Assalamualaikum Kawan-kawan.

Hari ni Lynd nak share pengalaman sendiri dan beberapa orang pelanggan Lynd yang mengalami masalah rambut gugur. Selain dari malah hormon zaman remaja, ada juga yang mengalami masalah ini selepas bersalin.

Dan yang agak memeranjatkan persamaanya adalah, kami ibu-ibu yang baru lepas bersalin ni tidak mengalami masalah rambut gugur ini bukan semasa dalam pantang tetapi selepas 3-6 bulan baby dilahirkan.

Mungkin disebabkan oleh proses penyusuan susu ibu yang mengambil serba sedikit nutrisi dalam badan ibu dan juga badan ibu tidak sembuh sepenuhnya selepas proses kehamilan dan bersalin.

Jika ibu-ibu yang mengamalkan Set Berpantang Shaklee mungkin kurang mengalami masalah tersebut kerana set tersebut telah dimasukkan supplement yang berfungsi untuk mengatasi masalah keguguran rambut.

Salah 1 cara untuk mengurangkan masalah rambut gugur ini adalah dengan pengambilan supplemen bagi mencukupkan nutrisi yang menjadi punca masalah rambut gugur.

Suka Lynd kongsikan disini Set Rambut Gugur Shaklee sangatlah mudah diambil.

Cara Mengatasi Masalah Rambut Gugur Dengan Shaklee

rambut gugur

Set Rambut Gugur Shaklee terdiri daripada Zinc Complex dan juga jika ada budget lebih boleh diambil dengan ESP Shaklee.

Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut.  Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut.

Tips Elak Rambut Gugur

Dan Testimoni bagaimana ESP Shaklee dapat membantu mengurangkan masalah rambut gugur pelanggan.

Cara Rawat Rambut Gugur

InsyaAllah dengan mengamalkan 1 Tablet sehari sekali Zinc Complex Shaklee masalah rambut gugur anda akan berkurangan.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Dari semalam asik citer pasal rambut gugur je.

Yela saya tertengok dekat trafik blog saya ni memang ada yang search mengenai Cara Rawat Rambut Gugur, Cara Mengatasi Rambut Gugur, Cara mencegah rambut gugur.

So saya rasa bersalah sangat kalau tak dapat menyediakan bahan yang bermanfaat kepada pelawat www.vitalynd.com

So sambil-sambil dok belek testimoni ESP tu saya terjumpa juga beberapa penggemar ESP yang ambil ESP sebab Cara Rawat Rambut Gugur

Testimoni ESP Set Rambut Gugur 1

ESP pun bagus rupanya untuk rambut gugur.

Yang paling banyak saya lihat ramai yang highlight dengan hanya beli ESP sahaja mereka jimat kos-kos lain juga. Macam kos skin care, rawatan rambut dan produk-produk lain.

Sebabnya ESP ni bertindak dari dalam dan semulajadi. So bila kita consume atau ‘telan’ ESP ni, ia akan bertindak secara menyeluruh dimana-mana bahagian badan yang memerlukan.

Berbanding jika kita pergi buat rawatan rambut so kalau berkesan pun hanya berkesan bahagian rambut. Penjagaan wajah keluar bajet lain pulak. Kalau rawat wajah sahaja, parut-parut 1 badan lain cerita pulak. Jenuh juga nak keluarkan bajet berbeza untuk tujuan yang berbeza.

esp-shaklee

Tapi untuk kita perlukan kesabaran untuk melihat hasilnya. Sebab produk Shaklee semuanya semulajadi so ia mengambil masa selari dengan pembaharuan sel badan kita. Lain lah kalau ada unsur penggalak which is bertindak secara memaksa sel tubuh dan biasanya merbahaya kepada pengguna.

Cara Rawat Rambut Gugur

So kalau nak tahu lebih lanjut cara mengatasi masalah rambut gugur, boleh refer di Set Rambut Gugur Shaklee atau boleh hubungi saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Sihat Canteks.

Lynd ingat masa zaman dok rumah sewa dulu. Bila ada lebih dari 3 orang anak dara dok serumah adalah perkara yang paling “biasa” dilihat adalah rambut gugur melata kat atas lantai.

Yang paling menarik kadang-kadang kitorang main teka-teka  rambut sapa paling banyak. Rambut nipis rambut siapa, rambut tebal rambut siapa. Heheheh..

Ada juga yang share cara tradisional untuk elak rambut gugur.

