Assalamualakum.

Alhamdulillah.

Ramadhan semakin hampir.. Hari Raya tiba lagi..

11 bulan cubaan untuk kurus menemui jalan buntu.

Ambil kesempatan Ramadhan tahun ini untuk tampil cantik bergaya di hari raya.

Alang-alang berpuasa biar kali ini kita singkir lemak tebal dalam badan ni dengan #SetKurusShaklee

*************************
Boleh mulakan dengan SET BAJET yang terdiri dari

LECHITIN : Memerangkap dan memecah lemak dari makanan yang kita ambil kepada bentuk yang lebih kecil.

HERBLAX : Membersihkan usus dan menyingkirkan toksin dari badan. Lemak dari hasil kerja lechitin tadi kasi buang sekali.

***************************

Nak hasil lebih baik?
Nak kawal kalori yang kita ambil dan badan tak menggeleber?

***************************
Ambil SET OPTIMUM dengan tambahan

CINCH SHAKE : Memelihara otot supaya bila kurus badan tak menggeleber. Dan dapat kawal pengambilan kalori kerana pengambilan semasa sahur cukup mengenyangkan dan membekalkan tenaga sepanjang hari.

***************************
Mahu hasil yang lebih CEPAT?

SET PREMIUM jadi pilihan dengan tambahan Omega Guard dalam diet harian.

OMEGA GUARD : Membantu pembakaran lemak sedia ada dalam badan terutama semasa kita beraktiviti harian walaupun berpuasa.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

 

Assalamualaikum.

5 Tips Kurus Lisa Surihani

2-3 minggu lepas Cik Lynd “terpukau” dengan viral Lisa Surihani buat surprise semasa concert KRU di Singapore.

Lisa Surihani “menyamar” sebagai backup dancer semasa KRU menyanyikan lagu ‘Ohh..la..la”

Selain kelincahan dan ke”suwit”san Yusri-Lisa Surihani, masa tu Cik Lynd terfikir “Ehhhh.. Lisa dah kurus” nak tengok video tu?

Lepas tu Lynd terjumpa di Oh! Media 5 Tips Kurus Lisa Surihani.

Jom kita tengok apa tips hakak Lisa Surihani ni.

1. Kawal Hidangan

“Kawal hidang bermaksud kita boleh makan apa yang kita nak makan, tetapi dalam hidangan yang sedikit. Sebagai contoh, dalam satu pinggan itu setengah daripadanya adalah karbohidrat, suku daripadanya sayur, suku lagi protein. Jadi saya masih boleh makan apa yang saya nak dan kita boleh belajar hunger level. Kalau masih nak makan makanan yang kita suka tetapi tinggi kalori, ambillah dalam jumlah yang sedikit.

2. Makan buah sebelum makan

“Buah penting untuk di makan dalam makanan harian tetapi tips saya ialah, makanlah buah sebelum anda makan nasi. Budaya kita makan buah selepas makan nasi. Itu sebenarnya tidak betul.

3. Senaman

“Saya akui tidak pernah bersenam sebelum ini. Malah selepas berpantang saya hanya diet dan kawal pemakanan sahaja. Jadi penurunan berat badan saya tidak begitu ketara.

“Jadi saya nekad dan mula bersenam disamping mengamalkan pemakanan sihat. Saya terkejut kerana berat badan turun mendadak. Bila mula bersenam badan rasa ‘sedap’ dan tak tahu kenapa saya semakin seronok bersenam dan telah menjadikannya rutin.

“Sekarang saya dah tak kisah dengan berat tetapi masih bersenam kerana sudah jatuh cinta dengan aktiviti ini.

4. Air

“Apabila mengamalkan makan dengan jumlah hidangan yang sedikit, saya akui mudah berasa lapar. Tapi saya mendapat satu tips ini, iaitu untuk mengetahui kita benar-benar lapar atau tidak selepas makan, saya akan minum segelas air. Jika selepas minum masih berasa lapar, itu bermakna kita masih perlukan makanan lagi tetapi jika sebaliknya, ia adalah sebahagian daripada hormone trick wanita sahaja.

5. Supplement

“Saya rasa ambil supplement yang asas dan simple sahaja iaitu multivitamin dan B Complex kerana saya rasa badan kita memang perlu.

Lisa Surihani


Wahhh.. teruja Cik Lynd.

