Promo May 2016 Alfalfa dan Collagen Powder Shaklee

 

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. terima kasih Allah..

Bulan May 2016 sudah menjenguk..

Giliran si hebat manakah yang berpromo bulan ini?

Kali ini giliran si cantik Collagen Powder Shaklee dan si Hebat Alfalfa Complex pula.

IMG_20160502_172841

Apa keistimewaan Promo Collagen Powder Shaklee?

Dengan Pembelian 6 Kotak Collagen Powder Shaklee anda akan dapat

PERCUMA 1 kotak Collagen Powder Shaklee

PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50 (Keistimewaan Keahlian Shaklee)

WANG TUNAI RM 110.80 yang diterima pada June 2016

DISKAUN 15% – 20 % untuk semua rangkaian produk Shaklee

Apa pula keistimewaan Promo Alfalfa Complex Shaklee?

Selain dengan pembelian 3 botol alfalfa complex anda akan mendapat 1 botol lagi percuma, anda juga akan mendapat harga promo untuk set yang mengandungi Alfalfa.

Antara set yang terlibat adalah :

 

Hebat kan?

Jadi jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan kolagen shaklee murah dan set shaklee murah bulan ini tau.

——————————————————————–

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Jamu ialah sebutan untuk ubat tradisional dari Indonesia. Kebelakangan masyhur dengan sebutan ubatherba.

Jamu dibuat dari bahan-bahan alami, berupa bahagian dari tumbuhan seperti rimpang (akar-akaran), daun-daunan dan kulit batang, buah. Ada juga menggunakan bahan dari tubuh haiwan, seperti hempedu kambing atau tangkur buaya.

 

Haaa.. itu maksud jamu.

Memang mostly bila Lynd search macam-macam terjemahan. Tapi basicly jamu adalah :

  • Berfungsi untuk kesihatan dalaman wanita
  • Berasal / diperbuat dari bahan semulajadi.
  • Boleh diambil dari usia remaja lagi.
  • Untuk kekal cantik dan bertenaga apabila usia meningkat.

 

Dari pemerhatian Lynd, keberkesanan dan kebaikan jamu dapat dilihat bila tubuh kita sihat dan bertenaga apa usia meningkat. Syaratnya kena ambil dari awal usia remaja lagi.

Antara artis yang mengamalkan jamu adalah Zarina Zainudin

image

Dalam usia mencecah 43 tahun, anda masih kelihatan cantik dan langsing, apa rahsianya?

ZARINA : Tidak ada rahsia khusus sebenarnya tetapi saya mengamalkan pemakanan sihat. Banyak minum air suam, dan makan jamu yang emak saya sediakan. Selain itu, kita perlulah sentiasa rasa yakin, tersenyum, barulah kita nampak cantik. Cantik itu tidak semestinya kerana solekan.

Sumber

Sooooo.. mesti ada yang dah terfikir-fikir mengenai jamu yang ada dipasaran.

Samada nak ambil secara tradisional means gi ke kedai2 jamu atau kawasan Lynd ni ada yang jual yang dalam bentuk bancuh dan minum kat kedai. Macam ni…

DSC_0853

Sanggup?

Heeee..

Ok.. Meh sini Lynd bagi cadangan penyelesaian yang mudah, murah dan selamat.

Alfalfa Jamu Moden

Alfalfa Jamu Moden

Kebaikan Alfalfa kepada Wanita

  • Memberikan kelegaan semasa Haid
  • Melegakan sembelit
  • Memcuci usus bagi membuang toksik
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Memulihkan elergy dan Ekzema
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Melegakan masalah keputihan

 

Testimoni Alfalfa yang berpuas hati

Testimoni Alfalfa dalam merawat keputihan

Testi2

testiALFALFA

Testimoni Alfalfa dalam perhubungan suami isteri

vite1

InsyaAllah.. lebih awal kita mulakan lagi cepat kesannya.

Selain Alfalfa diambil begitu sahaja, Alfalfa juga boleh boleh diambil bersama dengan

Set Berpantang Shaklee

Set Resdung Shaklee

Set Kesuburan Shaklee

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi saya ya.

