Assalamualaikum.

5 Tips Kurus Lisa Surihani

2-3 minggu lepas Cik Lynd “terpukau” dengan viral Lisa Surihani buat surprise semasa concert KRU di Singapore.

Lisa Surihani “menyamar” sebagai backup dancer semasa KRU menyanyikan lagu ‘Ohh..la..la”

Selain kelincahan dan ke”suwit”san Yusri-Lisa Surihani, masa tu Cik Lynd terfikir “Ehhhh.. Lisa dah kurus” nak tengok video tu?

Lepas tu Lynd terjumpa di Oh! Media 5 Tips Kurus Lisa Surihani.

Jom kita tengok apa tips hakak Lisa Surihani ni.

1. Kawal Hidangan

“Kawal hidang bermaksud kita boleh makan apa yang kita nak makan, tetapi dalam hidangan yang sedikit. Sebagai contoh, dalam satu pinggan itu setengah daripadanya adalah karbohidrat, suku daripadanya sayur, suku lagi protein. Jadi saya masih boleh makan apa yang saya nak dan kita boleh belajar hunger level. Kalau masih nak makan makanan yang kita suka tetapi tinggi kalori, ambillah dalam jumlah yang sedikit.

2. Makan buah sebelum makan

“Buah penting untuk di makan dalam makanan harian tetapi tips saya ialah, makanlah buah sebelum anda makan nasi. Budaya kita makan buah selepas makan nasi. Itu sebenarnya tidak betul.

3. Senaman

“Saya akui tidak pernah bersenam sebelum ini. Malah selepas berpantang saya hanya diet dan kawal pemakanan sahaja. Jadi penurunan berat badan saya tidak begitu ketara.

“Jadi saya nekad dan mula bersenam disamping mengamalkan pemakanan sihat. Saya terkejut kerana berat badan turun mendadak. Bila mula bersenam badan rasa ‘sedap’ dan tak tahu kenapa saya semakin seronok bersenam dan telah menjadikannya rutin.

“Sekarang saya dah tak kisah dengan berat tetapi masih bersenam kerana sudah jatuh cinta dengan aktiviti ini.

4. Air

“Apabila mengamalkan makan dengan jumlah hidangan yang sedikit, saya akui mudah berasa lapar. Tapi saya mendapat satu tips ini, iaitu untuk mengetahui kita benar-benar lapar atau tidak selepas makan, saya akan minum segelas air. Jika selepas minum masih berasa lapar, itu bermakna kita masih perlukan makanan lagi tetapi jika sebaliknya, ia adalah sebahagian daripada hormone trick wanita sahaja.

5. Supplement

“Saya rasa ambil supplement yang asas dan simple sahaja iaitu multivitamin dan B Complex kerana saya rasa badan kita memang perlu.

Lisa Surihani


Wahhh.. teruja Cik Lynd.

Lagi-lagi bab Multivitamin dan B-Complex tu.

Kalau diikutkan 2 supplemen tersebut jarang disebut sebagai “ubat kurus” tetapi bila diteliti fungsinya ia memang sangat sesuai digunakan ketika kita cuba untuk menurunkan berat badan.

Mari kita lihat fungsi Vitalea Multivitamin, ia mempunyai semua vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Semasa kita cuba menurunkan berat badan kita akna cuba mengawal pengambilan kalori dan sekali gus mengawal jumlah makanan yang diambil.

vita-lea

Maka kita bimbang jika ada nutrisi yang tidak mencukup yang menyebabkan badan kita akan lesu dan kulit wajah kita akan kusam.

Maka dengan pengambilan mulltivitamin Vitalea badan kita akan kekal bertenaga dan berseri walaupun kurang mengambil makanan.

Greatttt…!!!!

Bagaimana pula dengan B-Complex ?

b-complex

B-Complex ni pun istimewa kerana salah satu fungsinya adalah untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Jadi walaupun kita berdiet kita akan kekal bertenaga untuk menjalankan tugas harian.


Wahhh.. bagus-bagus.

Kepada sesiapa yang mahukan Vitalea dan B-Complex boleh contact Lynd ye.

Boleh amalkan Set Kurus Shaklee untuk gaya hidup sihat.

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

 

Assalamualaikum.

Tanda Badan Bertoksik dan Kepentingan Detox

Ok..ok.. Lynd tak tahu macamana nak mula tapi Lynd “sentap” lepas buat cermin mata baru hari tu.

Apa yang Lynd perasan jerawat muka Lynd semakin subur.

Sebaik je pakai mata baru dan tengok cermin memang ter”cakap” kat dalam kedai tu “Kakak teruknya muka mama”

Memang Ya Allah.. moral down habis lah.. sebab selama ni tak perasan pun and tak sempat nak belek muka betuk-betul. Almaklumlah mata ni power dekat 1000 so memang tak nampak lah.

Tambah lagi viral “ 8 Tanda Badan Anda Penuh Toksin” lagilah rasa “geli” sebab mengesahkan yang Lynd ni bertoksin. Huaaaaa…

Inilah info yang menjadi viral minggu lepas. Terima kasih kepada pihak yang menyedikan slide yang berguna ni.

Tanda badan bertoksin

Tanda badan bertoksin 2

  1. Sembelit – Anda perlu membuang air besar 2x sehari, bagi memastikan bahan buangan pepejal dan cecair bertoksin tidak disimpan lama dalam badan dan membawa penyakit.
  2. Kembung Perut – Usus yang tidak bersih dan penuh toksin akan menyebabkan angin terperangkap di dalamnya dan menyebabkan perut menjadi kembung dan tidak selesa.
  3. Sakit Kepala – Badan yang penuh toksin akan menyebabkan anda mengalami sakit kepala yang berulang-ulang, malah boleh menyerang anda setiap hari.
  4. Letih dan Lesu – Toksin yang terkumpul dalam badan umpama racun yang mencuri tenaga di dalam badan yang menyebabkan kita lesu dan tidak bermaya sepanjang hari.
  5. Mulut Berbau – Usus yang kotot dan tidak dibersihakn secara kerap akan menyebabkan mulut berbau busuk dan menimbul ketidakselesaan kepada orang lain disekeliling.
  6. Perut Buncit – Najis yang terkumpul lama dalam usus akan mengeras dan menjadi tempat angin berkumpul. Ini boleh menyebabkan perut kelihatan boroi dan walaupun berat badan anda masih normal.
  7. Kulit Kusam – Jika Masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam anda berpanjangan, cuba ambil langkah untuk detoks bagi membersihkan toksin yang terkumpul dalam badan terlebih dahulu.
  8. Kemaruk Makan – Badan yang bertoksin akan menyebabkan anda tidak boleh mengawal cara makan dengan baik. Malah menyebabkan anda sering rasa lapar dan ingin mengunyah makanan sepanjang hari.

flush-toxins-759x419

Hampir semua / boleh dikatankan semua simptom tu ada pada Lynd. Serius sentap beb.

So Lynd cuba memahami apa itu proses detoks.

Detox-Torso

Kebanyakan orang faham bahawa proses detoks terjadi semasa kita membuang air besar. Tetapi sebenarnya banyak lagi organ dan proses yang terlibat semasa proses detox dalam badan.

Detox-phase-1-and-2

Organ-organ lain yang terlibat semasa proses detoks adalah :

Kolon – Mengeluarkan najis, toksin, parasit dan bakteria.

Hati – Menapis racun dan bakteria dalam darah

Paru-paru – mengeluarkan gas seperti karbon dioksida

Buah Pinggang – Menapis kotoran dalam darah.

Limfa – Mengeluarkan toksin dari sel darah

Kulit – Mengeluarkan toksin berlebihan dari kulit dan liang roma.

Dari mana toksin ni datang ?

Punca Toksin

Mostly yang kita tahu dari makanan tapi sebenarnya banyak punca. Even badan kita sendiri menghasilkan toksin dan perlu disingkirkan. Maka walaubagaimana baik pun pemakanan kita badan kita masih bertoksin cuma mungkin tahapnya tak setinggi orang yang tidak menjaga pemakanan. Dan juga ia bergantung juga sebaik mana badan kita dapat membuang toksin itu dengan sendirinya.

Bagaimana Untuk Detoks?

Lynd akan Sambung dalam next entry ok?

Sebagai pembakar semangat untuk anda detoks, meh kita tengok gambar ni dan fahami kenapa kita perlu detox.

Screen-shot-2014-12-07-at-10.40.23-AM

Siapa kata nak kurus ni kita tak dapat menikmati hidangan yang sedap?

Keistimewaan Set Kurus Shaklee ini, kita boleh olah menjadi hidangan yang menyelerakan dan menyihatkan.

Rahsianya ada pada

cinch smoothie

Kita boleh jadikan ia smoothies buah-buahan kegemaran masing-masing.

