BERHENTI KERJE ENGINEER OFFSHORE SEBAB BUAT BISNES SHAKLEE?
—————————————–

Macam tak logic.
Tapi tulah yang Fatin cerita.



Gaji Fatin kalau gi offshore boleh cecah 5 angka.
Basic aja starting Rm 5K dan sebelum berenti basic dia cecah Rm 6k.

Wehhh.. muda-muda lagi dah gaji besar.

Habis tu kenapa Fatin berenti?
Kata Fatin “Kalau taknak kawin dan ada anak boleh lah kerja offshore”

Yelah..
Kerja 2 minggu laut.. 2 minggu darat..
Di laut sana nun dia sorang ja perempuan.. Bilik mandi kena kongsi..

Dan Fatin pernah panjat paip untuk ambil ukuran tapi dia jatuh dan kesan sakit terasa lama sampailah dia konsisten amalkan Shaklee.

Sehinggalah Fatin kahwin dia masih ke offshore. Husband dia pun keje sama bidang. So boleh bayang tak kehidupan husband wife berjauhan.
Duit berkepuk pun tak cukup beri kekuatan.

Sampailah Fatin bersalin dan bila habis pantang dia dah mula kerja balik.
Dia dah mula tak senang duduk bila dia tahu April 2017 dia mungkin kena ke laut lagi.
Masa tu January 2017.

Dia mula buat solat istikharah minta petunjuk.
Berbekalkan restu suami dan ibu termasuk juga petunjuk Allah dimana Allah uji Fatin dengan orang mula pandang sinis bila dia ambil masa nak pam susu.

Yang buat Fatin nekad lagi bila dalam Shaklee sendiri ramai engineer yang berhenti kerja dan menjalankan bisnes Shaklee.

Fatin juga terinspirasi dengan kakak beliau yang boleh beli kereta dan rumah hasil bisnes Shaklee.

Maka pada April 2017 beliau bergelar Work At Home Mom. Full time focus pada Shaklee sahaja.

Kenapa Fatin sanggup lepaskan income puluh ribu dan bermula dari bawah dengan Shaklee?

Demi Keluarga.
Masa dengan anak.
Dan Shaklee menawarkan peluang dan income lebih besar jika kita usaha bersungguh2…

Ibu mana yang sanggup berjauhan dari anak yang dikandungnya.

Apalah maknanya duit jika anak tak dapat belaian ibu.

Salah 1 sebab lagi kenapa Fatin pilih Shaklee adalah kerana sistem Shaklee mudah dan dijalanlan melalui online sahaja.

Dan kini.. Fatin menjaga anak comel sendiri disamping berbisnes dari rumah.

Dan kini berkat focus dari bulan pertama Fatin hantar surat resign dan di bulan pertama dia bergelar WAHM Fatin sudah mengecapi bonus 4 angka.

Alhamdulillah..

Dan pesan Fatin yang melekat kat hati Lynd adalah..

” Jangan rasa senang dengan gaji tetap. Sebab kita tak tahu bila kita sakit atau family kita perlukan kita.

Tak perlu berhenti kerja kalau kita suka bekerja tapi kita perlu buat bisnes sampai jika apa-apa jadi pada pekerjaan kita, bisnes dapat back up income kita”

😊 Alhamdulillah.. Syukur sangat berpeluang dapat dengar perkongsian Fatin.

Fatin boleh jadi inspirasi kepada sesiapa yang masih dilema dalam kerja dan keluarga.

Takper lah Fatin.. Kita buat pertubuhan From Engineer To Shaklee
Ramai rasanya ahli ni.

Allah janjikan banyak peluang dan jalan. Kita hanya perlu minta petunjuk dari Dia.

Terima Kasih Fatin (MFN)

Pasti kawan-kawan terinspirasi dengan kisah Fatin kan?

Kalau bukan mempunyai kerjaya yang sama pun pasti dilema ini hampir sama dengan kebanyakan ibu bekerja.