Lagi-lagi bab Multivitamin dan B-Complex tu.

Kalau diikutkan 2 supplemen tersebut jarang disebut sebagai “ubat kurus” tetapi bila diteliti fungsinya ia memang sangat sesuai digunakan ketika kita cuba untuk menurunkan berat badan.

Mari kita lihat fungsi Vitalea Multivitamin, ia mempunyai semua vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Semasa kita cuba menurunkan berat badan kita akna cuba mengawal pengambilan kalori dan sekali gus mengawal jumlah makanan yang diambil.

vita-lea

Maka kita bimbang jika ada nutrisi yang tidak mencukup yang menyebabkan badan kita akan lesu dan kulit wajah kita akan kusam.

Maka dengan pengambilan mulltivitamin Vitalea badan kita akan kekal bertenaga dan berseri walaupun kurang mengambil makanan.

Greatttt…!!!!

Bagaimana pula dengan B-Complex ?

b-complex

B-Complex ni pun istimewa kerana salah satu fungsinya adalah untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Jadi walaupun kita berdiet kita akan kekal bertenaga untuk menjalankan tugas harian.


Wahhh.. bagus-bagus.

Kepada sesiapa yang mahukan Vitalea dan B-Complex boleh contact Lynd ye.

Boleh amalkan Set Kurus Shaklee untuk gaya hidup sihat.

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

 

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Hari ni Lynd terbaca Tips Kurangkan Berat Badan yang dikongsi oleh Doctor Hamid Arsyad di laman facebook beliau.

Jom kita ikuti bersama – sama.

Tips Kurangkan Berat Badan

Tips Kurangkan Berat Badan

Tips Kurangkan Berat Badan 2 Tips Kurangkan Berat Badan 3

PANDUAN KURANGKAN BERAT BADAN.

Pengalaman saya merawat pesakit2 yang gemok/ obesity memang agak menghampakan kerana hampir 90% gagal menurunkan berat badan.
Yang berjaya turunkan pun hanya 10% dari berat asal. Lepas itu hilang kawalan dan berat naik semula melebihi tahap asal.

Faktor yang amat penting untuk berjaya ialah mengubah caragaya hidup khususnya tabiat makan.
Saya nasihatkan mereka tentang kawalan dan kurangkan amount makanan khususnya yang mengandungi gula dan karbihaidret saperti nasi , roti, mee, kueh2, donut, biskut dan makanan junk.

Saya juga tekankan tentang exercise, berjalan kaki , atau berkebun, atau basuh kereta atau bersih rumah selama 30 minit setiap hari.

Perlu kuatkan azam dan kesungguhan serta berusaha dengan tekun untuk mengubah beberapa tabiat yang tidak sesuai.

http://www.jabalnur.net/376648671

Cuba amalkan panduan2 ini.

1. Jangan terlalu laju makan. Habiskan makan selama 20 minit. Jangan cuba berlumba untuk habiskan makanan antara suami isteri. Konyah perlahan2 sampai makanan jadi lumat sebelum ditelan. Tempoh 20 minit atau lebih diperlukan untuk otak dapat signal perut sudah kenyang.

2. Lebihkan tidor satu jam dari biasa. Kurang tidor bolih menjadi lapar dan selera makan meningkat dan makanan2 sampingan menyumbang kepada kenaikkan berat badan.

3. Cuba hidangkan 3 jenis sayuran untuk makan malam, hidangkan juga buah2. Masak sayur sekejap tanpa overcooking, suhu rendah dan kurangkan guna minyak. Sayur dan buah2 mengandungi banyak fiber , vitamin dan antioksiden serta kurang kalori yang menggemokkan .

4. Mulakan makan dengan buah2 diikuti soup sayur dan mushroom. Ia bolih mengeyangkan tanpa mengemokkan. Buat sendiri air stok ayam, daging atau ikan bilis untuk sup.

5. Jauhkan makan bergula dan yang dibuat dari tepong gandum saperti donut, cakes dll. Makan ‘whole grain’ wheat. oat, barley dan brown rice.

6. Jauhkan fast foods, kentang goreng, deep fried chicken, burger, hot dog, nuggets.

7. Jauhkan semua jenis minuman soda, fizzy drink, soft drink dan juice dalam botol atau dalam kotak kerana terlalu banyak mengandungi gula dan manisan.

