Assalamualaikum.

welcome-september-7

September Menjengah.

Kejap aja dah September lagi 3 bulan berbaki sebelum tahun baru.

Bulan ni lebih istimewa bila Shaklee Malaysia menawarkan Energized Soy Protein ESP Shaklee.

Bagi yang sudah mengenali Shaklee pasti kenal sangat dengan ESP Shaklee kerana ia merupakan Hot Stuff rangkaian produk Shaklee.

Kepada penggemar Shaklee, apa lagi borong la buat stok sebab memang jimat sangat kalau time promo macam ni.

Apa Yang Istimewanya 1 Set Promo ESP September 2016?

# PERCUMA 1 Canister ESP dengan pembelian 6 Canister

# PERCUMA Keahlian Shaklee Seumur Hidup

# PERCUMA 1 Botol Vitalea Multivatimin yang bernilai Rm 88

# WANG TUNAI Rm 36 pada bulan October

# DISKAUN 10 – 20 % untuk semua rangkaian produk Shaklee

Siapa Perlukan ESP Shaklee ?

Siapa Perlukan ESP

Dapatkan Disini

Testimoni dan Segala Info Mengenai ESP Shaklee

Hubungi Lynd sekarang untuk pesanan anda.

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Semalam Lynd share mengenai Kenapa Wanita Perlu Sihat dan Apakah punca-punca penat.

Hari ni Lynd nak kongsi Cara Mengatasi Penat bahagian pertama.

Ok untuk lebih mudah Lynd bahagikan cara mengatasi penat kepada 3 bahagian.

BAHAGIAN 1 : Nutrisi

BAHAGIAN 2 : Home Organising

BAHAGIAN 3 : Motivasi dan Spiritual

Excited sebenarnya sebab semua ni memang Lynd suka dan percayalah jika kita dapat cover bermula dengan Bahagian 1 iaitu nutrisi dimana badan kita sihat dan bertenaga untuk move to the next level.

Kenapa Wanita Hari Ini Perlukan Supplement / Makanan Tambahan ?

  • Wanita hari ini memikul tanggungjawab besar dengan bekerja mencari rezeki dan juga menguruskan keluarga.

Jika dulu wanita hanya perlu menguruskan keluarga tetapi kebanyakan ibu-ibu hari ini bekerja diluar untuk menampung perbelanjaan keluarga.

Maka badan wanita digunakan secara berlebihan berbanding dengan mak-mak zaman dahulu. Disebabkan itu juga wanita hari ini perlukan penjagaan tubuh badan yang lebih dan keperluan makanan tambahan amatlah perlu.

Sebab lain kenapa makanan tambahan / supplemen diperlukan oleh wanita adalah.

  • Pendedahan kepada persekitaran tidak sihat dan radikal bebas seperti udara, asap kenderaan dan juga bahan kosmetik
  • Gaya makanan / penyediaan makanan yang tidak sihat di restoran akibat bekerja dan tidak sempat memasak dirumah.
  • Terdedah kepada makanan proses dan tidak seimbang
  • Kesibukan menyebabkan wanita tidak dapat mengamalkan gaya hidup sihat seperti bersenam dan bersukan.

Dengan ini Lynd cadangkan Set Untuk Wanita Shaklee

images (1)

Yang Terdiri daripada Sustained Release Vitamin C, Vita-Lea Multivitamin, B-Complex, ESP Soy Protein, Vivix Revolusi anti penuaan.

Sustained Release Vitamin C

Vitamin C

Manfaat Utama Sustained Release Vitamin C :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolage. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dang menghalang otot menjadi lembik.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
Peningkatkan sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergy hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan sistem pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selsema.
Memerangi kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahayadari tubuh kita dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mencantikkan Kulit – Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolesterol sihat – Ia mampu mengurangkan kolesteron dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Vitalea Multivitamin

Vitalea7

Fungsi Utama Vitalea Multivitamin

Penambah tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian.

Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metaboisme dan melambatkan proses penuaan.
Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormom serta menjaga kesihatan tiroid.
Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

B-Complex

BComplex
Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekali gus mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan.

Melawan tekanan – Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbersaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu membina DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

Mencegah Anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam tubuh,merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

Meredakan senggugut – baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutama mereka yang mengambil ubat hormon atau ubat tahan sakit.

Detoksifikasi (Detoks) – meredakan alahan.

 

ESP Soy Protein

esp-shaklee

Awet muda– Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap dalah kunci kepada awet muda.

Kulit remaja-Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit, dan kepejalan otot, menpercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Pembekal tenaga– Membekal tenaga dengan segeradan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

Baik untuk hormon– Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung.

Membaiki pigmentasi– membaiki masalsh rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan.

