Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana saya dikelilingi dan dijumpakan dengan orang-orang yang hebat.

Hari ini Lynd nak share satu kisah seorang doktor yang pada awalnya anti dengan supplemen kerana tidak yakin dengan keberkesanan dan kepentingan supplement.

Sebelum Lynd kongsikan kisah ini, suka Lynd nak ingatkan dalam mengamalkan supplement ada beberapa faktor dan cara untuk memastikan keberkesanan produk tersebut.

Antaranya adalah jenama dan cara pengambilan.

Bagi Lynd mestilah Lynd yakin dengan jenama Shaklee dan dengan segala ilmu yang Lynd ada insyaAllah Lynd boleh berikan konsultansi terbaik untuk pelanggan Lynd.

Ok. Jom kita ikuti kisah Dr Hasifah berkongsi testimoni pengambilan Set Kehamilan Shaklee.

———————————————–

Anti- Supplements

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Alahan ketika hamil

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Mengandung kali kedua-Phobia

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Keadaan makin parah – bebanan kerja

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

 

Dapatkan kalsium dari susu – Gula tinggi pulak

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Minta petunjuk Allah – Cuba ESP

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Cramp hilang – Ceria kembali

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sbb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit tegur kulit gebu dan berseri

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user


Senyum.

Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah. Minta dan mengadu pada Dia semoga kita dijumpakan dengan penyelesai masalah kita.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Hari ni Lynd nak “share” Tips Mudah Bersalin.

Definasi “mudah” bukan bermaksud “tak sakit“.

Tapi macamana nak menjadi sakit bersalin itu sebagai satu yang dinanti-nanti. Sakit yang “ringan” dan “nikmat” yang membuatkan kita masih boleh senyum.

Sebab ada beberapa ibu yang cakap mereka “phobia” mahu bersalin lagi. Macam-macam sebab. Even saya pun di tanya “Ko ni tak takut ke bersalin lagi lepas kes ko dulu?” (Kisah kelahiran Awatif saya ceritakan di blog lama saya disini. Kisah Kelahiran Awatif).

Ermmm.. seperti yang dikatakan saya rasa semuanya “mudah” maka orang lain je yang tolong “phobia” bagi  pihak saya. Heeee.. Syukur atas nikmat dipermudahkan itu.

Kalau google memang ada macam-macam amalan dan tips. Tapi apa yang Lynd nak share kat sini apa yang Lynd “mampu” buat dan apa yang Lynd amalkan.

Tips 1 : Positif

Berapa juta / billion umat manusia sudah dilahirkan oleh seorang ibu? Dan setiap ibu dan bayi mengalami pelbagai kisah / proses / pengalaman kelahiran.

Jadi apa kita nak “takut”. Orang lain boleh buat kenapa kita tak boleh? Memang ada macam-macam pengalaman “mengerikan” tetapi kena kita nak fokus pada yang tak best? Saya lagi suka baca kisah-kisah positif. Contoh, kawan saya cerita makcik dia nurse, bersalin pagi, petang dah boleh berjalan segar bugar sebab teknik melahirkan dia betul. Maka energy tak banyak guna semasa meneran. So tugas kita study lah cara betul meneran.

Bila saya disahkan perlu bersalin secara pembedahan, kisah beberapa orang keliling saya yang bersalin c-zer yang dikatakan lagi “mudah” dari bersalin normal.

Jangan dok fokus pada “susah nak batuk”, “susah nak bangun”, tak boleh angkat barang berat”, “susu tak banyak”. Perkara itu menakutkan diri sendiri dan sel-sel badan pun jadi stress.

Memang kita perlu tahu perkara-perkara diatas supaya kita berjaga-jaga. Tapi kita boleh ambil langkah pencegahan atau fikir orang lain boleh buat kenapa aku tak boleh. Waaupun orang kata susah atau sakit kita kena tempuh juga jadi hanya diri kita je yang boleh setkan level “susah” tu.

Atau cuba elakkan baca atau dengar kisah-kisah ngeri. Kalau kita dah kenal pasti rakan2 yang suka cerita sakitnya / susah bersalin cuba elakkan diri dari mereka. Atau tukar topik.