Ini salah 1 resepi best dan menyelerakan.


wpid-img_1317144540178

Fuhhhh.. memang sedap lah.

Ini satu lagi resepi best..

Resepi-Cinch-

Kalau tak kena gaya orang yang takder niat nak diet pun rembat sekali. Takder hal lah. Hidangan sihat untuk seisi keluarga.

Apa yang ada dalam Set Kurus Shaklee?

Lynd ada 2 cadangan Set

SET 1 : Set Pengurusan Berat Badan Pilihan

Set Kurus Shaklee

Testimoni Set Kurus Shaklee

Bagaimana Set Kurus Shaklee Bertindak (Menjawab Soalan Kevin Zahri)

Untuk adjust set ini mengikut bajet dan keperluan pengguna boleh call Lynd 019 – 603 8353.

Set 2 : YES PACK Set Pengurusan Berat Badan

YES Set Healthy Fitness

Set Pengurusan Berat Badan dan jimat. Set ini hanya ditawarkan dalam masa terhad sahaja sehingga October 2015.

Kelebihan set ini adalah, ia bertindak secara menyeluruh dengan fungsi badan dan yang paling penting harga lebih jimat.

Siapa yang ambil set ini dan amalkan tip-tips yang Lynd akan kongsikan memang selim melim lah di hari raya.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Bukan mudah untuk memastikan diet berjaya. Sehingga ada 1 masa ianya membuatkan anda betul-betul kecewa dek gagal dalam berdiet.

5-diet-tips

Jangan mudah menyerah, ada tips yang boleh memudahkan kita berdiet.

1. Komitmen

weightloss-300x300

Jelas dan terang. Kita harus membuat komitmen pada diri sendiri. Walaupun nampak berat tapi tidak bermakna anda tidak boleh melakukannya. Sentiasa ingatkan diri sendiri bahawa usaha ini pasti membuahkan hasil.

2. Tampal Gambar Idaman

rita rudaini2

(Saya pilih gambar Rita Rudaini sebab dia anak dua macam saya tapi badan dia maintain)

Anda boleh menampal gambar atau foto tubuh ideal yang anda inginkan. Kekuatan pada gambar ini kan menghantar isyarat agar anda sentiasa ingat dengan tujuan sebenar. Malah dengan meletakkan gambar model yang anda kagumi juga boleh memberi motivasi pada anda.

3. Pilih kawan

body-back

Pilih kawan yang mempunyai pelbagai aktiviti sihat. Contohnya, kawan yang suka bersenam, yoga atau bersukan. Ini kerana, aktiviti yang dilakukan bersama akan lebih menyenangkan. Malah, ia boleh mengalihkan tumpuan anda pada makanan. Namun begitu, ia tidak bermakna anda harus melanggar kebiasaan makan pada waktu yang tepat.

4. Buat Catatan

diet-plan2

Buatlah catatan perkembangan anda atau juga diari foto tentang perubahan bentuk badan anda dari masa ke semasa. Dengan melihat perubahan ini, ia boleh membuatkan anda terus berusaha dengan program diet yang anda lakukan.

5. Free Your Mind

How to Stick to Your Diet While on Vacation

Jangan tertekan kerana ia boleh membuatkan anda merasa bebabn dan buat anda lagi stress. Inilah yang boleh menggagalkan diet anda. Akhirnya apabila stress, anda akan makan secara emosional.

6. Jangan Bandingkan

Jangan bandingkan diri anda dengan orang lain kerana ia boleh mengalihkan tumpuan anda dan menimbulkan tekanan pada diri. Jadi adalah lebih baik anda fokuskan pada probram yang anda lakukan.

7. Nikmati prosesnya

ads1

Anda pasti tidak akan gagal dalam diet sekiranya anda menjalani proses diet dengan tenang dan menikmati prosesnya. Anggaplah anda sedang membersihakan badan dan pola pemikiran anda. Jika apa yang anda lalui itu betul, ia akan menjadi kebiasaan yang sihat sehinggakan anda tidak hanya fokus pada berat badan tetaki kesihatan badan dan fikiran.

8. Pandang Ke Depan



d29a0321ddedb5dcc84e30fc3263d2df

Memikirkan masalah berat badan memang menyakitkan dan pasti ada orang yang mengalami perkaara yang sama. Tetapi anda harus pandang ke depandengan tujuan yang sebenar. Jadikan masa lalu anda sebagai motivasi bukannya tekanan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...