8. Minum Teh hijau, ia mempunyai banyak khasiat kerana kandungan catechins dalam teh.

9. Makan dirumah dengan masakan sendiri sekurang2nya 5 kali dalam seminggu. Banyak faedah masak sendiri, bolih kawal kualiti dengan memilih makanan berzat dan berkhasiat, kurangkan belanja.

10. Amalkan ‘berhenti rehat seketika waktu tengah makan’ . Masa itu ia akan berasa kenyang. Minum air mineral waktu rehat makan.

11. Amalkan konyah ‘chewing gum’ ketika menonton TV atau ketika melayari internet, ia bertujuan untuk mencegah dari makan junk foods. Orang gemok kadangkala makan sedikit dihadapan orang lain tetapi dibelakang, atau senyap2 ia ulang makan.

12. Gunakan pinggan kecil (10′) menggantikan pinggan besar (12′) untuk mengurangkan muatan makanan yang diambil. Lebihkan sayur2 atau salad dan lauk2 dalam hidangan serta kurangkan nasi.

13. Bila makan direstoran, kongsi hidangan, order saiz makanan untuk kanak2, bungkus tapau separuh hidangan sebelum mula makan.

14. Bila rasa lapar dan mengeletar atau ‘craving’ makan segenggam campuran kacang almond, gajus dan peanuts dan minum air mineral. Orang gemok sering ketageh atau ‘craving’ makanan yang manis. Makan buah2 atau kacang2 waktu ketageh nak makan, jauhkan segala makanan manis dan karbohaidret.

15. Berjalan 30 minit sejauh 2 – 3 km, atau cabut rumput rumpai dihalaman rumah, bersihkan kereta atau dalam rumah. Exercise hingga berpeluh. Jauhkan minuman manis selepas exercise atau berkerja. Minum air mineral saja.


InsyaAllah dengan segala Tips Kurangkan Berat Badan tersebut ia juga bukan sahaja dapat membantu menurunkan berat badan malahan dapat tubuh badan kita sentiasa sihat bagi mengelakkan diri dari terkena penyakit merbahaya nanti.

Lynd juga mencadangkan amalan pengambilan supplemen yang selamat bagi membantu sistem tubuh kita berfungsi dengan lebih baik semasa kita cuba mengawal pengambilan makanan.

Boleh amalkan Set Kurus Shaklee untuk gaya hidup sihat.

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Siapa kata nak kurus ni kita tak dapat menikmati hidangan yang sedap?

Keistimewaan Set Kurus Shaklee ini, kita boleh olah menjadi hidangan yang menyelerakan dan menyihatkan.

Rahsianya ada pada

cinch smoothie

Kita boleh jadikan ia smoothies buah-buahan kegemaran masing-masing.

Ini salah 1 resepi best dan menyelerakan.


wpid-img_1317144540178

Fuhhhh.. memang sedap lah.

Ini satu lagi resepi best..

Resepi-Cinch-

Kalau tak kena gaya orang yang takder niat nak diet pun rembat sekali. Takder hal lah. Hidangan sihat untuk seisi keluarga.

Apa yang ada dalam Set Kurus Shaklee?

Lynd ada 2 cadangan Set

SET 1 : Set Pengurusan Berat Badan Pilihan

Set Kurus Shaklee

Testimoni Set Kurus Shaklee

Bagaimana Set Kurus Shaklee Bertindak (Menjawab Soalan Kevin Zahri)

Untuk adjust set ini mengikut bajet dan keperluan pengguna boleh call Lynd 019 – 603 8353.

Set 2 : YES PACK Set Pengurusan Berat Badan

YES Set Healthy Fitness

Set Pengurusan Berat Badan dan jimat. Set ini hanya ditawarkan dalam masa terhad sahaja sehingga October 2015.

Kelebihan set ini adalah, ia bertindak secara menyeluruh dengan fungsi badan dan yang paling penting harga lebih jimat.

Siapa yang ambil set ini dan amalkan tip-tips yang Lynd akan kongsikan memang selim melim lah di hari raya.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Jarum kat penimbang tu tak gerak pun tiap kali timbang. Dah sebulan ambil pun macam takder kesan pun. Tapi….

Tang tapi tu ramai yang tak perasan.

Asalkan syarat pemakanan sihat diamalkan, Set Kurus Shaklee diambil dengan betul dan konsisten anda tak perlu risau.

Kenapa?

