Assalamualaikum.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Alhamdulillah. Syukur atas kurniaan Allah. Banyak kurniaan Dia yang kita terlupa untuk berterima kasih pada Dia.

Salah satu daripadanya adalah kurniaan zuriat. Setiap ibu bapa pasti inginkan anak yang sihat dan pintar. Tetapi ada ketikanya kita diuji melalui kesihatan anak-anak.

Jika semalam Lynd kongsikan Testimoni Omega Guard, Basic H dan Herbal Blend dalam merawat Eczema, hari ini Lynd nak kongsikan pula 1 lagi masalah yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak hari ini iaitu asthma ataupun lelah.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Ikuti kisah Khadijah Ibrahim berkongsi bagaimana beliau mengatasi masalah athma Noah Izzuddin.

Anak saya yang ketiga, Noah Izzuddin, ada hyperactive airway.

Ni kategori asthma tapi early stage. So, tak diagnose asthma lagi lah. Jarang kena, tapi bila kena tu memang kena ambil nebuliser + pakai inhaler jugak.

Last dia kena, bulan 7 hari tu. So, saya start bagi dia Omega Guard.

Sebiji selang sehari macam tu. Kadang-kadang ada juga ambil lebih sebab dia suka ?.

Sekarang ni alhamdulillah, dah hampir 3 bulan tak kena attack. Hopefully terus tak kena lah lepas ni.


Sekarang ni dia boleh telan macam tu je Omega Guard, tak payah minum air pun. Pantang nampak botol omega, sampai kena sorok!


Ni dah nak masuk 2 tahun, saya dah start wean off susu ibu, so saya add sekali mealshakes dalam susu formula dia.


Hopefully takde lah kena ambil neb lagi lepas ni.

cara-merawat-asthma

Alhamdulillah. Dengan izin Allah. Semoga lebih ramai ibu bapa diluar sana dapat mencuba cara ini untuk mengatasi masalah athma anak anda.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Hari ini Mama Lynd nak kongsi mengenai salah satu masalah yang dihadapi oleh bayi dan kanak-kanak iaitu Eczema. Dan juga Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Eczema adalah penyakit kulit yang menyebabkan kulit bayi atau kanak-kanak menjadi kemerahan, kegatalan dan kering.


eczema

Ia akan menyebabkan bayi akan merasa tidak selesa dan meragam.

baby-eczema-atopic-dermatitis

Punca sebenar masalah Eczema ini tidak dapat dikenalpasti tetapi ia dikatakan berkait rapat dengan elergy terhadap persekitan dan produk yang digunakan bermasa bayi.

Bagi ibu-bapa yang mempunyai masalah anak eczema ini pasti sentiasa berada dalam keadaan berjaga-jaga terhadap sebarang faktor yang boleh menyebabkan masalah eczema ini timbul.

Dan hari ini Lynd nak kongsi testimoni seorang ibu bagaimana Shaklee membantu merawat masalah eczema anak Puan Izzah Rosely.

ANAKKU EKZEMA
*******************

Ya, anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

Kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar

dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ekzema anak saya dengan OMEGA GUARD + HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!

==============================================

Alhamdulillah.. Tiada yang lebih membahagiakan seorang ibu bila melihat anak sihat dan pulih dari kesakitan.

Tambahan pula kaedah yang digunakan sangat semulajadi tanpa menggunakan bahan merbahaya yang boleh memudaratkan si kecil.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum

Alhamdulillah kerana setiap hari Lynd sentiasa diberi peluang untuk belajar dan mengerahui perkara baru dalam Shaklee.

Kali ini Lynd nak kongsi kisah benar seorang ibu yang berkongsi Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak dengan Omega Guard Shaklee dan Mealshakes Shaklee.

Selamat mengikuti kisah

Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak

KISAH ANAKKU & ATHMA…

Hati ibu mana tak sedih kalau hampir setiap bulan anaknya terpaksa ambik nebuliser akibat athma…sikecil makin susut akibat kerap diserang athma..pantang cuaca sejuk..pantang tersilap makan..athma akan menyerang..

Itu yg Chek Yam alami..bila salah seorang dari kembar Chek Yam..Saffy Adleia@Dede kerap diserang athma..hingga satu ketika kerana terlalu kurang oksigen..terpaksa warded..tinggallah si kembar Dada dengan ayah dirumah..

