Assalamualakum.

Alhamdulillah.

Ramadhan semakin hampir.. Hari Raya tiba lagi..

11 bulan cubaan untuk kurus menemui jalan buntu.

Ambil kesempatan Ramadhan tahun ini untuk tampil cantik bergaya di hari raya.

Alang-alang berpuasa biar kali ini kita singkir lemak tebal dalam badan ni dengan #SetKurusShaklee

*************************
Boleh mulakan dengan SET BAJET yang terdiri dari

LECHITIN : Memerangkap dan memecah lemak dari makanan yang kita ambil kepada bentuk yang lebih kecil.

HERBLAX : Membersihkan usus dan menyingkirkan toksin dari badan. Lemak dari hasil kerja lechitin tadi kasi buang sekali.

***************************

Nak hasil lebih baik?
Nak kawal kalori yang kita ambil dan badan tak menggeleber?

***************************
Ambil SET OPTIMUM dengan tambahan

CINCH SHAKE : Memelihara otot supaya bila kurus badan tak menggeleber. Dan dapat kawal pengambilan kalori kerana pengambilan semasa sahur cukup mengenyangkan dan membekalkan tenaga sepanjang hari.

***************************
Mahu hasil yang lebih CEPAT?

SET PREMIUM jadi pilihan dengan tambahan Omega Guard dalam diet harian.

OMEGA GUARD : Membantu pembakaran lemak sedia ada dalam badan terutama semasa kita beraktiviti harian walaupun berpuasa.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

 

Set Puasa Shaklee

Assalamualaikum.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Rejab sudah bertamu.. Ramadhan tak lama lagi..

Semoga Allah berikan kita semua kesempatan untuk menjadi ummatnya yang bertuah kerana dapat jumpa dengan Ramadhan yang seterusnya tahun ini.

So kawan-kawan dah ganti puasa?

Macam Lynd belum sebab banyak hari juga tinggal sebab Ramadhan tahun lepas Lynd masih belum habis berpantang.

So selamt mengganti puasa, plus rasa nak kena detod diri dah sebab macam-macam makanan dah masuk perut ni hah..

Ok entry kali ni Lynd nak memperkenalkan rangkaian produk Shaklee yang dapat membantu kita untuk menjalani ibadah puasa dengan lebih sihat dan bertenaga.

Memperkenalkan Set Puasa Shaklee

Set Puasa

(A). Set Puasa Shaklee Bajet

ESP
Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.

(B). Set Puasa Shaklee Popular

??Performance Drink
Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.

ESP
Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.

(C). Set Puasa Shaklee Optimum

Meal Shakes
Sumber multivitamin terbaik. Apabila berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. Berperisa French Vanilla.

??Performance Drink
Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.

ESP
Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.

 

Kenapa Anda Perlu Set Puasa Shaklee ?

  • Kita berpuasa 2016 di musim panas maka badan kita memerlukan lebih bekalan nutrisi untuk bekerja sambil berpuasa.
  • Set Puasa Shaklee mengurangkan risiko dehidrasi
  • Tidak perlu risau masalah kekurangan nutrisi.
  • Mengurangkan pengambilan kalori berlebihan
  • Membantu mengurangkan masalah berat badan.

——————————————————————–

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Dah hari ke 3 Ramadhan. Harap semua dah dapat biasakan diri dengan rutin 1 bulan yang diberkati ni.

Hari ini Lynd nak share altenatif menu ketika bersahur.

Resepi Cinch Shake Yang Mengenyangkan.

Kelebihan Bersahur dengan cinch shake ini adalah :

1. Mengenyangkan dalam masa yang lama kerana cinch shake + ESP adalah berasaskan protein. Maka ia akan lambat dihadam dan menyebabkan kita akan berasa kenyang lebih lema berbanding pengambilan makanan jenis karbohidrat.

2. Mengurangkan Berat badan dan membantu Inch loss.

Haaaa.. ambil peluang Ramadhan ini untuk mendapatkan tubuh langsing dan sihat. Nak harap bulan lain kawal makan memang tipis maka ambil peluang Ramadhan ini dengan pengambilan cinch shake semasa sahur.

Ini merupakan panduan yang diberikan oleh Kevin Zahri mengenai pemakanan semasa bersahur.

10984602_10153285066820210_7355687819457470531_n

Maka di sini Lynd share Resepi Cinch Shake Yang Mengenyangkan.

