Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Syukur Kurniaan Allah..

Dengan kehidupan sekarang sebagai ibu kepada 3 puteri yang sedang aktif, sebagai suri rumah yang menguruskan keluarga dan sebagai wanita yang bekerja dari rumah.

Subhanallah.. Kurniaan Allah cukup indah. Rasa syukur tak pernah putus. Bukan merasakan diri sudah cukup bagus dan kehidupan ini adalah lebih baik dari sesiapa, tetapi cukup dengan kurniaan rasa bahagia yang Allah berikan.

Bagaimana mahu jadi ibu dan wanita yang bahagia?

Sesungguhnya Persiapan Diri Sebelum Menjadi Ibu adalah sangat penting.

Ia bukan sekadar “go with the flow” bila kita mula menjaga amanah Allah iaitu anak-anak kita. Kerana kita pasti diuji samada dari segi emosi, kebijaksaan dan kesihatan.

Apa Persiapan Diri Sebelum Menjadi Ibu ?

Emosi

  • Sesungguhnya bila ada anak hidup kita bukan membawa diri kita sahaja. Tetapi ada 1 nyawa lagi yang bergantung hidup dengan kita.
  • Maka kita perlu belajar mengawal emosi apabila hidup kita “diganggu”. Nak tidur, anak berjaga. Baru nak suap nasi anak dah menangis perut dah lapar ni. Itu tak masuk lagi urusan ke toilet terpaksa ditangguhkan.
  • Pada tahap ini memang emosi sangat tercabar. Bersabar lah ibu kerana ganjaran yang amat besar menunggu mu.

Kesihatan

  • Yang ni amat penting. kesihatan amat mempengaruhi keadaan emosi dan pemikiran ibu.
  • Jika ibu sihat insyaAllah 50% emosi ibu dapat dikawal.
  • Mungkin bagi yang mengandung anak pertama mereka tak merasa terkesan lagi kerana mereka masih rasa bahawa mereka hanya perlu membawa diri sahaja.
  • Once, bayi dilahirkan sila tanam dalam minda bahawa “Aku kena sihat untuk aku jaga anak ini”. Maksudnya jika kita mengabaikan pemakanan dan penjagaan dalam pantang kita akan menghadapi masalah untuk menjaga anak.
  • Kerana pada level ini kita perlu jaga diri dan anak. Mungkin ada yang fikir “Alah.. nanti lama-lama baik sendiri lah”
  • Subhanallah.. Anda tidak akan faham selagi ibu tak merasainya. Disaat anak menangis dalam masa yang sama kita pun bertarung dengan sakit sendiri.

 

Jadi dalam post ini Lynd memang nak focus pada 2 perkara ini sahaja. Emosi dan Kesihatan.

Macam Lynd, semasa mengandungkan anak ke 3 memang tak tinggal Set Ibu Hamil Shaklee kerana Lynd perlu cergas dan kuat untuk melayan kerenah 2 lagi puteri.

Kalau Lynd balik kerja, Lynd dah penat macamana Lynd nak kawal emosi bila nak berdepan dengan anak yang masih lasak.

Dan bila berpantang memang focus Lynd nak dapat balik tenaga sebab mahu menguruskan new born disamping anak-anak yang sedang lasak.

Lynd terus amalkan Set berpantang Shaklee. Alhamdulillah Lynd tak hadapi masalah yang biasa dihadapi oleh ibu-ibu hamil yang lain macam sembelit dan kelesuan. Syukur sangat sebab ikut pengalaman masa berpantang anak pertama memang menakutkan dengan masalah tu semua. Alhamdulillah.

Yang bestnya mengenai Set Berpantang Shaklee ini adalah sekali dengan Set Penyusuan Shaklee so Lynd tak payah membazir nak beli set yang berasingan.

Alhamdulillah.. persiapan dan pengalaman bersalin Lynd berbeza bagi ketiga-tiga anak dan alhamdulillah, jodoh Lynd dengan Shaklee dapat membantu Lynd menjadi ibu yang lebih bijak.

Assalamualaikum.

Set Bersalin Shaklee Pudarkan Keloid

Hari ini Lynd nak kongsikan 1 testimoni bagaimana Shaklee dapat membantu mengecutkan keloid.

Apa itu Keloid ?

Keloid

Haaa.. Inilah bendanya.

Selain dari parut selepas bersalin secara pembedahan, keloid juga boleh terhasil dari luka pada kulit akibat kemalangan.