Nak ikut jejak langkah Fatin?

Ketahui CARA DAFTAR AHLI Shaklee dan peluang yang disediakan di Vitalynd Empire.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

SEBALIK VITALYND EMPIRE
—————————

Assalamualaikum..

Hari ni Lynd excited sangat nak share pasal nama Vitalynd Empire ni.

Ok. Kepada sesiapa yang serius nak bisnes Shaklee memang digalakkan.. Ermmm.. “Diwajibkan” membina Empire / Nama kumpulan.

Barulah lebih mudah kita mentadbir bisnes kitakan.

Pengedar Shaklee ramai jadi kita perlu letakkan identiti pada perniagaan kita.

Dan tak semua pengedar shaklee komited. Ramai yang join atas sebab trend. Jadi nak kenal yang komited melalui nama kumpulan mereka dan Vitalynd adalah salah 1 nya.

Ok.. berbalik pada Vitalynd Empire.

Nama Vitalynd tu dicadangkan oleh upline Lynd. Kombinasi antara Vitamin + Lynd.

Tapi serius Lynd suka kembang semangkuk lah bila dapat nama tu. Yelah.. nama kita tertulis gah kan sebagai sebuah kedai.

Maka tertubuh lah www.vitalynd.com
Blog bisnes Lynd.
Masa tu memang bangga lah.
Cuba korang bayangkan nama korang sebagai sebuah website.
Hahahah.. Tipu lah kalau korang tak seronok.

Then..
Dok pikir pulak nama group Lynd. Masa tu konon nak letak ReLynd Empire.
Kombinasi antara nama suami Redo + Lynd.
Suuwitttt sangat

Tapi sebab sakit hati dan kecewa dia bukak bengkel tak letak pun nama kita. Redoz Motorsports Autoservice

Frust tau..
Kita konon nak suwit. Dia balas dengan kemasaman.
ReLynd Motorsport Autoservice..
Tak ke suwit tu..
(Jauh dilubuk hati rasa gak nama tu agak manja untuk sebuah bengkel kereta)
Ahhhhh.. Tak kira.. Sakit ati juga.

Maka tertubuhlah..
Vitalynd Empire..
Sebuah kumpulan yang menjadi tempat berkumpulnya orang-orang yang ingin berjaya.

Lynd anggap ahli yang berdaftar dengan Vitalynd Empire ini sebagai amanah dan tanggungjawab Lynd.
Memberikan konsultansi kesihatan dan latihan untuk menjalankan bisnes Shaklee.

Alhamdulillah..
Ahli semakin bertambah dari tahun ke tahun.

Tapi Lynd perasan tiap kali Lynd nak taip nama Vitalynd kat google.. Mesti akan keluar perkataan “Vital”

So last week Lynd hilang focus kejap.. Search maksud perkataan “Vital”.

Wahhh.. terharu.. bergenang air mata Lynd.
Maksud Vital tu sangat kena dengan Lynd dan macam satu doa pulak.

Vital = Lively, energetic

Dan yang buat lagi best.. Masa zaman mrsm dulu cikgu pernah suruh cari 1 perkataan yang menggambarkan diri kita dan bermula dengan huruf yang sama dengan nama kita.

So..
Buka kamus..
Jumpa perkataan Lively.. So Lynd gunalah nama “LiveLy Lynd” bertahun jugak la sebagai fb name. Iya sebab nak bisnes punya pasal tukar letak nama sebab untuk personal branding.

Masa keremajaan kan suka buat signature pelik2.. konon2 trademark even pernah guna nama “Lively_best” as my email adress.

Wahhhhhh.. panjang pulak cerita pasal Lively ni.

Tapi apa2 pun ai is suka..
Rasa macam Allah turunkan ilham nama Vitalynd tu mmg special setepek untuk Lynd ja.
Walaupun bukan Lynd yang come out with that name kan.

