Institut Jantung Negara (IJN) mencadangkan kita berdaftar untuk pemeriksaan jantung jika :

  • Lelaki yang berumur melebihi 30 tahun
  • Wanita berumur melebihi 35 tahun
  • Mempunyai sejarah keluarga berpenyakit jantung
  • Cepat Letih
  • Mempunyai berat badan berlebihan
  • Berkembangan tekanan kerja berpanjangan
  • Kerap merokok dan mengambil alkohol
  • Sudah lama tidak menjalani pemeriksaan kesihatan

 

Faktor / Punca Sakit Jantung

1) Asap rokok
* Mempercepatkan pembekuan darah
* Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah
* Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung
* Tekanan
* Degup jantung dan tekanan darah akan meningkat jika seseorang itu mengalami tekanan perasaan

2) Kandungan lemak tinggi
* Lebih tinggi kandungan lemak, lebih berbahaya. Makanan yang tinggi lemak termasuk mentega, minyak sapi dan daging

3) Kurang bersenam
* Senaman penting untuk menguatkan jantung. Ia juga mampu memperbaiki pengaliran darah ke jantung

4) Darah Tinggi
* Darah tinggi menggalakkan berlakunya penyempitan saluran darah. Jantung ‘terpaksa’ mengepam lebih kuat untuk menyalurkan darah melalui saluran yang sempit. Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar peluang diserang sakit jantung

5) Kencing manis
* Pesakit kencing manis lebih tinggi peluang untuk mendapat serangan jantung

Faktor lain yang meningkatkan kemungkinan menghadapi penyakit jantung koronari

* Keturunan menghidap penyakit jantung
* Berusia 35 tahun ke atas dan berat badan berlebihan
* Merokok
* Gagal kawal tekanan darah
* Hidap penyakit kencing manis
* Tekanan
* Kurang bersenam

Sumber

Dalam bahasa yang lebih mudah, sakit jantung / serangan jantung berpunca apabila jantung tidak dapat / terpaksa bekerja keras untuk menjalankan tugas mengepam darah ke seluruh tubuh.

blood_circulation-621

Punca ‘kerja keras” jantung ini adalah :

1. Otot jantung yang tidak kuat untuk mengepam darah

2. Saluran darah kita yang menjadi sempit akibat kolestrol yang menyelaputi dinding salur darah.

Rangkaian Produk Shaklee menyediakan barisan produk yang bertindak untuk mengatasi masalah / mengurangkan risiko individu terkena serangan jantung.

Jantung 33

Jantung 59

Dapatkan info lanjut mengenai Supplemen Jantung Sihat Disini

Atau Hubungi Kami

contact-icon

4 Langkah Penjagaan Kesihatan Shaklee terdiri daripada :
 
 
Diharap huraian saya mengenai set cadangan kesihatan jantung sihat Shaklee dapat membantu semua pembaca memahami bagaimana supplemen dapat membantu kita menjaga kesihatan.
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 

Atau Untuk Pesanan Terus Menggunakan Credit Card / Debit Card

Klik Disini

 
Assalamualaikum.
Beberapa hari lepas kita dah go through langkah 1-3 dalam penjagaan kesihatan jantung


Dan langkah terakhir adalah perlindungan dengan produk VIVIX Shaklee.


Vivix lebih dikenali sebagai anti penuaan.
Tetapi bagaimana Vivix boleh menjaga kesihatan jantung?


Vivix bertindak secara berkesan di peringkat sel.
Ia termasuk juga peringkat sel-sel jantung.
Vivix mempunyai unsur NRF2 yang memberi perlindungan dari radikal bebas, keradangan dan toksin sekali gus memestikan jantung kita sentiada “muda”

Vivix juga mempunyai unsur Resveratrol dan Polifenol yang merupakan antioksida yang kuat.

Kenapa anti-oksida penting bagi kesihatan jantung?

Merujuk pada gambar diatas, bahan anti-oksida dapat melindungi salur arah dari proses pengoksidaan.
Dengan ertikata lain, dapat mengelakkan salur darah menyempit disebabkan oleh “karat” hasil proses pengoksidaan.

Kesimpulannya, fungsi Vivix untuk kesihatan jantung adalah : 
1. Melindungi jantung dari penuaan
2. Melindungi dalur darah daripada kerosakan radikal bebas.
3. Turunkan risiko penyakit jantung.

So sekarang kita dah boleh gambarkan sikit-sikit macamana supplemen ni bertindak dalam menurunkan kadar kolesterol sekali gus menjaga kesihatan jantung kita.

Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Assalamualaikum.

Berjumpa lagi kita dalam minggu belajar mengenai kesihatan jantung.

Ok sebelum ini,

Langkah 1 dan 2 lebih tertumpu kepada kadar kolesterol dalam darah.
Lebih tertumpu kepada PUNCA penyakit jantung.


