Assalamualaikum Canteks Sihat.

Dari semalam asik citer pasal rambut gugur je.

Yela saya tertengok dekat trafik blog saya ni memang ada yang search mengenai Cara Rawat Rambut Gugur, Cara Mengatasi Rambut Gugur, Cara mencegah rambut gugur.

So saya rasa bersalah sangat kalau tak dapat menyediakan bahan yang bermanfaat kepada pelawat www.vitalynd.com

So sambil-sambil dok belek testimoni ESP tu saya terjumpa juga beberapa penggemar ESP yang ambil ESP sebab Cara Rawat Rambut Gugur

Testimoni ESP Set Rambut Gugur 1

ESP pun bagus rupanya untuk rambut gugur.

Yang paling banyak saya lihat ramai yang highlight dengan hanya beli ESP sahaja mereka jimat kos-kos lain juga. Macam kos skin care, rawatan rambut dan produk-produk lain.

Sebabnya ESP ni bertindak dari dalam dan semulajadi. So bila kita consume atau ‘telan’ ESP ni, ia akan bertindak secara menyeluruh dimana-mana bahagian badan yang memerlukan.

Berbanding jika kita pergi buat rawatan rambut so kalau berkesan pun hanya berkesan bahagian rambut. Penjagaan wajah keluar bajet lain pulak. Kalau rawat wajah sahaja, parut-parut 1 badan lain cerita pulak. Jenuh juga nak keluarkan bajet berbeza untuk tujuan yang berbeza.

esp-shaklee

Tapi untuk kita perlukan kesabaran untuk melihat hasilnya. Sebab produk Shaklee semuanya semulajadi so ia mengambil masa selari dengan pembaharuan sel badan kita. Lain lah kalau ada unsur penggalak which is bertindak secara memaksa sel tubuh dan biasanya merbahaya kepada pengguna.

Cara Rawat Rambut Gugur

So kalau nak tahu lebih lanjut cara mengatasi masalah rambut gugur, boleh refer di Set Rambut Gugur Shaklee atau boleh hubungi saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Sihat Canteks.

Lynd ingat masa zaman dok rumah sewa dulu. Bila ada lebih dari 3 orang anak dara dok serumah adalah perkara yang paling “biasa” dilihat adalah rambut gugur melata kat atas lantai.

Yang paling menarik kadang-kadang kitorang main teka-teka  rambut sapa paling banyak. Rambut nipis rambut siapa, rambut tebal rambut siapa. Heheheh..

Ada juga yang share cara tradisional untuk elak rambut gugur.

Petua 1 :

daun bunga raya-horz

Ambil beberapa helai daun bunga raya dan lidah buaya. Basuh hingga bersih dan kisarkan hingga hancur. Perap ramuan di atas kepala selama 1 jam. Lakukan 2 kali seminggu. InsyaALLAH rambut lebat, hitam berkilat.

Petua 2 :

santan_kelapa

Ambil perahan air limau nipis dan sapu rata-rata di kulit kepala. Amalkan 2 minggu sekali.
Kemudian Lumur santan  pd  rambut hingga ke kulit kepala dan tutup dengan tuala selama 1/2 jam. lepas tu basuh dengan air suam. Amalkan selama 2 bulan sekali.

Dari segi pemakanan pula, salah satu punca rambut gugur secara berlebihan adalah kekurangan Zinc dalam pemakanan dan diet harian kita.

Zinc Poster

Kita memang zinc diperlukan untuk membantu pertumbuhan sel badan. Sebab tu kalau orang yang baru lepas bersalin / orang yang kemalangan yang mempunyai luka-luka memang digalakkan mengambil makanan yang tinggi zinc seperti :

1. Makanan Laut

2. Cendawan

3. Bayam

4. Kekacang

5. Kuning Telur

6. Daging merah dan lain-lain.

Tapi tahap resapan zinc hanya 20-30% sahaja dari sumber makanan tersebut bergantung kepada sumber zinc tersebut.

Lagi pun instead of nak kandungan zinc kita dapat nutrisi yang kita tak berapa perlukan seperti lemak dan kolesterol.

Cara paling mudah Lynd boleh cadangkan adalah Zinc Complex Shaklee.

zinc-complex-nutrition

Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut.  Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut.

Alhamdullillah sudah ramai yang dah dapat merasai kesannya.


Testimoni ESP Set Rambut Gugur

ZincTesti

Untuk kesihatan menyeluruh untuk vitamin untuk rambut gugur ramai yang pilih full set.

set-rambut-gugur

Vitamin Untuk Rambut Gugur. 

Kepada yang ada sebarang persoalan mengenai Set Rambut Gugur Shaklee atau sebarang produk Shaklee, boleh hubungi saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...