Assalamualaikum.

Pengedar Shaklee Klang

pengedar-shaklee-klang

Saya Kaseh.
Saya adalah Marketing Director untuk Vitalynd Empire.

Vitalynd Empire
.
Vitalynd Empire adalah empayar yang diasaskan oleh mama saya Mama Lynd untuk mengedarkankan rangkaian produk Shaklee.

Tugas saya adalah memberikan nasihat dalam menjalankan marketing dalam memasarkan produk Shaklee.
.
Saya nak pastikan ramai orang tahu kebaikan produk Shaklee dan lebih ramai orang sihat dengan Shaklee.

Antara cadangan yang pernah saya buat tapi sampai sekarang mama tak buat adalah tampal nombor telifon di pokok-pokok sekitar tempat tinggal saya.

Pernah juga saya curi-curi edarkan business card mama di sekitar kedai rumah saya.

Saya tahu produk Shaklee ni bagus sebab saya pernah ikut mama pergi Bengkel Nutrisi Shaklee.
.
Sebab tu saya tengok mama sungguh hebat dalam memberikan consultansi kepada pelanggan mama.

Yang paling seronok setiap 15 hb mama belanja kami jalan-jalan sebab mama dah dapat BONUS.???

Aunty & Akak2 semua nak jadi macam mama?
Nak join sebahagian dari Vitalynd Empire dan membina empayar sendiri ?


Boleh contact mama Pengedar Shaklee Klang cepat2
Nanti mama guide macamana nak jadi hebat macam mama..?

WhatApps Lynd terus ke

? 019-603 8353
? 019-603 8353
InsyaAllah.. Lynd akan bantu sebaik mungkin.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Sebab Lynd berpeluang mengkaji dan berkongsi 1 lagi ilmu baru mengenai makanan kita.

Fakta Menakutkan Kesan GMO dalam makanan

Sebelum ni Lynd fikir kalau dapat makan tomato begitu sahaja memang dah sihat sgt lah. Bangga cakap “I makan salad” tapi bila terstudy pasal GMO ni rasa macam..

“Ermmmm…uuuuuu… aaaaaa.. leh makan ke ni?”

This world are so scary.

Apa itu GMO ?

Kesan GMO dalam makanan 1

GMO adalah bahan yang digunakan dalam industri pertanian untuk menjadikan hasil tanaman dan haiwan yang nampak “berkualiti” dengan kaedah mengubah genetik tumbuhan tersebut.

Antara makanan yang terkenal dengan penggunaan bahan GMO ini adalah :

GMO Food

Tujuan Penggunaan GMO dalam pertanian

1# Menghasilkan haiwan/buah yang besar dalam masa yang cepat

CHICKEN-1428

GMO-Feature

Nampak tak? Nampak tak?
Sebab tu GMO ni digunakan secara berleluasa, sebabnya syarikat pengusaha hasil pertanian ni perlu mendapatkan hasil yang cepat dan “berkualiti”.

Apa maksud “berkualiti” ?

Sebab penilaian manusia ni bila nampak besar dan tiada cacat cela itulah yang bagus.

 

2# Hasil Tanaman GMO lebih tahan lama

Hasil pertanian berskala besar biasanya untuk pasaran yang besar maka sangat penting untuk produk mereka tahan lebih lama sebelum sampai kepada pengguna.

GMO Test

Atas 2 sebab inilah GMO digunakan secara berleluasa hari ini.

Biar gambar ini berbicara.

map-v5

Menakutkan..!!!!!

Malaysia Pengimport maksudnya pengguna produk-produk ber-GMO.

Apa kesan penggunaan produk GMO ini secara berlebihan.

Haaaa.. takut  nak tempek gambar-gambar menggelikan so Lynd letak gambar yang susah nak faham ini.

194

Ini perbezaan keadaan perut tikus yang diberi makanan GMO dan non-GMO. Yang ber GMO akan mengalami tumbesaran sel yang luar biasa.

Kajian keatas manusia memang belum ada tetapi kita boleh lihat kesanya ke atas tikus-tikus makmal yang dijalankan. Kita boleh lihat pertumbuhan sel secara tidak normal.

Memang menakutkan. Tapi kenapa GMO masih digunakan secara berleluasa ?

Bila melibatkan wang tambah lagi tiada kajian khusus ke atas manusia memang susah lah nak stop terus.

