Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Semalam seorang kenalan iaitu Puan Imma berkongsi kegembiraan apabila bacaan terbaru kencing manis ibu beliau turun dari 14 ke 5.1 selepas 3 bulan mengamalkan Vivix,

Jom kita ikuti perkongsian beliau.

Vivix Untuk Kencing Manis Bacaan Turun 14 ke 5.1

Kisah Inspirasi untuk Mok!
——————

Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian.

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result.

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1!

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8.

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok.

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat.

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 😭😭

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam.

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum.

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 😭

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat.

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang. 😘😘😘😘

Sayang mok. 😊

Imma Mansor


Alhamdulillah. Lynd pun dapat merasai keseronokan dan kesyukuran Puan Imma.

Ada lagi testimoni Vivix ,

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis.

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis 2

Dan hari ini Lynd ingin kongsikan cara untuk mendapatkan Vivix dengan harga yang lebih Jimat.

Harga Vivix Shaklee Rm 475

Tetapi dengan pembelian 2 botol Vivix anda boleh dapatkan dengan harga Rm 38* Sahaja dengan total penjimatan Rm 261.90

Dengan pembelian 2 botol Vivix

Percuma Keahlian  Bernilai Rm 65

Percuma Postage Rm 10.50

Diskaun Harga Ahli 15%

Jumlah Penjimatan sehingga Rm 26*.00

Banyak kan?

Ok. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai cara mendapatkan Vivix Murah boleh contact Lynd sekarang.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

Assalamualaikum.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Alhamdulillah. Syukur atas kurniaan Allah. Banyak kurniaan Dia yang kita terlupa untuk berterima kasih pada Dia.

Salah satu daripadanya adalah kurniaan zuriat. Setiap ibu bapa pasti inginkan anak yang sihat dan pintar. Tetapi ada ketikanya kita diuji melalui kesihatan anak-anak.

Jika semalam Lynd kongsikan Testimoni Omega Guard, Basic H dan Herbal Blend dalam merawat Eczema, hari ini Lynd nak kongsikan pula 1 lagi masalah yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak hari ini iaitu asthma ataupun lelah.

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

Ikuti kisah Khadijah Ibrahim berkongsi bagaimana beliau mengatasi masalah athma Noah Izzuddin.

Anak saya yang ketiga, Noah Izzuddin, ada hyperactive airway.

Ni kategori asthma tapi early stage. So, tak diagnose asthma lagi lah. Jarang kena, tapi bila kena tu memang kena ambil nebuliser + pakai inhaler jugak.

Last dia kena, bulan 7 hari tu. So, saya start bagi dia Omega Guard.

Sebiji selang sehari macam tu. Kadang-kadang ada juga ambil lebih sebab dia suka ?.

Sekarang ni alhamdulillah, dah hampir 3 bulan tak kena attack. Hopefully terus tak kena lah lepas ni.


Sekarang ni dia boleh telan macam tu je Omega Guard, tak payah minum air pun. Pantang nampak botol omega, sampai kena sorok!


Ni dah nak masuk 2 tahun, saya dah start wean off susu ibu, so saya add sekali mealshakes dalam susu formula dia.


Hopefully takde lah kena ambil neb lagi lepas ni.

cara-merawat-asthma

Alhamdulillah. Dengan izin Allah. Semoga lebih ramai ibu bapa diluar sana dapat mencuba cara ini untuk mengatasi masalah athma anak anda.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana saya dikelilingi dan dijumpakan dengan orang-orang yang hebat.

Hari ini Lynd nak share satu kisah seorang doktor yang pada awalnya anti dengan supplemen kerana tidak yakin dengan keberkesanan dan kepentingan supplement.

Sebelum Lynd kongsikan kisah ini, suka Lynd nak ingatkan dalam mengamalkan supplement ada beberapa faktor dan cara untuk memastikan keberkesanan produk tersebut.

Antaranya adalah jenama dan cara pengambilan.

Bagi Lynd mestilah Lynd yakin dengan jenama Shaklee dan dengan segala ilmu yang Lynd ada insyaAllah Lynd boleh berikan konsultansi terbaik untuk pelanggan Lynd.

Ok. Jom kita ikuti kisah Dr Hasifah berkongsi testimoni pengambilan Set Kehamilan Shaklee.

