BERHENTI KERJE ENGINEER OFFSHORE SEBAB BUAT BISNES SHAKLEE?
—————————————–

Macam tak logic.
Tapi tulah yang Fatin cerita.



Gaji Fatin kalau gi offshore boleh cecah 5 angka.
Basic aja starting Rm 5K dan sebelum berenti basic dia cecah Rm 6k.

Wehhh.. muda-muda lagi dah gaji besar.

Habis tu kenapa Fatin berenti?
Kata Fatin “Kalau taknak kawin dan ada anak boleh lah kerja offshore”

Yelah..
Kerja 2 minggu laut.. 2 minggu darat..
Di laut sana nun dia sorang ja perempuan.. Bilik mandi kena kongsi..

Dan Fatin pernah panjat paip untuk ambil ukuran tapi dia jatuh dan kesan sakit terasa lama sampailah dia konsisten amalkan Shaklee.

Sehinggalah Fatin kahwin dia masih ke offshore. Husband dia pun keje sama bidang. So boleh bayang tak kehidupan husband wife berjauhan.
Duit berkepuk pun tak cukup beri kekuatan.

Sampailah Fatin bersalin dan bila habis pantang dia dah mula kerja balik.
Dia dah mula tak senang duduk bila dia tahu April 2017 dia mungkin kena ke laut lagi.
Masa tu January 2017.

Dia mula buat solat istikharah minta petunjuk.
Berbekalkan restu suami dan ibu termasuk juga petunjuk Allah dimana Allah uji Fatin dengan orang mula pandang sinis bila dia ambil masa nak pam susu.

Yang buat Fatin nekad lagi bila dalam Shaklee sendiri ramai engineer yang berhenti kerja dan menjalankan bisnes Shaklee.

Fatin juga terinspirasi dengan kakak beliau yang boleh beli kereta dan rumah hasil bisnes Shaklee.

Maka pada April 2017 beliau bergelar Work At Home Mom. Full time focus pada Shaklee sahaja.

Kenapa Fatin sanggup lepaskan income puluh ribu dan bermula dari bawah dengan Shaklee?

Demi Keluarga.
Masa dengan anak.
Dan Shaklee menawarkan peluang dan income lebih besar jika kita usaha bersungguh2…

Ibu mana yang sanggup berjauhan dari anak yang dikandungnya.

Apalah maknanya duit jika anak tak dapat belaian ibu.

Salah 1 sebab lagi kenapa Fatin pilih Shaklee adalah kerana sistem Shaklee mudah dan dijalanlan melalui online sahaja.

Dan kini.. Fatin menjaga anak comel sendiri disamping berbisnes dari rumah.

Dan kini berkat focus dari bulan pertama Fatin hantar surat resign dan di bulan pertama dia bergelar WAHM Fatin sudah mengecapi bonus 4 angka.

Alhamdulillah..

Dan pesan Fatin yang melekat kat hati Lynd adalah..

” Jangan rasa senang dengan gaji tetap. Sebab kita tak tahu bila kita sakit atau family kita perlukan kita.

Tak perlu berhenti kerja kalau kita suka bekerja tapi kita perlu buat bisnes sampai jika apa-apa jadi pada pekerjaan kita, bisnes dapat back up income kita”

😊 Alhamdulillah.. Syukur sangat berpeluang dapat dengar perkongsian Fatin.

Fatin boleh jadi inspirasi kepada sesiapa yang masih dilema dalam kerja dan keluarga.

Takper lah Fatin.. Kita buat pertubuhan From Engineer To Shaklee
Ramai rasanya ahli ni.

Allah janjikan banyak peluang dan jalan. Kita hanya perlu minta petunjuk dari Dia.

Terima Kasih Fatin (MFN)

Pasti kawan-kawan terinspirasi dengan kisah Fatin kan?

Kalau bukan mempunyai kerjaya yang sama pun pasti dilema ini hampir sama dengan kebanyakan ibu bekerja.

Nak ikut jejak langkah Fatin?

Ketahui CARA DAFTAR AHLI Shaklee dan peluang yang disediakan di Vitalynd Empire.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation