Assalamualaikum Cantik Sihat.

Ok.. Saya menjawab persoalan, apa promo Shaklee June 2015

Poster Promo June

Ada yang super excited dengan Promo bulan ni.

Set Murah Shaklee.

Kenapa? Sebab dengan promosi Vitamin E, Sustained Release Vitamin C ada banyak penjimatan dalam pembelian set-set berikut :

Set Murah Shaklee

Tapi kalau taknak beli set masih dapat murah ke?

Di Vitalynd.com mestilah boleh.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

April 2015 kunjung jua..

Dan istimewanya bulan ni, ramai yang menunggu dan terganggu dengan 1 April kerana perlaksanaan GST.

Hampir 1 hari newsfeed facebook dipenuhi dengan gambar resit.

Sana sini orang cerita pasal barang naik.

Tapi disini, di Vitalynd.Com, kami menongkah arus.

Pertama :

Harga Runcit Untuk Produk Shaklee di Vitalynd.Com adalah KEKAL.

Vitalynd.com akan menanggung GST yang dikenakan.

Untuk lebih jimat, daftar keahlian Shaklee untuk lebih penjimatan.

KEDUA :

Diskaun untuk produk Promo April 2015.

Apa Product Shaklee promo 2015.

Vitalynd Poster Promo Vitalynd Poster Promo2

Promo Shaklee April 2015

Buy 6 Free 1 Lechitin

Buy 6 Free 1 GLA Complex

Buy 2 Less 5% Lechitin

Buy 2 Less 5% GLA Complex

Buy 3 Free 1 Cinch Shake Chocolate

Buy 3 Free 1 Cinch Shake Cafe Latte

Buy 3 Free 1 DTX

Buy 3 Free 1 Vitalea for Children

Banyaknya Promo..!!!

Apa kelebihan Promo kali ini selain lebih jimat dengan pembelian setiap produk?

Malah lebih jimat berganda dengan pembelian :

Set Kurus Shaklee

Set Kesuburan Shaklee

Jangan lepaskan peluang disaat kenaikan harga kebanyakan barang, di Vitalynd.Com menurunkan harga.

Promo Shaklee April 2015

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks Sihat..

Hari ni, hati macam dijentik untuk berkongsi pendapat peribadi mengenai impian setiap pasangan suami isteri. Impian memiliki zuriat.

Bermula dengan wassap dari customer 1 ketika dulu. Asalnya bertanya mengenai “Set Hamil Shaklee”, saya terus excited tanya pasal dia mengandung ke, berapa bulan?

Sekali jawapan dia belum hamil tapi dia nak tahu pasal set pregnant dan pasal set kesuburan sekali.

Ermmmmm.. ni bukan insiden pertama salah faham macam ni.

So sepanjang drive balik kepala dok fikir “Apa perasaan dia bila saya tersasul macam tu?”.. Harap dia tak kecik hati or salah faham.

Kalau dia kawan saya yang rapat nak je saya bagi tips ni. Tapi tu lah tak berapa rapat so tak berani nak bagi cakap lebih-lebih.

Tips Mudah Hamil ni dari pemerhatian saya dan cuba kaitkan dengan dari segi logik / dari segi mind set.

Gini.. pernah jadi tak bila 1 orang pregnant mesti akan ada 2-3 orang mengandung jugak. Macam kat tempat kerja saya sekarang. Bila saya tahu saya mengandung, tersebut dekat kawan, Fareha sekali dia pun cakap dia pun mengandung jugak.

So dah excited mengandung ada geng. Lepak kat surau citer-citer.. then tak lama lepas tu Azlin pun kata dia mengandung.

Dah macam penyakit berjangkit pulak so kat ofis sekarang memang due berderet Fareha April, Lynd May, Azlin June.

Tu 1 peristiwa jangkit bejangkit.

Then 1 hal lagi masa saya belum tahu yang saya mengandung saya suka pegi urut perut sorang lagi kawan ni. Dan selalu sebut minta berjangkit. Asal lalu ofis dia je saya singgah gentel perut boyot dia. Anddddd… berjangkit lah dia.

Sooooooo… kesimpulan yang saya boleh buat adalah :

Jika kita ingin hamil selalu dekati orang hamil.

Ada sesetengah orang dia terlalu ingin hamil tapi dia tak nak dekat ngan orang hamil. Mungkin sebab sedih sebab dia tak berpeluang lagi. Cuba dekati dan suka dengan orang hamil.

Pakar motivasi ada sebut “Dekati dan sukalah dengan orang yang kita ingin jadi”

Kalau kita nak jadi jutawan maka kita kena suka dan dekati jutawan

Jika kita nak jadi orang yang cantik dan pandai bergaya maka dekati dan sukalah orang yang sama minat dengan gitu.

Soooo.. jika kita ingin hamil dekatilah mereka yang sedang hamil.

Dan 1 lagi jangan segan / kekok bercerita mengenai kehamilan. Look things at positive side.

Macam kes saya, terlalu mengharap untuk hamil walaupun saya period pun tunggang langgang. 1 hari tu ada sorang kawan sekerja lelaki tegur saya “Ko ni mengandung ke? Sebab aku tengok ko ni kembang semacam je”

Saya jawab “Amin.. kalau lah betul mesti saya mesti seronok”

Tapi ada juga sisi negatif berbisik “Aku gemuk sangat ke? Waaaaaaa… dia kata aku gemuk..!!!”

So rumusan pada pengalaman saya ni jika kita ingin hamil, dekati dan suka pada kehamilan. Sediakan diri untuk seronok bercerita atau dekati apa sahaja kehamilan.

Even Doktor Zubaidi pakar sakit puan pun pernah berkata “Jika kita ingin hamil, siapkan diri dengan zat atau nutrien atau supplemen yang diambil orang hamil seperti acid folic”

Sebab tu Set Kesuburan Shaklee mengandungi vitamin asas yang diperlukan wanita hamil.

Means supplemen pun dah boleh mula ambil bila kita mula merancang untuk hamil. So like attract like.

Betul tak?

Mungkin tips ni takder kajian siantifik tapi dari segi physiology memang ada.

Trust me.. “You need to like something that you want”

Saya ada share beberapa tips kesuburan atau tips mudah hamil yang lain disini. Boleh la refer ye.

Jujur dari hati, bila ada customer order Set Kesuburan, berat hati saya sebab saya bukan hanya jual produk tapi saya jual harapan.

Harapan besar orang yang berjiwa besar untuk iktiar mendapatkan zuriat.

Cartoon-expectant-mothers-Vector-03-Vector-16573Saya doakan semua pelanggan saya mendapat apa yang diimpikan.

Jamu ialah sebutan untuk ubat tradisional dari Indonesia. Kebelakangan masyhur dengan sebutan ubatherba.

Jamu dibuat dari bahan-bahan alami, berupa bahagian dari tumbuhan seperti rimpang (akar-akaran), daun-daunan dan kulit batang, buah. Ada juga menggunakan bahan dari tubuh haiwan, seperti hempedu kambing atau tangkur buaya.

 

Haaa.. itu maksud jamu.

Memang mostly bila Lynd search macam-macam terjemahan. Tapi basicly jamu adalah :

  • Berfungsi untuk kesihatan dalaman wanita
  • Berasal / diperbuat dari bahan semulajadi.
  • Boleh diambil dari usia remaja lagi.
  • Untuk kekal cantik dan bertenaga apabila usia meningkat.

 

Dari pemerhatian Lynd, keberkesanan dan kebaikan jamu dapat dilihat bila tubuh kita sihat dan bertenaga apa usia meningkat. Syaratnya kena ambil dari awal usia remaja lagi.

Antara artis yang mengamalkan jamu adalah Zarina Zainudin

image

Dalam usia mencecah 43 tahun, anda masih kelihatan cantik dan langsing, apa rahsianya?

ZARINA : Tidak ada rahsia khusus sebenarnya tetapi saya mengamalkan pemakanan sihat. Banyak minum air suam, dan makan jamu yang emak saya sediakan. Selain itu, kita perlulah sentiasa rasa yakin, tersenyum, barulah kita nampak cantik. Cantik itu tidak semestinya kerana solekan.

Sumber

Sooooo.. mesti ada yang dah terfikir-fikir mengenai jamu yang ada dipasaran.

Samada nak ambil secara tradisional means gi ke kedai2 jamu atau kawasan Lynd ni ada yang jual yang dalam bentuk bancuh dan minum kat kedai. Macam ni…

DSC_0853

Sanggup?

Heeee..

Ok.. Meh sini Lynd bagi cadangan penyelesaian yang mudah, murah dan selamat.

Alfalfa Jamu Moden

Alfalfa Jamu Moden

Kebaikan Alfalfa kepada Wanita

  • Memberikan kelegaan semasa Haid
  • Melegakan sembelit
  • Memcuci usus bagi membuang toksik
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Memulihkan elergy dan Ekzema
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Melegakan masalah keputihan

 

Testimoni Alfalfa yang berpuas hati

Testimoni Alfalfa dalam merawat keputihan

Testi2

testiALFALFA

Testimoni Alfalfa dalam perhubungan suami isteri

vite1

InsyaAllah.. lebih awal kita mulakan lagi cepat kesannya.

Selain Alfalfa diambil begitu sahaja, Alfalfa juga boleh boleh diambil bersama dengan

Set Berpantang Shaklee

Set Resdung Shaklee

Set Kesuburan Shaklee

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi saya ya.

10897023_766438723392793_4041800329347438738_n

Dapatkan Alfalfa sekarang sempena promo January 2015

Assalamualaikum Cantekssss..

Bulan December bulan canteksss..

Bulan untuk si canteks yang mengidam kulit cantik menawan 2015.

Inilah masanya.

Supplemen untuk kulit cantik menawan.

Supplement untuk tubuh sihat sepanjang hayat.

InsyaAllah.

Istimewa December 2014.

Double promo Shaklee produk Sustained Release Vitamin C dan Vitamin E Complex

Promo Dec

PERCUMA 1 botol :

Dengan pembelian 6 botol SR Vitamin C / Vitamin E Complex Shaklee.

 

Promo Dec 2

DISKAUN 5% :

Dengan Pembelian 2 botol SR Vitamin C / Vitamin E

 

Bukan itu sahaja..!!!

Dengan pembelian 1 set promo Vitamin E Complex, secara automatik anda layak mendapat

  • PERCUMA : Keahlian Shaklee yang bernilai RM 65 (Keistimewaan Keahlian Shaklee)

  • CASHBACK : RM 36 terus ke akaun anda pada bulan January 2015

  • DISKAUN : 20% – 33% untuk SEMUA rangkaian produk Shaklee.

Promo bulan ini merupakan peluang yang ditunggu untuk yang inginkan kulit cantik secara selamat.

SET KULIT CANTIK SHAKLEE

Untuk Yang ingin meningkatkan kesuburan dan sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat.

Lebih jimat bulan ini dengan SET KESUBURAN SHAKLEE

Untuk lebih info Hubungi Saya sekarang.

contact-icon

Setiap yang mengamalkan Set Kesuburan Shaklee akan berimpian untuk beralih kepada Set Kehamilan Shaklee.

10653419_720497161320283_3702912018394820143_n

Dan itu impian saya.

Lynd ingat lagi akhir 2013,  mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee disebabkan saya ingin mencuba set kesuburan Shaklee.

Ada yang tanya apa yang tak subur kalau anak dah 2 orang?

Kisah Lynd, selepas melahirkan anak yang ke -2 pada March 2012, saya tak pernah period. Mungkin juga disebabkan suntikan perancang yang Lynd ambil setiap 3 bulan. Mengikut perancangan kami suami isteri ingin menimang cahaya mata yang ke-3 dalam tahun 2014. So gap setiap anak adalah 2 tahun.

So last suntikan yang saya ambil adalah pada May 2013. Tetapi saya masih tidak period jadi manakan boleh kira waktu suburkan?

Tunggu punyer tunggu saya jumpa dengan Set Kesuburan Shaklee. Setelah study beberapa point saya mula consume Set Kesuburan Shaklee.

Kenapa saya pilih Shaklee?

1. Selamat : Berdaftar dengan KKM dan semula jadi.

2. Cara Set Kesuburan Shaklee sangat natural, tidak mengganggu sistem badan.

Set Kesuburan Shaklee

3. Shaklee dah establish and lebih 60 tahun so kalau tak selamat dan berkesan takdernya bertahan lama. Saya perhatikan banyak produk-produk di pasaran yang meletup mula-mula je pastu diam.

Alhamdulillah. Dengan consultansi yang betul selepas hampir 3 bulan consistent (Yang betul2 komited.. sebelum tu main2), akhir bulan July saya period. Syukur sangat. Langkah pertama dah berjaya. Saya period. So target saya adalah terus konsistenkan period saya.

Buat UPT test dah jadi “hobi”saya. Even dari sebelum period lagi. So saya selalu standby pregnancy test kit kat rumah. Sampailah 2 minggu lepas, lebih seminggu saya low bloog pressure. Bila doctor tanya saya pregnant ke, konfident saya cakap tak.

Sampai lah 3 hari lepas. Saya buat “hobi” saya. Tanpa harapan yang tinggi menggunung.. hampir nak buang dah pun upt test tu. Tapi macam perasan ada 2 line yang samar.

Esok test lagi kali.



20140926_191323

Alhamdulilllah syukur.

1780661_720440851325914_2794983932283668732_n

Pill Box saya bertukar set. Dari Set Kesuburan Shaklee ke Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah tak terhingga dijumpakan Shaklee.

Dapatkan lebih info disini

Set Kesuburan Shaklee

Atau hubungi saya

contact-icon

Jom ikuti tips dari Dr Hamid Arshat mengenai 10 Panduan & Tips Cepat Hamil

 

1. Kahwin awal. Untuk wanita, kahwin cepat bila ada peluang. Telah terbukti bahawa wanita berada dalam keadaan paling subur sebelum umur 20 tahun. Pada masa tersebut belum tumbuhnya endometriosis , fibroids dan lain-lain penyakit peranakkan.

2. Pemeriksaan doktor lebih awal. Lebih 80% pasangan biasanya akan hamil dalam masa setahun selepas kahwin. Oleh itu, jika anda mengalami masalah senggugut atau gangguan haid, silalah berjumpa dengan doktor secepat untuk pemeriksaan peranakkan dan ujian kesuburan.

3. Semak kesihatan bersama. Tentukan status kesihatan suami isteri berada dalam keadaan terbaik. Buat rawatan jika adanya penyakit.

4. Hubungan seksual. Mampu buat hubungan seksual yang sempurna dan memuaskan. Ada yang kahwin selama 6 tahun tapi masih gagal menembusi selaput dara isteri. Jumpa pakar untuk rawatan jika masih gagal dalam tempuh 6 bulan kahwin.

5. Waktu subur yang tepat. Pasangan mempunyai peluang hamil yang baik jika pusingan haid isteri adalah teratur iaitu 28-30 hari (+/- 5 hari). Kebiasannya, waktu subur atau ovulation berlaku pada hari ke14 jika pusingan adalah 28 hari dan hari ke16 jika pusingan 30 hari.

Waktu subur boleh dikesan oleh catatan suhu BBT dan ovulation test kit.

6. Hubungan yang kerap sewaktu subur. Hubungan seksual boleh dilakukan selang malam mulai hari ke-12 hingga hari ke-20. Kekuatan benih suami berada dalam keadaan terbaik dalam jarak 48 jam.

Baca al-Fatiha, ayat Qursi dan tiga Qul sebelum tidur. Baca doa untuk dapat zuriat yang terbaik sebelum jimak agar dilindungi dari gangguan syaitan.

Jangan bangun untuk buang air atau mencuci faraj bila bersetubuh pada waktu subur. Kepit peha dan alas bantal dibawah pinggong selama 2-4 jam atau terus tidur.
Jika ada peluang, pergilah bercuti ditempat peranginan ketika isteri subur.

7. Berada dalam keadaan tenang. Ketenangan jiwa dan lapang fikiran pada kedua suami dan isteri adalah sangat  penting untuk menjayakan kehamilan.

