguna untuk masuk keahlian.

Dan cara ini Shaklee berkembang. Shaklee tidak pernah melantik mana-mana selebriti yang dibayar untuk pemasaran produk. Kalau ada yang gunakan artis sebagai testimoni pun ini kerana artis tersebut adalah memang pengguna tegar Shaklee.

Itulah cara MLM yang sebenar, menyebarkan kebaikan melalui orang ramai / pengguna itu sendiri. Dari membayar kos pemasaran di media massa yang tinggi Shaklee lebih rela membayar bonus yang mewah kepada pengedar Shaklee.

MLM 4

Malah Shaklee bukanlah berusia setahun 2 dalam dunia perniagaan berasas MLM ini malah telah membuktikan dengan pengalaman selama selama hampir 60 tahun berjaya mengangkat tahap ekonomi ramai ahlinya.

Yes.. itulah MLM yang sebenar dan betul. So diharap dengan perkongsian ini saya dapat membantu pembaca sekelian menilai sesuatu MLM dan sekali gus lebih yakin dengan bisnes Shaklee.

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

 

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...