10897023_766438723392793_4041800329347438738_n

Dapatkan Alfalfa sekarang sempena promo January 2015

Assalamualaikum Cantekss.

Panjang betul tajuk. Tapi nak buat camner dah memang promosi banyak untuk January 2015 jadi tajuk pun kena panjang.

Soooo.. Jom kita lihat apa yang ditawarkan untuk Shaklee product promosi bulan ini.

Product Shaklee murah dengan keahlian tambah lagi dengan promosi January. berganda-ganda murah.

Promo 1 :

Vivix dan Alfalfa Complex (Large / Small)

Vivix Alfalfa promo

  • (Vivix  / Alfalfa)  FREE : 1 botol dengan pembelian 6 botol

  • (Vivix) FREE : Keahlian seumur hidup yang bernilain Rm 65.00

  • (Vivix) Rebat Tunai : Terus ke akaun anda pada bulan February

 

Promo 2 :

Vivix dan Alfalfa Complex (Large / Small)

Vivix Alfalfa add promo

  • (Vivix  / Alfalfa)  Diskaun : 5% dengan pembelian 2 botol.

 

Promo 3 :

Vita-lea For Children

Vitalea RP

 

  • Percuma 1 botol Vita-Lea for Kids dengan pembelian 3 botol.

 

Ingin lebih jimat untuk mendapatkan product shaklee murah ?

Daftar keahlian Shaklee sekarang dan anda akan dapat dengan harga jauh lebih jimat.

Hubungi Lynd sekarang : 019 – 603 8353

Untuk service dan konsultansi berpanjangan.

Assalamualaikum..

Psssttt..pssstttt.. ramai malu nak mengaku yang kalau kita mengalami masalah sembelit.

Dah la seksa semasa membuang, kalau tak betul-betul habis memang membawa ke sepanjang hari perut tak selesa.

Antara Punca masalah sembelit :

1. Kekurangan air yang mencukupi dalam badan.

2. Kekurangan pengambilan serat dalam diet harian.

3. Tabiat suka menahan membuang air besar (Tahu tak bila kita tahan, toksin / air diserap kembali dalam badan tu yang najis kita mengeras dan susah nak keluar. Dan tak best toksin tu akan meracuni badan kita balik)

4. Perubahan hormon semasa hamil / peningkatan usia.

Cara Mengatasi  Sembelit :

1. Pengambilan air antara 2 – 3 Liter sehari.

2. Pengambilan serat yang mencukupi (Buah-buahan / Sayur-sayuran)

3. Jadikan membuang air besar satu rutin konsisten masa yang sama. Samada waktu pagi / petang. Jangan tahan.

Shaklee juga mempunyai rangkaian produk yang boleh membantu masalah sembelit.

Sembelit

Ostematrix

  • merupakan sumber Kalsium Utama dalam rangkaian produk Shaklee.
  • Sesuai diambil oleh wanita hamil yang mengalami masalah sembelit dan memerlukan bekalan Kalsium yang mencukupi.
  • Pengambilan 4 biji sebelum tidur setiap hari akan melancarkan pembuangan pada keesokan hari.

Lebih info mengenai Ostematrix

Herbalax

  • Menjadi pilihan untuk pengguna yang mempunyai masalah sembelit yang teruk.
  • Kesannya boleh dirasai selepas 6-8 jam pengambilan.
  • Fungsinya dalam membersihkan usus dengan berkesan menjadi pilihan kebanyakkan pengguna yang memang betul-betul mahu fokus pada masalah sembelit.
  • Tidak disarankan diambil setiap hari kerana kesannya yang agak kuat walaupun tidak menyebabkan sakit perut.

Alfalfa Complex

  • Menjadi pilihan untuk orang yang ingin menikmati 1001 khasiat jamu moden ini.
  • Bertindak secara lembut pada usus berbanding Herbalax.

Lebih Info mengenai ALFALFA

contact-icon

Haaaaa… Ramai yang tak tahu..