Cinch Resepi

Cinch Shake + ESP + Kurma

Cinch Shake + ESP + Prune

Untuk 2 resepi ini, Lynd hanya blend sekali semua dalam blender Shake and Take ni.

Cinch Resepi 3

Senang je.

Cinch Resepi 2

Cinch Shake + ESP + Oat
Oat perlu direndam dulu dengan air panas sebelum dicampur dengan air kosong + Cinch Shake + ESP.

Cinch + ESP + Cinch Tea Shaklee

Yang ni nak shake dalam shaker boleh nak blend pun boleh.

Resepi ni feveret Lynd sebab ada cinch tea. Fuhhhh.. Kalau dah amik ngan cinch tea ni badan memang bertenaga aje sebab cinch tea ni berfungsi meningkatkan metabolisme badan. So memang sesuai sangat lah kepada sesiapa yang nak loose weight dan kembali langsing di hari raya nanti. Macam Lynd kembali langsing selepas bersalin lah kan?

Ramai yang tak tahu, Set Kurus Shaklee / Set  Pengurusan Berat Badan Shaklee ni bagus diamalkan semasa berpuasa kerana ia mengekalkan tenaga berpanjangan sepanjang hari dan sesuai diamalkan bagi sesiapa yang ingin mengawal pengambilan karbohidrat.

Lynd ada 2 cadangan Set

SET 1 : Set Pengurusan Berat Badan Pilihan

Set Kurus Shaklee

Testimoni Set Kurus Shaklee

Bagaimana Set Kurus Shaklee Bertindak (Menjawab Soalan Kevin Zahri)

Untuk adjust set ini mengikut bajet dan keperluan pengguna boleh call Lynd 019 – 603 8353.

Set 2 : YES PACK Set Pengurusan Berat Badan

YES Set Healthy Fitness

Set Pengurusan Berat Badan dan jimat. Set ini hanya ditawarkan dalam masa terhad sahaja sehingga October 2015.

Kelebihan set ini adalah, ia bertindak secara menyeluruh dengan fungsi badan dan yang paling penting harga lebih jimat.

Siapa yang ambil set ini dan amalkan tip-tips yang Lynd akan kongsikan memang selim melim lah di hari raya.

Oklah.. selamat mencuba resepi yang Lynd berikan dan Jom kurus beramai-ramai di hari raya.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Sudah tak lama lagi Ramadhan menjenguk. Semoga kita semua berkesempatan untuk mengambil peluang pesta ibadah ini.

Persiapan Ibu Menyusu di Bulan Ramadhan

Sebagai ibu pasti mestilah banyak perkara yang bermain difikiran.

  • Merebut peluang Pesta Ibadah
  • Persiapan juadah Sahur dan Berbuka
  • Menguruskan rumah tangga seperti biasa
  • Bekerja seperti biasa
  • Maintain supply EBM bagi ibu menyusu.

 

Mother breast feeding baby

Mother breast feeding baby

Point last tu memang untuk insan-insan terpilih sahaja. Dan disebabkan tanggungjawab yang banyak itu ibu-ibu sekelian perlu sentiasa bertenaga. Maintain tenaga sampai ke petang dan seterusnya hingga lelapkan mata. Motivasi kena tinggi, keimanan kena tebal tenaga sentiasa ON.

Entry khas untuk Persiapan Ibu Menyusu di Bulan Ramadhan

1. Meningkatkan Sesi Mengepam EBM

Walaupun belum Ramadhan, mulakan dari sekarang tingkatkan sesi mengepam EBM. Kalau sebelum ini setiap 4 jam jadikan setiap 2-3 jam.

Walaupun hasil “kurang”, menambah sesi mengepam adalah bukan untuk hasil tetapi untuk meningkatkan rangsangan. Jika kita meningkatkan rangsangan, badan mula mendapat signal bahawa baby memerlukan lebih susu. Lebih banyak signal, badan akan hasilkan lebih banyak susu. Tetapi proses itu mengambil masa bergantung kepada individu itu sendiri.

2. Power Pumping

Power pumping juga bertujuan untuk meningkatkan rangsangan. Bagaimana power pumping?

Ambil masa lebih kurang 2 jam..  Pam selama 10 minit, stop 10 minit, then pam 10 minit, stop lagi 10 minit.

Boleh juga buat pam 10 minit, stop 20 minit.

Sangat penting untuk tidak melihat hasil kerana kita nak kesan rangsangan. Power pumping juga perlu dilakukan dalam keadaan relax. Buat minuman kegemaran, letak sebelah dan pam dalam keadaan relax. Sambil online, tengok tv, membaca atau sambil baca al-quran. Cari masa yang paling relax.