  • Lakukan senaman selama 30 minit sehari dengan berjalan kaki , berjogging, mengayuh basikal, berkebun, basuh kereta atau cuci rumah.
  • Buat senaman yoga, tai chi atau deep breathing exercise.
  • Mulut dan hati sentiasa berzikir mengingati dan memuji Allah SWT.
  • Baca quran 2-3 muka setiap hari.
  • Tahan marah dan bersabar walaupun menghadapi provokasi.

 

8. Berat badan. Kawal berat badan. Kegemukkan akan mengganggu hormon subur dan menghindar pematangan telor/ovulation. Rujuk kepada garis panduan untuk menguruskan badan.

9. Makanan yang berkhasiat. Pemakanan yang berkhasiat dan berzat sangat penting untuk cepat hamil. Sebaikknya 70% makanan terdiri dari bahan-bahan segar segar mentah – buah-buahna dan sayur-sayuran.

Minum juz segar dari buah-buahan dan sayur-sayuran. Jauhkan gula dan manisan, fast dan junk foods . Rujuk garis panduan pemakanan

10. Mengambil vitamin. Makan supplement multivitamis, vit E dan C, folic acid. Dan tambahan untuk suami zinc dan selenium.

Bagaimana Shaklee Boleh Bantu?

Set  Kesuburan Shaklee dapat membantu anda mendapatkan supplemen yang dicadangkan oleh Dr Hamid Arshad.

Lebih Info Mengenai Set Kesuburan Shaklee Disini.

set kesuburan

Setiap pasangan suami isteri akan mengimpikan zuriat untuk menjadi penyeri rumah tangga.

podgotvete-go-vasheto-telo-za-bremenost-1-del

Cuma lambat atau cepat bergantung kepada pasangan itu samada sudah bersedia atau tidak dan juga rezeki yang di tentukan oleh Allah.

Bagi yang terlalu inginkan anak tetapi masih belum sampai masanya untuk isteri hamil, menjadi kewajipan untuk terus berusaha dan berdoa.

3 elemen penting yang perlu difikirkan atau diambilkira dalam persoalan zuriat ini, iaitu :

KESIHATAN  – MASA – REZEKI ALLAH

Positive-Pregnancy-Test

Setiap pasangan perlu memastikan mereka tidak mempunyai masalah kesihatan yang mengurangkan potensi untuk isteri itu hamil.

Dan ini hanya boleh dilakukan melalui pemeriksaan doktor.

Dan menjadi satu “Phobia” dalam masyarakat kita untuk membuat pemeriksaan kerana risau diisytihar “mandul” selepas pemeriksaan doktor.

Itu mungkin perspektif yang wajar ditukar kerana pemeriksaan doktor adalah untuk mengenalpasti punca dan mendapatkan rawatan yang sepatutnya dalam usaha mendapatkan zuriat.

Antara masalah kesihatan atau Punca Ketidaksuburan Pasangan adalah :

1. Gangguan pada telur yang tidak matang

Ini berpunca dari ketidakseimbangan hormon yang dihasilkan oleh wanita yang mana mengganggu perkembangan telur yang matang. Gangguan hormon ini juga boleh berpunca akibat penghasilan sedikit hormon lelaki yang mana biasanya berlaku akibat pembentukan ovarian cyst.

Masalah berat badan juga boleh mengganggu keseimbangan hormon samada berat badan berlebihan atau terlalu berkurangan.

2. Tiup Fallapian Tersumbat

Dengan hanya pemeriksaan doktor sahaja masalah ini dapat dikenalpasti samada tiup fallapian tersumbat sepenuhnya atau separuh. Masalah ini juga menjadi punca kehamilan luar rahim.

3. Masalah sperma tidak matang

Masalah yang biasa dijumpai berkaitan dengan sperma adalah, sperma tidak mencukupi, sperma cacat atau sperma yang tidak aktif.

sperm-quality1

4. Masalah pengangkutan sperma

Ini terjadi apabila sperma tidak dapat berpindah ke rahim wanita untuk disenyawakan akibat dari saluran sperma tersumbat.

Selain faktor kesihatan, faktor masa / waktu subur amatlah penting.  Jika tahap kesihatan kita berada dalam peringkat terbaik tetapi masa bersama suami isteri adalah diluar waktu subur, hampir mustahil kehamilan boleh berlaku.