———————————————–

Anti- Supplements

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Alahan ketika hamil

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Mengandung kali kedua-Phobia

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Keadaan makin parah – bebanan kerja

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

 

Dapatkan kalsium dari susu – Gula tinggi pulak

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Minta petunjuk Allah – Cuba ESP

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Cramp hilang – Ceria kembali

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sbb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit tegur kulit gebu dan berseri

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user


Senyum.

Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah. Minta dan mengadu pada Dia semoga kita dijumpakan dengan penyelesai masalah kita.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Hari ini Mama Lynd nak kongsi mengenai salah satu masalah yang dihadapi oleh bayi dan kanak-kanak iaitu Eczema. Dan juga Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Eczema adalah penyakit kulit yang menyebabkan kulit bayi atau kanak-kanak menjadi kemerahan, kegatalan dan kering.


eczema

Ia akan menyebabkan bayi akan merasa tidak selesa dan meragam.

baby-eczema-atopic-dermatitis

Punca sebenar masalah Eczema ini tidak dapat dikenalpasti tetapi ia dikatakan berkait rapat dengan elergy terhadap persekitan dan produk yang digunakan bermasa bayi.

Bagi ibu-bapa yang mempunyai masalah anak eczema ini pasti sentiasa berada dalam keadaan berjaga-jaga terhadap sebarang faktor yang boleh menyebabkan masalah eczema ini timbul.

Dan hari ini Lynd nak kongsi testimoni seorang ibu bagaimana Shaklee membantu merawat masalah eczema anak Puan Izzah Rosely.

ANAKKU EKZEMA
*******************

Ya, anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

Kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar

dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ekzema anak saya dengan OMEGA GUARD + HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!

==============================================

Alhamdulillah.. Tiada yang lebih membahagiakan seorang ibu bila melihat anak sihat dan pulih dari kesakitan.

Tambahan pula kaedah yang digunakan sangat semulajadi tanpa menggunakan bahan merbahaya yang boleh memudaratkan si kecil.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Shaklee Pilihan Selebriti Malaysia

Untuk pengetahuan semua, Shaklee tidak pernah melantik mana-mana artis atau selebriti untuk menjadi duta Shaklee.

Kenapa?

Konsep Shaklee adalah biar pengguna Shaklee sendiri yang jadi duta untuk produk Shaklee dan mereka akan dibayar melalui bonus-bonus yang ditawarkan oleh shaklee.

CASH Bonus

CAR Bonus

CONVENTION Bonus

So Shaklee tak pernah membayar mana-mana artis untuk menjadi duta mereka malahan marketing di media elektronik juga tidak kelihatan.

Tapi ada juga beberapa orang artis yang “ditangkap’ menggunakan produk Shaklee.

Artis Love Shaklee

Artis Love Shaklee 2 Artis Love Shaklee 3Dalam akhbar terbaru, Hazlin Nordin mengatakan beliau mengamalkan Herblax dan ESP untuk membekalkan tenaga sepanjang hari.

misya omar shaklee rita rudaini shalee

Macam Rita Rudaini memang dia dah lama tunjukkan yang beliau adalah pengamal VIVIX dan juga supplement untuk kanak-kanak kepada putera-putera beliau.

emma maembong

yasmin hani

Jadi jangan tertipu ye kalau ada melihat poster-poster artis dengan produk Shaklee. Sebenarnya mereka bukanlah duta Shaklee tetapi mereka adalah pengguna. Dan hanya pengguna yang sudah merasai kesannya sahaja akan tanpa berselindung menunjukkan apa yang mereka amalkan.


Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum.

Testimoni Vivix Untuk Diabetis

Alhamdulillah. Syukur sangat sebab hari ni Lynd  berpeluang untuk berkongsi penyelesaian untuk membantu rakyat Malaysia terutamanya dalam mengatasi masalah diabetis ataupun dikenali sebagai kencing manis.

Dalam entry peranan Resveratrol dalam Vivix Shaklee, ada menerangkan bagaimana resveratrol membantu meningkatkan sensitiviti insulin dalam badan. Apabila badan kita sensitif terhadap perubahan paras gula dalam darah, maka insulin dapat dihasilkan untuk menukarkan gula kepada tenaga.

Vivix Shaklee bukanlah baru dalam pasaran Malaysia, maka sudah pasti ramai yang sudah mendapat manfaat dari teknologi Shaklee yang pertama dalam kelasnya.

Di sini Lynd nak kongsi beberapa testimonial Testimoni Vivix Untuk Diabetis Kencing Manis ini.