Tapi ada juga negara-negara yang sudah mula stop mengimport hasil ber GMO ni dan ada yang menguatkuasakan peraturan melabel makanan ber GMO.

Macamana nak kenal pasti ?


Kesan GMO dalam makanan
GMO-labelled-tomatoes

So kita sebagai mak-mak ni kena hati-hati memilih.

Habis tu macamana nak beli kalau beli kat peniaga pasar dan semestinya tiada lable.

Lynd ada tanya kawan Lynd yang keje bahagian pertanian ni, dia kata kalau petani local memang tak dibenarkan guna benih GMO.

Alhamdulillah benar atau tidak tak pasti tapi atleast kita still ada pilihan.

As i said.. this world are scary..

Kita tak tahu pun apa yang kita makan even benda tu “semulajadi” dan bukan makanan dalam tin.

So apa yang kita boleh kawal kita kawal. Kita nak stop terus tu susah juga.

Contohnya boleh lihat lable makanan yang telah dihighlight Non Gmo

ESP Non GMO

Yang mana boleh kawal kita kawal. Dan pastinya kita mahukan yang terbaik untuk diri dan keluarga kita.

Harap perkongsian Lynd kali ni dapat memberi manfaat kepada pembaca vitalynd.com

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. Sudah mau sampai penghujung August 2015.

Dok belek-belek Majalah Rapi September 2015.

Jumpa tips menarik ini.

Kebaikan Air Beralkali

Air Alkali Lebih Bagus Berbanding Air Kosong

Bagi kebanyakan orang, air kosong adalah yang paling baik. Namun, air alkali dipercayai mempunyai tahap pH yang lebih tinggi berbanding air kosong. Ada pendapat yang menyatakan bahawa air beralkali boleh meneutralkan asid dalam salur darah, meransang tenaga dan metabolisme dan membantu tubuh menyerap khasiat dengan lebih baik.

Ada juga yang menyatakan air beralkali membantu melawan penyakit dan melambatkan proses penuaan. Namun begitu, belum ada kajian saintifik secara menyeluruh dibuat tentang pendapat ini. Apa pun, tidak salah emncuba berikutan ia memang berkhasiat – CUBALAH !

Then baru teringat yang Lynd tak pernah share mengenai rangkaian Get Clean Shaklee yang salah satunya mengandungi Water Pitcher Shaklee atau senang nak sebut Penapis air Shaklee

get clean

Kelebihan Water Pitcher Penapis Air Shaklee 

  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat.
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air – dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula

 

Ini perbandingan antara produk penapis air yang sejenis dengannya.

getcleanwaterpitcher_zps3a5fbf73-1

Satu yang Lynd suka mengenai penapis air shaklee ni memang sangat cost effective dan mudah dibawa.

Tak perlukan tenaga elektrik atau bateri pun. Senang diangkut untuk travel so tak payah beli air meneral berbotol-botol.


Penapis air shaklee

Dengan penapis air Shaklee tak payah fikir nak maintenance ke, service of contract ke. Hanya perlu tukar filter dalam sahaja. 1 filter tu boleh menapis sehingga 80 gelen / 303 Liter. So average lebih kurang 3-4 bulan penggunaan.

gambar blok karbon penapis air shaklee

So dah tak payah fikir-fikir banyak-banyak benda. Just topup masuk dalam filter lepas tu minum. Kalau penggunaan ramai boleh isi masuk dalam botol air biasa.

Betul ke berkesan?

testimoni penapis air shaklee 5

Nampak tak perbezaan warna air selepas di tapis?

Berbezakan.

Memang sudah ramai yang mencuba dan berpuas hati dengan Penapis Air Shaklee ini.

testimoni penapis air shaklee

Berapa harga Penapis Air Shaklee ?

Harga Penapis Air Shaklee

Kenapa nak bayar lebih?

Nak jimat lagi beli terus dengan harga ahli.

Boleh contact saya terus bagaimana nak mendapatkan penapis air Shaklee dengan harga Ahli.

Harga Penapis Air Shaklee 2

Haaa… yang ni memudahkan untuk faham kenapa Water Pitcher Shaklee memang berbaloi dimiliki dengan harga yang lebih murah berbanding dengan jenama lain. Kualiti semestinya terbaik.

Berminat dengan Penapis Air Shaklee ini?

Hubungi Lynd sekarang untuk pesanan anda.

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..