Takdir menyaksikan keikhlasan seorang ibu saudara memberi Omega Guard secara percuma..tujuan asal utk anak anak dpt fokus pada pelajaran kerana Omega Guard berfungsi sebagai meransang kecergasan otak disamping pelbagai khasiat..sikecil ini pun nak juga..nampak selamba dia kunyah OG tu..masa tu usia baru 1 tahun 2 bulan..tapi teruskan juga..akhirnya Chek Yam beli lagi..diteruskan dengan Mealshake..

Sekian lama setelah berbulan bulan..Chek Yam perasan athma Dede hampir tiada…tiada lagi selsema dan batuk yg teruk..tiada lagi nebuliser setiap bulan..atau paling teruk seminggu sekali..

Alhamdulillah..syukur sangat sangat..Dede semakin pulih..makin berisi..Ini sebab kenapa Chek Yam pilih Shaklee..konsistensi menunjukkan kesihatan yg semakin cemerlang..sehingga hari ini Omega Guard dan Mealshake pilihan terbaik Chek Yam untuk Anak anak…tiada bau minyak ikan yg hanyir dengan Omega Guard..tak percaya tgk Dede dgn selamba kunyah Kapsul Omega..

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak 2

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak

Ya Allah.. berbunga-bunga hati Lynd baca sebab asthma atau lelah di kalangan kanak-kanak ni menjadi perkara hampir biasa tetapi dengan testimoni ini, ia memberi harapan baru kepada ibu bapa di luar sana.

Syukur sangat.

Sebelum ini pelanggan Lynd sendiri yang merupakan pelakon cilik Qistina, berjaya mengatasi masalah semput setelah mengamalkan mealshake.

Testimoni Meal Shake 2

Ikuti Feedback Ibu Qistina disini.

Dan lebih banyak testimoni Omega dapat membantu masalah athma atau lelah kanak-kanak –> Disini

Tiada yang lebih membahagiakan apabila melihat anak-anak sihat dan jika mereka sihat kita pun dapat menjalankan rutin harian lebih lancar.

Diharap perkongsian ini dapat memberikan sinar harapan kepada anak-anak kita.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Ok.. Saya menjawab persoalan, apa promo Shaklee June 2015

Poster Promo June

Ada yang super excited dengan Promo bulan ni.

Set Murah Shaklee.

Kenapa? Sebab dengan promosi Vitamin E, Sustained Release Vitamin C ada banyak penjimatan dalam pembelian set-set berikut :

Set Murah Shaklee

Tapi kalau taknak beli set masih dapat murah ke?

Di Vitalynd.com mestilah boleh.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Bermula January 2015, Shaklee Malaysia mengeluarkan kembali Vita-Lea for Children yang telah diupgrade.

Rasanya dah 2 tahun Vita-lea for children ni stop diedarkan disebabkan pihak Shaklee sedang upgrade produk ini dan itu perkara biasa untuk Shaklee. Jika sesuatu produk diupgrade, proses pengeluaran sebelum diedarkan dipasaran memang akan mengambil masa yang lama. Sebab banyak proses saringan, kajian dan kelulusan yang perlu dijalani.

Soooo.. jom kita berkenalan dengan :

Vitalea Untuk Kanak-Kanak

Vitalea For Kids 13

Shaklee Vita-lea for Children multivitamin terbaik yang kaya dengan kebaikan tulen 19 vitamin dan mineral penting termasuk kalsium, magnesium dan banyak lagi bagi membantu menyokong tulang yang kuat dan badan sihat.

Kenapa anak-anak kita perlukan Vitalea Untuk Kanak-Kanak?

Sebab..

Vitalea For Kids 8

Apa punca masalah obesiti di kalangan kanak-kanak?

  • Pendedahan kepada makanan segera / di proses

  • Pengambilan makanan tinggi karbo / lemak

  • Pengambilan makanan ringan berlebihan

  • Kurang aktiviti fizikal

 

Vitalea For Kids 7

 

Apa punca masalah kekurangan nutrisi di kalangan anak-anak?

  • Cerewet / memilih makanan

  • Kurang pengambilan sayur-sayuran

  • Kurang pengambilan susu

  • Anak terlalu aktif sehingga kurang fokus semasa makan

  • Kekangan masa untuk penyediaan makanan seimbang

Penyelesaiannya..

Vitalea For Kids 16

Kalau tak ambil Vitalea For Children, apa penggantinya?

