Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Syukur nikmat Allah.

Shaklee Land Mark Study

Alhamdulillah juga hari ini Lynd diberi peluang dan ruang oleh Allah untuk berkongsi 1 lagi fakta dan sebab kenapa kita perlu mengamalkan supplement Shaklee.

Tanpa ragu dan yakin.

Beberapa hari lepas Lynd berpeluang untuk join 1 sesi perkongsian melalui applikasi Telegram mengenai Shaklee Land Mark Study.

Ok. Sebelum Lynd kongsi mengenai Shaklee Land Mark Study ini, suka Lynd nak war warkan 1 kaedah yang digunakan oleh kumpulan kami dalam menambah nilai ilmu pengedar Shaklee adalah melalui online coaching.

Jadi tiada alasan untuk berbisnes dengan Shaklee walaupun siapa kita.

Haisss.. Kalau nak explain mengenai kelebihan bisnes Shaklee ni memang kena buat 1 entry.

Atau boleh go through entry

SIDE INCOME WITH SHAKLEE

Kembali ke topic Shaklee Land Mark Study.

landmark-study-shaklee-2

Ceritanya begini, Roger Barnett adalah CEO Shaklee dimana beliau sendiri membeli Shaklee Corparation pada tahun 2004.

Dan sebagai pemilik beliau telah mengambil risiko pada 2007 dengan menyertai dan membenarkan Doctor Gladys Block menjalankan kajian terhadap keberkesanan dan keselamatan produk Shaklee.

Landmark Study yang dijalankan Dr Gladys Block adalah 100% dibawah pengawasan beliau dan Shaklee mengambil risiko dengan membenarkan pihak ketiga menjalankan kajian ke atas produk mereka.

Maksudnya Shaklee tiada hak atau campur tangan dalam keputusan yang bakal keluar nanti.

Kajian dijalankan terhadap 1000 individu yang terdiri daripada

  • Kumpulan 1 – 602 Orang Tidak Mengamalkan apa-apa supplement
  • Kumpulan 2 – 176 yang mengamalkan 1 jenis multivitamin dari pelbagi jenama lain
  • Kumpulan 3 – 278 Orang yang mengamalkan pelbagai jenis supplemen Shaklee dalam 1 masa.

landmark-study-shaklee-3

Keputusannya memang membuatkan Lynd syukur sebab Lynd antara yang terpilih oleh Allah untuk dibukan pintu hati untuk mengamalkan Shaklee.

landmark-study-shaklee-3

Ini adalah antara hasil yang diperolehi.

Dan Dr. Gladys Block sendiri sangat menyarankan pengambilan supplemen Shaklee dari muda lagi.

landmark-study-shaklee

Alhamdulillah.

Semoga keputusan ini dapat membantu lebih ramai rakyat Malaysia menggunakan produk Shaklee dengan yakin dan selamat.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Tips Blog Mesra SEO

Tips Blog Mesra SEO

Disini Lynd senaraikan beberapa tips untuk mendapatkan Tips Blog Mesra SEO

1. Setiap entry / posting mempunyai at least 500 patah perkataan.

2. Tetapkan “Focus Keyword” dan ulang focus keyword dalam content sebanyak 3-5 kali.

3. Letakkan tajuk entry / post yang mengandungi Focus Keyword.

4. Masukkan Tajuk Entry yang mengandungi focus keyword dan set as “Header” di dalam content. Kalau boleh pada permulaan entry.

5. Jika ada beberapa perkataan lain yang ingin di fokuskan, Bold kan perkataan tersebut.

6. Letak sekurang-kurangnya 1 gambar dan gambar tersebut mestilah di “title” kan mengikut focus keywords.

7. Blog mempunyai Page yang banyak dan entry-entry utama diletakkan di dalam page.

8. Cara menetapkan Focus keywords adalah dengan memikirkan “apa si penggoogle akan taip dan search”.

9. Ejaan kena penuh dan tiada short form digunakan dalam content entry.

10. Banyakkan Internal Link pada entry tersebut.

Lynd bukanlah pakar dalam dunia blogging ini. 10 Tips Blog Mesra SEO Lynd study dan belajar sendiri. Bermula dengan blogspot 5 tahun dahulu hanya bercerita mengenai anak, breastfeeding dan merapu meraban masa tu.

