Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

Malam ahad. Kaseh dan Indah dah tido..

Kepenatan dan dipaksa tidur. Tinggal Awatif  je yang still membebel bawah meje kerja mama smbil menulis. Dia ni memang susah nak tidur tapi mudah nak bangun pagi.

Ok. Hari ni Lynd nak citer pasal Dzul Iman Smart Khalifah Awesome Adventure (SKAA) 2016. Sebenarnya ala-ala sukaneka aka sport day.

SKAA diadakan di Taman Pertanian Negara / Taman Botani Negara / Bukit Cerakah Shah Alam. Macam-macam nama tapi tempatnya sama je.

DzulIman SKAA 14

Best juga sesekali join event macam ni exercise sebab menapak dengan stroller bagai dari parking ke tempat menunggu trem. Lepas tu berjalan lagi ke Kem Rimba.



DzulIman SKAA 10

DzulIman SKAA

Nasibaik lah teachers dah pesan supaya bawak stroller dan payung. Memang jauh jugak menapak sambil menikmati permandangan dan juga haiwan seperti kuda, rusa, angsa dan lain-lain.

DzulIman SKAA 11

DzulIman SKAA 13

Sampai je di venue acara kami dah nampak dah kolam renang yang kebiru-biruan.

DzulIman SKAA 2

Adeh.. mama sengaja taknak bawak baju renang sebab takut papa nak balik awal sebab bengkel tak tutup pun tapi bawak la baju sepersalinan incasekan.

DzulIman SKAA 3

Program kali ni adalah gabungan  DzulIman sekitar Puchong-Shah Alam. So memang agak ramailah peserta dan keluarga. Tapi best lah tempat tu tenang dan redup je.

Inilah kami sekeluarga baru sampai. Gambar dari camera teacher Kaseh. Susah nak dapat amik gambar dari camera orang lain ni. Hahaha.

DzulIman SKAA 15

Yang baju merah tu Geng Pokok Sena. Pernah citer pasal geng ni kat blog lama. Kawan masa sekolah rendah tahun 1996. Wife fairus teacher kat salah satu cawangan DzulIman yang join.

Ouhh.. tema merah tapi mak ngah ada baju maroon je so bantai ja la.

DzulIman SKAA 16

Sorang budak main 2 acara. Awatif main kumpul air guna span dan juga baling bola dalam bakul. Kaseh pulak main kepit bola pingpong guna pipi dengan kawan dan juga pass getahguna straw.

DzulIman SKAA 8

DzulIman SKAA 6

DzulIman SKAA 9

Acara belum habis aku tengok dah ada yang mula terjun kolam. Ada yang pakai uniform ja masuk kolam so tiada alasan yang boleh diguna pakai untuk mereka tidak terjun. hahaha.. Papa pun kasi green light maka senang kerja mama.

DzulIman SKAA 4

DzulIman SKAA 5

Dah settle semua kami balik dalam kol 1. Tak kuasa nak tunggu trem dah maka kami menapak beb. Nasibaiklah semua semangat waja lagi nak jalan.

Tapi malam tu mama telan ostematrix lah sebab takut kaki lenguh ka kejang ka sebab dah lama sangat tak melasakkan.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan semua orang seronok. Terima kasih penganjur program SKAA DzulIman 2016.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...