Assalamualaikum.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Alhamdulillah. Syukur atas kurniaan Allah. Banyak kurniaan Dia yang kita terlupa untuk berterima kasih pada Dia.

Salah satu daripadanya adalah kurniaan zuriat. Setiap ibu bapa pasti inginkan anak yang sihat dan pintar. Tetapi ada ketikanya kita diuji melalui kesihatan anak-anak.

Jika semalam Lynd kongsikan Testimoni Omega Guard, Basic H dan Herbal Blend dalam merawat Eczema, hari ini Lynd nak kongsikan pula 1 lagi masalah yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak hari ini iaitu asthma ataupun lelah.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Ikuti kisah Khadijah Ibrahim berkongsi bagaimana beliau mengatasi masalah athma Noah Izzuddin.

Anak saya yang ketiga, Noah Izzuddin, ada hyperactive airway.

Ni kategori asthma tapi early stage. So, tak diagnose asthma lagi lah. Jarang kena, tapi bila kena tu memang kena ambil nebuliser + pakai inhaler jugak.

Last dia kena, bulan 7 hari tu. So, saya start bagi dia Omega Guard.

Sebiji selang sehari macam tu. Kadang-kadang ada juga ambil lebih sebab dia suka ?.

Sekarang ni alhamdulillah, dah hampir 3 bulan tak kena attack. Hopefully terus tak kena lah lepas ni.


Sekarang ni dia boleh telan macam tu je Omega Guard, tak payah minum air pun. Pantang nampak botol omega, sampai kena sorok!


Ni dah nak masuk 2 tahun, saya dah start wean off susu ibu, so saya add sekali mealshakes dalam susu formula dia.


Hopefully takde lah kena ambil neb lagi lepas ni.

cara-merawat-asthma

Alhamdulillah. Dengan izin Allah. Semoga lebih ramai ibu bapa diluar sana dapat mencuba cara ini untuk mengatasi masalah athma anak anda.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum

Alhamdulillah kerana setiap hari Lynd sentiasa diberi peluang untuk belajar dan mengerahui perkara baru dalam Shaklee.

Kali ini Lynd nak kongsi kisah benar seorang ibu yang berkongsi Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak dengan Omega Guard Shaklee dan Mealshakes Shaklee.

Selamat mengikuti kisah

Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak

KISAH ANAKKU & ATHMA…

Hati ibu mana tak sedih kalau hampir setiap bulan anaknya terpaksa ambik nebuliser akibat athma…sikecil makin susut akibat kerap diserang athma..pantang cuaca sejuk..pantang tersilap makan..athma akan menyerang..

Itu yg Chek Yam alami..bila salah seorang dari kembar Chek Yam..Saffy Adleia@Dede kerap diserang athma..hingga satu ketika kerana terlalu kurang oksigen..terpaksa warded..tinggallah si kembar Dada dengan ayah dirumah..

Takdir menyaksikan keikhlasan seorang ibu saudara memberi Omega Guard secara percuma..tujuan asal utk anak anak dpt fokus pada pelajaran kerana Omega Guard berfungsi sebagai meransang kecergasan otak disamping pelbagai khasiat..sikecil ini pun nak juga..nampak selamba dia kunyah OG tu..masa tu usia baru 1 tahun 2 bulan..tapi teruskan juga..akhirnya Chek Yam beli lagi..diteruskan dengan Mealshake..

Sekian lama setelah berbulan bulan..Chek Yam perasan athma Dede hampir tiada…tiada lagi selsema dan batuk yg teruk..tiada lagi nebuliser setiap bulan..atau paling teruk seminggu sekali..

Alhamdulillah..syukur sangat sangat..Dede semakin pulih..makin berisi..Ini sebab kenapa Chek Yam pilih Shaklee..konsistensi menunjukkan kesihatan yg semakin cemerlang..sehingga hari ini Omega Guard dan Mealshake pilihan terbaik Chek Yam untuk Anak anak…tiada bau minyak ikan yg hanyir dengan Omega Guard..tak percaya tgk Dede dgn selamba kunyah Kapsul Omega..

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak 2

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak

Ya Allah.. berbunga-bunga hati Lynd baca sebab asthma atau lelah di kalangan kanak-kanak ni menjadi perkara hampir biasa tetapi dengan testimoni ini, ia memberi harapan baru kepada ibu bapa di luar sana.

Syukur sangat.

Sebelum ini pelanggan Lynd sendiri yang merupakan pelakon cilik Qistina, berjaya mengatasi masalah semput setelah mengamalkan mealshake.

Testimoni Meal Shake 2

Ikuti Feedback Ibu Qistina disini.

Dan lebih banyak testimoni Omega dapat membantu masalah athma atau lelah kanak-kanak –> Disini

Tiada yang lebih membahagiakan apabila melihat anak-anak sihat dan jika mereka sihat kita pun dapat menjalankan rutin harian lebih lancar.

Diharap perkongsian ini dapat memberikan sinar harapan kepada anak-anak kita.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Haaaaa… Ramai yang tak tahu..