Tak fikir pun pasal SEO ke, traffic tinggi ke apa sahajalah. Cukup sekadar tempat berkongsi cerita dan blogwalking atas niat kawan dan bertukar pendapat.

Sekarang sejak blogging menggunakan domain dan web hosting sendiri untuk urusan bisnes, memang terasa amat penting Lynd berblogging dengan ilmu. Lynd hanya belajar di google, bertukar tips di group bisnes melalui whatApps dan juga facebook group.

Pelikkan?

Kami boleh dikatakan “pesaing’ disebabkan kami menjual Produk Shaklee yang sama. Itulah keistimewaan kumpulan kami, we built each other. So takkan ada isu jika ada ahli baru yang ingin berbisnes tetapi tiada basic bisnes untuk berjaya dalam bisnes Shaklee. Jika daftar ahli Shaklee dengan Vitalynd.Com anda akan mendapat bimbingan dan sokongan menjalankan bisnes secara online dan offline dari Lynd dan upline-upline hebat kami.

Apa yang Lynd kongsikan disini adalah dari study di internet, forum dan eksperimen Lynd sendiri. Lynd teringin dan berimpian 1 hari nanti Lynd berpeluang untuk mengikuti kelas-kelas IM. InsyaAllah.

Jika ada blogger-blogger disini atau sesiapa yang berminat untuk join Group Vitalynd Empire boleh hubungi Lynd ye.

Cara Daftar Ahli Shaklee bersama Vitalynd Empire

Vitalynd Empire

Young Entrepreneur Program (YES)

Mungkin ada yang tertanya-tanya apa yang tengah viral sangat mengenai YES Shaklee ni.

Tujuan YES ini adalah menggalakkan lebih ramai orang ramai untuk menyertai Shaklee bagi menambah pendapatan.

Dan kempen ini banyak memberi manfaat kepada ahli-ahli baru yang berdaftar mulai May 2015 – October 2015.

Apa yang ditawarkan melalui YES Shaklee

Incentive 1 :

PERCUMA Vitalea Multivitamin dengan berdaftar sebagai Ahli Baru Shaklee.

Poster

Incentive 2 : Bonus Tunai 100%Matching Penajaan

Untuk menggalakkan lebih ramai orang menikmati kebaikan produk Shaklee dengan harga jimat.

Incentive 3 : Rank Up Bonus

Memberikan bonus tambahan untuk ahli baru yang menjaya Rank Up. Bonus ini tidak termasuk dengan bonus jualan.

Incentive 4 : Yes Pack 

Yang terdiri dari

Healthy Prenatal Set (Set Kehamilan)

Healthy Postnatal Set (Set Berpantang)

Healthy Fitness

Healthy Young Living

Incentive 5 : Monthly Matching Bonus

Bonus tambahan mengikut mengikut kriteria yang ditawarkan.

1 Cover

Memang banyak tawaran-tawaran bonus tambahan untuk yang benar-benar serius ingin menceburkan diri dalam bisness Shaklee ini.

Shaklee menjadi pilihan kerana

Yes  10 Reason

Lebih info mengenai Side Income With Shaklee 

Jom Daftar Keahlian Shaklee Bersama Vitalynd Empire

Vitalynd Empire

Jom Yes With Shaklee

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Disebalik kenaikan harga pelbagai barangan dan peningkatan kos sara hidup, Shaklee memainkan peranan untuk membantu orang ramai dalam 2 cara :

1. Mengadakan promosi set penjimatan. Ini dapat membantu orang ramai untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga lebih jimat. Oleh itu dengan kenaikan harga barang yang lain kita tidak mengabaikan penjagaan kesihatan.

2. Memberi peluang untuk menjana pendapatan tambahan melalui YES Program. Pelbagai peluang dan bonus tambahan untuk mereka yang serius dan komited untuk menjana pendapatan.

Set Shaklee Lebih Jimat

Salah 1 tawaran melalui program YES adalah dengan pendaftaran keahlian Shaklee dengan pembelian produk, ahli baru akan menerima 1 botol Vitalea Shaklee Multivitamin.

Detail mengenai tawaran ini di sini.

Tawaran seterusnya adalah Promosi 4 YES PACK.