Tips 2 : Minta Pada Dia

Ini je doa yang saya amalkan.

Doa Dipemudahkan Segala Urusan

bacaan-doa-dimudahkan-soal-ujian

Doa ni Lynd baca hampir sepanjang masa. Dari admit sampai ke OT. Memang minta ngan Dia je untuk mudahkan segala urusan. Tak perlu cakap atau mengadu kat media sosial.

Minta ngan dia je dipermudahkan segalanya.

Doa ni memang Lynd banyak guna untuk macam-macam urusan. Bila hilang barang, tunggu keputusan apa-apa ke, even untuk dapatkan parking best pun Lynd guna doa ni.

Suami Lynd yang kenalkan doa ni pada saya.

Mengadu dan minta pada Allah. Hanya Dia je yang dapat tolong. Kan dunia ni Dia punyer, remote control ada pada Dia jadi tak payah bebel kat suami ke, kawan ke kalau susah hati.

Sama jugak kes “ngeri” hospital kerajaan. Kenapa nurse dan doctor yang saya jumpa semuanya baik-baik? Lemah lembut dan sopan santun. Semuanya mudah.

Mungkin ada yang cakap rezeki saya lah jadi seperti yang dirancang. Tak jugak sebenarnya. Ada je kejadian tak dirancang cuma saya rasa benda tu tak susah. Itu namanya “dipermudahkan”. Apa yang jadi semuanya rasa mudah.

Percayalah amalkan 2 tips ni sebenarnya kita sedang mendidik diri supaya semuanya mudah. Kita yang tentukan mudah atau susahnya hidup kita.

So ibu-ibu yang bakal bersalin selamat berjuang.

Indah

Tak sempat mekap macam Cik Ta

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Berikut adalah surah-surah yang boleh di amalkan oleh ibu-ibu ketika hamil.

8-surah-ibu-hamil

Surah Amalan Ketika Mengandung

Lynd nak share kisah Lynd masa mengandungkan anak ke 2, Awatif.

Klau ikutkan Lynd over due dekat 9 hari. Setiap pagi Lynd mengharap yang hari tersebut merupakan hari kelahiran Awatif. Sampai 1 tahap Lynd menggelarkan hari melahirkan itu adalah hari di mana satu-satunya sakit yang dinanti.

Yelah, mana ada sakit lain yang kita cari dan tunggu hanya sakit bersalin je yang kita tunggu dan nantikan.

Dari hari ke hari masih juga belum bersalin. Kepala asyik dok fikir apa lagi yang “tersangkut” salah dengan siapa lagi aku belum minta maaf.

Tapi 1 malam tu entah macamana terdapat “petunjuk” yang bahawasanya yang Lynd tak pernah lengkap semua surah amalan ketika hamil. Asyik separuh jalan je. Dah baca surah at-Taubah, lepas tu lupa, then baca lagi 1 round so tak proceed jugak to the next surah.

So malam 29 April tu Lynd nekad maraton lengkapkan semua surah-surah tersebut. Memang tidur lewat malam tu.

Dan Alhamdulillah, bangun esok pagi tu memang ada contraction. Call Suami, mandi, makan nasi (topup energy) the terus ke hospital. Maka memang hari tu Lynd bersalin dengan “mudah”nya Hannah Damia Awatif 3.89kg.

Heeee.. maka kepada ibu-ibu hamil sekelian, tunaikan hak baby kita. Lengkapkan surah-surah amalan tersebut.

Dan untuk kali ni sebab Lynd dah dapat date C-zer, so memang target and buat check list terus surah-surah harus di selesaikan.

Surah Amalan

So ibu-ibu sekelian, jom lengkapkan hak anak kita itu.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. Lynd sudah masuk minggu ke 34 kehamilan.

Alhamdullah semuanya sihat dan Lynd masih kekal bertenaga.

Terima kasih Allah atas kurniaan kesihatan yang baik ini.

Dan start hari ini juga Lynd dah mula solat duduk atas nasihat rakan. Kalau ikutkan kederat memang boleh lagi tapi bila kawan cakap “Itu kemudahan Allah bagi.. Sila hargai dan sambut dengan gembira”

Ini Lynd share cara solat ketika hamil untuk rujukan kawan-kawan.