Vitalea For Kids 10

Boleh kita pastikan anak-anak ambil makanan macam gambar diatas?

Heee… Lynd pun sengeh je lah.. Memang susah.

Jom kita tengok apa yang ada dalam Vitalea Untuk Kanak-Kanak ni.

Vitalea For Kids 18

Memang terbaik lah. Pasti ibu bapa taknak melepaskan peluang untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak dengan cara terjamin, selamat dan terbaik ini.

Jom dapatkan Vitalea untuk kanak-kanak sekarang.

Haslinda : 019 – 603 8353

COD Klang / Shah Alam / Klang

Punca Anak Kerap Sakit

Anak-anak kerap sakit mungkin berpunca daripada beberapa faktor. Antaranya ialah, Masalah Sistem Imun, Sindrom Pusat Jagaan dan juga Jangkitan Yang Kerap.

1. Sindrom Pusat Jagaan – Sebagai ibu bapa, memang saya dan suami sendiri kadang-kadang tu rasa kecewa dan buntu bila anak asyik sakit. Yelah, risau kan. Tapi sebenarnya adalah perkara biasa kalau kanak-kanak selalu sakit demam, batuk dan selsema yang biasa. Secara purata, kanak-kanak akan mendapat 6-8 jangkitan saluran pernafasan dan 2 atau 3 jangkitan gastrointestinal setiap tahun. Kanak-kanak yang bersekolah ataupun yang ditinggalkan di pusat jagaan mungkin akan terkena jangkitan dengan lebih kerap lagi. Ini di panggil Sindrom Pusat Jagaan. Semakin kanak-kanak membesar, sistem imunnya akan menjadi lebih kuat dan imuniti terhadap jangkitan biasa sudah terbina dalam badan. Jadi, kekerapan untuk jatuh sakit berkurangan.

2. Memasukkan Tangan Dan Objek Tidak Dibasuh Ke Dalam Mulut – Untuk memahami mengapa kanak-kanak selalu mendapat jangkitan dan seterusnya selalu sakit, kita perlu faham bagaimana jangkitan disebarkan. Kecuali pemindahan darah, kanak-kanak mudah terdedah kepada jangkitan disebabkan mereka selalu menyentuh pelbagai objek di sekeliling mereka dan seterusnya tanpa membasuh, memasukkan pula tangan ataupun objek ke dalam mulut mereka. Malah, kanak-kanak yang masih kecil seperti bayi mungkin masih belum dapat membina sistem imun yang kuat untuk menentang jangkitan yang biasa berlaku ni.




Cara Elakkan Jangkitan

1. Amalan Membasuh Tangan Dan Menjaga Kebersihan – Untuk mengelakkan jangkitan, kita perlulah mengajar anak-anak dan pengasuh pusat jagaan untuk mengamalkan membasuh tangan, terutamanya setelah menggunakan tandas, menukar lampin dan sebelum makan. Permainan dan objek yang selalu dipegang oleh anak-anak juga perlulah selalu dibasuh termasuklah semua permukaan seperti lantai. Tisu yang digunakan untuk mengelap juga perlulah terus dibuang ke dalam tong sampah.

2. Elakkan Mendekati Orang Sakit – Selain itu, antara tip yang mudah dibuat untuk mengelakkan jangkitan ialah, mengelakkan anak-anak daripada mendekati orang yang sedang sakit. Pastikan pusat jagaan anak mempunyai polisi yang ketat seperti tidak membenarkan kanak-kanak yang dijangkiti penyakit berjangkit daripada datang ke sekolah. Ini kerana, kebanyakan penyakit mudah menjangkiti kanak-kanak lain 1 atau 2 hari sebelum kanak-kanak yang sakit tersebut mendapat simptom penyakit yang jelas. Jadi, apabila dia tetap datang ke sekolah atau pusat jagaan sebaik sahaj dia mula sakit, kemungkinan dia telah menjangkitkan penyakit kepada kanak-kanak lain yang mendekatinya.


Punca Jangkitan

1. Jangkitan Oleh Virus, Bakteria, Parasit Dan Sistem Imun Yang Lemah – Jangkitan adalah disebabkan oleh virus, bakteria dan parasit dan anak mudah mendapat jangkitan daripada salah satu ejen ini sekiranya anak masih belum imun dan mendekati orang yang sudah terkena jangkitan. Sesetengah jangkitan memerlukan hubungan terus untuk menyebabkannya dijangkiti contohnya impetigo, scabies, kutu, chickenpox, kurap, cold sores dan pinkeye. Amalan membasuh tangan yang kerap dan memastikan bahagian yang dijangkiti ditutup atau dilindungi dapat membantu mengelakkan penyebaran penyakit-penyakit tersebut.