Baik untuk prostat- Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbuktikeupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikel bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

Membaiki memori– Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

Vivix

Vivix Promo 2

Manfaat Vivix Shaklee

vivix

Yang Lynd terangkan kat atas tu semuanya adalah set asas untuk wanita. Ada juga yang ingin mendapatkan set untuk tujuan tertentu.

Terdapat juga

Set Kehamilan Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Set Penyusuan Shaklee

Set Kulit Cantik

Set Pengurusan Berat Badan

Jika ada yang inginkan kepastian mengenai produk dan set yang sesuai untuk keperluan tubuh badan anda, boleh lah hubungi Lynd dan dengan berbesar hati Lynd bersedia menjawab.

Gaya hidup sekarang memang penting untuk wanita mengambil supplemen kerana banyak tanggungjawab yang dipikul oleh wanita hari ini.

Macam Lynd kalau demam / sakit kepala / penat dan memerlukan Lynd baring rasanya bagai tak bergerak. Mana dengan baby lagi yang perlukan perhatian, dengan anak-anak lagi yang perlu diuruskan.

Kalau digagahkan bangun pun memang emosi tak boleh nak kawalah. Mesti senang marah sebab badan tak sihat. Jangan kata nak senyum. Macam anak Lynd, Kaseh dia memang agak concern bila mama dia tak senyum. Mesti dia tegur “Kenapa mama monyok je? Kita tak suka la kalau mama tak senyum ke gelak ke”

Masa tu memang senang touching lah. Belum kira kalau termarah dia.

So memang Lynd rasa yang Lynd tak boleh penat. Lynd kena kuat sebab banyak hati dan jiwa yang perlukan perhatian dan jagaan Lynd. InsyaAllah setiap apa yang kita para wanita lakukan ini mendapat keberkatan. Bukan perhatian atau pengiktirafan yang Lynd mahukan, hanya redha Ilahi dan Lynd harap apa yang ibu-ibu lakukan mendapat pahala dan saham kita diakhirat kelak.

So mom, keep fit and healthy.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Cantik Sihat

Ramadhan bakal menjengah. Lynd agak excited sebab kali ni berpuasa dirumah sebab masih maternity leave.

Tapi berdebar juga sebab berpuasa dengan 3 orang anak plus mungkin berbuka seorang sebab suami buka bengkel sampai malam di bulan Ramadhan so memang kena handle sengsorang.

I will survive.

So disebabkan rutin yang penuh mencabar ini Lynd kena pastikan tenaga berada di level optimum.

Kerisauan agak berkurang bila ada support dari Set Triple Gem Shaklee.

Set tripple gem 2

Set Triple Gem Shaklee

Terdiri dari

ESP Shaklee + Meal Shakes Shaklee + Performance Drink

Fungsi setiap produk dalam Set triple Gem 

Alhamdulillah Lynd ada penyelesaiannya.

Kawan-kawan semua nak tau lebih lanjut mengenai Set-set yang boleh membantu kita kekal bertenaga di bulan Ramadhan terutama untuk wanita hamil dan wanita yang menyusukan anak.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Ok.. Saya menjawab persoalan, apa promo Shaklee June 2015

Poster Promo June

Ada yang super excited dengan Promo bulan ni.

Set Murah Shaklee.

Kenapa? Sebab dengan promosi Vitamin E, Sustained Release Vitamin C ada banyak penjimatan dalam pembelian set-set berikut :

Set Murah Shaklee

Tapi kalau taknak beli set masih dapat murah ke?

Di Vitalynd.com mestilah boleh.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum.

Mesti ramai yang tercari-cari produk yang boleh menurunkan berat badan secara sihat dan selamat.

Lynd tertarik dengan posting Kelvin Zahri mengenai garis panduan memilih supplement untuk menurunkan berat badan.

Screenshot_2015-04-21-16-03-40

Ia berpunca dari kematian seorang pelajar berpunca dari “pill diet yang dibeli di internet”.

Screenshot_2015-04-21-16-03-55

Jadi si cantik jelita sekelian, tolong hati-hati bila membeli / mendapatkan sebarang supplemen kerana apa sahaja yang kita ambil / makan menjadi tanggungjawab kita untuk memastikan ia selamat dan tidak memudaratkan.

So di sini Lynd akan bantu anda menjawab satu persatu persoalan mengenai Set Kurus Shaklee mengikut garis panduan yang diberikan oleh Kelvin Zahri .

Sebelum itu saya perkenalkan Set Kurus Shaklee / lebih tepat dikenali sebagai Set Pengurusan Berat Badan Shaklee

Moldiv_1427908136547

Soalan 1 : Jangan beli supplemen tanpa memahami cara ia berkesan.