Jadi testimoni ini juga boleh digunapakai untuk keloid di bahagian lain.

testimoni-keloid-esp-vitamin-c

Sejak saya konsisten ESP dan Vitamin C, keloid czer saya semakin mengecut. Ini perubahan paling besar dan sejak konsisten 2 benda ni. Saya tak sangka keloid czer yang selama ini orang cakap tak boleh hilang melainkan  dengan srgery dan suntikan boleh kecut dan pudar dengan hanya konsisten ESP dan Vitamin C. Selama ni asyik focus mahu kulit cantik dan putih. Rupanya tersembunyi ohsem effect.

Wahhh.. Nampak tak disitu?

Asalnya amalkan ESP dan Vitamin C yang merupakan antara produk yang terdapat dalam SET KULIT CANTIK, tetapi bukan sekadar kulit wajah sahaja yang cantik, malahan kulit seluruh badan.

Senyum.

Teringat ayat emak Lynd semasa dia amalkan ESP dulu “Mak nak putih muka tapi kulit ketiak dengan celah peha sekali putih”

Hahahaha.. nampak tu.

Itu kelebihan bila ambil supplement, ia memberi kesan bukan sekadar tempat sasaran tetapi seluruh tubuh.

Jadi kepada ibu yang sedang hamil memang Lynd sangat cadangkan mula ambil Shaklee bermula dari sebelum bersalin lagi dengan Set Kehamilan Shaklee sekaligus Set Bersalin Shaklee.

testimoni-esp

ESP dan Vitamin C yang terdapat dalam set ini akan membantu untuk ibu-ibu kembali cantik dan bergaya walaupun selepas melahirkan bayi.

Best Kan ?

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana saya dikelilingi dan dijumpakan dengan orang-orang yang hebat.

Hari ini Lynd nak share satu kisah seorang doktor yang pada awalnya anti dengan supplemen kerana tidak yakin dengan keberkesanan dan kepentingan supplement.

Sebelum Lynd kongsikan kisah ini, suka Lynd nak ingatkan dalam mengamalkan supplement ada beberapa faktor dan cara untuk memastikan keberkesanan produk tersebut.

Antaranya adalah jenama dan cara pengambilan.

Bagi Lynd mestilah Lynd yakin dengan jenama Shaklee dan dengan segala ilmu yang Lynd ada insyaAllah Lynd boleh berikan konsultansi terbaik untuk pelanggan Lynd.

Ok. Jom kita ikuti kisah Dr Hasifah berkongsi testimoni pengambilan Set Kehamilan Shaklee.

———————————————–

Anti- Supplements

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Alahan ketika hamil

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Mengandung kali kedua-Phobia

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Keadaan makin parah – bebanan kerja

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

 

Dapatkan kalsium dari susu – Gula tinggi pulak

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Minta petunjuk Allah – Cuba ESP

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Cramp hilang – Ceria kembali

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sbb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit tegur kulit gebu dan berseri

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user


Senyum.

Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah. Minta dan mengadu pada Dia semoga kita dijumpakan dengan penyelesai masalah kita.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Kali ni Lynd nak kongsi 1 lagi testimoni Set Berpantang Shaklee. Yang menariknya sang suami yang belikan dan perkongsian ini dari kaca mata suami.

Testimoni Set Berpantang

Testimoni Dari Kaca Mata Suami Set Berpantang Shaklee

———————————-

“kali ni Papaglamz nak sharing testimoni Shaklee. Ni testi wife sendiri la. Senang. Depan mata kita nampak. Nak tipu pun buat ape kan? Bukan dapat manfaat. Lagi berdosa ade la kn kn kn kn.. Hehehe..

Papaglamz start kenal Shaklee ni dari kawan. Masa tu wife nak bersalin anak kami yang sulung. Nak tunjuk keROMANTISAN diri la kononnye cari kan Shaklee. 

Sebab ramai org cakap terbaek, terelok kau memang da bomb Shaklee ni. So, dapat la Papaglamz beli FULL set berpantang. Full set okay. Nampak tak Papaglamz sayang wife ketat-ketat. Hahaha.

Full set tu ade la ESP, Vitamin C, B-complex, Vita-lea, Zinc, dan Alfalfa. Lepas je bersalin wife Papaglamz pun makan la kesemua Vitamin yang Papaglamz belikan tu. Ni Papaglamz nak cerita. First week lepas consume semua tu, tetibe mak bidan yang mengurut wife Papaglamz tu puji yang rahim wife cepatnye mengecut. Yela die bidan kan die tau la macam mana rahim kecut atau pun tak kan? Siap gurau-gurau manje lagi dengan Papaglamz “UNTUNG KO FAIZAL RAHIM CEPAT KECUT”. Ok kat sini Papaglamz terkesima. Kenapakah aku yang beruntung? (Budget-budget otak ni suci murni kan). Hehehehe. Bila dah abes pantang baru Papaglamz faham. Ni tips, kalau nak bagi wife tu sihat sepenuhnya anda ayah-ayah sila la berpantang juga selama 100 hari. Faham bagus, tak faham dah. Hahahaha  Ok habis bab ni.