YES Set 1 Set Kehamilan Shaklee (Pre-Natal Set)

YES Set Kehamilan

Yang mengandungi :

ESP Shaklee

B-Complex

Ostematrix

Vitalea Multivitamin

Sustained Release Vitamin C

Omega Guard

YES Set 2 Set Berpantang Shaklee (Post Natal Set)

YES Set Berpantang

Yang mengandungi :

ESP Shaklee

Alfalfa Complex

Ostematrix

Vitalea Multivitamin

Sustained Release Vitamin C

Omega Guard

YES Set 3 Set Pengurusan Berat Badan Sihat (Healthy Fitness)

YES Set Healthy Fitness

Cinch Mix Tea

Vita-Lea

2 Canister Cinch Shake

Lechitin

Herblax

Keistimewaan YES Pack (SET 1-3)

1. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

2. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

3. Rebat RM 23.40 diterima pada bulan berikutnya.

4. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

YES Set 4 Set Anti-Penuaan (Healthy Young Living)

YES Set Healthy Young Living

2 Botol Vivix

Keistimewaan YES Pack SET 4

1. PERCUMA Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50

2. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

3. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

4. Rebat RM 39.00 diterima pada bulan berikutnya.

5. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

Memang best dan super jimat YES Pack ini. Ada yang ambil untuk kegunaan sendiri, kongsi dengan kawan-kawan dan ada guna sebagai stok permulaan untuk memulakan perniagaan.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Banyak pengumuman penting telah dibuat oleh pihak Shaklee pada bulan ini.

Salah 1 daripadanya adalah perlancaran Young Entrepreneur System (YES)

Banyak Keistimewaan yang ditawarkan terutama kepada ahli baru yang berminat untuk menjalankan perniagaan bersama Shaklee.

Tawaran ini bermula pada May 2015 hingga October 2015.

Untuk bahagian pertama ini, keistimewaan diberikan kepada ahli yang mendaftar bermula May 2015.

Dengan pendaftaran Keahlian Shaklee, ahli baru akan menerima 1 Set Starter Kit dan juga 1 botol Vitalea Multivitamin bernilai Rm88.75 (Retail Price) secara Percuma.

Poster

Promosi Istimewa ini adalah bersempena dengan ulang tahun  Shaklee Multivitamin pertama di dunia yang telah berusia 100 tahun, diasaskan oleh Dr Forrest C. Shaklee pada 1915.

Yes Vitalea

Cara Untuk Daftar Keahlian Shaklee YES :

1. YURAN Pendaftaran Rm 80 bersama dengan UV.

2. PERCUMA PENDAFTARAN dengan Pembelian Produk yang bernilai 200 UV

Bagus sangat ke produk Shaklee ni?

Kalau dah invest berjuta ringgit untuk RnD produk,

Berkembang pesat sangat kat Canada, China, Jepun, Mexico, Indonesia dan Taiwan

Ada 75 orang saintis sendiri

Macam-macam yang gempak lah, kenapa ia dijual oleh orang kebanyakkan?

Even orang jaga anak kat rumah pun dok jual.

Kenapa tak jual kat farmasi ke, klinik ke ?

Kenapa tak nampak pun duta-duta ke retis-retis yang buat iklan untuk Shaklee ni.

At least dapat ala-ala Qu Puteh – Qu-Puteh baru lah putih.

Terlajak laris ke.

Cantik tak kak Ton.

Ni yang dok cerita pasal Shaklee, entah sapa-sapa. Tak kenal pun.

Yang dok citer pasal Shaklee bagus tu siapa?

Doktor?

Ahli farmasi?

Pemenang Nobel?

Saintis?

Heeee… itu soalan yang bermonolog dalam diri Lynd sendiri sebelum ni. Yelah. Shaklee ni dari mana lah entahnya. Yang Lynd tahu penjual-penjual Shaklee ni dok bersaing sesama sendiri tak pun dengan pengedar jenama-jenama lain.

Aku kata aku bagus, ko kata produk aku bahaya. Tu jelah kejenya.

Maka nak menjawab soalan-soalan diatas tu,

 

Real People Real Result.

Semestinya individu yang menjual Shaklee adalah pengguna Shaklee. Prinsip Shaklee adalah, anda guna, rasai keberkesanannya dan kongsi kebaikan dengan orang lain.

