Assalamualaikum.

Set Bersalin Shaklee Pudarkan Keloid

Hari ini Lynd nak kongsikan 1 testimoni bagaimana Shaklee dapat membantu mengecutkan keloid.

Apa itu Keloid ?

Keloid

Haaa.. Inilah bendanya.

Selain dari parut selepas bersalin secara pembedahan, keloid juga boleh terhasil dari luka pada kulit akibat kemalangan.

Jadi testimoni ini juga boleh digunapakai untuk keloid di bahagian lain.

testimoni-keloid-esp-vitamin-c

Sejak saya konsisten ESP dan Vitamin C, keloid czer saya semakin mengecut. Ini perubahan paling besar dan sejak konsisten 2 benda ni. Saya tak sangka keloid czer yang selama ini orang cakap tak boleh hilang melainkan  dengan srgery dan suntikan boleh kecut dan pudar dengan hanya konsisten ESP dan Vitamin C. Selama ni asyik focus mahu kulit cantik dan putih. Rupanya tersembunyi ohsem effect.

Wahhh.. Nampak tak disitu?

Asalnya amalkan ESP dan Vitamin C yang merupakan antara produk yang terdapat dalam SET KULIT CANTIK, tetapi bukan sekadar kulit wajah sahaja yang cantik, malahan kulit seluruh badan.

Senyum.

Teringat ayat emak Lynd semasa dia amalkan ESP dulu “Mak nak putih muka tapi kulit ketiak dengan celah peha sekali putih”

Hahahaha.. nampak tu.

Itu kelebihan bila ambil supplement, ia memberi kesan bukan sekadar tempat sasaran tetapi seluruh tubuh.

Jadi kepada ibu yang sedang hamil memang Lynd sangat cadangkan mula ambil Shaklee bermula dari sebelum bersalin lagi dengan Set Kehamilan Shaklee sekaligus Set Bersalin Shaklee.

testimoni-esp

ESP dan Vitamin C yang terdapat dalam set ini akan membantu untuk ibu-ibu kembali cantik dan bergaya walaupun selepas melahirkan bayi.

Best Kan ?

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana saya dikelilingi dan dijumpakan dengan orang-orang yang hebat.

Hari ini Lynd nak share satu kisah seorang doktor yang pada awalnya anti dengan supplemen kerana tidak yakin dengan keberkesanan dan kepentingan supplement.

Sebelum Lynd kongsikan kisah ini, suka Lynd nak ingatkan dalam mengamalkan supplement ada beberapa faktor dan cara untuk memastikan keberkesanan produk tersebut.

Antaranya adalah jenama dan cara pengambilan.

Bagi Lynd mestilah Lynd yakin dengan jenama Shaklee dan dengan segala ilmu yang Lynd ada insyaAllah Lynd boleh berikan konsultansi terbaik untuk pelanggan Lynd.

Ok. Jom kita ikuti kisah Dr Hasifah berkongsi testimoni pengambilan Set Kehamilan Shaklee.

———————————————–

Anti- Supplements

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Alahan ketika hamil

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Mengandung kali kedua-Phobia

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Keadaan makin parah – bebanan kerja

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

 

Dapatkan kalsium dari susu – Gula tinggi pulak

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Minta petunjuk Allah – Cuba ESP

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Cramp hilang – Ceria kembali

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sbb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit tegur kulit gebu dan berseri

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user


Senyum.

Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah. Minta dan mengadu pada Dia semoga kita dijumpakan dengan penyelesai masalah kita.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum Kawan-kawan.

Hari ni Lynd nak share pengalaman sendiri dan beberapa orang pelanggan Lynd yang mengalami masalah rambut gugur. Selain dari malah hormon zaman remaja, ada juga yang mengalami masalah ini selepas bersalin.

Dan yang agak memeranjatkan persamaanya adalah, kami ibu-ibu yang baru lepas bersalin ni tidak mengalami masalah rambut gugur ini bukan semasa dalam pantang tetapi selepas 3-6 bulan baby dilahirkan.

Mungkin disebabkan oleh proses penyusuan susu ibu yang mengambil serba sedikit nutrisi dalam badan ibu dan juga badan ibu tidak sembuh sepenuhnya selepas proses kehamilan dan bersalin.

Jika ibu-ibu yang mengamalkan Set Berpantang Shaklee mungkin kurang mengalami masalah tersebut kerana set tersebut telah dimasukkan supplement yang berfungsi untuk mengatasi masalah keguguran rambut.

Salah 1 cara untuk mengurangkan masalah rambut gugur ini adalah dengan pengambilan supplemen bagi mencukupkan nutrisi yang menjadi punca masalah rambut gugur.

Suka Lynd kongsikan disini Set Rambut Gugur Shaklee sangatlah mudah diambil.

Cara Mengatasi Masalah Rambut Gugur Dengan Shaklee

rambut gugur

Set Rambut Gugur Shaklee terdiri daripada Zinc Complex dan juga jika ada budget lebih boleh diambil dengan ESP Shaklee.

Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut.  Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut.

Tips Elak Rambut Gugur

Dan Testimoni bagaimana ESP Shaklee dapat membantu mengurangkan masalah rambut gugur pelanggan.

Cara Rawat Rambut Gugur

InsyaAllah dengan mengamalkan 1 Tablet sehari sekali Zinc Complex Shaklee masalah rambut gugur anda akan berkurangan.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.

Hari ni Lynd “jalan-jalan’ kat closed group jutawan, terjumpa testimoni salah seorang pengguna ESP Shaklee sebagai Set Kehamilan, Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee.

Jom ikuti perkongsian beliau.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Set Ibu Hamil Shaklee

Testimoni ESP

Kisah Elin,Dari tak kenal, tak percayakan suplemen. akhirnyaaa.. tak boleh tahannnn.. TERJATUH CINTA jugak. lepas satu .. satu .. keajaiban bersama suplemen ini.. dgn izinNya.. jom baca

——————————–

Tak kenal maka tak cinta..”Saya mula kenal dengan Shaklee ketika naik kerja setelah habis pantang pada tahun 2012. Waktu tu suami cerita tentang ESP Shaklee yang boleh tingkatkan pengeluaran susu. Ketika itu saya hanya mengepam susu dan bagi pada anak saya, Nafisah menggunakan botol. Tiada “direct feed” sebab Nafisah tidak pandai menghisap. Pelik juga. Tapi saya biarkan je sebab pada saya lebih selesa . Masuk office saya pon bercerita tentang ESP tu dan terkejut Fai (mummy Shaklee saya) yang merupakan officemate rupanya SID. Saya tanya ada stock tak? Dia terus cakap ada dan promote saya set untuk breastfeeding. Waktu tu seingat saya, dia beri saya ESP, alfalfa dan b complex. Saya hanya mampu minum ESP setengah tong dan selebihnya terbiar. Begitu juga dengan vitamin lain. Sebab dalam fikiran saya seakan tidak berkesan. Saya mengharapkan kesan yang sangat cepat dan power. Ketika itu saya hanya mengamalkan air halba dan sup lobak putih. Alhamdulillah lebih berkesan dari Shaklee, saya katakana pada Fai.

Semakin hari, Shaklee mula glamour di FB. Saya ikuti blog dan Fb fai. Setiap hari ada saja testimony pengguna yang mengatakan Shaklee ni bagus. Dalam hati, ye ke. Okla layankan aje.

Mengandung dengan set hamil Shaklee

Bulan June 2013, saya ditakdirkan mengandung anak kedua. Kali ni saya cakap dengan suami nak try vitamin Shaklee. Saya contact Fai, saya cakap nak beli Vitalea dan b complex. Hanya mampu beli itu saja. Vitamin dari klinik saya tak makan. Suatu pagi, bangun dari tidur saya rasa kaki saya sakit mencucuk-cucuk, bagitau Fai dia kata kurang kalsium, try ambik Ostematrix. Dia bagi saya sample 1 biji. Hurm memang takde kesan. Hati terbukak untuk beli sebotol. Alhamdulillah lepas 2-3 hari saya rasa kesannya. Tiada sakit kaki, sakit pinggang, kebas-kebas kaki. Sepanjang pregnant tu saya memang tak putus bekalan Ostematrix dan saya langsung tak amik susu untuk ibu mengandung. Seabnya saya memang tak gemar susu, jadi berita baik saya berkenalan dengan pil kalsium Shaklee ni.

Jadi antara vitamin yang saya ambil sepanjang kehamilan adalah Vitalea, b complex dan ostematrix. Setiap kali check-up di Klinik Kesihatan Masai, HB saya semuanya atas 13. Nurse puji dan tanya apa rahsia. Saya jawab saya ambil vitamin Shaklee. Dia kata teruskan sampai pantang. Mengandung kali ni agak berlainan sebab saya kena uruskan anak sulung Nafisah. Setiap pagi kena dukung dia dari tingkat atas ke bawah, masuk dalam kereta dan hantar rumah pengasuh. Saya lakukan sendiri. Tiada istilah penat atau lenguh badan. Alhamdulillah sangat bertenaga sehingga hari bersalin.

Berpantang dengan Shaklee – bersalin secara ceaseran

Tanggal 19hb March 2014, saya selamat melahirkan Anas seberat 3.2kg secara ceaseran. Saya da cuba untuk normal namun tiada rezeki. Sama seperti anak sulung, low progress maksudnya jalan buka lambat. Saya minta dengan doctor pakar untuk ceaser sebelum mereka induce. Hari pertama bersalin, saya terus beri Anas hisap susu. Hebat, tak macam kakak dia. Pantas dia menghisap. Maklumla baru bersalin susu mungkin tidak banyak tetapi baby asyik menghisap sampai saya rasakan pedih, tapi sabar je la. Melihat anak orang lain terjerit-jerit sebab tak eknyang menysusu. Alhamdulilah Anas tak buat ragam, kata nurse dia menyusu puas la tu..