Pertama, anda perlu faham bahawa untuk pengurusan berat badan yang betul kita perlu MEMBUANG LEMAK.

Fat Lost

Contoh gambar diatas, dengan berat badan yang sama tapi dari segi shaping, yang belah kanan lebih slim kerana kandungan lemak adalah kurang.

Ok.. mari kita cuba faham, badan kita terdiri dari lemak dan otot. Bila kita nak cantik kita mesti nak kurangkan lemak dan kekalkan otot sebab lemak tu yang membuatkan kita menggeleber dan kembang.

Tapi pada hakikatnya…

fat-vs-muscles

Saiz 2 kg lemak lebih besar dari 2 kg otot. Jika kita berjaya menurunkan berat badan tetapi yang kurang adalah otot dan air maka badan kita masih tetap menggeleber.

Jadi fokus kita adalah untuk membuang lemak dan mengekalkan tanpa mencederakan otot untuk menjadikan badan kita lebih ramping.

Body-Transformation-Girl-with-Abs-muscle-66-kg

Ini bukan testimoni Set Kurus Shaklee tapi saya cuba nak terangkan perbezaan antara fat los dan inchloss. Dari gambar di atas mana yang kita nak? Berat sama tapi 1 menggeleber 1 lagi nampak ramping (abaikan yang ketak-ketak itu)

Sooo.. makanya.. bagi menjawab TAPI diatas.. mostly ramai yang tak perasan..

Berat tak turun.. TAPI..

Jeans lama dah boleh butang lah

Baju kurung lama dah boleh masuk

T-Shirt adik yang saiz M dah boleh sarung.

So masih kisahkan pasal berat tak turun-turun dengan meriahnya?

Jadi macamana nak pastikan lemak yang disingkirkan bukan otot?

Rahsianya ada pada

Cinch

Cinch Shake Shaklee yang terdapat dalam perisa Choc, Vanilla dan Latte

Keistimewaan Cinch Shake Shaklee ini adalah

  • Diperbuat dari sumber protein soya Non-GMO
  • Mengandungi GI (Glisemik Index) yang rendah GI-22 dan rendah lemak
  • Mengandungi LEUCINE yang membantu membakar kalori dan mengekalkan jisim otot.
  • Mengandungi multivitamin tambahan

Maka persoalan kenapa berat tak turun banyak mana pun lepas amalkan tips yang Lynd share bersama dengan Set Kurus Shaklee terjawab.

Apa yang ada dalam Set Kurus Shaklee?

Lynd ada 2 cadangan Set

SET 1 : Set Pengurusan Berat Badan Pilihan

Set Kurus Shaklee

Testimoni Set Kurus Shaklee

Bagaimana Set Kurus Shaklee Bertindak (Menjawab Soalan Kevin Zahri)

Untuk adjust set ini mengikut bajet dan keperluan pengguna boleh call Lynd 019 – 603 8353.

Set 2 : YES PACK Set Pengurusan Berat Badan

YES Set Healthy Fitness

Set Pengurusan Berat Badan dan jimat. Set ini hanya ditawarkan dalam masa terhad sahaja sehingga October 2015.

Kelebihan set ini adalah, ia bertindak secara menyeluruh dengan fungsi badan dan yang paling penting harga lebih jimat.

Siapa yang ambil set ini dan amalkan tip-tips yang Lynd akan kongsikan memang selim melim lah di hari raya.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Dah hari ke 3 Ramadhan. Harap semua dah dapat biasakan diri dengan rutin 1 bulan yang diberkati ni.

Hari ini Lynd nak share altenatif menu ketika bersahur.

Resepi Cinch Shake Yang Mengenyangkan.

Kelebihan Bersahur dengan cinch shake ini adalah :

1. Mengenyangkan dalam masa yang lama kerana cinch shake + ESP adalah berasaskan protein. Maka ia akan lambat dihadam dan menyebabkan kita akan berasa kenyang lebih lema berbanding pengambilan makanan jenis karbohidrat.

2. Mengurangkan Berat badan dan membantu Inch loss.

Haaaa.. ambil peluang Ramadhan ini untuk mendapatkan tubuh langsing dan sihat. Nak harap bulan lain kawal makan memang tipis maka ambil peluang Ramadhan ini dengan pengambilan cinch shake semasa sahur.

Ini merupakan panduan yang diberikan oleh Kevin Zahri mengenai pemakanan semasa bersahur.