3. Minum air 2-3 Liter sehari.

memtech-668x288

Walaupun berpuasa jangan jadikan alasan untuk kurang minum air. sepanjang malam sampai ke waktu sahur mesti cukupkan pengambilan air. Nak paling senang sukat berapa banyak air yang kita minum. Letak air kosong atau Performance Drink dalam botol air dan pastikan minum setiap kali anda teringat / terpandang botol air tu. Letak target untuk habiskan air dalam botol tu.

performance

4. Lewatkan Waktu Sahur

selamat-sahur-20110816144902-7205

Selain sunnah dan sangat digalakkan dalam Islam, ia juga amat penting untuk membekalkan nutrisi dan tenaga seoptimum mungkin kepada ibu menyusu. Boleh juga amalkan pengambilan Set Triple Gem semasa bersahur. Ia boleh diambil seisi keluarga selain untuk ibu menyusu.

5. Jaga Pemakanan

Amalkan makanan tinggi protein terutama ketika bersahur kerana makanan tinggi protein akan memberikan rasa kenyang yang berpanjangan.

Amalkan amalan berbuka puasa seperti yang disarankan oleh Rasulullah iaitu berbuka dengan buah kurma / manisan. Kerana amalan berbuka sunnah ini akan menjaga sistem penghadaman dalam keadaan baik.

Macam Lynd suka amalkan ESP + Kurma semasa bersahur. Blend kurma bersama ESP dan cukup mengenyangkan. Ia dapat membekalkan tenaga berpanjangn untuk ibu menyusu. Sebagai tambahan Lynd ambil 3 biji Alfalfa semasa bersahur.

Tips ini merupakan Set Cadangan Energy Booster yang Lynd amalkan.

InsyaAllah tips ini dapat membantu ibu-ibu untuk kekal bertenaga sepanjang hari. InsyaAllah perjalanan penyusuan kita akan berjalan lancar walaupun berpuasa.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat

Ramadhan bakal menjengah. Lynd agak excited sebab kali ni berpuasa dirumah sebab masih maternity leave.

Tapi berdebar juga sebab berpuasa dengan 3 orang anak plus mungkin berbuka seorang sebab suami buka bengkel sampai malam di bulan Ramadhan so memang kena handle sengsorang.

I will survive.

So disebabkan rutin yang penuh mencabar ini Lynd kena pastikan tenaga berada di level optimum.

Kerisauan agak berkurang bila ada support dari Set Triple Gem Shaklee.

Set tripple gem 2

Set Triple Gem Shaklee

Terdiri dari

ESP Shaklee + Meal Shakes Shaklee + Performance Drink

Fungsi setiap produk dalam Set triple Gem 

Alhamdulillah Lynd ada penyelesaiannya.

Kawan-kawan semua nak tau lebih lanjut mengenai Set-set yang boleh membantu kita kekal bertenaga di bulan Ramadhan terutama untuk wanita hamil dan wanita yang menyusukan anak.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Asslamualaikum.

Lagi 100 hari Ramadhan datang menyinggah.

Dah ganti puasa belum. Heeppppp… Jangan main-main.. baik ganti sekarang. Jangan berhutang lama-lama.

Macam Lynd dulu, nak mula 1st day tu memang liat sebabnya takut lemau lah, takut pedih ulur hati lah, tiada selara nak makan time sahur lah.

Lagi-lagi kalau time menyusukan. Lagi risau takut production drop. Takut susu cair lah dan macam-macam lagilah. Tapi hutang memng kena bayarkan.

So bagi nak kurangkan phobia 1st day, meh sini Lynd cadangkan pengambilan ESP Shaklee semasa bersahur.

Apa itu ESP (Energized Soy Protein) ?

ESP-Info

Keistimewaan ESP ni alah kandungan protein yang tinggi yang merupakan keperluan asas sel tubuh badan kita. 9 jenis asid amino dalam ESP tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh badan dan hanya diperolehi dari pengambilan makanan seperti daging, telur, dan hasil tenusu.

Dah kalau puasa, ada selera ke nak telan semua tu semasa sahur.

Tips Bertenaga Semasa Berpuasa

Jom ikuti sendiri pengalaman Tuan Zaidah Tuan Soh.