Selepas 3 hari di hospital, gembira dihati sebab dapat pulang melepaskan kerinduan pada suami dan Nafisah. Terus mesej Fai nak order set berpantang. Saya order Vitalea, B complex, Ostematrix dan zinc complex. Melalui pembacaan saya zinc sangat elok untuk penyembuhan luka ceaser. Pantang kali ni sangat unik sebab saya hanya ambil vitamin Shaklee, param dan pilis. Tiada maajun dan teh herba seperti pantang kali pertama dulu. Alhamdulillah sangat cergas, susu pun banyak, dalam seminggu da boleh bersin dan orang yang melawat tengok baby pon kagum saya sangat cergas. Dalam pantang pon boleh menyapu rumah, masak dan hidang air untuk tetamu.

Bisul pada baby Anas

Kami diuji apabila Anas mengalami bisul bernanah dikawasan antara dubur dan “bird” dia. Risau sebab pelik baby pon ada bisul. Bawa jumpa doctor di Pakar Soh Kluang. Doktor kata mungkin sebab infection dari najis, so kena kerap tukar pampers. Yela baby kan asyik membuang je dalam sehari. Saya dapat antibiotic dalam bentuk cecair. Harga ubat tu rm120 tau. Kata doctor lepas seminggu kena datang semula untuk susulan. Aduh risau hati bayi dalam pantang kena makan ubat cecair, memang sukar nak bagi, tapi kuatkan semangat dan alhamdulillah senang je Anas telan. Setelah seminggu, bisul tu still tak elok. Siap ada keluar mata bisul lagi. Memang seram tiap kali nak bersihkan najis, takut tersentuh dan pecah.ok

Pergi klinik lagi,  doctor bagi antibiotic yang lebih kuat katanya. Kenala rm60. Kalau elok, tak perlu datang semula sebab saya cakap saya da nak balik JB. Alhamdulillah bisul tu hilang.

Menyusukan bayi dengan Shaklee

Selepas habis pantang 44 hari, saya pon mula bekerja dan meneruskan rutin mengepam. Alhamdulillah sehari paling banyak dapat 12-13 oz , dua sesi mengepam pagi dan petang. Apa yang best, orang tegur eh slim la awak. Kembang setaman dalam hati.Memang betul bila timbang sama dengan berat asal sebelum pregnant. Suka..Memang puas hati mengandung dan berpantang dengan Shaklee, terus bincang dengan suami nak register ahli. Yela tengok Fai da boleh jadi WAHM, kita pon teruja la. Tanggal 6hb May bersamaan hari lahir saya, saya pon bergelar SID.

Masalah kulit kering bayi

Anas mengalami masalah kulit kering disekitar muka. Saya pon search apa yang elok untuk masalah kulit kering ni. Saya jumpa tentang minyak kelapa dara baby tropika. Sebotol rm19 , beli dijusco. Hampir sebotol guna, tapi kurang berkesan. Google and search lagi, kali ni jumpa herbal blend cream. Shaklee taman molek out of stock untuk cream ni. Tanya rakan-rakan SID lain pon takde. At last rakan SID dari terengganu bersetuju jual pada saya. Saya pon gunakan untuk kulit kering Anas, alhamdulillah berkesan sangat. Cepat betul kesannya. Maka secara rasmi cream ni jadi peneman setia Anas.

 

Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari. Bisul Anas datang tanpa diundang. Kali ni, saya tak pelru pergi ke klinik. Hanya sapukan herbal blend cream dan surprise bisul tu hilang tanpa tinggalkan kesan. Tanpa perlu telan ubat! Syukur ditemukan dengan cream ajaib ni. Semestinya semulajadi, selamat dan berkesan.

Selsema dan batuk dengan Shaklee

Ibu menyusu ni bukan suka-suka boleh ambil ubat kan? Jadinya saya memilih cara selamat dengan menelan vitamin C + garlic complex sewaktu selsema dan batuk. Alhamdulillah selsema hanya 2 hari, hingus tiada. Batuk mengambil masa lebih kurang seminggu untuk sembuh.

Alhamdulillah, sekarang Shaklee merupakan teman kami sekeluarga. Sedaya upaya kami tidak mahu ambil ubat. Mencegah lebih baik dari mengubati kan. Amalkan gaya hidup sihat, pemaknan seimbang dan tampung kekurangan nutrient dengan supplement Shaklee. Terbaik.

Semoga menjadi asbab kebaikan untuk semua orang diluar sana.

—————————————————————–

Seronok membaca perkongsian beliau dan Shaklee. Sebenarnya seronok bila kita dapat menjalani kehidupan yang sihat dan kemudian kita akan excited nak kongsi dengan orang lain apa yang kita amalkan.

Lebih klik link di bawah Info Mengenai

Set Kehamilan Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...