Pengedar Shaklee Klang Terbaik dengan Bengkel Nutrisi

Syukur tak terhingga kerana saya diberi kesempatan untuk menghadiri Bengkel Nutrisi 2015 anjuran Shaklee Malaysia pada sabtu lepas.

Bengkel Nutrisi 2015 7

Tujuan saya menghadiri bengkel tersebut adalah untuk menambah pengetahuan saya mengenai rangkaian produk Shaklee meliputi bagaimana nutrisi yang diperlukan oleh badan bertindak, kelebihan produk shaklee dan bagaimana saya boleh memberikan konsultansi terbaik dan membantu masyarat mendapatkan vitamin terbaik untuk penyakit mereka.

Perasaan saya sepanjang berada dalam bengkel tersebut adalah “Besarnya kuasa Allah”. Kami diberi penerangan bagaimana sistem badan kita berfungsi. Bila tahu semua tu rasa macam “Hebatnya Allah” dan mula rasa semakin sayang dengan tubuh badan kita.

Lynd rasa lebih menghargai kesihatan dan tubuh badan yang Allah kurniakan. Bila belajar mengenai kencing manis, sakit jantung, kesihatan wanita rasa macam kesian kat badan kita, bekerja begitu kuat tapi kita bantai makan entah apa-apa tambah lagi dengan pencemaran.

Rasa macam nak jadikan Bengkel Nutrisi Shaklee ni sebagai acara wajib. Walaupun produk yang sama tapi ilmu pasti ada beza juga sikit sebanyak setiap sesi.

Bukan susah pun, bayar Rm 40 termasuk dengan lunch penuh kemewahan. Alhamdulillah. Rasanya Rm 40 tu nak cover lunch sekali pun tak lepas kot.

Bengkel Nutrisi 2015 6

Dulu masa kat Time Square pun sama. Rasa macam heran, berbaloi ke dorang buat macam ni ? Sekarang dah tak heran sebab Shaklee full of surprise dan mereka layan pengedar dorang macam “harta karun”.

Anak-anak boleh dihangkut sekali. Ni yang bestnya Shaklee. Apa je event boleh bawak anak. Kalau tengok stroller bergelimpangan masa event Shaklee tu perkara biasa.


Pengedar Shaklee Klang 2

Kalau training kat HQ memang ada kemudahan tempat permainan dalam kawasan yang sama. (Patutlah HQ Shaklee dipanggil Home Office). So anak-anak memang berbesar hati ikut mama gi “sekolah”

Allah tak tau nak cakap macamana perasaan saya semakin sayang dengan Shaklee, antara sebabnya :

#Apa yang diwarwarkan dalam iklah atau sesi penerangan mereka adalah perkara sebenar. Bukan strategi marketing. Ini disaksikan sendiri oleh pengedar-pengedar Shaklee yang dibawa ke Head Quarters Shaklee di US. Merek ditunjuk bagaimana para Saintis menjalankan ujikaji dalam setiap produk dan juga bagaimana mereka bekerja untuk menghasilkan produk Shaklee yang terbaik dan selamat untuk manusia.

# Shaklee terlalu menghargai manusia. Terlalu menghargai kesihatan manusia. Kajian keatas sistem tubuh badan manusia menyebabkan mereka rasa bertanggungawab untuk menghasilkan 1 produk yang dapat membantu manusia untuk hidup dengan sihat dan gembira. Bukan hanya atas dasar perniagaan / duit sahaja. Kalau tak kenapa perlu mereka melabur berjuta USD untuk menggunakan saintis untuk membuat kajian. Sedangkan sekarang berlambak je produk yang dihasilkan yang tanpa menitik beratkan kesannya terhadap manusia. Buat dikilang entah kat mana-mana lepas tu offer “Awak nak letak nama apa produk awak?”

Atas 2 sebab baru ini lah membuatkan saya lebih menghargai diri dan saya nak pastikan kesihatan saya ni dijaga dengan baik. Dan bukan untuk saya sorang tapi saya nak lebih ramai orang diluarsana menghargai kesihatan mereka.


Product Shaklee

Maka dengan itu, saya sebagai Pengedar Shaklee Klang dan juga Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia berjanji akan menyebarkan kebaikan Shaklee demi memberikan yang terbaik untuk anda.

Pengedar Shaklee Klang

Hargai kesihatan anda kerana ia merupakan 1 amanat dari Allah.

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...