Semoga Allah sentiasa limpahkan semangat dan tenaga yang membuak-buak kepada ahli dibawah Vitalynd Empire

Syukur sangat

Lynd akan jalankan tanggungjawab Lynd kepada ahli Vitalynd Empire dengan penuh semangat dan bertenaga.

Pesanan khidmat masyarakat :

1. Nak join Vitalynd Empire kena fikir siap2 nama Empayar atau Legasi anda. Kita bincang sama2 pun boleh.

2. Kena berjiwa besar dan kita akan sama2 saling beri semangat nak bina empayar masing-masing.

3. Once dah join.. jangan salahkan Lynd jika anda sentiasa dihantui keterujaan Lynd

πŸ€”πŸ€” Terpikir.. kalau letak nama Relynd Empire dulu ni agak2 keje bersuwit dengan suami ja la kot. Asyik beranak ja la keje. Beranak anak Shaklee takpa juga.

Merapu dah.. Ok bai..

#VitalyndEmpire
#JomFikirNamaEmpayarAnda


Berminat menyertai Vitalynd Empire?

Daftar Ahli Shaklee Bersama Vitalynd

Ingin mempunyai empayar dengan nama sendiri?

Website / Blog dengan nama sendiri?

Daftar Ahli Shaklee bermasa Vitalynd Empire.

Lynd akan ajar dan sama-sama bekerja membesarkan empayar masing-masing.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Semalam seorang kenalan iaitu Puan Imma berkongsi kegembiraan apabila bacaan terbaru kencing manis ibu beliau turun dari 14 ke 5.1 selepas 3 bulan mengamalkan Vivix,

Jom kita ikuti perkongsian beliau.

Vivix Untuk Kencing Manis Bacaan Turun 14 ke 5.1

Kisah Inspirasi untuk Mok!
——————

Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian.

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result.

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1!

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8.

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok.

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat.

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 😭😭

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam.

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum.

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 😭

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat.

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang. 😘😘😘😘

Sayang mok. 😊

Imma Mansor


Alhamdulillah. Lynd pun dapat merasai keseronokan dan kesyukuran Puan Imma.

Ada lagi testimoni Vivix ,

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis.

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis 2

Dan hari ini Lynd ingin kongsikan cara untuk mendapatkan Vivix dengan harga yang lebih Jimat.

Harga Vivix Shaklee Rm 475

Tetapi dengan pembelian 2 botol Vivix anda boleh dapatkan dengan harga Rm 38* Sahaja dengan total penjimatan Rm 261.90

Dengan pembelian 2 botol Vivix

Percuma Keahlian Β Bernilai Rm 65

Percuma Postage Rm 10.50

Diskaun Harga Ahli 15%

Jumlah Penjimatan sehingga Rm 26*.00

Banyak kan?

Ok. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai cara mendapatkan Vivix Murah boleh contact Lynd sekarang.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

Assalamualaikum.

Alhamdilillah.

Setiap kurniaan Allah.

1001 kesyukuran dan tidak terhitung kasih sayang Allah pada kita.

Ok. Topik hot malam ni. Fresh dari ladang.

Fattah Amin Pemenang Anugerah Bintang Popular ABPBH 3.0

Mengenai kemenangan Fattah Amin Pemenang Anugerah Bintang Popular ABPBH 3.0

Mama Lynd fans Fattah Amin ke?

Hahaha.. tak ngaku nanti kata tipu pulakkan. Tapi i just love his journey.

Ok. Taknak ulas pasal dia punya personal lah kan sebab itu semua kerja fan fanatik dia. Tapi Mama Lynd tertarik dengan perjalanan dan semangat dia.

Dan dia mengamalkan teknik NLP atau boleh dikatakan sebagai Law of Attraction.

Bermula dengan kisah buku dia yang kena “kutuk” 1 Malaysia dulu. Mama Lynd tak beli pun tapi base on apa yang dikongsikan di media sosial, Mama Lynd perasan apa yang tertulis itu adalah “self talk” seseorang kepada diri sendiri.