ViVix Kencing Manis 2

Nini Kopiah Kait : semua dah tahu kot, vivix untuk mak saya ritu. Sungguh terkejut sebab lama dah mak saya diabetis. And tak pernah turun sampai belas-belas. Tapi lepas amall vivix tak sangka dari 20 ke 11.

Cuma kena ambil ubat jugalah. Jangan skip pulak.

And yang paling best, mak saya naik basikal. Dah lama dia tak naik basikal dari saya umur 10 tahun kot. Sekrrang saya dah 28 tahun. Almost 18 tahun tak naik basikal. Hooohhooo.. serius… terkejut… dia jadi energetic. Sekarang nak bagi mak mertua pulak.

Mak mertua ada sakit lutut (pernah operate), kanser payudara (pernah operate) kemungkinan kanser ovari (minta jauh)

Husband pulak ada histori tibi dan muka berjerawat.

nanti nak bagi.

ViVix Kencing Manis 3. Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darah mula naik mendadak. Apabila masalah ini berlarutan penglihatan mak makin kabur dan makin kabur. Mak kata apa yang beliau rasa adalah.. mata jadi kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tidak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu. Mak saya tidak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya sedikit terjejas akibat masalah kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi sebab mak saya selesa dengan vivix, dia mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Tak sampai sebulan, penglihatan mak bertambah baik. Mak rasa kedudukan mata mak bertambah baik, tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah.. mak saya sudah boleh melihat semula tak perlu duduk dekat dengan tv untuuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabut. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur Allah atas izinNYA jua. Pengambilan Vivix sangat membantu.

Ini pula keadaan kaki pesakit diabetis yang sepatutnya dipotong. Tetapi alhamdullillah beliau mengambil keputusan untuk ikhtiar menggunakan Vivix Shaklee terlebih dahulu. Vivix dapat membantu menurunkan bacaan gula dalam darah yang man dapat mempercepatkan proses penyembuhan luka kaki pesakit diabetis.

ViVix Kencing Manis 4

Lagi Testimoni Vivix untuk penyakit kencing manis / diabetis

Alhamdulillah kita dijumpakan dengan cara yang selamat untuk merawat diabetis. Tidak salah mencuba kerana Vivix Shaklee bertindak secara semulajadi dan selamat.

Berminat untuk mendapatkan manfaat Vivix dengan lebih jimat ?

Dapatkan 2 botol vivix Shaklee hari ini sempena YES Pack dan nikmati penjimatan dan tawaran hebat berikut.

Vivix Promo 2

Atau lebih nilai dengan Promosi Buy 6 Free 1 Bottle sempena promosi July 2015. Grap promo ini dengan cara kongsi dengan rakan-rakan dan anda mendapat keistimewaan promo ini.

Promo vivix buy 7@6

PROMO INI HANYA PADA JULAI 2015 SAHAJA.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum.

Hari ini Lynd nak share mengenai peranan Resveratrol yang terdapat di dalam Vivix Shaklee kepada kesihatan kita.

Dalam post ini Lynd akan kongsi :

Apa itu Resveratrol

Manfaat Resveratrol kepada kesihatan

Keistimewaan Resveratrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee

Apa itu Resveratrol ?

Resveratrol adalah merupakan unsur tumbuhan dari kumpulan polyhenols yang merupa sumber antioksidan yang membantu kita untuk mengurangkan kemusnahan sel tubuh badan yang menyebabkan kanser dan penyakit jantung.

Biasanya Resveratrol terdapat pada tumbuh-tumbuhan dan yang paling terkenal pada kulit anggur merah.

Manfaat Resveratrol ?

Penyakit Jantung. Resveratrol membantu kita mengurangkan keradangan, mengelakkan penghasilan kolesterol jahat dimana menyukarkan platlet dari melekat dan tersumbat yang menyebabkan serangan jantung.

Cancer. Resveratrol mengurangkan risiko pembentukan sel kanser.

Penyakit Alzheimer (Pelupa/Nyanyuk). Resveratrol melindungi sel saraf dari rosak dan mengelakkan pembentukan plak yang menyebabkan nyanyuk.

Diabetis. Resveratrol membantu mengelakkan badan kita tidak sensitif pada perubahan tahap gula dalam darah. Ia menyebabkan insulin tidak dihasilkan pada tahap yang sepatutnya yang menyebabkan masalah kencing manis.