Oleh itu, kita perlu tahu mengira waktu subur Isteri supaya pasangan boleh “berusaha” bersama-sama untuk mendapatkan zuriat.

Waktu subur adalah waktu dimana rahim wanita sudah bersedia untuk menerima kedatangan sperma dengan telur yang sudah matang untuk disenyawakan.

Untuk mengira waktu subur, kita perlu mengetahui kitaran haid setiap bulan. Setiap individu mempunyai kitaran yang berbeza.

Cara Mengira Waktu Subur.
Kitaran 28 Hari : 28 – 14 = 14 (Hari ke 14 adalah waktu subur)
Kitaran 30 Hari : 30 – 14 = 16 (Hari ke 16 adalah waktu subur)
Kitaran 32 : 32 – 14 = 18 (Hari ke 18 adalah waktu subur)
Tanda-tanda waktu subur / Cara mengetahui waktu subur.
1. Suhu badan meningkat
2. Lendir dari vagina pekat dan lebih banyak dari biasa.
3. Menggunakan Menstrual test kit (Boleh didapati di farmasi)
Pengiraan waktu subur amat penting dalam usaha mendapatkan zuriat / merancang kehamilan.

Dan apabila kesihatan kita baik, masa subur yang sudah dikenalpasti, segalanya kita berserah pada Allah.

DOA MENDAPAT ZURIAT

images

Set Kesuburan Shaklee menyediakan rangkaian produk untuk meningkatkan tahap kesihatan dan kesuburan suami isteri

set kesuburan

Fungsi Set Kesuburan Shaklee Wanita

GLA COMPLEX (60 BIJI – 1 Bulan)
-Membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub folopio
-Membantu menghasilkan lendir serviks yang berkualiti.
ALFALFA COMPLEX (SMALL:330BIJI – 2 bulan ), (LARGE:700BIJI – 5 bulan)
-Membantu atasi masalah keputihan dan PMS
-Membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah)
– Detox

Fungsi Set Kesuburan Shaklee Lelaki

VITAMIN E(120 BIJI)
-Penting dalam melindungi dan meningkatkan kesihatan sel tubuh termasuk organ-organ pembiakan,telur dan sperma.
-Dilengkapi dengan selenium, gabungan vitamin E dan selenium mampu meningkatkan pengeluaran sperma yang berkualiti
ZINC COMPLEX(120 BIJI)
-Membantu dalam meningkatkan kualiti sperma
-Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat dan membantu mengurangkan potensi mendapat kanser prostat
-Berperanan dalam proses pembentukan gen pada DNA
SET LENGKAP KESUBURAN SHAKLEE
Tambahan kepada set asas kesuburan Shaklee adalah Vitamin C + B Complex + Vitalea
Testimonial-Doc-on-set-Kesuburan-Shaklee
aaa
Set Kesuburan Shaklee terbukti berkesan.
berjaya hamil set kesuburan shaklee 2
testimoni set kesuburan shaklee, mudah hamil, testimoni ovum tidak matang testimoni-vitmn-e
Allah menunggu dan menilai sekuat mana hambanya berusaha untuk rezekiNya
Atau hubungi kami untuk info lanjut / kombinasi cadangan mengikut bajet / konsultansi
contact-icon

INGINKAN LEBIH PENJIMATAN?

Daftar Keahlian Shaklee anda bersama kami.

Dengan Yuran keahlian serendah RM 65 seumur hidup anda layak

** Mendapatkan rangkaian produk Shaklee dengan harga ahli, serendah 15 – 20% harga pasaran

** Menyertai semua promosi produk setiap bulan

** Mendapat bonus setiap bulan (Tertakluk pada terma dan syarat)

BUKAN ITU SAHAJA

Jika anda berdaftar bersama Vitalynd.com, anda layak :

1. Menerima bimbingan menjalankan perniagaan bersama Shaklee.

2. Dimasukkan dalam support group Vitalynd.com untuk bimbingan perniagaan tanpa modal dan secara part time.

Apa tunggu lagi ?

