Assalamualaikum..

Aceceh tajuk.. Bukan main.. Ini bukan sebarang tajuk novel tau..

Anyway.. Alhamdulillah.. Sudah hampir ke penghujung October.. Mama Lynd masih setia bersama Shaklee, sebagai pengguna dan pengedar Shaklee yang sentiasa komited.

Komited untuk menjaga tubuh badan ini bersama rangkaian produk Shaklee, komited untuk terus mengejar impian bersama Shaklee dan komited untuk terus membantu lebih ramai orang membaikit taraf kesihatan dan kewangan bersama Shaklee.

Dalam ber facebook banyak bisnes yang lalu di newsfeed..
Alhamdulillah..
Maksudnya lebih ramai orang sedar bahawa banyak peluang untuk kita bantu orang dalam bisnes.

Maksudnya produk kita bantu orang selesaikan masalah mereka.

Dalam banyak2 bisnes Shaklee yang jadi pilihan Lynd.

daftar-keahlian-shaklee

??Kenapa ???

1. RISIKO RENDAH????Dengan keahlian Rm 79.50 sahaja. Tak payah modal besar untuk mula bisnes.

2. TUNJUK AJAR????Join je dengan Rm 79.50 terus anda diserap masuk ke support group dan lubuk ilmu bisnes from hero to zero. Takder alasan “tak reti” nak bisnes untuk bermula.

3. REPUTASI????Beb.. Shaklee ni dah berusia 60 tahun. Even di Malaysia pun ada y ber Shaklee leboh 20 tahun. So xder keraguan.

4. SELAMAT???? Dan sebab itu lah bertahun dah orang ambil supplement Shaklee so sah selamat dan berkesan. Segala report dan kajian Shaklee y telus juga buat Lynd rasa yakin nak share kebaikan Shaklee dengan orang lain.

5. BONUS?????Tak daya nak kira beb segala peluang yang Shaklee offer. Anda buat anda dapat.. Tiada unsur penindasan.

So sebab 5 faktor tu lah buat Lynd yakin untuk terus bersama dengan Shaklee.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee juga cukup mudah dengan hanya bermodalkan Rm 79.50 atau secara percuma dengan terus beli produk Shaklee sebanyak 200UV.

Caranya mudah sahaja, sama ada kawan-kawan terus WhatApps Lynd di 019-603 8353 dan Lynd akan daftarkan

Daftar ahli

atau boleh juga daftar sendiri di

Klik Link < Daftar Keahlian Shaklee >

Atau Copy Paste Alamat

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1090071

Boleh juga ikut step by step di sini.

Kaedah Daftar Keahlian Shaklee Sendiri

Berbekalkan keyakinan dan kecekalan untuk sama-sama berjaya Lynd akan guide step by step untuk kita sama-sama berjaya.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Daftar Keahlian Shaklee

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Syukur atas segala percaturan Dia.

Hari ni saya nak recap sikit kehidupan saya sebelum ni.

Hampir setahun lepas ditinggalkan.

2-3 hari lepas Kaseh tanya “kenapa mama tak kerja?”

Ini bukanlah kali pertama dia tanya dan saya pulak tak pernah tanya kenapa dia tanya macam tu.

Ok.. Lynd share sikit background pendidikan dan kerjaya Lynd.

Saya graduate jurusan Mechanical and Material Engineering dari University Kebangsaan Malaysia.

Bekerja selama beberapa bulan di sebuah Syarikat kontractor dan kemudian sebagai Assistant Engineer di Creden Mechatronic Sdn Bhd.

Kalau ikutkan memang Lynd tak memilih kerja and even gi interview as draftperson cum storekeeper pun pernah sebabnya memang Lynd kena cepat-cepat dapat kerja sebab nak menyara hidup sendiri.

Rumah sewa pertama kat Putra Perdana, Puchong dengan sewa Rm 250. Rumah tu memang cute dan murah. Tunggangan pulak cik skuter hijau yang Lynd guna dari zaman belajar.

Selepas 9 bulan 9 hari kerja kat Creden, Lynd dapat keje kat JVC Manufacturing Sdn Berhad. Lynd pernah cerita pasal JVC ditutup disini.

Lynd keje kat sini dekat 3 tahun rasanya. Life kat JVC memang best. Dari membujang sampailah ke kawin. Dari tinggal di Puchong berpindah dan beli rumah pertama di Meru, Klang.