Dan apabila anda berkongsi kebaikan produk Shaklee dan memperkenalkannya dan mengedarkan kepada orang lain, anda patut dibayar. Maka Shaklee akan bayar anda melalui kaedah 3C. Shaklee yang bayar ye bukan hasil dari titik peluh orang lain.

Dari mana Shaklee dapat duit untuk bayar pengedar mereka yang begitu ramai dan ada yang mencecah RM 6 angka setiap seorang?

Tahukan anda?

Duta / Model / Artis / Iklan TV semua itu berbayar?

Untuk menyiarkan iklan di TV menelan belanja ratusan ribu mengikut waktu siaran. Itu baru siaran di TV. Upah artis, tukang camera, lokasi, suntingan itu pun kos.

Dannnnn… paling tak patut, model / duta produk tu pun belum tentu pengguna produk tersebut.

Dengan semua kos tersebut, pembeli akan membayar kos produk + kos iklan dengan bukan real result lagi.

Tapi Shaklee?

Ermmmm.. ginilah bahasa pasarnya.. Dari bayar kos marketing yang tinggi tu, baik bayar “upah” pengguna produk itu sendiri untuk memperkenalkan dan mengedarkan produk Shaklee.

Model / duta itu adalah pengguna itu sendiri yang ada depan mata.

Lagi banyak dia edar, lagi banyak lah upah dia dapat.

Bagaimana cara dia nak edar tu? Terpulang lah. Online ke, jumpa kawan-kawan ke, tunjuk gambar dan cerita kisah kejayaan sendiri ke. Lagi rajin anda kongsi, lagi banyak produk diedarkan lagi banyak upah anda.

Dan ia bukan berhenti disitu.

Kita ajar pulak orang lain berkongsi kisah kejayaan mereka sebagai pengguna Shaklee maka kita akan diberi upah “melatih” / leadership bonus. Shaklee yang bayar ye bukan hasil titik peluh orang yang kita latih tu.

Maka itu merupakan prinsip Shaklee, anda guna, anda kongsi, Shaklee bayar.

Dengan cara ini anda mendapat kesihatan tubuh badan yang baik dan masa yang sama mendapat upah.

Mana lagi baik?

Iklan bombastik guna model yang dah memang cantik, dia yang dapat upah. Tapi anda yang beli guna produk tersebut tak cantik macam duta produk tu pun.

Haaaa… Ini duta Shaklee.

Pasangan Mary dan adik kembar beliau.

Twin Shaklee

Mary adalah pengguna Shaklee tapi adik kembarnya mengamalkan supplemen lain. Dapat bezakan tak yang mana Mary pengguna Shaklee dan yang mana adik kembarnya?

Maka siapa pengguna Shaklee memang secara automatik anda akan menjadi Duta Shaklee.

Jadi diharap penerangan bahasa pasar Lynd dapat menjawab serba sedikit persoalan rakan-rakan sekelian mengenai kaedah marketing Shaklee.

Kalau ada yang mahu bertanya lebih lanjut, boleh hubungi Lynd.

Menjadi tanggungjawab Lynd untuk berkongsi apa yang Lynd tahu demi kebaikan semua pihak.

Lynd : 019 – 603 8353

Kenapa Islam Menggalakkan Berniaga

Satu ketika dulu Lynd memang hidup dengan hanya kehidupan Lynd yang normal.

Belajar rajin-rajin, kerja makan gaji, nak gaji lebih hanya dengan cara “lompat company”, tunggu increament tahunan dan bonus tahunan. Sampai lah Lynd berada di company sekarang ini. Lynd sudah cukup selesa.

Increament memang ada, bonus wajib at least 1 bulan setiap tahun. Mungkin sebab Lynd pernag berada di syarikat yang agak terumbang ambing sebelum ini, maka Lynd memang “bersyukur” sangat dengan apa yang ada.

Apa maksud Syukur?

Menerima seadanya apa yang kita dapat. Kerana kita mendapat lebih dari yang sebelum ini dan semestinya merasakan kita dapatlebih dari kawan-kawan yang lain.

Jika ada orang merungut?

“Alah.. ko tak pernah rasa company yang lagi teruk dari sini. Jadi bersyukurlah dengan apa yang ada kat sini”

Jika ada yang bandingkan dengan rakan-rakan yang dapat lebih di tempat lain?