10984602_10153285066820210_7355687819457470531_n

Maka di sini Lynd share Resepi Cinch Shake Yang Mengenyangkan.

Cinch Resepi

Cinch Shake + ESP + Kurma

Cinch Shake + ESP + Prune

Untuk 2 resepi ini, Lynd hanya blend sekali semua dalam blender Shake and Take ni.

Cinch Resepi 3

Senang je.

Cinch Resepi 2

Cinch Shake + ESP + Oat
Oat perlu direndam dulu dengan air panas sebelum dicampur dengan air kosong + Cinch Shake + ESP.

Cinch + ESP + Cinch Tea Shaklee

Yang ni nak shake dalam shaker boleh nak blend pun boleh.

Resepi ni feveret Lynd sebab ada cinch tea. Fuhhhh.. Kalau dah amik ngan cinch tea ni badan memang bertenaga aje sebab cinch tea ni berfungsi meningkatkan metabolisme badan. So memang sesuai sangat lah kepada sesiapa yang nak loose weight dan kembali langsing di hari raya nanti. Macam Lynd kembali langsing selepas bersalin lah kan?

Ramai yang tak tahu, Set Kurus Shaklee / Set  Pengurusan Berat Badan Shaklee ni bagus diamalkan semasa berpuasa kerana ia mengekalkan tenaga berpanjangan sepanjang hari dan sesuai diamalkan bagi sesiapa yang ingin mengawal pengambilan karbohidrat.

Lynd ada 2 cadangan Set

SET 1 : Set Pengurusan Berat Badan Pilihan

Set Kurus Shaklee

Testimoni Set Kurus Shaklee

Bagaimana Set Kurus Shaklee Bertindak (Menjawab Soalan Kevin Zahri)

Untuk adjust set ini mengikut bajet dan keperluan pengguna boleh call Lynd 019 – 603 8353.

Set 2 : YES PACK Set Pengurusan Berat Badan

YES Set Healthy Fitness

Set Pengurusan Berat Badan dan jimat. Set ini hanya ditawarkan dalam masa terhad sahaja sehingga October 2015.

Kelebihan set ini adalah, ia bertindak secara menyeluruh dengan fungsi badan dan yang paling penting harga lebih jimat.

Siapa yang ambil set ini dan amalkan tip-tips yang Lynd akan kongsikan memang selim melim lah di hari raya.

Oklah.. selamat mencuba resepi yang Lynd berikan dan Jom kurus beramai-ramai di hari raya.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum.

Bulan Rejab sudah menjenguk.

Kurang 2 bulan lagi Ramadhan pun bertamu.

Masa untuk berpesta ibadah. Ramai orang ambil kesempatan Rejab untuk ganti puasa dan praktis puasa supaya bila Ramadhan nanti badan kita dah cukup fit dan “terbiasa” dengan Ramadhan dan boleh fokus kepada indah dan mata sudah tak terlalu galak untuk over makan semasa berbuka.

Selain itu ada orang yang ambil kesempatan untuk menurunkan berat badan semasa berpuasa.

Turunkan berat badan ni tak semestinya nak cantik aje. Macam Lynd yang selekeh ni cantik jatuh no 2 yang no 1 adalah lebih kepada sihat dan fit.  Anak dah nak masuk 3, kalau tak fit macamana nak jaga anak-anak yang sedang membesar.

Dan sebenarnya, tips untuk seseorang ibu itu berjaya menguruskan rumah tangga adalah, mereka perlu sihat dan bertenaga. Jika badan sihat, minda kita akan lebih positif dan akan cari cara untuk menguruskan rumah tangga dengan lebih teratur.

Trust me. Lynd ada blog Home Organising dan sudah lama Lynd tak update tetapi masih ada orang yang komen dan even whatApps Lynd bertanyakan tips Lynd menguruskan rumah tangga.

Heeee.. Sejujurnya Lynd memang tunggang langgang punyer mak sebab tu Lynd banyak buat research pasal cara nak organise kehidupan Lynd.

So untuk mendapatkan kekuatan untuk buat research, menguruskan rumah tangga dan seterusnya berkongsi dengan pembaca, Lynd kena sihat dan fit. Setiap ibu kena tangkas dan dengan cara itu emosi kita akan lebih positif untuk menempuhi rutin harian kita. Tak kisah lah kita ni anak berapa orang pun.