Langkah 3: Menguatkan, tertumpu kepada kekuatan jantung itu sendiri.
Selepas kolesterol dalam darah diturunkan, jantung kita juga perlu cukup kuat untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Kat bawah ni sistem peredaran darah manusia.
Jantung kita mengepam hampir 2000 gelen darah ke seluruh bahagian tubuh setiap hari. Oleh itu, jantung memerlukan tenaga yang cukup kuat untuk mengepam darah ke seluruh badan.

 Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien koenzime Q10 (CoQ10), yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oeh tubuh dan wujud di dalam semua sel. 



CoQ10 sangat penting dalam memberikan kekuatan kepada otot jantung.
Tetapi, bermula seawal 20 tahun kadar penghasilan enzim CoQ10 mula berkurang secara semulajadi.
Make it worth, pengambilan sesetengan ubat akan menurunkan kadar penghasilan CoQ10 dengan llebih cepat.

Dan untuk mengatasi masalah bekalan CoQ10 ke jantung,
CoQHealth Plus Shaklee dapat membantu anda.

CoQHealth Plus Shaklee mengandungi CoQ10, Vitamin E dan green tea.
Keistimewaan CoQHealth Shaklee
  • Mengandungi campuran proprietari CoQ10 dan resveratrol, ramuan-ramuan yang membantu menjana jantung anda.
  • Bagi Jantung – Satu sistem penghantaran dengan menggunakan minyak jantung.
  • Semulajadi.

Keterangan lanjut mengenai CoQHealth disini.


Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 



Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Minggu ni kita belajar pasal jantung je.
“Kita” ke?
Saya la kot.
Tapi saya akan cuba fahamkan pembaca-pembaca dengan bahasa orang kebanyakan mcam saya ni

Sebab saya taknak bila ada orang tanya nanti saya just jawab 
“Makan je nanti kolesterol turun”

Tak puas hati camtu.
Otak saya perlu berfikir dengan cergas dan pintar supaya customer pun faham macamana produk-produk Shaklee bertindak.

Ok..
Kalau sebelum ini saya dah terangkan bagaimana phytocol bertindak dalam membenteras / memcegah dari kolesterol dalam badan meningkat.
Boleh refer Entry Langkah 1 : Pencegahan.


We move to the next step.
Penurunan dengan produk kesayangan saya iaitu OMEGA GUARD.

Mesti ada yang keliru 
“Phytocol turunkan kolesterol. Omega pun sama. Habis tu kenapa Shaklee buat produk yang fungsinya sama?”
Saya yang keliru awal-awal sebab tu saya study.

Perbezaan Fungsi Phytocol Dan Omega Guard Shaklee

Seperti yang saya terangkan dalam entry sebelum ini, Phytocol-ST bertindak dalam sistem pencernaan kita dan menghalang kemasukan kolesterol dalam salur darah kita.
So Fitosterol akan jadi bodyguard dalam sistem penghadaman kita.
Apa kita makan hari tu, fitosterol tahan.

Macamana pulak dengan kolesterol yang dah ada dalam salur darah?
Haaa.. tu keje Omega Guard Shaklee

Omega Guard berfungsi untuk menyingkirkan kolesterol dari dalam salur darah.
Soooo.. nampak tak?
Phytocol tahan kolesterol dari masuk, Omega Guard bersikan mana yang dah ada dalam salur darah.

Fungsi Omega Guard dalam menurunkan kadar kolesterol.

Omega Guard Shaklee, terdiri dari kandungan minyak ikan Omega-3 yang tinggi.
Omega Guard Shaklee mempunyai kandungan super tulen yang menjalani proses penyullingan 3 molekul.
  • Bebas dari logam berat dan bagan tercemar
  • Tidak mengandungi lemak trans dan oksida
  • Tidak berbau dan rasa ikan

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kepekatan kandungan DHA dan EPA yang terdapat dalam 1 kapsul Omega Guard Shaklee adalah yang tertinggi berbanding jenama lain.


Kebaikan dan fungsi lain Omega Guard boleh refer entry
So sekarang kita dah boleh gambarkan sikit-sikit macamana supplemen ni bertindak dalam menurunkan kadar kolesterol sekali gus menjaga kesihatan jantung kita.

Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Tahukah anda, di Malaysia bagi penghidap kolesterol tinggi 1 dari 3 kematian mereka adalah berpunca dari masalah jantung.

Ini menunjukkan, orang yang mempunyai kadar kolesterol yang tinggi berisiko tinggi untuk mempunyai masalah jantung.

Siapa kata ini hanya penyakit orang-orang tua?

Apa kaitan antara kolesterol tinggi dan masalah jantung?

Jantung berfungsi untuk mengepam darah melalui salur darah ke seluruh badan.

Kolesterol jahat (LDL) menghalang / menyempitkan salur darah yang memaksa jantung bekerja keras untuk membekalkan darah beroksigen keseluruh badan.



Kadar Kolesterol yang tinggi juga boleh menyumbang kepada :
  • Sistem seksual terjejas
  • Tekanan darah tinggi
  • Diabetis
  • Penyakit Hati
  • Penyakit jantung
  • Serangan Angin Ahmar

Anda Berisiko Untuk Mendapat Kolesterol Tinggi Jika :
  • Merokok
  • Berlebihan berat badan
  • Stress
  • Pemakanan Tidak Seimbang
  • Mengalami masalah hati.