Ada juga kajian yang menunjukkan bahawa resveratrol dapat mengelakkan masalah kesihatan yang berkaitan dengan gaya hidup seperti obesiti. Kerana resveratrol dapat membantu meningkatkan kadar pembakaran kalori dengan meningkatkan kadar metabolisme badan.

Penyakit seperti kencing manis dan penyakit jantung adalah berkaitan dengan faktor umur selain dari masalah persekitaran dan pemakanan. Maka ia adalah sesuatu yang tidak boleh dielak apabila usia semakin meningkat.

Tetapi resveratrol dapat membantu melambatkan proses penuaan / kemerosotan sel badan.

Manfaat resveratrol boleh didapati pada sumber makanan berikut.

resveratrol_sources

 Mahu lebih mudah dan manfaat resvaratrol diperolehi secara maksimum?

Vivix Shaklee Pilihan Tepat

vivix-resveratrol

Kenapa Vivix Shaklee lebih hebat dari resveratrol ?

Vivix 1

Dalam 1 botol Vivix Shaklee manfaat resveratrol diperolehi secara maksimum.

Tidak Percaya?

Rahsia 18tahun!!

—————

Master Farah
.
Farah sebenarnye 30an dh tp masa cek Karada Scan, bacaan Body Age menunjukkan umur badannya 18tahun
Terbako ke x Terbako?
.
Apa rahsia dia ye??
.
Jaga makan dan gaya hidup sihat bersama
Shaklee!!
.
Tu je rutinnye.Rutin Master Farah Wahida dalam mencapai usia badannya 18tahun iaitu hampir 13 tahun lebih muda dr usia sebenarnya sekarang!!!! Adalagi tambahan pada rutin diatas iaitu Collagen pada awal pagi.Memang special kan
.
Alhamdulillah; berkat konsisten makan Shaklee; Farah dapat menjaga kesihatan dgn baik dan terus berkongsi dgn orang lain akan manfaat yang sama dgn Shaklee
.
Shaklee adalah vitamin dan makanan tambahan; walaupun brShaklee…aktiviti bersukan dan keluar peluh juga digalakkan bg menjaga gaya hidup sihat.
Alhamdulillah

[VIVIX untuk yang tersayang]

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan Vivix

Ayah kembali ceria

Vivix

Siapa xrisau akan kesihatan orang tuanya yang kini sedang memulihkan diri kesan dr berhenti rokok 3tahun lepas

Alhamdulillah, ikhtiar dgn Vivix; bertindak menarik keluar segala
radikal bebas dr dalam badan

Alhamdulillah; ayah sy kembali ceria dan segar

Ini kisah ayah sy sendiri
Ayah sy yang disayangi Che Mohd Zulkifli
serta ibuku yang disayangi
Sharifah Maimunah

InshaAllah; anakanda berikan suppplement terbaik buat kalian semestinya Shaklee

Ingin tahu mengenai lebih lagi Keistimewaan Vivix Shaklee sebagai Agen Anti Penuaan?

Rahsia Anti-Penuaan Vivix

Dan kepada yang ingin tahu Vivix Shaklee juga berfungsi sebagai :

VIVIX Untuk Diabetis

VIVIX untuk Cancer

Vivix Untuk Kesihatan Jantung

Vivix Untuk Perokok

VIVIX MURAH BULAN JULY 2015

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum.

Hari ini Lynd nak share video testimoni Kembali Langsing Selepas Bersalin

 

Pengambilan Set Kehamilan Shaklee diteruskan sehingga berpantang dan menyusukan anak. Tidak perlu susah-susah tukar product. 1 Set untuk sepanjang menjadi ibu yang hebat.

Kembali Langsing Selepas Bersalin

Set Berpantang 3 + 1

Set Berpantang

Boleh ke link Set Berpantang Shaklee

Atau hubungi Saya

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Saya ingat dulu masa saya study di UKM dan tinggal di hostel. Ada seorang kawan kepada kawan saya ni datang tidur kat bilik. Sajelah nak kumpul reramai walaupun saya baru je kenal dia.

Dan dia 1-1nya orang yang saya kenal yang tahap gastrik dia memang teruk.

Kalau zaman keremajaan tu kalau bangun sebelum kol 9.00 pagi during weekend memang pelik la. Tapi untuk kawan yang sorang ni memang kena bangun awal untuk makan.

Yes.. pagi-pagi dok hujung katil sorang-sorang makan roti sapu kaya. Gi lah mana-mana pun memang kena standby makanan at least roti.