Ko bagus sangat ke untuk ko dapat macam dia? Bukan teruk sangat pun company sekarang. Ko ni tak pandai bersyukur.

Lynd yang dulu memahami Syukur itu adalah sesuatu dimana kita menerima apa sahaja yang kita dapat. Jangan komplen, merungut atau minta lebih.

Then entah macamana mula terasa “ketidakcukupan” itu. Mula mencari cara berjimat dan cara urus wang. Dalam proses pemcarian itu Lynd asyik ditemukan dengan “Tambah pendapatan”, “Berniaga”, “Side Income” dan “pelaburan”.

Dimana Lynd merasakan itu semua bukan untuk saya. Bertahun mencari dan penemuan tetap sama. Maka Allah bukakan pintu hati, berdaftar sebagai Ahli Shaklee atas niat mahu berniaga untuk tambah pendapatan.

Dan dari situ Lynd mula belajar mengenai IMPIAN, MATLAMAT dan CITA-CITA. Maka mula excited melakar impian. Tetapi bila impian tak nampak bayang sebagaimana seperti yang digambarkan. Maka “kekecewaan” mencuit.

Maka pencarian diteruskan lagi.

Kenapa mereka yang sudah berjaya, berjaya? Aku buat apa yang mereka suruh. Tapi kenapa aku tak dapat?

Terus cari lagi maka kepala diusik, dengan “Perbetulkan Niat”. Niat berniaga itu. Ermmm.. niat aku betul la, nak tambah pendapatan, nak beri kesenangan kepada keluarga dan nak bantu orang lain dengan duit yang aku dapat.

Apa yang tak betul?

Maka bila tidak dapat apa yang diminta dan harapkan Lynd kecewa. Bila datang cabaran perniagaan Lynd mula “takut”.

Pencarian diteruskan lagi. Masih lagi berkisar tentang niat. Seakan-akan niat yang masih tak betul.

Dan malam ni Lynd jumpa lagi “penyebab” kenapa Lynd kecewa. Yes.. betul.. Niat.

Niat Berniaga. Semakin hari Lynd semakin faham kenapa Islam menyatakan 9 dari 10 punca rezeki adalah berniaga.

Kenapa?

Apa yang kita jual adalah penyelesaikan masalah orang.

Orang berniaga nasi lemak, memudahkan orang lain mendapatkan nasi lemak dengan cepat di waktu pagi. Jadi selesai masalah orang untuk mendapatkan sarapan pagi.

Orang menjaja / menjual kain pasang adalah untuk menyelesaikan masalah orang untuk mendapatkan kain baju raya.

Dimana ada masalah di situ perniaga berperanan untuk menyelesaikan masalah orang.

Niat kena betul.

Kita berniaga bukan untuk kaya sendiri tetapi untuk selesaikan masalah orang lain.

Contoh yang lebih dekat dengan Lynd.

Berapa ramai orang kat luar sana ada masalah nak turunkan berat badan.

Ada yang kawal makan tapi tak turun-turun jugak berat badan.

Ada yang makan macam-macam ubat kurus pun tak kurus-kurus.

Ada yang tak dapat zuriat sebab berat badan berlebiha.

Ada yang susah nak beribadah dengan sempurna sebab berat berlebihan.

Ada ibu yang tension dan serabut tak dapat uruskan rumah tangga dengan sempurna sebab badan tak fit dan bertenaga.

Kalau Lynd diammmmm je..

Lynd tak kongsi bahawa rangkaian produk Shaklee dapat dapat bantu ramai orang kat luar sana untuk turunkan berat badan. Lynd diam je. Lynd asyik suruh orang beli je tapi Lynd tak explain kenapa Shaklee selamat dan patut dipilih.

Berapa ramai yang dok telan ‘ubat kurus’ entah apa-apa sebabnya Lynd tak kongsi bahawa Shaklee adalah produk yang selamat kerana menjalani 350 ujian bagi setiap bahan.

Sebabnya Lynd dok fikir nak “jual” je. Bukan nak kongsi kebaikan dan kenapa Shaklee patut diambil.