Tetapi Penyumbang Paling Besar Adalah 
PEMAKANAN

Tahukah Anda?
Kita memerlukan kurang dari 300mg kolestrol sehari untuk dewasa normal

dan

kurang 200mg kolesterol untuk pengidap penyakit jantung.

Kandungan Kolesterol Dalam makanan Malaysia?

Oleh itu, hampir kesemua rakyat Malaysia berisiko tinggi untuk mempunyai kadar kolesterol yang tinggi.

Oleh itu, rangkaian produk kesihatan Jantung Shaklee bermula dengan
 Langkah 1 : Pencegahan
Bagi Mencegah Masalah Jantung, kita perlu mengawal kadar kolesterol terlebih dahulu.

Dan ini merupakan tugas

Phytocol ST Shakee


Yang dicipta khas untuk mengawal kadar kolesterol dalam badan.
Tahukah anda 600 juta rakyat Malaysia mempunyai kadar kolesterol yang tinggi dan sebahagian besar dari mereka tidak menyedari yang mereka adalah sebahagian dari statistik tersebut.

Kadar Kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan salur darah kita menjadi sempit.




Dan individu yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi mempunyai risiko yang tinggi untuk terkena serangan jantung dan serangan angin ahmar.

Keistimewaan Phytocol ST?

Phytocol-ST diperbuat dari bahan yang dipanggil FITOSTEROL

Apa itu Fitosterol?

Fitosterol adalah Unsur sterol semulajadi yang kebanyakan terdapat dalam sumber tumbuhan dan bijirin. 
Fitosterol berfungsi untuk menghalang kolesterol masuk dari sistem pencernaan ke saluran darah kita.

Bagaimana Fitosterol Berfungsi?

Struktur kimia fitosterol seakan-akan kolesterol



Fitosterol dan kolesterol akan “berebut” ruang untuk masuk ke sistem darah dari sistem pencernaan.
Tetapi fitosterol tidak boleh menembusi dinding salur darah dan terus meliputi permukaan dinding. 
Dalam situasi ini, kolesterol tidak dapat masuk ke dalam salur darah dan akan disingkirkan dari badan melalui sistem pengkumuhan.


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) menyarankan pengambilan Fitosterol sebanyak 2000mgdapat menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi.

Phytocol- ST Shaklee dapat membekalkan fitosterol kepada badan dengan mudah dan efficient.


Dapatkan info lanjut mengenai 4 Langkah Kesihatan Jantung Disini



Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


Pada June 2014, Shaklee telah mengeluarkan produk terbaru iaitu :

Phytocol ST Shakee

Yang dicipta khas untuk mengawal kadar kolesterol dalam badan.
Tahukah anda 600 juta rakyat Malaysia mempunyai kadar kolesterol yang tinggi dan sebahagian besar dari mereka tidak menyedari yang mereka adalah sebahagian dari statistik tersebut.

Kadar Kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan salur darah kita menjadi sempit.




Dan individu yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi mempunyai risiko yang tinggi untuk terkena serangan jantung dan serangan angin ahmar.

Keistimewaan Phytocol ST?

Phytocol-ST diperbuat dari bahan yang dipanggil FITOSTEROL



Apa itu Fitosterol?

Fitosterol adalah Unsur sterol semulajadi yang kebanyakan terdapat dalam sumber tumbuhan dan bijirin. 
Fitosterol berfungsi untuk menghalang kolesterol masuk dari sistem pencernaan ke saluran darah kita.

Bagaimana Fitosterol Berfungsi?

Struktur kimia fitosterol seakan-akan kolesterol



Fitosterol dan kolesterol akan “berebut” ruang untuk masuk ke sistem darah dari sistem pencernaan.
Tetapi fitosterol tidak boleh menembusi dinding salur darah dan terus meliputi permukaan dinding. 
Dalam situasi ini, kolesterol tidak dapat masuk ke dalam salur darah dan akan disingkirkan dari badan melalui sistem pengkumuhan.


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) menyarankan pengambilan Fitosterol sebanyak 2000mg dapat menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi.

Phytocol- ST Shaklee dapat membekalkan fitosterol kepada badan dengan mudah dan efficient.

Perbezaan Phytocol Shaklee dan 
Omega Guard Shaklee

 Phytocol-TM Shaklee berfungsi sebagai langkah pencegahan. 
Kolesterol dihalang masuk ke sistem darah bermula dari bahagian pencernaan lagi.
Apabila kolesterol dihalang masuk, sekaligus ini akan merendahkan paras LDL (Kolesterol Jahat) di dalam darah.

Omega Guard pula berfungsi menurunkan paras LDL yang telah berada dalam sistem darah kita.

Tidak perlu ragu dengan keberkesanan Phytocol Shaklee yang telah menjalani 80 ujian keberkesan dalam menurunkan kadar kolesterol semula jadi.


Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...