Assalamualaikum

Alhamdulillah kerana setiap hari Lynd sentiasa diberi peluang untuk belajar dan mengerahui perkara baru dalam Shaklee.

Kali ini Lynd nak kongsi kisah benar seorang ibu yang berkongsi Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak dengan Omega Guard Shaklee dan Mealshakes Shaklee.

Selamat mengikuti kisah

Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak

KISAH ANAKKU & ATHMA…

Hati ibu mana tak sedih kalau hampir setiap bulan anaknya terpaksa ambik nebuliser akibat athma…sikecil makin susut akibat kerap diserang athma..pantang cuaca sejuk..pantang tersilap makan..athma akan menyerang..

Itu yg Chek Yam alami..bila salah seorang dari kembar Chek Yam..Saffy Adleia@Dede kerap diserang athma..hingga satu ketika kerana terlalu kurang oksigen..terpaksa warded..tinggallah si kembar Dada dengan ayah dirumah..

Takdir menyaksikan keikhlasan seorang ibu saudara memberi Omega Guard secara percuma..tujuan asal utk anak anak dpt fokus pada pelajaran kerana Omega Guard berfungsi sebagai meransang kecergasan otak disamping pelbagai khasiat..sikecil ini pun nak juga..nampak selamba dia kunyah OG tu..masa tu usia baru 1 tahun 2 bulan..tapi teruskan juga..akhirnya Chek Yam beli lagi..diteruskan dengan Mealshake..

Sekian lama setelah berbulan bulan..Chek Yam perasan athma Dede hampir tiada…tiada lagi selsema dan batuk yg teruk..tiada lagi nebuliser setiap bulan..atau paling teruk seminggu sekali..

Alhamdulillah..syukur sangat sangat..Dede semakin pulih..makin berisi..Ini sebab kenapa Chek Yam pilih Shaklee..konsistensi menunjukkan kesihatan yg semakin cemerlang..sehingga hari ini Omega Guard dan Mealshake pilihan terbaik Chek Yam untuk Anak anak…tiada bau minyak ikan yg hanyir dengan Omega Guard..tak percaya tgk Dede dgn selamba kunyah Kapsul Omega..

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak 2

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak

Ya Allah.. berbunga-bunga hati Lynd baca sebab asthma atau lelah di kalangan kanak-kanak ni menjadi perkara hampir biasa tetapi dengan testimoni ini, ia memberi harapan baru kepada ibu bapa di luar sana.

Syukur sangat.

Sebelum ini pelanggan Lynd sendiri yang merupakan pelakon cilik Qistina, berjaya mengatasi masalah semput setelah mengamalkan mealshake.

Testimoni Meal Shake 2

Ikuti Feedback Ibu Qistina disini.

Dan lebih banyak testimoni Omega dapat membantu masalah athma atau lelah kanak-kanak –> Disini

Tiada yang lebih membahagiakan apabila melihat anak-anak sihat dan jika mereka sihat kita pun dapat menjalankan rutin harian lebih lancar.

Diharap perkongsian ini dapat memberikan sinar harapan kepada anak-anak kita.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum Cantik Sihat

Ramadhan bakal menjengah. Lynd agak excited sebab kali ni berpuasa dirumah sebab masih maternity leave.

Tapi berdebar juga sebab berpuasa dengan 3 orang anak plus mungkin berbuka seorang sebab suami buka bengkel sampai malam di bulan Ramadhan so memang kena handle sengsorang.

I will survive.

So disebabkan rutin yang penuh mencabar ini Lynd kena pastikan tenaga berada di level optimum.

Kerisauan agak berkurang bila ada support dari Set Triple Gem Shaklee.

Set tripple gem 2

Set Triple Gem Shaklee

Terdiri dari

ESP Shaklee + Meal Shakes Shaklee + Performance Drink

Fungsi setiap produk dalam Set triple Gem 

Alhamdulillah Lynd ada penyelesaiannya.

Kawan-kawan semua nak tau lebih lanjut mengenai Set-set yang boleh membantu kita kekal bertenaga di bulan Ramadhan terutama untuk wanita hamil dan wanita yang menyusukan anak.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

  Petang Jumaat lepas pergi hantar Meal Shakes untuk si comel Qistina.

Testimoni Meal Shake

Berikut adalah testimoni dari ibu Qistina mengenai Meal Shakes Shaklee

Qis dah lama amalkan meal shakes.. dulu kecik2 selalu kena semput, selsema dan batuk berkahak. Sekarang alhamdulillag qis jarang dah kena semua penyakit tu. Qis sentias cergad walaupun penat berlakon. Selera makan pun bertambah baik.. kalau tak depat meal shakes ni sehari macam tak sempurna hidup.. meal shakes ni selalu ibu akan campur sekali pada bekas susu qis terus, jadi time buat susu tak yah le kena buka dua bekas.. cuba la.. sedapppppp!! Dan berkhasiat.

Ni ibu beli banyak terus takut habis lagi.

 

Testimoni Meal Shake 2

Anak kita perlu dapat khasiat yang mencukupi untuk mereka bergerak cergas terutama bagi anak-anak yang cerewet makan.