Panduan Solat Orang Sakit Dan Ibu Hamil

cara solat ketika hamil

Harap bermanfaat kepada mama cantik semua..

Cara Elak Kekejangan Semasa Hamil

** Elakkan duduk atau berdiri dengan kaki bersilang dalam masa yang lama

** Regangkan betis pada waktu siang dan sebelum tidur

** Gunakan kasut atau selipar yang selesa

** Pusingkan buku lali lebih kerap semasa anda berehat

** Banyakkan berjalan atau pergerakan melainkan jika mendapat nasihat dari doktor untuk kurangkan pergerakan

** Elakkan terlalu penat dan baring mengiring ke sebelah kiri untuk menggalakkan kitaran darah dalam badan.

** Pengambilan air yang mencukupi semasa singa hari

** Mandi air suam sebelum tidur

** Ada kajian menunjukkan pengambilan potassium dan magnesium dapat mengurangkan risiko kekejangan.

Satu cara mudah yang Lynd Amalkan untuk mengurangkan risiko kekejangan adalah pengambilan Ostematrix Shaklee

Lebih Info mengenai Ostematrix Shaklee

Ostematrix2

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Sempena promosi ESP Shaklee bulan ni, Lynd baca banyak pengalaman cinta pengguna ESP di group Jutawan (Closed Exclusive Group).

Macam-macam pengalaman yang menarik macamana dorang mula “paksa” diri beli dan minum sudahnya jatuh cinta. Ada yang asalnya sekadar sebagai milk booster di bulan puasa kemudian dapat kesan “sampingan” lain. Ada yang kulit cantik lah, parut hilang lah, turun berat badan lah. Kesan sampingan tu tanggung sendiri dengan gembira ye.

Tapi dalam banyak-banyak pengalaman saya tertarik dengan pengalaman Puan Raihana ni.

Cara Atasi HB Low Dengan ESP Shaklee

Terselamat dari dari tumpah darah dan transfer darah. Itu lah kepentingan kita untuk menjaga bacaan HB yang baik semasa mengandung.

Testimoni ESP HB Low

Allah.. Dari kisah Puan Raihana sekarang Lynd faham kepentingan untuk menjaga bacaan HB yang baik semasa mengandung.

Puan Raihana mengalami masallah tumpah darah semasa bersalin. Dalam keadaan gelabah doktor dan nurse cuba mengenalpasti punca tumpah darah itu samada disebabkan oleh uri yang tidak dibersihkan atau rahim yang tidak mengecut selepas bersalin Puan Raihana masih mampu tenang walaupun itu antara hidup dan mati.

Alhamdulillah Puan Raihana terselamat dan tahukah apa yang menyelamatkan Puan Raihana?

Rahsianya adalah bacaan HB yang baik 13 – 14 sehingga akhir kehamilan. So walaupun tumpah darah, bacaan drop sehingga 10 tetapi masih berada pada level yang selamat dan tak perlu pemindahan darah.

Cuba bayangkan kalau bacaan semasa hamil adalah 11 sahaja, ngam-ngam je orang kata, then jadi tumpah darah, bacaan boleh drop sehingga 6-7, kita perlu menjalani proses pemindahan darah.

Haaaa.. risiko HB Low memang tinggi. Boleh menyebabkan kematian.

Cara Atasi HB Low Dengan ESP Shaklee

So puan-puan dan tuan-tuan yang sayangkan isteri, tolong pantau bacaan HB semasa hamil.

***Berdebar dan cuak belum habis lagi masa menaip ni lepas baca kisah Puan Raihana**

Ok ini sambungan kisah Puan Raihana. Ini namanya kesan sampingan yang ditanggung dengan gembira.

Testimoni ESP HB Low2

Serius.. Lynd ada baki 2 bulan lagi untuk naikkan bacaan HB Lynd. Sekarang ni berada di level selamat tapi Lynd nak naikkan ke level Puan Raihana.

Alhamdullillah walaupun bacaan tak rendah tapi dari kisah Puan Raihana ni memang mengajar Lynd bahawa cukup-cukup makan ni tak selamat.

