Assalamualaikum.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Alhamdulillah. Syukur atas kurniaan Allah. Banyak kurniaan Dia yang kita terlupa untuk berterima kasih pada Dia.

Salah satu daripadanya adalah kurniaan zuriat. Setiap ibu bapa pasti inginkan anak yang sihat dan pintar. Tetapi ada ketikanya kita diuji melalui kesihatan anak-anak.

Jika semalam Lynd kongsikan Testimoni Omega Guard, Basic H dan Herbal Blend dalam merawat Eczema, hari ini Lynd nak kongsikan pula 1 lagi masalah yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak hari ini iaitu asthma ataupun lelah.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Ikuti kisah Khadijah Ibrahim berkongsi bagaimana beliau mengatasi masalah athma Noah Izzuddin.

Anak saya yang ketiga, Noah Izzuddin, ada hyperactive airway.

Ni kategori asthma tapi early stage. So, tak diagnose asthma lagi lah. Jarang kena, tapi bila kena tu memang kena ambil nebuliser + pakai inhaler jugak.

Last dia kena, bulan 7 hari tu. So, saya start bagi dia Omega Guard.

Sebiji selang sehari macam tu. Kadang-kadang ada juga ambil lebih sebab dia suka ?.

Sekarang ni alhamdulillah, dah hampir 3 bulan tak kena attack. Hopefully terus tak kena lah lepas ni.


Sekarang ni dia boleh telan macam tu je Omega Guard, tak payah minum air pun. Pantang nampak botol omega, sampai kena sorok!


Ni dah nak masuk 2 tahun, saya dah start wean off susu ibu, so saya add sekali mealshakes dalam susu formula dia.


Hopefully takde lah kena ambil neb lagi lepas ni.

cara-merawat-asthma

Alhamdulillah. Dengan izin Allah. Semoga lebih ramai ibu bapa diluar sana dapat mencuba cara ini untuk mengatasi masalah athma anak anda.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Hari ini Mama Lynd nak kongsi mengenai salah satu masalah yang dihadapi oleh bayi dan kanak-kanak iaitu Eczema. Dan juga Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Eczema adalah penyakit kulit yang menyebabkan kulit bayi atau kanak-kanak menjadi kemerahan, kegatalan dan kering.


eczema

Ia akan menyebabkan bayi akan merasa tidak selesa dan meragam.

baby-eczema-atopic-dermatitis

Punca sebenar masalah Eczema ini tidak dapat dikenalpasti tetapi ia dikatakan berkait rapat dengan elergy terhadap persekitan dan produk yang digunakan bermasa bayi.

Bagi ibu-bapa yang mempunyai masalah anak eczema ini pasti sentiasa berada dalam keadaan berjaga-jaga terhadap sebarang faktor yang boleh menyebabkan masalah eczema ini timbul.

Dan hari ini Lynd nak kongsi testimoni seorang ibu bagaimana Shaklee membantu merawat masalah eczema anak Puan Izzah Rosely.

ANAKKU EKZEMA
*******************

Ya, anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

Kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar

dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ekzema anak saya dengan OMEGA GUARD + HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!

==============================================

Alhamdulillah.. Tiada yang lebih membahagiakan seorang ibu bila melihat anak sihat dan pulih dari kesakitan.

Tambahan pula kaedah yang digunakan sangat semulajadi tanpa menggunakan bahan merbahaya yang boleh memudaratkan si kecil.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum

Alhamdulillah kerana setiap hari Lynd sentiasa diberi peluang untuk belajar dan mengerahui perkara baru dalam Shaklee.

Kali ini Lynd nak kongsi kisah benar seorang ibu yang berkongsi Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak dengan Omega Guard Shaklee dan Mealshakes Shaklee.

Selamat mengikuti kisah

Cara-cara Atasi Asthma Kanak-Kanak

KISAH ANAKKU & ATHMA…

Hati ibu mana tak sedih kalau hampir setiap bulan anaknya terpaksa ambik nebuliser akibat athma…sikecil makin susut akibat kerap diserang athma..pantang cuaca sejuk..pantang tersilap makan..athma akan menyerang..

Itu yg Chek Yam alami..bila salah seorang dari kembar Chek Yam..Saffy Adleia@Dede kerap diserang athma..hingga satu ketika kerana terlalu kurang oksigen..terpaksa warded..tinggallah si kembar Dada dengan ayah dirumah..

Takdir menyaksikan keikhlasan seorang ibu saudara memberi Omega Guard secara percuma..tujuan asal utk anak anak dpt fokus pada pelajaran kerana Omega Guard berfungsi sebagai meransang kecergasan otak disamping pelbagai khasiat..sikecil ini pun nak juga..nampak selamba dia kunyah OG tu..masa tu usia baru 1 tahun 2 bulan..tapi teruskan juga..akhirnya Chek Yam beli lagi..diteruskan dengan Mealshake..

Sekian lama setelah berbulan bulan..Chek Yam perasan athma Dede hampir tiada…tiada lagi selsema dan batuk yg teruk..tiada lagi nebuliser setiap bulan..atau paling teruk seminggu sekali..

Alhamdulillah..syukur sangat sangat..Dede semakin pulih..makin berisi..Ini sebab kenapa Chek Yam pilih Shaklee..konsistensi menunjukkan kesihatan yg semakin cemerlang..sehingga hari ini Omega Guard dan Mealshake pilihan terbaik Chek Yam untuk Anak anak…tiada bau minyak ikan yg hanyir dengan Omega Guard..tak percaya tgk Dede dgn selamba kunyah Kapsul Omega..

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak 2

Cara Atasi Athma Kanak-Kanak

Ya Allah.. berbunga-bunga hati Lynd baca sebab asthma atau lelah di kalangan kanak-kanak ni menjadi perkara hampir biasa tetapi dengan testimoni ini, ia memberi harapan baru kepada ibu bapa di luar sana.

Syukur sangat.

Sebelum ini pelanggan Lynd sendiri yang merupakan pelakon cilik Qistina, berjaya mengatasi masalah semput setelah mengamalkan mealshake.

Testimoni Meal Shake 2

Ikuti Feedback Ibu Qistina disini.

Dan lebih banyak testimoni Omega dapat membantu masalah athma atau lelah kanak-kanak –> Disini

Tiada yang lebih membahagiakan apabila melihat anak-anak sihat dan jika mereka sihat kita pun dapat menjalankan rutin harian lebih lancar.

Diharap perkongsian ini dapat memberikan sinar harapan kepada anak-anak kita.

Jika kawan-kawan berminat untuk mendapatkan produk Shaklee tetapi tidak pasti apa produk yang sesuai dengan anda dan bajet anda, boleh hubungi Lynd.

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...