Ni pasal penyusuan. Alhamdulillah anak Papaglamz dah berumur 8 bulan masih lagi menysu ibu die. Rezeki die tuhan nak bagi kan. Walaupun wife Papaglamz tu kurus. Boleh bayangkan beratnya cuma 38, dah la tak duduk sama ngan Papaglamz. Bila tak duduk sama ni macam-macam la emosi ibu ni. Dengan tak lalu nak makanye la, makan yang tak tetap. Ditambah ngan kerja lagi. Haa kat sini peranan suami tu penting. Bagi support yang terbaik. Papaglamz suruh teruskan makan Shaklee. Dan Alhamdulillah. Die dapat menempuh hidup bersama anak walau jauh di sisi Papaglamz.

Ni lagi Papaglamz nak cerita. Pasal anak pulak. Yela, bila baby minum susu ibu ni, ape yang ibu tu makan forsure la kan baby akan makan sekali. Haaa ni nak habaq mai. Selama umur 8 bulan ni Alhamdulillah sehat. Demam sekali je masa tu umur 7 bulan sebab ibu die makan seafood banyak sangat then alah merah-merah sampai demam. Nasib baik time tu tengah cuti sekolah, wife bercuti duduk dengan Papaglamz. Mungkin vitamin yang wife Papaglamz makan tu Imtiyaz pun dapat jugak tu yang sistem pertahanan badan die pun kuat.

Haaa ni last, bila tgk wife makan vitamin C hari-hari tengok makin cantik je Papaglamz tengok.

So, Papaglamz pun curi-curi makan jugakz. Sekarang ni Papaglamz makan Vitamin C, Alfalfa dan ESP. Alhamdulillah. Hidung tak la gatal-gatal. Dah jarang. “Performance” dengan wife pun subhanallah Allah sahaja yang tahu. Hehehe.

Jadi, kami sekeluarga masih lagi mengamalkan pengambilan vitamin dari Shaklee ni. Di tambah pula Papaglamz sekarang ni jadi SID, tiap2 bulan la usha-usha vitamin ape yang nak di beli. Sebab murah beb..!!! Hahaha.

—————————————————————————–

Wahhhhhh… Suami kat Malaysia ni kalau baca entry ni mesti nak order produk shaklee untuk wife masing-masing yang lagi best boleh tumpang sekali makan.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.

Hari ni Lynd “jalan-jalan’ kat closed group jutawan, terjumpa testimoni salah seorang pengguna ESP Shaklee sebagai Set Kehamilan, Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee.

Jom ikuti perkongsian beliau.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Set Ibu Hamil Shaklee

Testimoni ESP

Kisah Elin,Dari tak kenal, tak percayakan suplemen. akhirnyaaa.. tak boleh tahannnn.. TERJATUH CINTA jugak. lepas satu .. satu .. keajaiban bersama suplemen ini.. dgn izinNya.. jom baca

——————————–

Tak kenal maka tak cinta..”Saya mula kenal dengan Shaklee ketika naik kerja setelah habis pantang pada tahun 2012. Waktu tu suami cerita tentang ESP Shaklee yang boleh tingkatkan pengeluaran susu. Ketika itu saya hanya mengepam susu dan bagi pada anak saya, Nafisah menggunakan botol. Tiada “direct feed” sebab Nafisah tidak pandai menghisap. Pelik juga. Tapi saya biarkan je sebab pada saya lebih selesa . Masuk office saya pon bercerita tentang ESP tu dan terkejut Fai (mummy Shaklee saya) yang merupakan officemate rupanya SID. Saya tanya ada stock tak? Dia terus cakap ada dan promote saya set untuk breastfeeding. Waktu tu seingat saya, dia beri saya ESP, alfalfa dan b complex. Saya hanya mampu minum ESP setengah tong dan selebihnya terbiar. Begitu juga dengan vitamin lain. Sebab dalam fikiran saya seakan tidak berkesan. Saya mengharapkan kesan yang sangat cepat dan power. Ketika itu saya hanya mengamalkan air halba dan sup lobak putih. Alhamdulillah lebih berkesan dari Shaklee, saya katakana pada Fai.

Semakin hari, Shaklee mula glamour di FB. Saya ikuti blog dan Fb fai. Setiap hari ada saja testimony pengguna yang mengatakan Shaklee ni bagus. Dalam hati, ye ke. Okla layankan aje.