2. Jangkitan Melalui Titisan Air Di Udara – Jangkitan melalui saluran pernafasan dapat disebarkan melalui titisan air seperti jangkitan daripada paru-paru, hidung dan mulut seseorang. Titisan air ini dapat menjangkiti secara langsung terhadap seseorang ataupun melekat pada sesuatu permukaan yang akan disentuh oleh orang lain. Sekiranya orang tersebut menyentuh mata dan mulutnya, seterusnya dia juga akan dijangkiti penyakit tersebut. Jangkitan oleh titisan respiratori termasuklah selsema, chichkenpox, pertussis, pneumonia, demam selsema dan lain-lain jangkitan viral. Amalan memakai topeng mulut dan hidung sangat bagus untuk mengelakkan jangkitan melalui udara ini.

3. Pencemaran Najis Pada Makanan – Jangkitan juga boleh disebarkan melalui pencemaran oleh najis ke atas makanan yang dimakan yang mana selalunya berlaku apabila seseorang tersentuh najis yang mempunyai penyakit dan makan tanpa membasuh tangan terlebih dahulu. Tangan boleh dicemari oleh najis setelah sesi menukar lampin anak. Partikel penyakit akan memasuki mulut dan menyebabkan jangkitan antaranya cirit-birit, cacing gelang dan hepatitis A.

4. Terdedah Kepada Darah Tercemar – Yang akhir sekali, jangkitan juga boleh berlaku apabila seseorang terdedah kepada darah yang telah dijangkiti dengan penyakit HIV, Hepatitis B atau C ataupun Cytomegalovirus


Cara Mengatasi Jangkitan



Dapatkan Maklumat Lanjut DIsini

Set Kesihatan dan Otak Anak-anak


1. Amalan Kebersihan – Tidak dinafikan amalan kebersihan adalah faktor utama yang sangat perlu dititiberatkan dalam kehidupan seharian. Amalan kebersihan seperti membasuh tangan, adalah perkara asas utama yang tidak boleh diambil remeh oleh setiap orang. Selain itu, mempunyai sisem daya tahan badan yang kuat untuk melawan penyakit juga adalah sangat penting dalam mencegah jangkitan penyakit ataupun mengelakkan terkena jangkitan dengan lebih teruk.

2. Pengambilan Vitamin Ataupun Makanan Tambahan – Sebagai ibubapa, antara perkara yang boleh kita lakukan untuk menjaga kesihatan anak-anak tersayang adalah dengan memberikan makanan tambahan, supplement ataupun vitamin kepada anak-anak. Ini kerana pengambilan vitamin dapat membantu meningkatkan dan menguatkan sistem imun anak ke tahap yang lebih optimum. Shaklee menyediakan rangkaian vitamin terbaik yang disyorkan untuk anak-anak antaranya ialah Meal Shakes Shaklee, Omega Guard Shaklee, Chewable Vitamin C Shaklee, Nutriferon Shaklee. Setiap vitamin memberikan manfaat yang sangat baik untuk kesihatan anak. 

3. Amalan Gaya Hidup Sihat – Amalan gaya hidup sihat seperti bersukan, memakan makanan seimbang berkhasiat, banyak minum air dan sebagainya juga dapat membantu menguatkan sistem imun anak dan mengurangkan risiko terkena jangkitan terhadap penyakit.


Untuk Keterangan Lanjut Mengenai 
Produk-produk Shaklee

Hubungi Kami :
Haslinda (Mama Lynd)
Tel : 0196038353
Set Kanak – Kanak

Untuk Kecerdasan minda, tingkat sistem imun, kesihatan menyeluruh.




Omega Guard (90 biji)

�Merupakan minyak ikan terbaik . 

�Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 

semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. 
�EPA menyihatkan jantung dan sendi
�DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Mealshake (544g)

�Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak

�Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting

�Rendak lemak dan rendah glisemik

�Sumber protein dan kalsium

�Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

�Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga 

daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.

Chewable Vitamin C (90 biji)

�Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan

�Membantu menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang

�Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging

�Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...