Ramai yang mula risau bila berpuasa je stamina atau bekalan tenaga merudum.
Belum pun masuk tengahari dah mula nak senyum pun dah tak daya.
Bagi yang menyusukan mula risau pasal supply EBM.
 
Macam saya.. takder mood nak bersahur makan nasi bagai sebab En Suami jenis bersahur sebelum tidur.
Bangun beberapa minit sebelum subuh untuk minum air.
 
So takder mood la saya nak makan nasi bagai.
Tapi saya tetap perlukan makanan untuk kekal bertenaga sepanjang hari.
Lagi pun sahurkan banyak hikmah.
 
Jadi penyelesaian saya adalah Shaklee.
 
Kegemaran saya dan semestinya mendapat permintaan tinggi dibulan puasa ni adalah ESP Shaklee.
 
Blend sekali dengan kurma memang sedap.
Manis kurma tu memang matching dengan ESP.
Memang cukup untuk mengenyangkan masa sahur dan kekal bertenaga sepanjang hari.
 
 
Untuk membantu tubuh kita terhidrat kembali selepas seharian berpuasa, semestinya tugas Performance Drink Shaklee 
 
 
 
Berperisa oren, sedap diminum bersama ais.
Just bancuh dengan air masak sebab serbuknya senang larut.
 
Kepada yang liat nak minum air dan nak pastikan kita minum air yang secukupnya walaupun kita berpuasa seharian.
 
Ini Tipsnya,
Sebelum berbuka, bancuh siap-siap performance drink dalam botol air 1 liter.
Then target nak habiskan by pukul berapa.
Then bila dah habis, bancuh lagi lagi termasuk untuk waktu sahur.
So agak-agak la kalau kita ada minum air masak sahaja pun pastikan cukup air 2-3 Liter sehari.
Jangan pulak bantai masa sahur 2 Liter air sebab lepas berbuka tersadai kekenyangan lupa nak minum air.
 
Kalau mahu lebih mengenyangkan, tak nak ambil sahur yang berat, nak turunkan berat badan untuk raya.
 
Ini resepinya.
 
ESP + Performance Drink + Meal Shake
1 Sudu ESP
1/2 Sudu Meal Shakes
1/2 Sudu Performance Drink
300ml air masak / air sejuk
 
 
Goncang-goncang semua sekali dan minum ketika sahur.
Memang cukup untuk tenaga berpanjangan sepanjang hari.
 
Resepi ini sesuai untuk
  • Ibu Hamil / Menyusukan bayi
  • Orang yang bekerja berat
  • Orang yang mahu diet dan tidak mahu ambil makanan berat semasa sahur.
Set Tenaga Ramadhan
 
Jadi apa lagi.
Jom dapatkan sekarang.
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
 
 
 

Set Tripple Gem terdiri daripada :
ESP
Performance Drink
Mealshakes


Antara kebaikannya:
—————-

• Menjaga kestabilan gula dan air dalam badan walau berpuasa atau aktif seharian

• Membekalkan tenaga ekstra serta mberi kesegaran pada tubuh badan

• Menjaga kesihatan kulit dan tubuh badan

• Membantu mengekalkan kandungan air dalam badan

• Mengurangkan rasa dahaga dan lapar ketika berpuasa bagi ibu-ibu yang masih menyusukan anak.

• Makanan tambahan yang sangat sesuai untuk pesakit diabetis dan darah tinggi kerana kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu hanya 39.

• Menberi imunisasi yang lengkap untuk kesihatan tubuh badan
Tripple Gems adalah alternatif ringkas untuk bekalan tenaga kepada:

♡ Ibu-ibu menyusu dan hamil yang ingin mengganti puasa dan berpuasa

♡ Ibu hamil yang mengalami morning sickness/ mabuk yang teruk

♡ Mereka yang pergi menunaikan UMRAH/HAJI

♡ Menjalani aktiviti lasak dan menggunakan banyak tenaga di tengah panas

♡ Tidak mempunyai masa untuk mengambil sarapan pagi

♡ Pesakit diabetis dan darah tinggi


Untuk Dapatkan Rangkaian Produk Shaklee dengan

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...