Mengandung dengan set hamil Shaklee

Bulan June 2013, saya ditakdirkan mengandung anak kedua. Kali ni saya cakap dengan suami nak try vitamin Shaklee. Saya contact Fai, saya cakap nak beli Vitalea dan b complex. Hanya mampu beli itu saja. Vitamin dari klinik saya tak makan. Suatu pagi, bangun dari tidur saya rasa kaki saya sakit mencucuk-cucuk, bagitau Fai dia kata kurang kalsium, try ambik Ostematrix. Dia bagi saya sample 1 biji. Hurm memang takde kesan. Hati terbukak untuk beli sebotol. Alhamdulillah lepas 2-3 hari saya rasa kesannya. Tiada sakit kaki, sakit pinggang, kebas-kebas kaki. Sepanjang pregnant tu saya memang tak putus bekalan Ostematrix dan saya langsung tak amik susu untuk ibu mengandung. Seabnya saya memang tak gemar susu, jadi berita baik saya berkenalan dengan pil kalsium Shaklee ni.

Jadi antara vitamin yang saya ambil sepanjang kehamilan adalah Vitalea, b complex dan ostematrix. Setiap kali check-up di Klinik Kesihatan Masai, HB saya semuanya atas 13. Nurse puji dan tanya apa rahsia. Saya jawab saya ambil vitamin Shaklee. Dia kata teruskan sampai pantang. Mengandung kali ni agak berlainan sebab saya kena uruskan anak sulung Nafisah. Setiap pagi kena dukung dia dari tingkat atas ke bawah, masuk dalam kereta dan hantar rumah pengasuh. Saya lakukan sendiri. Tiada istilah penat atau lenguh badan. Alhamdulillah sangat bertenaga sehingga hari bersalin.

Berpantang dengan Shaklee – bersalin secara ceaseran

Tanggal 19hb March 2014, saya selamat melahirkan Anas seberat 3.2kg secara ceaseran. Saya da cuba untuk normal namun tiada rezeki. Sama seperti anak sulung, low progress maksudnya jalan buka lambat. Saya minta dengan doctor pakar untuk ceaser sebelum mereka induce. Hari pertama bersalin, saya terus beri Anas hisap susu. Hebat, tak macam kakak dia. Pantas dia menghisap. Maklumla baru bersalin susu mungkin tidak banyak tetapi baby asyik menghisap sampai saya rasakan pedih, tapi sabar je la. Melihat anak orang lain terjerit-jerit sebab tak eknyang menysusu. Alhamdulilah Anas tak buat ragam, kata nurse dia menyusu puas la tu..

Selepas 3 hari di hospital, gembira dihati sebab dapat pulang melepaskan kerinduan pada suami dan Nafisah. Terus mesej Fai nak order set berpantang. Saya order Vitalea, B complex, Ostematrix dan zinc complex. Melalui pembacaan saya zinc sangat elok untuk penyembuhan luka ceaser. Pantang kali ni sangat unik sebab saya hanya ambil vitamin Shaklee, param dan pilis. Tiada maajun dan teh herba seperti pantang kali pertama dulu. Alhamdulillah sangat cergas, susu pun banyak, dalam seminggu da boleh bersin dan orang yang melawat tengok baby pon kagum saya sangat cergas. Dalam pantang pon boleh menyapu rumah, masak dan hidang air untuk tetamu.

Bisul pada baby Anas

Kami diuji apabila Anas mengalami bisul bernanah dikawasan antara dubur dan “bird” dia. Risau sebab pelik baby pon ada bisul. Bawa jumpa doctor di Pakar Soh Kluang. Doktor kata mungkin sebab infection dari najis, so kena kerap tukar pampers. Yela baby kan asyik membuang je dalam sehari. Saya dapat antibiotic dalam bentuk cecair. Harga ubat tu rm120 tau. Kata doctor lepas seminggu kena datang semula untuk susulan. Aduh risau hati bayi dalam pantang kena makan ubat cecair, memang sukar nak bagi, tapi kuatkan semangat dan alhamdulillah senang je Anas telan. Setelah seminggu, bisul tu still tak elok. Siap ada keluar mata bisul lagi. Memang seram tiap kali nak bersihkan najis, takut tersentuh dan pecah.ok

Pergi klinik lagi,  doctor bagi antibiotic yang lebih kuat katanya. Kenala rm60. Kalau elok, tak perlu datang semula sebab saya cakap saya da nak balik JB. Alhamdulillah bisul tu hilang.