So Lynd menyeru sangat kepada wanita yang sedang hamil sekarang, ambil berat mengenai bacaan HB anda kerana risikonya boleh mengancam nyawa.

Ambil makanan tinggi zat besi atau paling senang dan mudah ambil ESP setiap hari untuk membantu kita mendapatkan bacaan HB yang cantik.

Set Kehamilan Shaklee

Nak lebih info dan mendapatkan ESP hari ini, boleh hubungi :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Knock..knock..knock..

March datang ketuk pintu ni.

Dan bila bulan baru singgah, kami di Vitalynd.Com memang excited dan menunggu pengumuman dari pihak Shaklee Malaysia. Pengumuman apa?

Mestilah pengumuman promosi bulanan.

Kenapa kami sendiri excited?

Sebab dengan promo inilah kami dapat membantu pelanggan setia kami dan juga pelanggan baru kami untuk mendapatkan produk kegemaran mereka dengan harga yang lebih murah.

Tips Berjimat March Promosi ESP

Bagi yang 1st time ingin mencuba produk Shaklee, saya memang cadangkan untuk grab 1 unit / 1 botol product promo pada awal-awal bulan begini atas sebab ” Tengah promosi murah so boleh kira sebagai trial product”.

Dan sebelum akhir bulan / sebelum promo tamat, jika rasa serasi dan terasa keberkesanan product tersebut setelah hampir sebulan penggunaan, boleh terus grab product tersebut beberapa unit sebagai stok. Sebab bila masuk bulan baru produk tersebut akan kembali ke harga asal.

Jika canteks sihat semua gunakan cara saya ini untuk memanfaatkan produk promosi setiap bulan memang akan lebih berjimat disamping mendapat kualiti yang sama.

Ok.. jom kita lihat bulan ni produk apa yang memberi kita peluang untuk sihat cantik dengan kos lebih penjimatan.

Promo Buy 6 free 1

Energized Soy Protein Shaklee (ESP)

Ratu dalam rangkaian product Shaklee.

Kenapa?

Inilah sebabnya.

kebaikan esp shaklee

1 product tapi kebaikan secara menyeluruh untuk kesihatan wanita dan lelaki.

Lebih info mengenai Product ESP Shaklee

Apa yang ditawarkan dengan Promosi March 2015 ESP Shaklee ?

** PERCUMA 1dengan pembelian 6 Canister ESP Shaklee

** PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM 65

** REBAT tunai bernilai Rm 36 pada bulan April

** DISKAUN 15 – 20 % untuk pembelian semua rangkaian produk Shaklee

** Bimbingan Menjalankan perniagaan bersama Vitalynd.com secara part time atau full time (Jika Berminat)

Macam yang Lynd cadangkan di atas tadi, bagi yang baru pertama kali ingin mencuba ESP Shaklee, Lynd cadangkan ambil dulu 1-2 canister sebagai percubaan dan bila sudah akhir bulan berminat untuk simpan stok atau berkongsi dengan kawan-kawan, terus ambil 1 set dan dengan pembelian 1 set, anda akan layak untuk mendapat keistimewaan diatas.

Beli 1 canister pun boleh dapat harga jimat ke?

Di Vitalynd.Com semestinya boleh. Kerana tujuan Lynd memang nak semua pelanggan kami berjimat disamping mendapat kebaikan produk terbaik.

Ada 1 lagi cara untuk jimat dan secara TAK SENGAJA dapat keahlian percuma, terus collect order means jadi ketua untuk cukupkan 7 canister dengan keluarga dan kawan-kawan, kemudian anda terus order dengan Vitalynd.Com, Lynd akan bantu anda untuk register anda sebagai ahli secara percuma.

ESP dapat murah

Keahlian Percuma

Dapat Cash Back pada bulan April

Diskaun 15-20% untuk semua produk Shaklee seumur hidup.

Wahhhhh.. untung terus lepas tu sebab anda sorang sahaja yang masuk ahli dapat bantu keluarga dan kawan-kawan yang lain berjimat.

Memang best promo ESP ni

Pssstttt.. trick ini hanya diajar di Vitalynd.Com sahaja. Sebab Lynd memang kalau boleh nak bantu pelanggan dan ramai orang kat luar sana berjimat tanpa mengabaikan kesihatan.

