Haaaaa… Ramai yang tak tahu..

Bila sebut pasal Shaklee sahaja ramai yang teringat set-set berkaitan dengan penyusuan, berpantang, kehamilan dan kecantikan.

Jika didalami setiap fungsi produk Shaklee, sebenarnya banyak penyakit atau masalah yang dapat diselesaikan dengan rangkaian produk Shaklee.

Begitu juga Puan Sierra, mempekenalkan Alfalfa dan Omega Guard Shaklee kepada ayah beliau yang menghidap Gaut dari sejak hampir 20 tahun lepas.

Jom ikuti kisah Puan Sierra mengenai ayah beliau.

KISAH BENAR – 1
———————-

[AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN..…]

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.
Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.

“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”

Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.
Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang.Dah jadi macam gula-gula.Goutnye kerap bertandang.Sekarang makin teruk.Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu.Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.
Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
Ustaz masa sekolah cakap…Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA.tetapi ituje yang saya mampu.
Sedih.

1 hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee.Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan.Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali.wahh menarik!!teruja saya nak berikan kepada ayah saya.Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALAFA?”

Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat.Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital.Wajahnya girang dan berseri.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.

“Kertas apa ni?”
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!
Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah

Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak…tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.

Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…

Terima kasih Allah…..

“..Why i love this amazing company….Not a ringgit was earned without somebody first helping somebody else become healthier, giving somebody an opportunity to have better life for their family, making planet a more sustainable place..”~CEO Shaklee Corporation

Testimonial Set GautSet Gout Shaklee 5

Alhamdulillah..

Tiada yang lebih bermakna bila melihat orang yang tersayang sihat dan ceria.

Disaat ini lah ibu bapa sangat memerlukan kesihatan dan kebebasan bergerak untuk beribadah dan bermain dengan anak cucu.

Jom hadiahkan Set Gaut Shaklee kepada yang tersayang.

Klik Sini Untuk Pembelian Set Gaut Shaklee (Pembelian  Menggunakan Kad Kredit / Debit Kad)

Untuk pembelian menggunakan Bank Transfer / Cash on Delivery sekitar Klang dan Shah Alam, boleh hubungi kami sekarang.

contact-icon

Lebih jimat sehingga 20% dengan yuran keahlian Shaklee Rm 65 seumur hidup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...