April 2015 kunjung jua..

Dan istimewanya bulan ni, ramai yang menunggu dan terganggu dengan 1 April kerana perlaksanaan GST.

Hampir 1 hari newsfeed facebook dipenuhi dengan gambar resit.

Sana sini orang cerita pasal barang naik.

Tapi disini, di Vitalynd.Com, kami menongkah arus.

Pertama :

Harga Runcit Untuk Produk Shaklee di Vitalynd.Com adalah KEKAL.

Vitalynd.com akan menanggung GST yang dikenakan.

Untuk lebih jimat, daftar keahlian Shaklee untuk lebih penjimatan.

KEDUA :

Diskaun untuk produk Promo April 2015.

Apa Product Shaklee promo 2015.

Vitalynd Poster Promo Vitalynd Poster Promo2

Promo Shaklee April 2015

Buy 6 Free 1 Lechitin

Buy 6 Free 1 GLA Complex

Buy 2 Less 5% Lechitin

Buy 2 Less 5% GLA Complex

Buy 3 Free 1 Cinch Shake Chocolate

Buy 3 Free 1 Cinch Shake Cafe Latte

Buy 3 Free 1 DTX

Buy 3 Free 1 Vitalea for Children

Banyaknya Promo..!!!

Apa kelebihan Promo kali ini selain lebih jimat dengan pembelian setiap produk?

Malah lebih jimat berganda dengan pembelian :

Set Kurus Shaklee

Set Kesuburan Shaklee

Jangan lepaskan peluang disaat kenaikan harga kebanyakan barang, di Vitalynd.Com menurunkan harga.

Promo Shaklee April 2015

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Wanita Hari Ini.
 
Tidak kisah la apa peranan anda..
Ibu..
Isteri..
Suri Rumah..
Anak Dara..
Ibu Bekerjaya..
 
Wanita menjadi tonggak keluarga..
Oleh itu wanita harus sentiasa sihat dan cergas..
Dalam waktu yang sama, wanita perlu mengekalkan kecantikan dalaman dan luaran demi orang-orang tersayang dan kepuasan diri.
 
Jom tengok supplement cadangan untuk wanita tersayang.
 
  •  Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  • · Meningkatkan kesuburan.
  • · Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
  • · Membantu dalam menangani menopause.
  • · Menguatkan kuku & rambut.
  • · Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
  • · Membantu menangani ekzema.
  • · Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
  • · Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  • · Menguatkn immuniti badan.
  • · Mempelahankn process penuaan.
  • · Mengawal kolesterol.
  • · Bagus untuk saraf. 
 
 
Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.
 
Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi                
 
Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan
Antara manfaat Ostematrix

  • Membantu dalam pembentukan tulang & gigi yg sihat.
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
  • Memulihkan kekejangan, kebas – kebas, sakit tulang belakang & simpul biawak (bagi preggy mommy).
  • Meringankan stress – mengelakkan gejala mudah meradang & murung.
  • Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yg normal.
  • Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf & pengecutan otot memerlukan kalsium yg mencukupi. Dengan kalsium yg cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
  • Membantu kekal bertenaga & bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian (terutama bagi mereka yg bekerja)
  • Membantu masalah gastrik.
  • Membantu dalam pengurusan badan.
  • Membantu dalam mengatasi sembelit.
Kelebihan Ostematrix
 
  • Selain dari utk tulang & gigi, kalsium juga berfungsi:
  • Mengekalkan tekanan darah yg normal.
  • Membantu pengecutan otot & saraf.
  • Membantu mengurangkan sindrom PMS seperti kekejangan, kembung, moody. Amat sesuai bagi wanita yg selalu berhadapan masalah bila didatangi haid.
 
Lebih awal wanita menjaga kesihatan dengan pengambilan supplemen lebih besar langkah pencegahan bermula.
 
Hubungi Saya 
Pengedar Shaklee Anda
 
Haslinda (Mama Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
 
 
Apa itu Ovarian Cyst ?

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/airyang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.

Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.

Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Ovarian Cyst yang normal adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Cyst jenis ini dinamakan sebagai FollicularCyst. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah kerana jika ia tidak pecah, saiznya akan bertambah besar serta membahayakan.


Perbezaan ovari normal dengan ovari yang mempunyai cyst


Siapakah yang Berisiko Untuk Mendapat Cyst ?

Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.

Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.


Apakah Simptom atau Gejala Ovarian Cysts ?

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:

  • Muntah dan Loya 
  • Sakit Perut 
  • Sakit semasa hubungan seks 
  • Sukar atau kerap kencing 
  • Rasa perut penuh dan tidak selesa 
  • Rasa berat pada ari-ari

Adakah Cyst Penyebab Masaalah Ketidak-Suburan ?

Cyst mempunyai pelbagai jenis dan kebanyakkanya tidak menjadi penyebab dan tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk hamil. Kebanyakan cyst tidak menganggu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekirangan anda mengalami Endometriosis atau Polycystic Ovaries (PCOS), ia mungkin berkait rapat dengan masaalah kesuburan.

Bagaimana untuk Merawat Cyst ?

Rawatan masaalah cyst bergantung kepada jenis cyst yang dialami oleh pesakit. Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.

Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ini pada sesetengah wanita.

Selain itu, anda boleh mencuba mengambil supplemen semulajadi GLA Complex Shaklee yang efektif membantu mengawal masalah ketidakseimbangan hormon. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Testimoni Pelanggan yang mempunyai masalah Cyst

“Saya nak share testimonial saya menggunakan GLA selama 2 bulan.. Alhamdulillah cyst saya telah pun mengecut dari 4+ cm (Tak ingat berapa yang tepat) kepada 3.6 cm.. tadi saya buat check up kat klinik nak tengok saiz cyst dan alhamdulillah.. dan period saya dah tak keluar period yang berketul-ketul lagi.. makan GLA adallah salah satu usaha saya sebab doktor pernah cadangkan saya buat pembedahan tapi saya tolak dan mencuba GLA ni.. mudah-mudahkan tahun 2013 nanti ada rezeki saya untuk pregnant pulak.. doakan saya ye kawa-kawan..”
 “Petang tadi pergi klinik untuk scan cyst ovariku.. kali terakhir scan pada julai lalu.. 2.73cm.. dan hari ini 1.4cm! Syukur Alhamdulillah..

Doc : Bagus ye, cyst dah kecut.. Macaman tu? memang takder ubat untuk kecutkan cyst ni..
Saya : Err.. saya cuma amalkan makan supplement.. Shaklee GLA..
Doc : Bagus! Tak payah operate.. tak elok pun operate-operate ni..

Alhamdulillah, sesungguhnya Allah jugallah yang berkuasa mencipta dan menghilangkan sesuatu..

Sujud Syukur”



Hubungi Saya,
Shaklee Distributor Anda

Haslinda (Mama Lynd)
SID : 1090071
Wassap / Sms / Tel : 0196038353


GLA adalah tonggak utama dalam set kesuburan untuk wanita Shaklee.
GLA Complex merupakan produk asas dalam set kesuburan.
Bagaimana GLA berfungsi dalam menentukan kesuburan wanita.

GLA Membantu membaiki kitaran haid wanita.

Kitaran Haid yang konsisten amat penting dalam menentukan waktu subur wanita.
Waktu subur adalah waktu yang tepat dan penting untuk pasangan suami isteri “berusaha” dalam memastikan persenyawaan berlaku di dalam tiup falapio.

Bagaimana Mengira Waktu Subur Wanita?


Kitaran normal wanita adalah 28 – 35 hari.
Hari pertama haid dikira sebagai hari pertama kitaran bermula.

Hari ke 11 – 15 adalah dikira hari subur.
Dimana persekitaran dalam rahim wanita adalah sangat bersedia untuk persenyawaan.
Dimana ketika ini telur sudah dihasilkan dan berada di tiup falipio,
dan dinding rahim sudah menebal dengan kapilari darah untuk tujuan pelekatan telur yang sudah disenyawakan.