Bila dah sampai tahap ini, Lynd fikir “berdosa”nya Lynd. Tahu ada produk yang selamat tapi tak terangkan dan kongsikan betul-betul. Maka orang dok pilih produk yang tak selamat / diragui.

Kadang-kadang ada bisikan “supplemen” ni Pilihan dan bukan kewajipan. So tak payah lah ambil supplemen. Maka Lynd pun diamkan aje. Lynd ambil sendiri je, lantak korang lah kalau korang taknak ambil suplemen.

Jaga_Kesihatan_Jantung_Dengan_CoQHealth_Plus pil kurus ubat kurus

Lynd pandang je..

Lantak lah korang. Kita menyedut udara yang sama, gaya pemakanan yang sama, sumber makanan yang sama, tapi sebab aku tahu macamana nak kawal, macamana sesuatu penyakit itu, aku tahu produk yang boleh detox segala pencemaran itu dengan selamat maka risiko aku lebih rendah.

Korang bukan sapa-sapa pun. Asal aku dan family aku sihat dan selamat sudah.

Tapi..

Mampu ke Lynd nak berfikiran macam tu?

Disitu datangnya tanggungjawab berniaga itu sendiri. Lynd explain tentang sesuatu info, anda berminat, Lynd bekalkan.

Bukankah itu lebih bermanfaat. Lynd memberi informasi berguna dan seterusnya memudahkan anda semua untuk mendapatkannya.

Maka.. bagi mengelakkan kekecewaan dalam bisnes, Lynd kena betulkan niat untuk memberikan kesedaran. dari situ Lynd tak boleh give up. Lynd kena terus berkongsi info dan bukan memburuk-burukkan produk orang lain juga.

Maka disitu memberi salah 1 pengertian kepada kenapa Islam menyarankan kita berniaga. Kerana kita membantu orang lain menyelesaikan masalah mereka.

Disamping menjadi sumber pendapatan, pahala menyelesaikan masalah orang lain juga kita dapat. InsyaAllah.

Maka kepada yang ingin berniaga diluar sana, betulkan niat untuk membantu orang lain. Maka itu menjadi penyebab kita untuk tidak berputus asa.

Teruskan berkongsi dan mendapat rezeki yang diberkati.

InsyaAllah.

Assalamualaikum.

Sebagai seorang Islam memang menjadi kewajipan kita untuk memastikan setiap apa yang kita makan seharusnya Halal.

Apatah lagi sebagai orang yang mengedarkan produk tersebut kepada orang ramai, kita perlu memastikan produk tersebut halal sebelum diedarkan.

Bagaimana dengan Produk Shaklee?

Halal Ke Produk Shaklee?

Sijil Halal Shaklee

Alhamdulillah.

Rangkaian produk Shaklee disahkan Halal oleh Islamic Services of America (ISA) yang merupakan sebuah badan yang diiktiraf oleh JAKIM Malaysia.

Jadi tiada keraguan untuk kita mengambil rangkaian produk Shaklee sebagai makanan tambahan seisi keluarga anda.

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

 

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Assalamualaikum.

Seperti di entry-entry sebelum ini saya amat menekankan bahawa kekuatan Shaklee adalah produk.

Yes.. Mesti ada yang kata semua orang kata mereka bagus dan saya tak menafikan itu. Tetapi menjadi tanggung jawab saya untuk memperkenalkan Shaklee. Kenali dan jatuh cinta dengan produk yang menjadi sebab kenapa ramai ahli Shaklee berjaya menjana pendapatan sehingga 6 angka.

Lebih anda jatuh cinta, lebih banyak yang anda kongsikan kebaikannya, lebih ramai yang ingin merasainya dan makin ramai mendapatkan produk Shaklee.

Jom kenali produk Shaklee dan Keistimewaan Produk Shaklee

produk shaklee

Pengasas produk Shaklee adalah Doctor Forrest C. Shaklee, yang menemui ramuan pertama multivitamin iaitu Vitalize Mineral yang sekarang dikenali sebagai Vitalea. Dan Perkataan VITAMIN yang digunakan sekarang adalah berasal dari penemuan Vitalize Mineral.

Menarikkan?

Shaklee tidak memandang ringan terhadap kualiti dan keselamatan pengguna produk.