Alfalfa

Sebenarnya alfalfa bukanlah nama produk Shaklee pada asalnya. Alfalfa merupakan sejenis sprout, yang dijadikan dalam bentuk pil yang memudahkan pengguna untuk mendapatkan khasiat alfalfa.

alfalfa-sprouts1264x188

Jadi bagaimana alfalfa dapat membantu menurunkan berat badan?

Tumbuhan alfalfa mengandungi fiber yang tinggi dimana membantu proses detox / membersihkan usus dengan berkesan.

Jadi apabila usus kita sihat dan segala unsur tidak baik dapat dikeluarkan dari badan maka segala nutrisi yang diperlukan akan diserap secara effective.

Boleh refer disini untuk memahami lebih lanjut mengenai alfalfa

www.flavorsdiet.com

Herb-Lax

Mengandungi 9 jenis herba yang membantu sistem melancarkan sistem penghadaman.

HerbLax is an enhanced proprietary blend that includes senna leaf, which has been traditionally used as a natural laxative. The key ingredients in HerbLax: Are a gentle laxative for occasional use* Encourage a mild cleansing action to aid the body’s natural processes*

Omega Guard

Bagaimana Omega dapat membantu menurunkan berat badan?

Scientists believe that omega-3 oil improves blood flow to muscles during exercise, and that the compound helps stimulate enzymes that transport fat to where it can be stored for energy.

Sumber

Malah menurut www.lifehack.org, omega / minyak ikan dapat membantu pengurangkan berat badan dengan 4 cara berikut.

1. Omega 3 dapat membuang lemak dan menbina otot.

2. Omega dapat mengurangkan selera makan dan mengawal keinginan untuk pengambilan gula berlebihan.

3. Pengambilan minyak ikan dapat membuatkan program exercise anda lebih effektif (menyokong statement di atas)

4. Minyak ikan dapat meminimumkan penyimpanan lemak kerana minyak ikan merangsang kepada peningkatan sensitiviti insulin.

Lechitin

Lechitin adalah sejenis sumber nutrisi yang terdapat dalam makanan yang kebanyakkan dari soya.

Now there is some evidence that lecithin in the bloodstream can keep fat solvent, preventing it from clumping together and sticking to artery walls, causing clots and atherosclerosis (thickening of the artery walls).

Both causes of cardiovascular disease.

Sumber

Jadi dengan cara ini kita dapat mengelakkan dari lemak yang kita makan larut dalam darah.

ESP / Cinch Shake

ESP dan Cinch makanan tambahan yang berasaskan protein soya.

Bagaimana Protein dapat membantu dalam menurunkan berat badan?

1. Protein dapat memberikan rasa kenyang yang lebih lama berbanding carbohidrat.

2. Protein merupakan binaan asas bagi otot kita, maka badan kita akan tidak menggeleber dengan kehilangan lemak selepas menurunkan berat badan.

Sumber

Soalan 2 : Jangan beli sebarang supplemen tanpa mengenali isi kandungan

Maklumat lengkap mengenai produk Shaklee boleh didapati disini.

produk shaklee 4

Soalan 3 : Fahami dan patuhi dosage pengambilan

Ini kelebihan pelanggan Vitalynd.Com, anda akan diberi konsultansi pemakanan supplemen yang lengkap.

Dan ia takkan berakhir disitu, akan ada sesi follow up dimana jika tiada keberkesanan kita akan adjust cara pengambilan dan setiap pelanggan mempunyai reaksi yang berbeza terhadap supplemen yang diambil. InsyaAllah, pelanggan tidak akan terbiar tanpa konsultansi.

Soalan 4: Jangan guna mana-mana weight lost supplement tanpa mengawal cara pemakanan dan cara hidup sihat terlebih dahulu.

Yes. Set Kurus Shaklee bukan pil ajaib untuk kurus seolah-olah memasukkan makhluk pemakan lemak kedalam badan yang akan memakan semua lemak dalam badan. Disebabkan itu, soalan 4 ini sangat berkait dengan soalan 1 dengan memahami bagaimana supplemen Set Kurus Shaklee dapat membantu “mempercepatkan” proses menurunkan berat badan dengan selamat selepas kita mengamalkan gaya hidup sihat.

Soalan 5 : Elak dan jangan beli produk yang kurang dikenali. Just stick to the brand yang mempunyai track record positif dan dikenali.

Shaklee

 Bukan nama baru dalam industri makanan tambahan.

Keistimewaan Shaklee

Sudah berada di pasaran 60 tahun, dan bertapak kukuh di Malaysia sudah terlalu lama. Ia bukan umpama sesetengah produk yang tenggelam timbul mengikut fenomena. Shaklee sentiada ada dan bertambah kukuh di Malaysia dari segi pasaran produk dan juga khidmat pelanggan.