Oleh itu, mempunyai kitaran haid yang konsisten adalah sangat penting dalam mengetahui waktu yang tepat untuk “berusaha”

GLA Shaklee menyediakan persekitaran yang sihat untuk persenyawaan



Semasa waktu subur juga, tubuh wanita akan mengeluarkan satu cecair kesuburan yang membantu sperma untuk hidup lebih lama dalam tiup falopio.
Dan tidak semua wanita dapat menghasilkan keadaan ini.
GLA Complex membantu tubuh wanita menghasilkan mukus yang berkualiti untuk membantu sperma hidup lebih 5 hari, 
GLA juga berperanan menghasilkan persekitaran atau cecair yang membantu sperma bergerak ke tiup falopio dan memudahkan proses persenyawaan.
Persekitaran yang saling berkait ini dapat disediakan dengan pengambilan GLA Complex secara konsisten.

Testimoni

Ana ambil GLA 3 bulan lepas.. memang niat nak tambah ahli sejak Dhiya setahun setengah. Tapi takder rezeki, macam-macam Ana cuba, still xder rezeki. So Ana ambil GLA ni, setiap hari Ana makan, member Ana yang share bagitahu kebaikan GLA ni, tapi tak terfikir akan preggy, hati dah redha kalau Dhiya yang last. mas amek pun tiada niat or mengharap akan preggy. Then last week selara makan Ana kurang, badan rasa lain macam. Hari yang sepatutnya period, ana check upt, +ve. Memula tak percaya ingat upt salah. Check 3 kali, line ke 2 kuar lagi.. petang check lagi.. masih sama. Sebab masih tak percaya kuar g beli upt mahal kat farmasi and alhamdulillah memang betul. sekarang semua anak-anak dari yang sulung smapi ke Dhiya x sabar nak tunggu bby. Check doc kandungan baru masuk 5 minggu lebih. Syukur Sgt.”

“Pengalaman sendiri. Semenjak lahirkan anak pada bulan November2011 dulu saya tak datang period sampai sekarang lebih kurang 17 bulan walaupun anak tak fully breastfeed. Mula ingat perkara biasa walaupun anak sebelum ni xpernah lamabt macam ni. Tapi bila dah lama macam mula risau sebab badan rasa tak sedap dan perut rasa buncit je bila tak period ni. So saya tru consume GLA Cimplex dengan tujuan untuk membetulkan hormone. Amazingly, hari ketiga consume keluar keputihan yang banayk (mungkin sebelum ni tersumbat kot) dan hari kelima darah period saya keluar. Ahamdulillah. Saya bertambah cinta pada Shaklee.”


Lebih info mengenai set cadangan untuk meningkatkan kesuburan suami isteri 

Allah sangat suka hamba-Nya yang berusaha dan meminta-minta dari Nya.
Disamping itu amalkan untuk terus berdoakan dan berusaha.
InsyaAllah akan memberikan ganjaran yang sewajarkannya.


Shaklee Distributor Anda 

Haslinda (Mama Lynd)
SID : 1090071
Wassap / Sms / Call : 0196038353
sitinorhas_linda@yahoo.com
Keistimewaan GLA Complex



Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali llebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.


Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflowe dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanan terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya terbukti secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Fungsi dan Manfaat Utama GLA Shaklee

  • Herba Tradisi yang dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

  • Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

  • Melambatkan menopous – Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

  • Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

  • Menentang Kanser – GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumur dan kanser.

  • Memperbaiki Inflamasi kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergy, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

  • Menghalang komplikasi diabetes – Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan olleh gula darah yang tinggi.

  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semsa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

  • Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

  • Memperbaiki tekstur rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

  • Hyperaktif and Autisma (ADD/AD HD) – Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita

Ramai yang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya supplemen GLA Acid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kana-kanak, remaja, dewasa dan juga selepas menopous dan andropause (Menopaus lelaki)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...