Ok. Mungkin ramai yang tak perasan sebenarnya dalam diri masing-masing ni ada 1 suara yang selalu menemani dan pujuk kita.

Dan suara itu lah yang akan menjadi masa depan kita.

Cuba perhatikan..

Bila kita melihat orang lain ada kemewahan. Apa yang kita fikir? Suara apa yang berbisik?

“Nak menunjuk lah tu”

“Orang lain pun ada tapi takder lah berlebih-lebih macam tu”

“Peghhh.. 1 hari nanti aku mesti jadi macam dia”

Tanya diri sejujurnya.. apa yang kita rasa bila orang lain ada sesuatu yang kita inginkan.

Tidak bermaksud bila kita tak dapat apa yang orang lain ada.. Kita boleh membenci mereka. Jika kita mahu apa yang mereka ada maka kita perlu belajar menerima dan menyukai mereka.

Kerana itulah hukum Allah. Kita akan menarik sesuatu yang kita suka.

“Alah.. dah benda tu betul dan itu yang aku fikir nak buat macamana?”

Minda kita ni ni boleh dilatih untuk menyukai sesuatu. Memang pada awal-awal nampak macam poyo ja tiba2 nak paksa diri untuk fikir yang baik2 ja. Tapi lama kelamaan kita akan sudah biasa untuk tidak memikirkan sesuatu yang tidak penting atau berfikiran positif untuk setiap apa yang kita lihat.

Back to Fattah Amin, kata-kata dalam buku dia tu merupakan bisikan hati atau suara memujuk dalam hati dia yang dia cuba kongsikan.

Kita tak perlu pun ambil semua tapi kita cuba berfikiran begitu pada diri sendiri.

Bila MamaLynd tengok ahli Shaklee lain dapat 6 Star treatment tahun ni untuk yang layak pergi Jepun, saya rasa “Tahun depan aku layak gi holiday yang Shaklee belanja.”

Kelakarkan? Tahun ni baru nak merangkak tahun depan dah dapat gi trip?

Kelakar kalau ko bagitau orang yang tak tahu peluang yang ada dalam Shaklee tapi support bagi yang tahu.

So latih diri untuk bisikkan sesuatu yang baik kepada diri sendiri.

Macam Fattah Amin buat tu. Tapi tak.perlulah nak terbit buku tapi cukup lah kita tulis dalam diari kita.

Sebab kemenangan Fattah Amin tu maka Mama Lynd saja lah stalk Ig dia. So hadap lah Igs Fattah Amin ni dan Lynd perasan 1 benda. Gambar ni.

Kalau tak silap Mama Lynd ini hadiah yang bakal dimenangi oleh pemenang anugerah artis paling popular kan?

Dia bergambar dengan kereta yang “bakal” dimenangi. Tak menang lagi. Tapi ambil feel dulu.

Nampak tak?

Kita boleh apply benda tu dalam hidup kita. Masa Mama Lynd join IMKK dulu memang DAO ajar teknik “shopping impian”.

Kita keluar dan ambil gambar dengan impian kita. Selalu tengok impian kita tu. InsyaAllah.. impian itu 1 step closer to us.

So. Tak salah meminati artis ini tapi cuba arahkan minat tu ke arah kebaikan.

Even program Maharaja Lawak Mega tu pun menjadi inspirasi Lynd dalam bisnes Shaklee.

Nak tau?

InsyaAllah next entry Mama Lynd kongsikan ye.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Mudahnya Blog Sebagai Medium Pemasaran

Hari ni Lynd tukar rutin sikit. Biasa Lynd buat kerja menggunakan handphone sahaja tapi hari ni Lynd nak amik feel buat kerja kat office suami.

Saja ja nak guna desktop. Feel profesional sangat bila guna desktop ni kan.

Beginilah cara Lynd menjalankan perniagaan bersama Shaklee.

Most of time Lynd guna handphone sahaja.