Hari ini Lynd nak share kisah kejayaan rakan Lynd yang berjaya menurunkan berat badan dengan cara yang sihat.

Kisah  Puan Dilla

testimoni kurus

Lynd bertuah sangat kerana berpeluang untuk mendapat tips kurus cara sihat Puan Dilla walaupun beliau bukanlah pelanggan Lynd. (Itulah kelebihan berada di Vitalynd Empire.. berada dalam kumpulan yang tidak lokek berkongsi tips)

Puan Dilla berjaya menurunkan berat badan sebanyak 30kg dalam masa 4 bulan. Jujur beliau katakan bukan “mudah” kerana beliau tidak exercise dan hanya mengawal makan.

Kenapa Lynd kata sebelum ini, bulan ini merupakan waktu yang tepat untuk sesiapa yang ingin menurunkan berat badan?

Sebab Puan Dilla menurunkan berat badan dengan kaedah berpuasa. Pada beliau dari menahan lapar “buta-buta” baik kita berpuasa dan dapat pahala. Tetapi beliau risau jika badan beliau kekurangan nutrisi dimana akan menyebabkan beliau merasa penat.

Sebabkan itu beliau mengamalkan pengambilan salah 1 kombinasi set Kurus Budget Shaklee iaitu Herb-Lax dan Lechitin.

Dengan mengamalkan 2 produk ini, proses “pembuangan” lancar setiap hari walaupun berpuasa. Kalau Lynd dulu asal puasa je 2-3 hari baru membuang.  Dengan mengamalkan Lechitin selera makan kita berkurangan dimana badan kita sentiasa memproses lemak yang memang ada dalam badan berbanding kita mengambil lemak dari luar setiap hari.

Lynd kagum sangat dengan Puan Dilla ni, selepas beliau berjaya menurunkan berat badan sendiri beliau membantu beberapa rakan dan saudara mara beliau untuk menurunkan berat badan.

Testimoni Set Kurus

Lynd bertuah sebab dapat mendengar sendiri testimoni set kurus shaklee dari orang yang berjaya. Dan ini membuatkan Lynd bersemangat untuk kembali langsing dan fit selepas berpantang nanti.

Anda ingin mendapatkan tips dan konsultansi ekslusif cara menurunkan berat badan denga kaedah selamat dan sihat?

Shaklee Selamat (Jawab Soalan Kelvin Zahri)

Ingin tahu lebih lanjut dan tips jimat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum.

Mesti ramai yang tercari-cari produk yang boleh menurunkan berat badan secara sihat dan selamat.

Lynd tertarik dengan posting Kelvin Zahri mengenai garis panduan memilih supplement untuk menurunkan berat badan.

Screenshot_2015-04-21-16-03-40

Ia berpunca dari kematian seorang pelajar berpunca dari “pill diet yang dibeli di internet”.

Screenshot_2015-04-21-16-03-55

Jadi si cantik jelita sekelian, tolong hati-hati bila membeli / mendapatkan sebarang supplemen kerana apa sahaja yang kita ambil / makan menjadi tanggungjawab kita untuk memastikan ia selamat dan tidak memudaratkan.

So di sini Lynd akan bantu anda menjawab satu persatu persoalan mengenai Set Kurus Shaklee mengikut garis panduan yang diberikan oleh Kelvin Zahri .

Sebelum itu saya perkenalkan Set Kurus Shaklee / lebih tepat dikenali sebagai Set Pengurusan Berat Badan Shaklee

Moldiv_1427908136547

Soalan 1 : Jangan beli supplemen tanpa memahami cara ia berkesan.

Alfalfa

Sebenarnya alfalfa bukanlah nama produk Shaklee pada asalnya. Alfalfa merupakan sejenis sprout, yang dijadikan dalam bentuk pil yang memudahkan pengguna untuk mendapatkan khasiat alfalfa.

alfalfa-sprouts1264x188

Jadi bagaimana alfalfa dapat membantu menurunkan berat badan?

Tumbuhan alfalfa mengandungi fiber yang tinggi dimana membantu proses detox / membersihkan usus dengan berkesan.

Jadi apabila usus kita sihat dan segala unsur tidak baik dapat dikeluarkan dari badan maka segala nutrisi yang diperlukan akan diserap secara effective.