Shaklee mempunyai pasukan saintis dan penyelidik mereka sendiri dalam menjalankan ujian sesuatu produk samada sebelum proses pengeluaran atau proses penambah baikkan.

produk shaklee 3

produk shaklee 4

Jadi Shaklee sangat mengambil berat mengenai keselamatan setiap produk mereka dan kesan pada manusia.

Jadi dari segi keselamatan tiada keraguaan untuk pengguna Shaklee.

Dari segi kestabilan bisnes pula,

produk shaklee 2

Dan terbaru pada tahun ini, Shaklee Malaysia telah memenangi anugerah Best Brand in MLM dalam kategori Nutritional Supplement

best-award-3 best-award-4

Jadi kita tidak perlu was-was lagi mengenai kestabilan syarikat dan juga keberkesanan produk.

Walau pelbagai fitnah, kegawatan ekonomi dan isu yang timbul, Shaklee tetap kukuh kerana asas kami benar dan teguh.

Tiada lagi keraguan untuk anda menyertai Shaklee sebagai salah seorang yang berjaya dalam bisness Shaklee.

Syarikat Yang Kukuh dan Produk Yang Diyakini Selamat.

Shaklee bukan sahaja menjamin kesihatan anda tetapi kewangan anda.

produk shaklee 7

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

 

Assalamualaikum.

1 April.

Di newsfeed dah macam-macam emosi dah terpampang.

Ada baik dan ada buruknya EMOSI itu.. kerana EMOSI itulah kita bertindak (sepatutnya)..

Dan Tindakan yang kita pilih itu haruslah memberikan hasil.

Are-you-ready-for-GST-in-Malaysia-2

Sedia atau tidak 1 April akan datang.

Sedia atau tidak harga barang akan naik.

Sedia atau tidak kita tetap kena beli susu, pampers anak. Dan kehidupan perlu diteruskan.

Jadi apa yang perlu kita buat?

Marah-marah di media sosial?

Sembang pung-pang-pung-pang di khalayak?

Terpulang.. itu pilihan masing-masing..

Tapi apa yang berubah?

Anak masih perlu disuap dengan makanan.

Kain baju masih perlu berganti.

Hutang dan pinjaman perlu dibayar.

Anak masih perlu ke sekolah.

Tidak salah marah dan berasa tertekan.

Tapi gunakan EMOSI marah dan tertekan itu sebagai “sebab” untuk kita buat sesuatu. Dan sesuatu itu perlulah perkara yang boleh mengubah hidup kita. Benda yang kita boleh kawal.

Apa yang kita boleh kawal dan tak mustahil untuk kita ubah?

man_looking_in_mirror

Diri Kita Sendiri.

Yes.. Saya bukan lah sesiapa yang nak saya ulas mengenai kerajaan, negara, ekonomi apatah lagi dunia. So kat sini saya hanya nak cerita mengenai diri sendiri.

Apa yang kita boleh buat sebagai persiapan menghadapi GST.

171209_GST_GST

Ok.. Untuk lebih difahami dalam gaya bahasa orang biasa adalah “kos tambahan” yang akan dibayar oleh pengguna setiap kali berbelanja.

Contoh, jika dulu kita boleh dapat 3 paket lampin pakai buang dengan harga RM 100.

Tetapi dengan perlaksanaan GST kita perlu bayar Rm 106.

Contoh lain, jika dulu kita belanjakan Rm 3000 untuk perbelanjaan isi rumah, so secara kasarnya kita perlu bayar Rm 3180.

Itu secara kasarnya lah.. Mungkin tak sebanyak tu dan mungkin lebih lagi. Kita tak tahu.

So ada 2 pilihan kita boleh buat untuk menghadapi situasi ini.

PILIHAN 1 : Kurangkan Perbelanjaan

PILIHAN 2 : Tambah pendapatan.

Pilihan no 1 bermaksud kita perlu cut cost sara hidup kita. Yang mana boleh kawal, kita kawal yang mana kita boleh potong, kita potong. Tapi sampai bila?

Pilihan No 2.. Tambah pendapatan.. dan itu adalah tidak limited. Ia bukan sekadar menampung lebihan dari pembayaran GST tetapi untuk mengembangkan kehidupan kita.

Apa yang boleh buat untuk tambah pendapatan?

Pilihan yang ada samada pelaburan atau berniaga.