Selepas 4 bulan jadi suri rumah, Lynd dapat kerja sebagai process engineer di Aluminium Company of Malaysia Berhad. Di sini Lynd berkembang dari anak 1 ke anak 2 dan kemudian bila lepas pantang anak ke 3 Lynd decide nak berhenti keje.

ALCOM 2 ALCOM

Yes..

Memenuhi impian seorang wanita iaitu menguruskan anak-anak sendiri.

Tetapi atas desakan lifestyle Lynd masih perlu mencari peluang untuk menjana pendapatan.

Melepaskan jawatan sebagai jurutera dan memilih untuk berada dirumah bukan menghalang Lynd untuk hanya duduk tercongok.

Malahan kenapa Lynd berani mengambil keputusan besar ini adalah kerana Lynd yakin dengan berniaga dengan Shaklee Lynd akan menjadi orang yang lebih baik. Walaupun tanpa title “Jurutera”.

Lynd masih boleh lagi menjadi engineer kehidupan Lynd sendiri dan kemudian membantu orang lain menjalani kehidupan mereka dengan lebih baik.

Lynd yakin dan Lynd sudah lihat depan mata ramai engineer dan yang terbaru Doctor yang melepaskan jawatannya selepas pendapatan Shaklee beliau lebih tinggi dari gaji kerja hakiki beliau.

1 benda yang Lynd sematkan dan pasakkan dalam jiwa Lynd sekarang ini adalah, walau apa pun jawatan, kita kena tanamkan kerja kita hanya kerana Allah.

Setiap apa yang kita lakukan jangan disia-siakan tanpa menjadi saham untuk bekalan diakhirat kelak.

Assalamualaikum..

Sejak mama bersalin ni Kaseh selalu cakap yang dia taknak mengandung. Sebab takut kena belah perut tapi dia nak jadi doktor belah perut.

So far dia tak tau bersalin “belah perut” tu bukannya normal. Buat masa sekarang mama masih rahsiakan sebab tak tau nak explain macamana hal bersalin normal ni.

Mama Nak Cucu Tapi Kaseh Takut Bersalin

Ok back to ke phobiaan dia nak bersalin tu.

Kaseh : Ma.. kita taknak bersalin lah.

Mama : Kenapa pulak ?

Kaseh : Yela.. kalau kita nak keluarkan baby sapa yang nak belah perut kita? Takkan kita nak belah sendiri. Biar kita je la yang belah perut orang.

Mama : Laaa.. kan kawan-kawan doktor belah perut kakak kan ada. Nanti dia tolonglah belah perut kakak.

Kaseh : Ehhhhhh… mana boleh kita je yang boleh belah perut orang.

Mama : Habis tu mama nak cucu dari Kaseh macamana?

Kaseh : Biar Awatif yang bagi mama 5 cucu (Dia dah bengang). Kita taknak kawin sampai bila-bila kita nak dok ngan papa ngan mama je.

Sudahhhh.. harap benda ni hanya ketika dia kecelaruan emosi kanak-kanak 5 tahun sahaja Takut Bersalin.

takut bersalin

Kakak Mama nak cucu..

Assalamualaikum.

Bila bercakap pasal cita-cita mesti Kaseh yang paling petah sebab dia dah 5 tahun so dia dah mula faham lah.

Thank to upin ipin jugak lah sebab menimbulkan topik ni dalam salah 1 episod.

Cita-cita anak ku

Kaseh : Ma.. Cita-cita tu apa?

Mama : Cita-cita tu kakak nak kerja apa bila besar. Apa cita-cita Kakak ?

Kaseh : Kita nak jadi “Doctor bedah perut orang mengandung”
(Panjang betul cita-cita dia)

Mama : Awatif.. cita-cita awak nak jadi apa?

Awatif : Hentah….
(Lebih kepada tak faham topik perbualan)

Kaseh : Haaaa.. apa kata Awatif jadi “polis kat hospital”

Mama : Mana ada polis kat hospital kakak? Polis kat balai polis la.

Kaseh : Ada la mama. Yang pakai baju putih yang tak bagi budak-budak masuk tengok orang kat hospital tu.

Lepas gelak mama meletus

Mama : Kakak..!!!! Tu pak guard bukan polis..!!!

Sadiss.. dia nak adik beradik dia keje hospital semuanya. Sorang doktor sorang “polis”.. Adil kah?

20150906_135646

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...