Diharap dengan penerangan yang Lynd berikan ini dapat membantu rakan-rakan sekelian untuk memahami dan memilih Set Kurus Shaklee sebagai supplement yang dapat membantu rakan-rakan menurunkan berat badan dengan cara yang sihat.

Ingin tahu lebih lanjut dan tips jimat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Bulan February 2015 agak special untuk pengamal supplement Shaklee. Sebabnya Promo February Banyak Sangat.

Tapi yang paling best adalah untuk pengguna Set Kehamilan  / Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee.

Sebab 2 promo ini so Promo Set Kehamilan Shaklee pun berjalan secara tak langsung.

Slide3

Ok. Mesti ada yang tanya

Kalau taknak beli 6 botol boleh ke dapat harga promosi?

Boleh.

Berapa banyak penjimatan sempena promosi ni?

Jom Kita tengok apa yang Vitalynd.Com tawarkan.

Promo Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan

Harga Set Asas Kehamilan Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix = RM 296

Promo Set Kehamilan Shaklee

Harga Untuk February 2015  =

Rm 267 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

Harga Set Asas Berpantang Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix + Zinc = RM329

Harga Untuk February 2015  =

Rm 300 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

So jangan lepaskan peluang terutama untuk simpan stok Ostematrix kerana 1 botol Ostematrix adalah untuk kegunaan 1 bulan. So boleh simpan untuk kegunaan beberapa bulan.

Jangan Lepaskan Peluang Ini.

Hubung Sekarang

Haslinda Lynd

Call / WhatApps / SMS : 019 – 603 8353 

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum..

Ok. Entry ni khas saya tujukan kepada anak-anak soleh dan solehah yang selalu kesian kat mak atau ayah yang selalu mengadu sakit sendi.

Ok lah, ada juga tuan punya badan yang mengalami masalah sakit sendi sendiri yang jumpa blog ni.

So hari ni saya nak share pasal kesihatan sendi dan set kesihatan sendi Shaklee.

Ok.

Sakit Sendi atau Arthritis sebenarnya boleh disebabkan beberapa faktor dan tidak semestinya disebabkan oleh faktor umur sahaja.

Punca Sakit Sendi / Arthritis :

1) Aktiviti harian yang berlebihan / lasak

2) Kecederaan seperti terseliuh atau bengkak

3) Kekurangan Zat untuk kesihatan sendi / tulang dan bendalir sinovia

4) Penuaan / Usia

So kesakitan pada sendi ni biasanya akan mengganggu aktiviti harian kita seperti semasa naik tangga, berjalan, mengangkat barang dan juga solat.

Sakit sendi ni boleh dirawat.

Set Sendi 9

So terpulang kepada pilihan masing-masing bagaimana nak mengatasi masalah sakit sendi ini.

Ok.. mari kita lihat lebih dalam bagaimana rupa sendi yang sihat.

Set Sendi 10

So secara asasnya struktur sendi terdiri dari 3 bahagian asas

1) Bahagian Tulang Rawan

2) Bahagian Tulang

3) Bahagian Bendalir

Oleh itu Set Kesihatan Sendi Shaklee bertindak di 3 bahagian ini bagi memberi nutrien yang diperlukan untuk kesihatan sendi secara keseluruhannya.

Set Sendi 11

Kenalkan 3 serangkai kesihatan sendi ini.

Advanced Joint Health Tablet

Omega Guard

Ostematrix

3 serangkai ini saling berkait dan saling bantu membantu bagi memberikan kesihatan sendi yang baik.

Bagaimana mereka bertindak?

Langkah 1 : Advanced Joint Health Tablet AJHT

Set Sendi 12

Langkah 2 : Omega Guard

Set Sendi 19

Langkah 3 : Ostematrix (Kalsium)

Set Sendi 22

Soooo.. setiap produk menjalankan peranan masing-masing dengan cara menyeluruh.

Ada yang sudah mencuba dan berjaya mengatasi masalah sakit sendi.

Testimoni Kesihatan sendi 2

Testimoni Kesihatan sendi

Pasti kita gembira dapat melihat ibu-bapa kita dapat bebas bermain dengan anak cucu dan beramal ibadah tanpa merasai kesakitan sendi.

InsyaAllah.. senyuman mereka akan menjadi penyeri hari kita.

Jom hadiahkan Set Kesihatan Sendi Shaklee kepada orang tua kita.

Untuk keterangan lanjut.

Hubungi Lynd : 019 – 603 8353 

COD :

Shah Alam / Klang / Puncak Alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...