Boleh refer disini untuk memahami lebih lanjut mengenai alfalfa

www.flavorsdiet.com

Herb-Lax

Mengandungi 9 jenis herba yang membantu sistem melancarkan sistem penghadaman.

HerbLax is an enhanced proprietary blend that includes senna leaf, which has been traditionally used as a natural laxative. The key ingredients in HerbLax: Are a gentle laxative for occasional use* Encourage a mild cleansing action to aid the body’s natural processes*

Omega Guard

Bagaimana Omega dapat membantu menurunkan berat badan?

Scientists believe that omega-3 oil improves blood flow to muscles during exercise, and that the compound helps stimulate enzymes that transport fat to where it can be stored for energy.

Sumber

Malah menurut www.lifehack.org, omega / minyak ikan dapat membantu pengurangkan berat badan dengan 4 cara berikut.

1. Omega 3 dapat membuang lemak dan menbina otot.

2. Omega dapat mengurangkan selera makan dan mengawal keinginan untuk pengambilan gula berlebihan.

3. Pengambilan minyak ikan dapat membuatkan program exercise anda lebih effektif (menyokong statement di atas)

4. Minyak ikan dapat meminimumkan penyimpanan lemak kerana minyak ikan merangsang kepada peningkatan sensitiviti insulin.

Lechitin

Lechitin adalah sejenis sumber nutrisi yang terdapat dalam makanan yang kebanyakkan dari soya.

Now there is some evidence that lecithin in the bloodstream can keep fat solvent, preventing it from clumping together and sticking to artery walls, causing clots and atherosclerosis (thickening of the artery walls).

Both causes of cardiovascular disease.

Sumber

Jadi dengan cara ini kita dapat mengelakkan dari lemak yang kita makan larut dalam darah.

ESP / Cinch Shake

ESP dan Cinch makanan tambahan yang berasaskan protein soya.

Bagaimana Protein dapat membantu dalam menurunkan berat badan?

1. Protein dapat memberikan rasa kenyang yang lebih lama berbanding carbohidrat.

2. Protein merupakan binaan asas bagi otot kita, maka badan kita akan tidak menggeleber dengan kehilangan lemak selepas menurunkan berat badan.

Sumber

Soalan 2 : Jangan beli sebarang supplemen tanpa mengenali isi kandungan

Maklumat lengkap mengenai produk Shaklee boleh didapati disini.

produk shaklee 4

Soalan 3 : Fahami dan patuhi dosage pengambilan

Ini kelebihan pelanggan Vitalynd.Com, anda akan diberi konsultansi pemakanan supplemen yang lengkap.

Dan ia takkan berakhir disitu, akan ada sesi follow up dimana jika tiada keberkesanan kita akan adjust cara pengambilan dan setiap pelanggan mempunyai reaksi yang berbeza terhadap supplemen yang diambil. InsyaAllah, pelanggan tidak akan terbiar tanpa konsultansi.

Soalan 4: Jangan guna mana-mana weight lost supplement tanpa mengawal cara pemakanan dan cara hidup sihat terlebih dahulu.

Yes. Set Kurus Shaklee bukan pil ajaib untuk kurus seolah-olah memasukkan makhluk pemakan lemak kedalam badan yang akan memakan semua lemak dalam badan. Disebabkan itu, soalan 4 ini sangat berkait dengan soalan 1 dengan memahami bagaimana supplemen Set Kurus Shaklee dapat membantu “mempercepatkan” proses menurunkan berat badan dengan selamat selepas kita mengamalkan gaya hidup sihat.

Soalan 5 : Elak dan jangan beli produk yang kurang dikenali. Just stick to the brand yang mempunyai track record positif dan dikenali.

Shaklee

 Bukan nama baru dalam industri makanan tambahan.

Keistimewaan Shaklee

Sudah berada di pasaran 60 tahun, dan bertapak kukuh di Malaysia sudah terlalu lama. Ia bukan umpama sesetengah produk yang tenggelam timbul mengikut fenomena. Shaklee sentiada ada dan bertambah kukuh di Malaysia dari segi pasaran produk dan juga khidmat pelanggan.

Diharap dengan penerangan yang Lynd berikan ini dapat membantu rakan-rakan sekelian untuk memahami dan memilih Set Kurus Shaklee sebagai supplement yang dapat membantu rakan-rakan menurunkan berat badan dengan cara yang sihat.

Ingin tahu lebih lanjut dan tips jimat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...