Mereka belajar dari aktiviti harian jadi mereka perlu sentiasa cergas sepanjang masa.

Kepentingan Meal Shakes Kepada Anak-anak

Kurangkan Ekzema

Untuk Perkembangan Minda

Untuk Tingkatkan Selera Makan anak

Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak

Membantu kurangkan kekerapan asthma

Mengatasi masalah sembelit pada anak

 

TAWARAN ISTIMEWA SEPTEMBER SEMPENA PROMO 2014

Double Promo Meal Shakes

 Jangan lepaskan peluang jimat untuk anak-anak kita.

Hubung Lynd untuk mendapatkan Mealshake Shaklee Promo hari ini.

contact-icon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Double Promo

 Promo Double September 2014

Istimewa dan tak pernah terjadi.

Khas pelanggan Shaklee yang cantik dan sihat.

Collagen Shaklee

Promo Collagen Powder Shaklee

Set Promosi Super Jimat.

Anda mencari Tips memilih produk Collagen Terbaik?

Ini Tip-tipsnya :

TIPS MEMILIH COLLAGEN

Tidak tahu kepentingan Collagen?

KEBAIKAN COLLAGEN

Ingin tahu lebih lanjut mengenai Collagen Powder Shaklee?

TENTANG COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Double Promo Meal Shakes

Promo : Meal Shakes Shaklee

 

Ingin tahu mengenai Meal Shakes Shaklee?

KEISTIMEWAAN MEAL SHAKES SHAKLEE

 

Mealshakes Shaklee merupakan salah satu produk dalam set cadang berikut :

Set Tripple Gem – Untuk Tenaga Sepanjang Hari

Set Untuk Kanak  – Kanak

Set Menambah Berat Badan

Jangan lepaskan peluang ini.

Lebih jimat untuk kesihatan dan kecantikan orang tersayang.

Hubungi Saya Pembelian atau lebih info :

Siti Norhaslinda (SID 1090071)

Call / WhatApps / SMS : 019-6038353

Email : vitalynd1@gmail.com

FB Page : Livelylynd Redo

Kami menyediakan perkhidmatan Cash On Delivery di sekitah Shah Alam / Klang.

Penghantaran menggunakan perkhidmatan Post Malaysia juga dijalankan setiap hari.

contact-icon


Set Tripple Gem terdiri daripada :
ESP
Performance Drink
Mealshakes


Antara kebaikannya:
—————-

• Menjaga kestabilan gula dan air dalam badan walau berpuasa atau aktif seharian

• Membekalkan tenaga ekstra serta mberi kesegaran pada tubuh badan

• Menjaga kesihatan kulit dan tubuh badan

• Membantu mengekalkan kandungan air dalam badan

• Mengurangkan rasa dahaga dan lapar ketika berpuasa bagi ibu-ibu yang masih menyusukan anak.

• Makanan tambahan yang sangat sesuai untuk pesakit diabetis dan darah tinggi kerana kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu hanya 39.

• Menberi imunisasi yang lengkap untuk kesihatan tubuh badan
Tripple Gems adalah alternatif ringkas untuk bekalan tenaga kepada:

♡ Ibu-ibu menyusu dan hamil yang ingin mengganti puasa dan berpuasa

♡ Ibu hamil yang mengalami morning sickness/ mabuk yang teruk

♡ Mereka yang pergi menunaikan UMRAH/HAJI

♡ Menjalani aktiviti lasak dan menggunakan banyak tenaga di tengah panas

♡ Tidak mempunyai masa untuk mengambil sarapan pagi

♡ Pesakit diabetis dan darah tinggi


Untuk Dapatkan Rangkaian Produk Shaklee dengan

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Promosi May 2014
Meal Shakes.
Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamindan mineral oleh tubuh kita. Ia mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak.

Dapatkan 6 Canister Meal Shakes Shaklee dan percuma 1 Canister.
Lebih Penjimatan 20 – 30% dengan keahlian serendah Rm75.

Maklumat lebih lanjut mengenai Mealshakes Shaklee


Dan cadangan Set yang mengandungi Mealshakes


Jangan Lepaskan Peluang Penjimatan Ini.

Dapatkan Rangkaian Produk Shaklee dengan

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


Keistimewaan Meal Shakes Shaklee
Meal shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebisaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Meal Shakes Shaklee dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegeterian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makan segera. Jika anda mencari sarapa pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes Shaklee merupakan pilihan yang bijak.

Khasiat Meal Shakes Shaklee

Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamindan mineral oleh tubuh kita. Ia mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh – kaya dengan protein(tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • membantu tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar.
  • Anti-oksida – mengandungi vitamin A,C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengebalikan seri wajah – mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan cooper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah /kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi – kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan rasanya – Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi. penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

Note :
Hanya mengandungi 120 kalori untuk setiap hidangan. Boleh dicampur / dikisar bersama buah-buahan, Shaklee Energy Soy Protein atau apa jenis minuman kegemaran. Lazat dinikmati dalam air sejuk mahupun panas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...