Saya bukanlah orang yang sesuai untuk mengulas mengenai pelaburan ribu-ribu, bisnes bermodal puluh-puluh ribu tetapi saya hanya boleh kongsikan apa yang saya buat sekarang. Dan saya rasa tak patut untuk saya simpan cara ini seorang diri.

Disini saya ingin kongsikan cara menjana pendapatan tambahan bersama Shaklee.

Saya dah siap post beberapa siri bagaimana dan peluang yang disediakan oleh Shaklee untuk menjana pendapatan tanpa modal ribu-ribu.

Side Income with Lynd

Side Income With Shaklee by Lynd The Series

Rakan-rakan boleh go through part by part dalam siri tersebut supaya senang difahami.

Dalam salah 1 bahagian iaitu Cara Daftar Keahlian Shaklee, sudah diterangkan bagaimana untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Tetapi disini Lynd terangkan sekali lagi special sebagai persiapan menghadapi GST.

Pilihan 1 : Daftar Keahlian dengan Rm 65 + Rm 10 (Postage)

Selepas pendaftaran, anda terus layak untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli tanpa perlu menyimpan stok.

Saya akan beri guideline untuk anda membuat marketing samada secara online / offline.

Ahli perlu masa untuk study mengenai produk dan paling berkesan sebenarnya merasai sendiri keberkenannya dan kongsi kebaikan produk Shaklee.

Jika ada yang berminat, minta bayaran dari pembeli sebagai tanda mereka confirm pesanan, anda boleh terus order melalui online dan terus pos kepada pelanggan.

Anda layak untuk mengambil untung runcit atau jika cukup point boleh dapat bonus pada bulan berikutnya.

Pilihan 2 : Pembelian dengan 200 UV dan KEAHLIAN PERCUMA

Cara ini macam kaedah simpan stok tapi kelebihannya anda jimat RM 65 untuk keahlian.

Stok tersebut boleh dimakan sendiri supaya kita dapat merasai sendiri kebaikan produk dan selebihnya boleh dijual.

Apa produk yang nak beli?

Yang ini ikut keperluan masing-masing. Jika anda ingin mencuba untuk turunkan kadar kolesterol, ambil 2 set dan cukupkan 200uv, consume sendiri 1 set, dan kongsi kebaikan produk dan jual 1 set.

Dan dengan 200 UV ini anda akan menerima bonus cash lebih kurang Rm 31 ke akaun anda pada bulan depan.

Sikit ke? Cukup lah untuk tanggung GST dengan bila berbelanja Rm500 kat pasaraya nanti.

Kaedah 3 ini istimewa untuk bulan March 2015 sahaja.

Ngam-ngam  sebelum GST.

JIMAT SEMPENA PROMOSI ESP

Promo Buy 6 free 1

Apa yang ditawarkan dengan Promosi March 2015 ESP Shaklee ?

** PERCUMA 1dengan pembelian 6 Canister ESP Shaklee

** PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM 65

** REBAT tunai bernilai Rm 36 pada bulan April

** DISKAUN 15 – 20 % untuk pembelian semua rangkaian produk Shaklee

** Bimbingan Menjalankan perniagaan bersama Vitalynd.com secara part time atau full time

Yang bestnya Pilihan ke 3 ni, ESP memang menjadi kegemaran ramai pengguna ESP dan dengan keberkesanannya ramai yang akan jatuh cinta dengan ESP Shaklee.

So grap this promo, dan dapatkan keahlian percuma dan mulakan perniagaan pertama anda dengan Shaklee bersama Vitalynd Empire.

Kenapa Lynd sangat cadangkan Shaklee sebagai bisnes pertama anda?

Sebab dengan risiko rendah dan tidak perlukan modal tetapi anda boleh melangkah jauh bukan sekadar untuk meloloskan diri dari “ugutan” GST.

Dan tak mustahil, 1 hari nanti anda akan berterima kasih kepada GST kerana kemarahan kepadanyalah kita bertindak untuk mengubah hidup kita.

Jika anda masih rasa Shaklee  bukan untuk anda, takper.. tapi do something. Change your life.

4m4aY

Cari lah peluang yang ada diluar sana untuk mengubah kehidupan kita.

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Side Income With Shaklee The Series

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...