Ambil gambar product, editing dan posting.

So tak perlu nak hire profesional photographer dan editing pun telah diajar menggunakan apps di handphone. So takder alasan untuk keluarkan modal untuk tools marketing.

Mostly guna facebook dan Ig memang lagi mudah dan pantas guna handphone.

Tapi..

MALU KAWAN-KAWAN TAHU JUAL SHAKLEE
————————————

Tak payah nak gelak sangat MamaLynd.

Hang dulu pun macam tu.

Masa mula-mula nak update kat FB yang Puan Linda seorang Process Engineer di sebuah public listed company ni nak jual supplement Shaklee.

Perasaan masa tu rasa macam ada tembok besar kat depan muka.

Nak update tu macam nak kena pecahkan tembok tu.

Belum lagi kawan2 kat opis perli2 main2.
Buat tak tau ja.

Tu kat fb.

Tapi sebenarnya ada cara lain nak buat marketing tanpa perlu update kat fb.

Iaitu blog.
Kita hanya perlu siapkan blog dimana kosnya PERCUMA.

Belajar sikit2 cara menulis di blog dan rajin update.

So dari mana kita dapat customer?

Dari google la.
Masih ramai lagi orang diluar sana yang gunakan google untuk dapat info.
Ehhh.. memang pun kan.
Dari mana lagi kalau bukan google.

So bila orang buat carian dari situ lah dia jumpa blog kita.

Blog ni macam kedai kita lah.
Dan pelanggan boleh datang dari sesiapa sahaja yang kita tak kenal.

So ini adalah option lain untuk orang yang nak berniaga tapi malu nak post kat fb.

Tapi bila dah nampak hasil yang Shaklee kasi memang lepas tu dah xmalu dah.
Malah lagi banyak channel kita nak guna.

Tak tahu buat blog?

Jangan risau.
Berbekalkan pengalaman dan kelas-kelas yang Lynd pernah attend, Lynd akan ajar untuk semua yang mendaftar dengan Vitalynd Empire.

Dengan syarat rajin dan jangan banyak alasan.

Kalau yang..
Nak update kat fb malu.. nanti kawan1 perli..
Nak tulis blog.. saya tak pandai menulis..
Nak update kat ig.. pakai data kuat kalau ig..
Nal suruh gi buka booth.. nanti anak xdak orang jaga

Kalau yang gitu MamaLynd xleh tolong.

Dimana ada kemahuan.. Disitu ada jalan..

 

Assalamualakum.

Alhamdulillah.

Ramadhan semakin hampir.. Hari Raya tiba lagi..

11 bulan cubaan untuk kurus menemui jalan buntu.

Ambil kesempatan Ramadhan tahun ini untuk tampil cantik bergaya di hari raya.

Alang-alang berpuasa biar kali ini kita singkir lemak tebal dalam badan ni dengan #SetKurusShaklee

*************************
Boleh mulakan dengan SET BAJET yang terdiri dari

LECHITIN : Memerangkap dan memecah lemak dari makanan yang kita ambil kepada bentuk yang lebih kecil.

HERBLAX : Membersihkan usus dan menyingkirkan toksin dari badan. Lemak dari hasil kerja lechitin tadi kasi buang sekali.

***************************

Nak hasil lebih baik?
Nak kawal kalori yang kita ambil dan badan tak menggeleber?

***************************
Ambil SET OPTIMUM dengan tambahan

CINCH SHAKE : Memelihara otot supaya bila kurus badan tak menggeleber. Dan dapat kawal pengambilan kalori kerana pengambilan semasa sahur cukup mengenyangkan dan membekalkan tenaga sepanjang hari.

***************************
Mahu hasil yang lebih CEPAT?

SET PREMIUM jadi pilihan dengan tambahan Omega Guard dalam diet harian.

OMEGA GUARD : Membantu pembakaran lemak sedia ada dalam badan terutama semasa kita beraktiviti harian walaupun berpuasa.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...