Memanglah kesian dan dia makan pun dalam keadaan “terpaksa” bukan sebab ada selera makan pun.

Then sekarang, bila saya terdengar perkataan “gastrik” je saya memang teringat kat dia.

So that’s why bila saya baca salah satu kebaikan ESP Shaklee adalah merupakan Cara Atasi Gastrik.

Testimoni ESP Set Gastrik 2

ESP Shaklee ada protein yang tinggi dimana dapat membantu asid dalam perut “menghakis” / “memakan” dinding perut yang menjadi punca kesakitan semasa gastrik,

Testimoni ESP Set Gastrik

Binaan tubuh badan kita ni terdiri dari protein so sebabkan itulah kita memerlukan protein yang tinggi untuk proses pembaharuan sel kulit.

Tak kisah lah mana dia ada sekarang, diharap dia sudah berjodoh dengan ESP, yang mana dapat membantu dia menemui Cara Atasi Gastrik

Nak lebih info dan mendapatkan ESP hari ini, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Sempena promosi ESP Shaklee bulan ni, Lynd baca banyak pengalaman cinta pengguna ESP di group Jutawan (Closed Exclusive Group).

Macam-macam pengalaman yang menarik macamana dorang mula “paksa” diri beli dan minum sudahnya jatuh cinta. Ada yang asalnya sekadar sebagai milk booster di bulan puasa kemudian dapat kesan “sampingan” lain. Ada yang kulit cantik lah, parut hilang lah, turun berat badan lah. Kesan sampingan tu tanggung sendiri dengan gembira ye.

Tapi dalam banyak-banyak pengalaman saya tertarik dengan pengalaman Puan Raihana ni.

Cara Atasi HB Low Dengan ESP Shaklee

Terselamat dari dari tumpah darah dan transfer darah. Itu lah kepentingan kita untuk menjaga bacaan HB yang baik semasa mengandung.

Testimoni ESP HB Low

Allah.. Dari kisah Puan Raihana sekarang Lynd faham kepentingan untuk menjaga bacaan HB yang baik semasa mengandung.

Puan Raihana mengalami masallah tumpah darah semasa bersalin. Dalam keadaan gelabah doktor dan nurse cuba mengenalpasti punca tumpah darah itu samada disebabkan oleh uri yang tidak dibersihkan atau rahim yang tidak mengecut selepas bersalin Puan Raihana masih mampu tenang walaupun itu antara hidup dan mati.

Alhamdulillah Puan Raihana terselamat dan tahukah apa yang menyelamatkan Puan Raihana?

Rahsianya adalah bacaan HB yang baik 13 – 14 sehingga akhir kehamilan. So walaupun tumpah darah, bacaan drop sehingga 10 tetapi masih berada pada level yang selamat dan tak perlu pemindahan darah.

Cuba bayangkan kalau bacaan semasa hamil adalah 11 sahaja, ngam-ngam je orang kata, then jadi tumpah darah, bacaan boleh drop sehingga 6-7, kita perlu menjalani proses pemindahan darah.

Haaaa.. risiko HB Low memang tinggi. Boleh menyebabkan kematian.

Cara Atasi HB Low Dengan ESP Shaklee

So puan-puan dan tuan-tuan yang sayangkan isteri, tolong pantau bacaan HB semasa hamil.

***Berdebar dan cuak belum habis lagi masa menaip ni lepas baca kisah Puan Raihana**

Ok ini sambungan kisah Puan Raihana. Ini namanya kesan sampingan yang ditanggung dengan gembira.

Testimoni ESP HB Low2

Serius.. Lynd ada baki 2 bulan lagi untuk naikkan bacaan HB Lynd. Sekarang ni berada di level selamat tapi Lynd nak naikkan ke level Puan Raihana.

Alhamdullillah walaupun bacaan tak rendah tapi dari kisah Puan Raihana ni memang mengajar Lynd bahawa cukup-cukup makan ni tak selamat.

So Lynd menyeru sangat kepada wanita yang sedang hamil sekarang, ambil berat mengenai bacaan HB anda kerana risikonya boleh mengancam nyawa.

Ambil makanan tinggi zat besi atau paling senang dan mudah ambil ESP setiap hari untuk membantu kita mendapatkan bacaan HB yang cantik.

Set Kehamilan Shaklee

Nak lebih info dan mendapatkan ESP hari ini, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...