Menyusukan bayi dengan Shaklee

Selepas habis pantang 44 hari, saya pon mula bekerja dan meneruskan rutin mengepam. Alhamdulillah sehari paling banyak dapat 12-13 oz , dua sesi mengepam pagi dan petang. Apa yang best, orang tegur eh slim la awak. Kembang setaman dalam hati.Memang betul bila timbang sama dengan berat asal sebelum pregnant. Suka..Memang puas hati mengandung dan berpantang dengan Shaklee, terus bincang dengan suami nak register ahli. Yela tengok Fai da boleh jadi WAHM, kita pon teruja la. Tanggal 6hb May bersamaan hari lahir saya, saya pon bergelar SID.

Masalah kulit kering bayi

Anas mengalami masalah kulit kering disekitar muka. Saya pon search apa yang elok untuk masalah kulit kering ni. Saya jumpa tentang minyak kelapa dara baby tropika. Sebotol rm19 , beli dijusco. Hampir sebotol guna, tapi kurang berkesan. Google and search lagi, kali ni jumpa herbal blend cream. Shaklee taman molek out of stock untuk cream ni. Tanya rakan-rakan SID lain pon takde. At last rakan SID dari terengganu bersetuju jual pada saya. Saya pon gunakan untuk kulit kering Anas, alhamdulillah berkesan sangat. Cepat betul kesannya. Maka secara rasmi cream ni jadi peneman setia Anas.

 

Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari. Bisul Anas datang tanpa diundang. Kali ni, saya tak pelru pergi ke klinik. Hanya sapukan herbal blend cream dan surprise bisul tu hilang tanpa tinggalkan kesan. Tanpa perlu telan ubat! Syukur ditemukan dengan cream ajaib ni. Semestinya semulajadi, selamat dan berkesan.

Selsema dan batuk dengan Shaklee

Ibu menyusu ni bukan suka-suka boleh ambil ubat kan? Jadinya saya memilih cara selamat dengan menelan vitamin C + garlic complex sewaktu selsema dan batuk. Alhamdulillah selsema hanya 2 hari, hingus tiada. Batuk mengambil masa lebih kurang seminggu untuk sembuh.

Alhamdulillah, sekarang Shaklee merupakan teman kami sekeluarga. Sedaya upaya kami tidak mahu ambil ubat. Mencegah lebih baik dari mengubati kan. Amalkan gaya hidup sihat, pemaknan seimbang dan tampung kekurangan nutrient dengan supplement Shaklee. Terbaik.

Semoga menjadi asbab kebaikan untuk semua orang diluar sana.

—————————————————————–

Seronok membaca perkongsian beliau dan Shaklee. Sebenarnya seronok bila kita dapat menjalani kehidupan yang sihat dan kemudian kita akan excited nak kongsi dengan orang lain apa yang kita amalkan.

Lebih klik link di bawah Info Mengenai

Set Kehamilan Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. Syukur sebab saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi secebis ilmu dari insan kerdil ini.

Kali ni saya nak terangkan lebih detail lagi apa keistimewaan ibu-ibu sekelian akan dapat jika mendapatkan Set Kehamilan Shaklee, Set Berpantang Shaklee atau juga Set Penyusuan Shaklee di Vitalynd.Com ini.

Salah satunya adalah bimbingan dan sokongan dalam menjayakan penyusuan susu ibu.

3 Sebab kenapa saya yakin akan berjaya membimbing ibu hebat diluar sana menjayakan penyusuan susu ibu.

1 # Pengalaman Menyusukan 3 orang anak

3 beradik

Alhamdulillah.. rezeki Allah dengan semangat saya untuk memberikan susu ibu kepada anak-anak saya dan juga dorongan dari orang yang betul bagi menjayakan penyusuan susu ibu, ke 3-3 anak saya mendapat kebaikan susu ibu walaupun saya adalah ibu bekerja.

2# Latihan secara formal

Rezeki saya berpeluang untuk mendapat latihan dalam membimbing ibu-ibu yang bermasalah dalam penyusuan susu ibu.

Saya mendapat latihan dari MBFPC Malaysian Breastfeeding Peer Counselor dan tersenarai dalam Peer Counselor bagi kawasan Meru, Klang.

mbfpc-header-logo

MBFPC adalah satu pertubuhan sukarelawan yang sangat komited untuk membantu menaikkan kembali semangat / budaya penyusuan susu ibu.

mbfpc

Selain MBFPC saya juga mendapat latihan dari Persatuan Penasihat & Pakar Laktasi Malaysia.

mbfpc hkl

Alhamdulillah menimba ilmu mengenai penyusuan susu ibu adalah menjadi passion saya walaupun tidak mendapat pulangan dalam bentuk wang ringgit.

3# Pengalaman Membantu Ibu Bermasalah Dalam Penyusuan.

senarai mbfpc

Apabila mendapat latihan dari MBFPC nama kita akan tersenarai dalam Senarai MBFPC mengikut kawasan.