Bila sebut pasal Shaklee sahaja ramai yang teringat set-set berkaitan dengan penyusuan, berpantang, kehamilan dan kecantikan.

Jika didalami setiap fungsi produk Shaklee, sebenarnya banyak penyakit atau masalah yang dapat diselesaikan dengan rangkaian produk Shaklee.

Begitu juga Puan Sierra, mempekenalkan Alfalfa dan Omega Guard Shaklee kepada ayah beliau yang menghidap Gaut dari sejak hampir 20 tahun lepas.

Jom ikuti kisah Puan Sierra mengenai ayah beliau.

KISAH BENAR – 1
———————-

[AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN..…]

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.
Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.

“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”

Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.
Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang.Dah jadi macam gula-gula.Goutnye kerap bertandang.Sekarang makin teruk.Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu.Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.
Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
Ustaz masa sekolah cakap…Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA.tetapi ituje yang saya mampu.
Sedih.

1 hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee.Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan.Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali.wahh menarik!!teruja saya nak berikan kepada ayah saya.Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALAFA?”

Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat.Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital.Wajahnya girang dan berseri.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.

“Kertas apa ni?”
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!
Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah

Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak…tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.

Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…

Terima kasih Allah…..

“..Why i love this amazing company….Not a ringgit was earned without somebody first helping somebody else become healthier, giving somebody an opportunity to have better life for their family, making planet a more sustainable place..”~CEO Shaklee Corporation

Testimonial Set GautSet Gout Shaklee 5

Alhamdulillah..

Tiada yang lebih bermakna bila melihat orang yang tersayang sihat dan ceria.

Disaat ini lah ibu bapa sangat memerlukan kesihatan dan kebebasan bergerak untuk beribadah dan bermain dengan anak cucu.

Jom hadiahkan Set Gaut Shaklee kepada yang tersayang.

Klik Sini Untuk Pembelian Set Gaut Shaklee (Pembelian  Menggunakan Kad Kredit / Debit Kad)

Untuk pembelian menggunakan Bank Transfer / Cash on Delivery sekitar Klang dan Shah Alam, boleh hubungi kami sekarang.

contact-icon

Lebih jimat sehingga 20% dengan yuran keahlian Shaklee Rm 65 seumur hidup.

Sumber Dari Berita Harian

“Di Malaysia, 52 peratus daripada kanak-kanak tidak hadir ke sekolah akibat asma mereka yang disebabkan masalah seperti kegiatan fizikal, sosial dan mengalami gangguan tidur. Lebih mengejutkan, 67 peratus daripada kanak-kanak terbabit tidak menerima sebarang rawatan. “

 

Pasti  mengejutkan bukan?

Adakah anak-anak kita temasuk dalam statistik tersebut?

Sebagai ibu bapa kita pasti terasa tekanannya apabila anak kita selalu merengek dan tidak selesa akibat asma / lelah.

Mengikut artikel tersebut dibawah adalah langkah-langkah yang boleh diambil untuk mencegah serangan asma :

* Peka penyebab utama asma anda 
* Pastikan kediaman bebas habuk, bulu haiwan dan hama 
* Jauhi perokok 
* Ambil ubat pencegah sekerap mungkin 
* Kerap bersenam untuk meningkatkan fungsi jantung dan paru-paru 

Pengambilan Omega – 3 yang muncukupi dapat membantu mengurangkan kesan asthma kepada anak-anak.

omega-benefits2

 

Pengambilan Omega Guard Shaklee sesuai untuk kanak-kanak yang berumur 1 tahun keatas sehingga orang dewasa.

Tetapi kekerapan bergantung kepada usia anak-anak.

Kanak-kanak yang berumur di bawah 6 tahun keatas boleh mengambil 1 kapsul Omega Guard Shaklee setiap hari.

Manakala untuk kanak-kanak di bawah 6 tahun 1 kapsul setiap 2 hari sudah mencukupi.

Kebaikan Omega untuk anak2

Ramai yang telah berpuas hati.

Demi melihat anak sentiasa cergas dan ceria tanpa asthma dan lelah.


testi omega 2

Kepentingan Omega-3 Kepada Kanak-kanak

 

  • Sistem imunisasi badan – terutama dalam tindak balas elergy
  • Sistem Pencernaan – Mengawal atur sistem pencernaan perut
  • Membaik Pulih Sel – Pembentukan sel-sel baru
  • Suhu Badan – Memastikan dan mengawal suhu badan manusia
  • Tekanan bendalir – Pada bahagian mata dan telinga

 

Kelebihan Omega-3 dari Omega Guard Shaklee

Dapatkan Omega Guard Shaklee untuk anak anda sekarang

Klik Disini Pembelian Omega Guard Shaklee (Kredit Kad / Debit Kad)

Untuk pembelian menggunakan Bank Transfer / Cash on Delivery sekitar Klang dan Shah Alam, boleh hubungi kami sekarang.

contact-icon

Lebih jimat sehingga 20% dengan yuran keahlian Shaklee Rm 65 seumur hidup.

Hubungi saya hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...