Testimoni ESP Puasa 2

Haaaa.. kan.. ambil ESP 2 sudu sehari semasa bersahur sahaja, terus bertenaga sehingga ke petang menjalani ibadah puasa.

“Terpaksa” menanggung kesan sampingan iaitu orang kata “makin cantik loni”.

Ini semua salah ESP.

Tips Bertenaga Semasa Berpuasa

Pengalaman Nursimatun pula ada masalah pedih ulur hati.

Testimoni ESP Puasa

ESP bagus diambil kosong sahaja kerana tanpa gula. Tapi kalau tak boleh telan, boleh campur dengan coco, susu kotak ke, twister ke atau blend dengan buah-buahan. Resepi bebas ikut cita rasa sendiri.

Bagi ibu yang sedang menyusukan anak, risau penghasilan susu terganggu semasa berpuasa, set yang biasa menjadi pilihan adalah gabungan ESP Shaklee dan Alfalfa.

Set Energy Booster

Kombinasi hebat untuk ibu sentiasa bertenaga sehingga ke penghujung hari menjadi pilihan ramai.

Bulan March ni bulan promosi ESP, ramai yang sudah ambil banyak terus untuk buat stok sehingga ke bulan puasa nanti. Tambah lagi next month GST dah mula implement so peningkatan harga sebanyak 6% dijangka berlaku.

Berapa banyak Jimat?

Katakan sehingga bulan puasa ni kita simpan / ambil 4 canister pada bulan ni.

Harga Runcit : Rm 150

Penjimatannya dengan 4 canister sama dengan kita beli 1 canister lagi. Maksudnya, dengan harga yang sama, bulan lain kita hanya dapat 3 canister.

Ruginyaaaaa.. kalau tak ambil sekarang.

Nak lebih info dan mendapatkan ESP hari ini, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Ramai yang mula risau bila berpuasa je stamina atau bekalan tenaga merudum.
Belum pun masuk tengahari dah mula nak senyum pun dah tak daya.
Bagi yang menyusukan mula risau pasal supply EBM.
 
Macam saya.. takder mood nak bersahur makan nasi bagai sebab En Suami jenis bersahur sebelum tidur.
Bangun beberapa minit sebelum subuh untuk minum air.
 
So takder mood la saya nak makan nasi bagai.
Tapi saya tetap perlukan makanan untuk kekal bertenaga sepanjang hari.
Lagi pun sahurkan banyak hikmah.
 
Jadi penyelesaian saya adalah Shaklee.
 
Kegemaran saya dan semestinya mendapat permintaan tinggi dibulan puasa ni adalah ESP Shaklee.
 
Blend sekali dengan kurma memang sedap.
Manis kurma tu memang matching dengan ESP.
Memang cukup untuk mengenyangkan masa sahur dan kekal bertenaga sepanjang hari.
 
 
Untuk membantu tubuh kita terhidrat kembali selepas seharian berpuasa, semestinya tugas Performance Drink Shaklee 
 
 
 
Berperisa oren, sedap diminum bersama ais.
Just bancuh dengan air masak sebab serbuknya senang larut.
 
Kepada yang liat nak minum air dan nak pastikan kita minum air yang secukupnya walaupun kita berpuasa seharian.
 
Ini Tipsnya,
Sebelum berbuka, bancuh siap-siap performance drink dalam botol air 1 liter.
Then target nak habiskan by pukul berapa.
Then bila dah habis, bancuh lagi lagi termasuk untuk waktu sahur.
So agak-agak la kalau kita ada minum air masak sahaja pun pastikan cukup air 2-3 Liter sehari.
Jangan pulak bantai masa sahur 2 Liter air sebab lepas berbuka tersadai kekenyangan lupa nak minum air.
 
Kalau mahu lebih mengenyangkan, tak nak ambil sahur yang berat, nak turunkan berat badan untuk raya.
 
Ini resepinya.
 
ESP + Performance Drink + Meal Shake
1 Sudu ESP
1/2 Sudu Meal Shakes
1/2 Sudu Performance Drink
300ml air masak / air sejuk
 
 
Goncang-goncang semua sekali dan minum ketika sahur.
Memang cukup untuk tenaga berpanjangan sepanjang hari.
 
Resepi ini sesuai untuk
  • Ibu Hamil / Menyusukan bayi
  • Orang yang bekerja berat
  • Orang yang mahu diet dan tidak mahu ambil makanan berat semasa sahur.
Set Tenaga Ramadhan
 
Jadi apa lagi.
Jom dapatkan sekarang.
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...