Anda akan dihubungi oleh ibu-ibu yang bermasalah mengenai penyusuan susu ibu dan memberi bimbingan secara sukarela dan semestinya percuma.

Ia bukanlah paksaan dari pihak MBFPC tetapi ia menjadi passion saya bila sebut mengenai breastfeeding.

Saya ada beberapa pengalaman dalam membantu ibu menyusu dan kebanyakkannya adalah ibu dalam pantang.

Ada beberapa kes yang saya akan ke rumah mereka jika saya berkelapangan dan juga lokasi yang berdekatan.

Kenapa perlu kerumah?

Sebab kebanyakkan ibu yang bermasalah menyusu kerana ada masalah teknik dan cara menyusu baby, so saya kena tengok sendiri dan tunjuk cara yang betul apabila menyusukan bayi. Selain itu saya juga berkongsi tips-tips penting dalam menjayakan perjalanan  breastfeeding mereka.

Semua ini dilakukan percuma kerana minat.

Dan pulangan kenikmatan paling best adalah selepas sesi follow up mereka menyatakan mereka berjaya menyusukan anak mereka.

senarai mbfpc klang

Seronok sangat. Saya akan berterima kasih kepada ibu itu sebab cekal dan buat keputusan yang tepat dengan menghubungi mana-mana peer counselor.

Mereka berjaya bukan sebab bagusnya peer counselor itu tetapi kerana kecekalan mereka.

Alhamdulillah sepanjang 4 tahun ini memang banyak kenangan manis saya membantu ibu-ibu hebat ini.

Atas alasan inilah, saya tidak pernah menyarankan Set Menambah Susu Ibu / Makanan tambah susu ibu kerana susu ibu tidak akan jadi banyak dengan tiba-tiba tanpa cara yang betul.

Harap atas 3 sebab ini, ibu-ibu sekelian tidak berasa ragu-ragu lagi untuk memilih Set Bersalin Shaklee sebagai set berpantang terbaik anda.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum..

Hari ni Lynd nk kongsi

5 Sebab Kenapa Set Berpantang Shaklee Pillihan Terbaik

Sebab 1
 Mudah dan Lengkap

Set Bersalin Shaklee memudahkan urusan berpantang anda tanpa perlu mengabaikan amalan orang dulu-dulu

Sebagai contoh, wanita berpantang digalakkan meminum air kunyit untuk memulihkan badan selepas bersalin.

Kenapa kunyit ?

Kunyit semasa berpantang

Yes.. kerana kunyit mengandungi antioksidan dan juga anti keradangan yang sangat diperlukan oleh wanita lepas bersalin.

Dalam Set Berpantang Shaklee mengandungi B-Complex Shaklee yang menjalankan fungsi seperto kunyit malah pengambilan B-Complex semasa berpantang dapat memberikan rasa tenang kepada ibu yang dapat mengurangkan risiko meroyan.

Kesan Pengambilan B-Complex ketika Hamil

Satu lagi rahsia dan keistimewaan Set Bersalin Shaklee ini adalah terletak pada Zinc Complex.

Kenapa kita digalakkan makan ikan haruan semasa berpantang?

Suka tak ikan haruan?

Susah jugak nak cari kalau tak kena tempat.

Nak kena masak lagi.

Penyelesaiannya..

Ikan haruan semasa berpantang Ikan haruan mengandungi Zinc yang membantu proses merawat luka dalaman dan luaran selepas bersalin.

Set Berpantang Shaklee memudahkan hal berpantang wanita hebat luar sana dengan hanya perlu telan sahaja 1 tab Zinc setiap pagi.

Tak payah susah-susah cari ikan haruan.

Sebab 2 
Murah dan Jimat

Maksudnya?

Set Berpantang Shaklee adalah untuk kegunaan 3-4 bulan

Vitalea Multivitamin – 120 biji / 4 bulan

Sustained Release Vitamin C – 180 biji / 3-6 bulan

B-Complex – 120 biji / 4 bulan

Zinc Complex – 120 biji / 4 bulan

Ostematrix – 120 biji / 1 bulan

ESP Shaklee – 850 gram / 1.5 bulan

Sebab 3
Lengkap dan Menyeluruh

Set Asas Berpantang Shaklee boleh digunakan dari ketika hamil sehingga menyusukan bayi.

Set Berpantang Shaklee

Perghhhh.. tak ke senang tu. Tak payah fikir banyak-banyak untuk set yang berbeza.

Sebab 4
Selamat Untuk Ibu dan Bayi

Dengan pengambilan Set Berpantang Shaklee ibu-ibu tak perlu risau samada pada diri ibu sendiri atau untuk bayi dalam kandungan atau bayi yang disusukan.