Hubungi kami

Shaklee Distributor Anda

Haslinda (Lynd)

SID : 1090071

Email : vitalynd1@gmail.com

Facebook : Livelylynd Redo

Call / Whatapps / SMS : 019 – 6038353

Daftar sekarang

Assalamualaikum.
 
2 3 menjak ni saya ada memberikan consultation kepada wanita yang cuba hamil TTC (Try To Conceive) bersama  dengan pembelian Set Kesuburan Shaklee.
 
Termasuk dalam sesi konsultation tersebut adalah cara mengira waktu subur.
Saya dapati ada yang tidak faham cara pengiraan dan kepentingan cara mengira waktu subur.
 
Ok kali ni saya akan terangkan serba sedikit bagaimana pengiraan dan kepentingan dalam mendapatkan zuriat dan boleh juga menjadi salah satu cara merangcang keluarga secara kiraan / semulajadi.
 
Kitaran haid wanita berbeza mengikut individu.
Kitaran normal adalah antara 28-32 hari.
Dan kitaran tersebut terbahagi kepada 4 fasa.
 
Fasa Pertama : Darah Haid (Menstruation)
Day 1 – 5
 
Hari pertama haid adalah dikiri sebagai Hari No 1 dalam kitaran haid wanita.
Ada yang konfius.
Ada yang kata hari terakhir period adalah hari pertama dalam kitaran haid.
Salah..salah..salah..
Hari No 1 : Hari pertama period.
Jadi tandakan dalam kalender bila hari pertama anda period setiap bulan.
 
 
Fasa 2 : Follicular
Day 5 – 13
 
Pada fasa ini dinding rahim akan mula menebal, harmon estrogen meningkat, telur di dalam kantung ovari mula matang.
 
Fasa 3 : Waktu Subur
Day 14 – 17
 
Hari ke 14, telur matang mula dilepaskan ke tiup fallapio, dan menunggu untuk disenyawakan.
Selepas ovulasi, Jangka hayat ovum ada 24 jam manakala jangka hayat sperma adalah 72jam.
 
Persenyawaan boleh berlaku samada dalam keadaan sperma sudah ada dalam rahim atau sperma masuk kemudian dalam tempuh 24 jam selepas ovulasi.
 
Untuk Hamil, sperma perlu masuk ke dalam rahim wanita untuk disenyawakan.
Manakala jika untuk mengelak kehamilan, waktu ini adalah perlu dielakkan berlaku persenyawaan.
 
Fasa 4 : Fasa Luteal / Secretory
Day 17 – 28
 
Dalam fasa ini hormon progesteron akan meningkat, dinding rahim akan semakin menebal untuk menerima telur yang disenyawakan 
(Pada fasa ini menentukan kalau orang melayu cakap “sangkut atau tak sangkut”)
 
Jika tiada persenyawaan berlaku, hormon progenteron akan menurun dan menyebabkan pembuluh darah dirahim “gugur” sebagai darah haid yang akan memulakan kembali kitaran hari pertama.
 
Cara Mengira Waktu Subur.
 
Kitaran 28 Hari : 28 – 14 = 14 (Hari ke 14 adalah waktu subur)
Kitaran 30 Hari : 30 – 14 = 16 (Hari ke 16 adalah waktu subur)
Kitaran 32 : 32 – 14 = 18 (Hari ke 18 adalah waktu subur)
 
Tanda-tanda waktu subur / Cara mengetahui waktu subur.
1. Suhu badan meningkat
2. Lendir dari vagina pekat dan lebih banyak dari biasa.
3. Menggunakan Menstrual test kit (Boleh didapati di farmasi)
Pengiraan waktu subur amat penting dalam usaha mendapatkan zuriat / merancang kehamilan.
 
 Dalam Usaha Mendapatkan Zuriat?
 