Bila sebut pasal Shaklee sahaja ramai yang teringat set-set berkaitan dengan penyusuan, berpantang, kehamilan dan kecantikan.

Jika didalami setiap fungsi produk Shaklee, sebenarnya banyak penyakit atau masalah yang dapat diselesaikan dengan rangkaian produk Shaklee.

Begitu juga Puan Sierra, mempekenalkan Alfalfa dan Omega Guard Shaklee kepada ayah beliau yang menghidap Gaut dari sejak hampir 20 tahun lepas.

Jom ikuti kisah Puan Sierra mengenai ayah beliau.

KISAH BENAR – 1
———————-

[AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN..…]

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.
Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.

“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”

Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.
Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang.Dah jadi macam gula-gula.Goutnye kerap bertandang.Sekarang makin teruk.Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu.Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.
Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
Ustaz masa sekolah cakap…Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA.tetapi ituje yang saya mampu.
Sedih.

1 hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee.Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan.Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali.wahh menarik!!teruja saya nak berikan kepada ayah saya.Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALAFA?”

Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat.Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital.Wajahnya girang dan berseri.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.

“Kertas apa ni?”
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!
Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah

Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak…tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.

Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…

Terima kasih Allah…..

“..Why i love this amazing company….Not a ringgit was earned without somebody first helping somebody else become healthier, giving somebody an opportunity to have better life for their family, making planet a more sustainable place..”~CEO Shaklee Corporation

Testimonial Set GautSet Gout Shaklee 5

Alhamdulillah..

Tiada yang lebih bermakna bila melihat orang yang tersayang sihat dan ceria.

Disaat ini lah ibu bapa sangat memerlukan kesihatan dan kebebasan bergerak untuk beribadah dan bermain dengan anak cucu.

Jom hadiahkan Set Gaut Shaklee kepada yang tersayang.

Klik Sini Untuk Pembelian Set Gaut Shaklee (Pembelian  Menggunakan Kad Kredit / Debit Kad)

Untuk pembelian menggunakan Bank Transfer / Cash on Delivery sekitar Klang dan Shah Alam, boleh hubungi kami sekarang.

contact-icon

Lebih jimat sehingga 20% dengan yuran keahlian Shaklee Rm 65 seumur hidup.

Perbezaan Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an.

Diperbuat dari tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di Califonia yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingg 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi, Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun Alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskna.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

Manfaat Utama : 
Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan dan sayuran. ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

1. Mencuci hati, darah dan usus 
Ini adalah makanan sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otoy.

2. Melawan Alahan
 Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

3. Baik untuk perubahan patalogi di dalam usus dan perut 
Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

4. Menyingkirkan lemak dan kolesterol
 kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi sapotin seperti span yang bertindak sebagaiserat yang menyerap kolesterol.

5. Melegakan keletihan
Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

6. Mencegah / merawat arthritis
 Melegakan sakit arthritis.


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala zat. 
Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, smentara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.



Alfalfa Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid dan vitamin.

 Setiap hidangan (10 biji) alfalfa mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.
Size per bottle:
Small- 330 tablets
Large-700 tablets
*Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE*

Alfalfa sesuai untuk digunakan oleh lelaki dan wanita. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian. 

Antara kelebihan alfafa ialah:

1) AL-FAL-FA: Raja segala tumbuhan:
Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Meningkatkan stamina seorang suami
Anti-tumor dan anti-bakteria

2) Elergi:
Merawat elergi, eczema dan resdung
Merawat arthitis
Merawat athma
Melawan alahan (hidung sensitif, kurap, bau badan, ulat air)

3) Detox/Nyahtoksin:
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Mencuci usus bagi membuang toksik
Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
Meneutralkan asid dalam badan
Membuang angin dalam badan
Melegakan sembelit

4) Keistimewaan untuk wanita:
Memberi kelegaan semasa haid
Merawat masalah keputihan
Menegangkan payudara
Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
Memulihkan urat selepas bersalin
MILK BOOSTER untuk ibu-ibu yg menyusu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...