Malah rangkain produk Shaklee dapat membantu memulihkan tenaga ibu selepas bersalin dan membekalkan susu ibu yang berkhasiat untuk bayi.

Sebab 5
Terbukti Berkesan

Saya sendiri mengamalkan produk Shaklee dari Set kesuburan sehingga set penyusuan. Alhamdulillah sangat berbeza rasanya berbanding dari berpantang anak sebelum ini.

Di bawak ini antara testimoni set Bersalin Shaklee

Testimoni kembali langsing selepas bersalin

testimoni bersalin3 testimoni bersalin

Ini adalah antara 5 Sebab Kenapa Set Berpantang Shaklee Pillihan Terbaik.

Maklumat lanjut mengenai Set Bersalin Shaklee

Dan saya tambah kelebihan mendapatkan Set Berpantang Shaklee melalui saya adalah :

Konsultansi Pengambilan dan pemakanan semasa berpantang dan juga guide line dalam menjayakan penyusuan susu ibu.

Siapa Saya Sebagai Pembimbing Penyusuan Susu Ibu.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Ok.. Saya menjawab persoalan, apa promo Shaklee June 2015

Poster Promo June

Ada yang super excited dengan Promo bulan ni.

Set Murah Shaklee.

Kenapa? Sebab dengan promosi Vitamin E, Sustained Release Vitamin C ada banyak penjimatan dalam pembelian set-set berikut :

Set Murah Shaklee

Tapi kalau taknak beli set masih dapat murah ke?

Di Vitalynd.com mestilah boleh.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Disebalik kenaikan harga pelbagai barangan dan peningkatan kos sara hidup, Shaklee memainkan peranan untuk membantu orang ramai dalam 2 cara :

1. Mengadakan promosi set penjimatan. Ini dapat membantu orang ramai untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga lebih jimat. Oleh itu dengan kenaikan harga barang yang lain kita tidak mengabaikan penjagaan kesihatan.

2. Memberi peluang untuk menjana pendapatan tambahan melalui YES Program. Pelbagai peluang dan bonus tambahan untuk mereka yang serius dan komited untuk menjana pendapatan.

Set Shaklee Lebih Jimat

Salah 1 tawaran melalui program YES adalah dengan pendaftaran keahlian Shaklee dengan pembelian produk, ahli baru akan menerima 1 botol Vitalea Shaklee Multivitamin.

Detail mengenai tawaran ini di sini.

Tawaran seterusnya adalah Promosi 4 YES PACK.

YES Set 1 Set Kehamilan Shaklee (Pre-Natal Set)

YES Set Kehamilan

Yang mengandungi :

ESP Shaklee

B-Complex

Ostematrix

Vitalea Multivitamin

Sustained Release Vitamin C

Omega Guard

YES Set 2 Set Berpantang Shaklee (Post Natal Set)

YES Set Berpantang

Yang mengandungi :

ESP Shaklee

Alfalfa Complex

Ostematrix

Vitalea Multivitamin

Sustained Release Vitamin C

Omega Guard

YES Set 3 Set Pengurusan Berat Badan Sihat (Healthy Fitness)

YES Set Healthy Fitness

Cinch Mix Tea

Vita-Lea

2 Canister Cinch Shake

Lechitin

Herblax

Keistimewaan YES Pack (SET 1-3)

1. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

2. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

3. Rebat RM 23.40 diterima pada bulan berikutnya.

4. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

YES Set 4 Set Anti-Penuaan (Healthy Young Living)

YES Set Healthy Young Living

2 Botol Vivix

Keistimewaan YES Pack SET 4

1. PERCUMA Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50

2. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

3. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

4. Rebat RM 39.00 diterima pada bulan berikutnya.

5. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

Memang best dan super jimat YES Pack ini. Ada yang ambil untuk kegunaan sendiri, kongsi dengan kawan-kawan dan ada guna sebagai stok permulaan untuk memulakan perniagaan.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum.

Hai.. sebenarnya banyak benda nak share kat sini. Pengalaman bersalin czer, pengalaman “berehat” di hospital selama 2 malam dan macam-macam lagi pengalaman berpantang berpantang kali ini yang cukup berbeza.

Hari ni sudah hari ke 14, badan rasa dah segar sangat dah. Dah seminggu dah boleh dikatakan “konfius” samada sedang berpantang ke tak. Tapi masih “buat-buat” berpantang sebab mak ada so masih pakai stokin dan tak buat kerja rumah, nanti kena marah sebab katanya “berpantang”. Setakat tolong lipat-lipat baju, kutip-kutip mainan dan buku anak2 sepahkan sikit2.

Alhamdulillah sangat atas nikmat kesihatan ni.

Apa yang saya amalkan untuk kembali bertenaga dan sihat dengan cepat?