Petua 1 :

daun bunga raya-horz

Ambil beberapa helai daun bunga raya dan lidah buaya. Basuh hingga bersih dan kisarkan hingga hancur. Perap ramuan di atas kepala selama 1 jam. Lakukan 2 kali seminggu. InsyaALLAH rambut lebat, hitam berkilat.

Petua 2 :

santan_kelapa

Ambil perahan air limau nipis dan sapu rata-rata di kulit kepala. Amalkan 2 minggu sekali.
Kemudian Lumur santan  pd  rambut hingga ke kulit kepala dan tutup dengan tuala selama 1/2 jam. lepas tu basuh dengan air suam. Amalkan selama 2 bulan sekali.

Dari segi pemakanan pula, salah satu punca rambut gugur secara berlebihan adalah kekurangan Zinc dalam pemakanan dan diet harian kita.

Zinc Poster

Kita memang zinc diperlukan untuk membantu pertumbuhan sel badan. Sebab tu kalau orang yang baru lepas bersalin / orang yang kemalangan yang mempunyai luka-luka memang digalakkan mengambil makanan yang tinggi zinc seperti :

1. Makanan Laut

2. Cendawan

3. Bayam

4. Kekacang

5. Kuning Telur

6. Daging merah dan lain-lain.

Tapi tahap resapan zinc hanya 20-30% sahaja dari sumber makanan tersebut bergantung kepada sumber zinc tersebut.

Lagi pun instead of nak kandungan zinc kita dapat nutrisi yang kita tak berapa perlukan seperti lemak dan kolesterol.

Cara paling mudah Lynd boleh cadangkan adalah Zinc Complex Shaklee.

zinc-complex-nutrition

Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut.  Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut.

Alhamdullillah sudah ramai yang dah dapat merasai kesannya.


Testimoni ESP Set Rambut Gugur

ZincTesti

Untuk kesihatan menyeluruh untuk vitamin untuk rambut gugur ramai yang pilih full set.

set-rambut-gugur

Vitamin Untuk Rambut Gugur. 

Kepada yang ada sebarang persoalan mengenai Set Rambut Gugur Shaklee atau sebarang produk Shaklee, boleh hubungi saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Jika diawal usia remaja masalah keguguran rambut tidak terlalu diambil berat kerana kadar norma rambut gugur adalah 50-100 helai sehari.
Tetapi apabila umur semakin meningkat dan bilangan rambut dilantai dan di sikat semakin banyak. 
Dan apa bila ada sesetengah kawasan kepala, rambut sudah kelihatan lapang, hati mula risau.

Sejajar dengan peningkatan umur, masalah keguguran rambut juga berpunca dari:
1)Hormon yang tidak seimbang terutama selepas melahirkan

2)Kurang rehat/mengalami stress

3)Penjagaan rambut yang tidak tepat

4)Kekurangan vitamin yg dperlukan oleh rambut spt zink & multivitamin

5)Penggunaan syampoo yg banyak bahan kimia
Oleh itu rangkaian Shaklee mencadangkan beberapa produk yang sesuai untuk mengatasi masalah ini.


Fungsi Setiap Produk adalah :

ESP : ESP adalah serbuk protin. Kekurangan protin menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi perlahan. Pastikan bahawa anda makan cukup protein agar rambut anda tumbuh lebih cepat dan sihat. 

Bcomplex: Salah satu punca rambut gugur adalah disebabkan tekanan emosi. Bcomplex adalah vitamin anti stress yang membantu untuk memberi perasaan tenang. Kandungan utama vitamin B3 adalah berguna untuk membaiki aliran darah pada kulit kepala, vitamain B6 pulak untuk mengelakkan rambut dari gugur. Vitamin B12 juga memainkan peranan untuk elak rambut gugur. kesimpulannya kelebihan bcomplex sangat banyak untuk masalah rambut gugur. 

Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal.Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan. Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut. 

Dan shampoo untuk mengatasi masalah rambut adalah Revitilizing Shampoo. Istimewanya shampoo ni ia adalah bebas paraben, bebas SLS.

Masalah kesihatan rambut tidak boleh diambil ringan.
Penjagaan rambut perlu dirawat dengan pengambilan supplement untuk rawatan dari dalam dan penggunaan shampoo yang selamat dan bebas kimia.

Untuk mendapatkan Produk Shaklee dengan konsultansi percuma dan berterusan hubungi kami.
Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...