Assalamualaikum Sihat Canteksss..

Great day for me today.

Ada beberapa sebab tapi sume yang “sebab” tu macam ada sama tema pulak.

Vitalynd Set Sendi

Hari ni deliver Set Sendi Shaklee. Officemate saya ni dulu ada masalah lutut siap kena bertongkat gi keje. Then 1 hari ni dia tanya saya

“Ko jual Shaklee eak, akak nak AJHT, ada stok tak? Sebab anak akak beli AJHT ngan kawan dia Alhamdulillah lepas ambil tu akak dah tak payah pakai tongkat dah”

Wahhh.. masa tu memang best la sebab dapat testimoni baru untuk AJHT. Then hari ni dia repeat order lagi siap tambah Ostematrix.

Katanya suami dia suka Ostematrix sebab sakit-sakit badan hilang bila ambil Ostematrix.

Terus teringat suami saya, 2-3 malam lepas tanya

“Ma, ada ostematrix tak? Letak mana?”

Terus saya toleh laju-laju macam tak caya lak laki aku ni “mintak” supplemen.

Biasanya kena “hulur” baru lah nak makan. Rupanya  2-3 kali saya bagi dia makan ostematrix bila dia ngadu sakit badan dia rasa kesannya. Katanya lepas bangun tido rasa lega badan.

Hehehehehe.. Alhamdulillah.. Dari ambil ubat-ubatan baik amik supplemen.

Then kejap tadi kitorang ada kelas online tajuk “Kelebihan OsteMatrix Berbanding Tablet Kalsium Lain Di Pasaran”

Sharing info secara santai mengenai pil kalsium.

Rupanya Pil Kalsium Merbahaya.

Yes.. MERBAHAYA..

Jika tanpa unsur Vitamin D dan Magnesium.

Sebab kebanyakkan pil kalsium yang ada kat pasaran hanya mengandungi unsur Kalsium sahaja. Dan saya baru tahu tanpa Vitamin D dan magnesium, kalsium takkan diserap ke dalam tulang tapi akan kekal berada dalam salur darah dan bahagian badan yang lain. Fenomena ni dipanggil “mendapan kalsium”.

So pengambilan kalsium perlu hati-hati kerana bagi pesakit jantung, strok or diabetis kadang-kadang tak memberi sebarang perubahan dan kadang-kadang makin teruk sebab pil kalsium merbahaya sebab tak dapat diserap.

Kalsiumkan patutnya untuk kesihatan tulangkan so kalau kalsium tak diserak ke tulang apa guna ambil kalsium?

Baikkkkk.. ilmu baru malam ni.

Kenapa bila ambil osteMatrix pembuangan kita lancar? Apa kaitannya kalsium dan sistem pembuangan?

Rahsianya ada di Magnesium.

Magnesium yang berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Rupa-rupa magnesium membantu penyerapan air ke kolon supaya najis lebih lembut so pembuangan lancar.

Ostematrix2

Jadi kalau nak pilih atau nak ambil pil kalsium or even susu pun kena pastikan unsur-unsur pelengkap kalsium pun ada kalau tak tulang tu dibina macam konkrit tanpa simen.

Atau tak payah pening-pening ambil OsteMatrix Shaklee ni.

Great day dengan ilmu-ilmu pengetahuan baru. Best.

Ok.. time to sleep.. sebelum tidur ambil OsteMatrix 4 biji dulu (4 biji  = 1000mg = Keperluan kalsium untuk wanita sehari)

Takut wehhhh cramp masa tidur macam pregnant sebelum ni.

Selamat malam canteks semua.

Assalamualaikum..

Ok. Entry ni khas saya tujukan kepada anak-anak soleh dan solehah yang selalu kesian kat mak atau ayah yang selalu mengadu sakit sendi.

Ok lah, ada juga tuan punya badan yang mengalami masalah sakit sendi sendiri yang jumpa blog ni.

So hari ni saya nak share pasal kesihatan sendi dan set kesihatan sendi Shaklee.

Ok.

Sakit Sendi atau Arthritis sebenarnya boleh disebabkan beberapa faktor dan tidak semestinya disebabkan oleh faktor umur sahaja.

Punca Sakit Sendi / Arthritis :

1) Aktiviti harian yang berlebihan / lasak

2) Kecederaan seperti terseliuh atau bengkak

3) Kekurangan Zat untuk kesihatan sendi / tulang dan bendalir sinovia

4) Penuaan / Usia

So kesakitan pada sendi ni biasanya akan mengganggu aktiviti harian kita seperti semasa naik tangga, berjalan, mengangkat barang dan juga solat.

Sakit sendi ni boleh dirawat.

Set Sendi 9

So terpulang kepada pilihan masing-masing bagaimana nak mengatasi masalah sakit sendi ini.

Ok.. mari kita lihat lebih dalam bagaimana rupa sendi yang sihat.

Set Sendi 10

So secara asasnya struktur sendi terdiri dari 3 bahagian asas

1) Bahagian Tulang Rawan

2) Bahagian Tulang

3) Bahagian Bendalir

Oleh itu Set Kesihatan Sendi Shaklee bertindak di 3 bahagian ini bagi memberi nutrien yang diperlukan untuk kesihatan sendi secara keseluruhannya.

Set Sendi 11

Kenalkan 3 serangkai kesihatan sendi ini.

Advanced Joint Health Tablet

Omega Guard

Ostematrix

3 serangkai ini saling berkait dan saling bantu membantu bagi memberikan kesihatan sendi yang baik.

Bagaimana mereka bertindak?

Langkah 1 : Advanced Joint Health Tablet AJHT

Set Sendi 12

Langkah 2 : Omega Guard

Set Sendi 19

Langkah 3 : Ostematrix (Kalsium)

Set Sendi 22

Soooo.. setiap produk menjalankan peranan masing-masing dengan cara menyeluruh.

Ada yang sudah mencuba dan berjaya mengatasi masalah sakit sendi.

Testimoni Kesihatan sendi 2

Testimoni Kesihatan sendi

Pasti kita gembira dapat melihat ibu-bapa kita dapat bebas bermain dengan anak cucu dan beramal ibadah tanpa merasai kesakitan sendi.

InsyaAllah.. senyuman mereka akan menjadi penyeri hari kita.

Jom hadiahkan Set Kesihatan Sendi Shaklee kepada orang tua kita.

Untuk keterangan lanjut.

Hubungi Lynd : 019 – 603 8353 

COD :

Shah Alam / Klang / Puncak Alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...