Saya amalkan Set Berpantang Shaklee dan walaupun anak saya kena Joundis saya boleh teruskan pengambilan Set berpantang Shaklee ini tanpa ragu-ragu kerana ia tidak memudaratkan bayi.

Jom saya share rutin pengambilan Set Berpantang Shaklee setiap hari.

Awal-awal pagi sebelum mandi saya akan ambil 1 biji Zinc Complex.

20150525_171408

Zinc Complex perlu diambil ketika perut kosong. Zinc Complex berfungsi untuk membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka secara dalaman dan luaran.

Zinc Complex ini juga dapat mengelakkan masalah rambut gugur selepas bersalin.

Then lepas breakfast saya ambil 3 sekawan ni.

3 sekawan ni lah sentiasa menemani saya sejak saya hamil lagi.

20150525_171631

B-Complex, Vitamin C & Vita-Lea

Saya sangat pentingkan 3 sekawan ni.

Bcomplex SANGAT penting diambil ketika berpantang sebagai anti inflammation / anti radang. Bagi yang tak tahu, bagi masyarakat melayu yang berpantang kena minum air kunyit tu fungsinya sama macam b-complex ni. So, kepada yang tak boleh telan air kunyit tu boleh ambil b-complex Shaklee ni.

Tambah lagi bagi baby yang ada jaundise ni memang nurse tak bagi ambil air kunyit and even nurse tak bagi makan masakan berkunyit. Jadi untuk memulihkan badan selepas bersalin B-Complex Shaklee lah gantinya.

Vitamin C LAGIIIIII penting bila bersalin c-zer ni. Sebabnya bila nak bersin / batuk memang kena hati-hati dan bila saya tanya2 orang lain yang ada pengalaman bersalin secara pembedahan ni batuk adalah “azab”. Takut jahitan renggang.. Waaaaa… takut. So saya memang sangat pastikan antibodi saya kuat sebab memang taknak batuk-batuk masa luka belum pulih ni.

Then tiap kali lepas makan saya akan ambil 1 kapsul Omega Guard Shaklee.

 20150525_171733

Saya baru tahu sebenarnya selain dari kebaikan Omega Guard dalam Set Slimming Shaklee, Omega Guard Shaklee berfungsi sebagai pencair darah.

Haaaa… sangat penting untuk ibu yang bersalin secara pembedahan tahu perkara ini. And even saya perlu ambil suntikan pencair darah selama 5 hari selepas keluar hospital. Kerana jika berlaku darah beku even sekecil biji sawi, ia boleh menyebabkan risiko kematian. Nurse dan doctor sangat pentingkan perkara ini. Beberapa kali mereka pesan mengenai risiko darah beku ini. Sebab itulah bila saya tahu omega berperanan mencairkan darah dan disarankan diambil semasa tempoh berpantang, tanpa segan silu saya ambil.

Lagi pun Omega Guard ni memang gula-gula anak-anak saya. Heee tumbang sekali lah ambil.

Dan akhir sekali sebelum tidur, pun wajib saya ambil

Ostematrix Shaklee.

20150525_171334

4 biji sebelum tidur membekalkan kalsium lengkap keperluan wanita yang menyusukan bayi. Tambah lagi saya memang tak minum susu so inilah sumber kalsium harian saya.

Ada sebab lain kenapa saya tak pernah skip Ostematrix dari mengandung hingga lah berpantang. Sebabnya saya memang sangat pentingkan kesihatan usus besar saya. Dengan kata lain hidup saya akan lengkap dan aman damai jika saya dapat membuang setiap pagi. Saya tak suka perut berangin tapi taknak membuang ni. Soooo.. Ostematrix lah menjamin kelancaran proses membuang saya.

Itu je rutin Set Berpantang saya. Mak saya tanya kenapa dah tak minum pati haruan? Heeee… cukup-cukuplah saya menyiksa diri. Tak sanggup nak telan dah. Lagi pun mahal pun ye. Cukup lah dengan Set Berpantang Shaklee.

Lengkap dan Selamat untuk ibu bersalin secara pembedahan dan juga bayi Jaundise.

So saya boleh berpantang dengan aman. Just sapu minyak panas / krim panas dan pakai stokin.

Alhamdulillah sangat. Saya tak sangka proses berpantang, penyembuhan dan pemulihan saya semudah dan selancar ini.

Alhamdulillah sangat.

Sekarang target saya nak slim dan fit sebab saya dah anak 3, tanggungjawab saya besar. Impian yang dikejar juga besar maka saya kena cepat pulih dan sihat.

Ingin tahu lebih lanjut mengenai Set berpantang Shaklee boleh diperolehi di sini

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...