Assalamualaikum Sihat Canteksss..

Great day for me today.

Ada beberapa sebab tapi sume yang “sebab” tu macam ada sama tema pulak.

Vitalynd Set Sendi

Hari ni deliver Set Sendi Shaklee. Officemate saya ni dulu ada masalah lutut siap kena bertongkat gi keje. Then 1 hari ni dia tanya saya

“Ko jual Shaklee eak, akak nak AJHT, ada stok tak? Sebab anak akak beli AJHT ngan kawan dia Alhamdulillah lepas ambil tu akak dah tak payah pakai tongkat dah”

Wahhh.. masa tu memang best la sebab dapat testimoni baru untuk AJHT. Then hari ni dia repeat order lagi siap tambah Ostematrix.

Katanya suami dia suka Ostematrix sebab sakit-sakit badan hilang bila ambil Ostematrix.

Terus teringat suami saya, 2-3 malam lepas tanya

“Ma, ada ostematrix tak? Letak mana?”

Terus saya toleh laju-laju macam tak caya lak laki aku ni “mintak” supplemen.

Biasanya kena “hulur” baru lah nak makan. Rupanya ¬†2-3 kali saya bagi dia makan ostematrix bila dia ngadu sakit badan dia rasa kesannya. Katanya lepas bangun tido rasa lega badan.

Hehehehehe.. Alhamdulillah.. Dari ambil ubat-ubatan baik amik supplemen.

Then kejap tadi kitorang ada kelas online tajuk “Kelebihan OsteMatrix Berbanding Tablet Kalsium Lain Di Pasaran”

Sharing info secara santai mengenai pil kalsium.

Rupanya Pil Kalsium Merbahaya.

Yes.. MERBAHAYA..

Jika tanpa unsur Vitamin D dan Magnesium.

Sebab kebanyakkan pil kalsium yang ada kat pasaran hanya mengandungi unsur Kalsium sahaja. Dan saya baru tahu tanpa Vitamin D dan magnesium, kalsium takkan diserap ke dalam tulang tapi akan kekal berada dalam salur darah dan bahagian badan yang lain. Fenomena ni dipanggil “mendapan kalsium”.

So pengambilan kalsium perlu hati-hati kerana bagi pesakit jantung, strok or diabetis kadang-kadang tak memberi sebarang perubahan dan kadang-kadang makin teruk sebab pil kalsium merbahaya sebab tak dapat diserap.

Kalsiumkan patutnya untuk kesihatan tulangkan so kalau kalsium tak diserak ke tulang apa guna ambil kalsium?

Baikkkkk.. ilmu baru malam ni.

Kenapa bila ambil osteMatrix pembuangan kita lancar? Apa kaitannya kalsium dan sistem pembuangan?

Rahsianya ada di Magnesium.

Magnesium yang berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Rupa-rupa magnesium membantu penyerapan air ke kolon supaya najis lebih lembut so pembuangan lancar.

Ostematrix2

Jadi kalau nak pilih atau nak ambil pil kalsium or even susu pun kena pastikan unsur-unsur pelengkap kalsium pun ada kalau tak tulang tu dibina macam konkrit tanpa simen.

Atau tak payah pening-pening ambil OsteMatrix Shaklee ni.

Great day dengan ilmu-ilmu pengetahuan baru. Best.

Ok.. time to sleep.. sebelum tidur ambil OsteMatrix 4 biji dulu (4 biji  = 1000mg = Keperluan kalsium untuk wanita sehari)

Takut wehhhh cramp masa tidur macam pregnant sebelum ni.

Selamat malam canteks semua.

Assalamualaikum..

Psssttt..pssstttt.. ramai malu nak mengaku yang kalau kita mengalami masalah sembelit.

Dah la seksa semasa membuang, kalau tak betul-betul habis memang membawa ke sepanjang hari perut tak selesa.

Antara Punca masalah sembelit :

1. Kekurangan air yang mencukupi dalam badan.

2. Kekurangan pengambilan serat dalam diet harian.

3. Tabiat suka menahan membuang air besar (Tahu tak bila kita tahan, toksin / air diserap kembali dalam badan tu yang najis kita mengeras dan susah nak keluar. Dan tak best toksin tu akan meracuni badan kita balik)

4. Perubahan hormon semasa hamil / peningkatan usia.

Cara Mengatasi  Sembelit :

1. Pengambilan air antara 2 – 3 Liter sehari.

2. Pengambilan serat yang mencukupi (Buah-buahan / Sayur-sayuran)

3. Jadikan membuang air besar satu rutin konsisten masa yang sama. Samada waktu pagi / petang. Jangan tahan.

Shaklee juga mempunyai rangkaian produk yang boleh membantu masalah sembelit.

Sembelit

Ostematrix

  • merupakan sumber Kalsium Utama dalam rangkaian produk Shaklee.
  • Sesuai diambil oleh wanita hamil yang mengalami masalah sembelit dan memerlukan bekalan Kalsium yang mencukupi.
  • Pengambilan 4 biji sebelum tidur setiap hari akan melancarkan pembuangan pada keesokan hari.

Lebih info mengenai Ostematrix

Herbalax

  • Menjadi pilihan untuk pengguna yang mempunyai masalah sembelit yang teruk.
  • Kesannya boleh dirasai selepas 6-8 jam pengambilan.
  • Fungsinya dalam membersihkan usus dengan berkesan menjadi pilihan kebanyakkan pengguna yang memang betul-betul mahu fokus pada masalah sembelit.
  • Tidak disarankan diambil setiap hari kerana kesannya yang agak kuat walaupun tidak menyebabkan sakit perut.

Alfalfa Complex

  • Menjadi pilihan untuk orang yang ingin menikmati 1001 khasiat jamu moden ini.
  • Bertindak secara lembut pada usus berbanding Herbalax.

Lebih Info mengenai ALFALFA

contact-icon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...