 
Dapatkan informasi lengkap mengenai 
 
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
Atau Untuk Pengguna Kredit Kad / Debit Kad
Order Terus Melalui Online 
Set Kesuburan Shaklee
 
 
 
1. Gangguan Ovulasi
2. Gangguan Tiub Fallopio
3. Endometriosis
4. Perubahan Kepada Uterus / Serviks
5. Kecacatan Sistem Pembiakan
6. Polycystic Ovarian syndrome (PCOS)
7. Gangguan Sistem Imunisasi
8. Lewat Usia


1. . Gangguan Ovulasi

Kitaran ovulasi yang normal adalah sangat rumit. Walaupun perubahan kecil, ia boleh mengganggu kitaran dan mencegah ovulasi. Dalam kebanyakan kes , masalah yang disebabkan oleh ketidakseimbangan hormone termasuklah badan tidak boleh menghasilkan hormone tertentu yang cukup atau mungkin gagal untuk melepaskan hormone pada masa yang tepat. Ovulasi juga boleh tidak berlaku disebabkan oleh perubahan ketara dalam berat badan.
2.       Gangguan Tiub Fallopio

Kerosakan pada tiub fallapio boleh menghalang persenyawaan antara sperma dan ovum.

Ini disebabkan oleh :
·         Keradangan tiub fallapio
·         Sejarah kehamilan ektopik / kehamilan luar rahim.
·         Parut yang disebabkan oleh pembedahan.
·         Penyakit  endometriosis.


3.       Endometriosis

Endometriosis berlaku apabila sel-sel lapisan rongga rahim berkembangan di luar rahim, contohnya  dalam tiub fallapio dan ovary.
4.       Perubahan Kepada Uterus / Serviks

Sperma mungkin gagal mencapai ovum jika parut yang disebabkan oleh pembedahan, kesumbatan atau keradangan yang menghalang sperma dari masuk ke serviks. Sebagai contoh fibroid (Ketumbuhan dalam Rahim) boleh menjadi punca masalah ketidak suburban yang berterusan atau keguguran.
5.       Kecacatan Sistem Pembiakan

Dalam kes-kes yang sangat jarang berlaku, sukar hamil disebabkan oleh pelbagai masalah congenital dengan system pembiakan yang boleh menjejaskan bentuk dan saiz rahim, tiub fallapio, vagina dan gabungan ini.
6.       Polycystic Ovarian syndrome (PCOS)

Cyst yang berganda terbentuk di dalam ovary. Dalam kebanyakan kes, gangguan tahap hormone lelaki yang tinggi dan mengganggu ovulasi.
7.       Gangguan Sistem Imunisasi

Pada kes-kes yang jarring berlaku, system imunisasi wanita boleh menganggap telur atau sperma sebagai bendasing dan mengakibatakn sperma sebagai penceroboh.
8.       Lewat Usia

Semakin meningkat usia anda, peluang untuk hamil adalah rendah. Ia juga merupakan sallah satu punca ketidaksuburan wanita. Walaubagaimana pun, ramai wanita berumur lebih 35 tahun juga boleh hamil dan memperoleh bayi yang sihat.
Shaklee Menawarkan Set Cadangan untuk meningkatkan kesuburan untuk suami isteri.



SUAMI
♥VITAMIN E
♥ZINC COMPLEX

ISTERI
♥GLA COMPLEX
♥ALFALFA
♥B COMPLEX

SUAMI & ISTERI
ESP 

VITAMIN E(120 BIJI)

-Penting dalam melindungi dan meningkatkan kesihatan sel tubuh termasuk organ-organ pembiakan,telur dan sperma.
-Dilengkapi dengan selenium, gabungan vitamin E dan selenium mampu meningkatkan pengeluaran sperma yang berkualiti

ZINC COMPLEX(120 BIJI)

-Membantu dalam meningkatkan kualiti sperma
-Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat dan membantu mengurangkan potensi mendapat kanser prostat
-Berperanan dalam proses pembentukan gen pada DNA

GLA COMPLEX (60 BIJI)

-Membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub folopio
-Membantu menghasilkan lendir serviks yang berkualiti.

ALFALFA COMPLEX (SMALL:330BIJI), (LARGE:700BIJI)

-Membantu atasi masalah keputihan dan PMS
-Membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah)

B COMPLEX (120 BIJI)

-B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yg sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
-Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress
-Mengandungi asid folic yg diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida

ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN (850g)

– Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel
-Sel yang sihat akan memudahkan proses persenyawaan perlekatan telur

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...