Untuk tahu lebih lanjut mengenai promosi dan semua rangkaian product Shaklee, boleh hubungi melalui  WhatApps / SMS / Call :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Vitamin Shop

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Bulan February 2015 agak special untuk pengamal supplement Shaklee. Sebabnya Promo February Banyak Sangat.

Tapi yang paling best adalah untuk pengguna Set Kehamilan  / Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee.

Sebab 2 promo ini so Promo Set Kehamilan Shaklee pun berjalan secara tak langsung.

Slide3

Ok. Mesti ada yang tanya

Kalau taknak beli 6 botol boleh ke dapat harga promosi?

Boleh.

Berapa banyak penjimatan sempena promosi ni?

Jom Kita tengok apa yang Vitalynd.Com tawarkan.

Promo Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan

Harga Set Asas Kehamilan Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix = RM 296

Promo Set Kehamilan Shaklee

Harga Untuk February 2015  =

Rm 267 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

Harga Set Asas Berpantang Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix + Zinc = RM329

Harga Untuk February 2015  =

Rm 300 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

So jangan lepaskan peluang terutama untuk simpan stok Ostematrix kerana 1 botol Ostematrix adalah untuk kegunaan 1 bulan. So boleh simpan untuk kegunaan beberapa bulan.

Jangan Lepaskan Peluang Ini.

Hubung Sekarang

Haslinda Lynd

Call / WhatApps / SMS : 019 – 603 8353 

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Canteks dan Sihat..

Alhamdullillah kehamilan saya masuk minggu ke 25.

Agak excited untuk menghadapi 3 bulan  yang mendatang sebab selain menunggu kelahiran adik baby, banyak rancangan sedang diatur untuk 3 bulan ni.. lepas tu 2 bulan maternity leave.. then 2 bulan lagi kerja makan gaji.

Allah.. saya tak pernah rasa setahun yang akan saya tempuh 2015 ini terlalu pendek dan sebab macam-macam perancangan sudah diselit dan perjalanan itu terlalu jelas.

Saya sudah “design” kehidupan tahun 2015 saya

Doakan saya segala rancangan saya berjalan lancar ye.

Disebabkan itu lah walau bagaimana keadaan sekali pun saya perlu fit dan sentiasa sihat sehingga ke saat akhir kelahiran adik baby nanti dan seterusnya semasa berpantang nanti.

So disitu sudah terjawab soalan ” Perlu ke makan supplemen semasa mengandung?”

Kalau canteks sekelian ni boleh mengamalkan pemakanan seimbang dan nutrien yang diperlukan bagi wanita hamil setiap hari so canteks sekelian tak payah ambil supplemen.

Saya pernah share experiment saya sebelum ni disini.

Dah la pemakanan tak balance dan ambil caffein berlebihan kesannya memang badan lemau.

No-no-no.. itu tak boleh untuk Lynd Vitalynd. Saya tak boleh melepek disofa melayan aliran darah yang perlahan (Low Blood Pressure) dan HB Low.

Minda, badan dan semangat saya kena kuat. Demi mereka..

20130105_173327

20140109_213033

599526_487510131303271_546015973_n

So Saya perlu ambil supplemen semasa hamil kerana :

1. Saya perlu Sihat dan Kuat Untuk Uruskan Keluarga

2. Saya perlu pastikan adik baby mendapat nutrisi terbaik sebab dari saya sahaja dia mendapat zat.

3. Saya taknak kesihatan yang tak baik mengganggu perancangan masa depan saya. Saya perlu cepat cergas.

4. Saya tak dapat nak pastikan semua nutrisi yang cukup saya ambil setiap hari lagi-lagi susu memang saya tak minum.

5. Amanah Allah, tubuh badan saya, baby dalam kandungan dan keluarga, saya perlu jaga dan berikan yang terbaik.

Bukannya susah pun nak ambil supplemen ni. Nampak je macam banyak dan bila masa nak makan.

Vitalea + BComplex + Vitamin C : Selepas Sarapan.

Omega : Lepas Lunch

Ostematrix : Sebelum tidur. 

Bukannya mahal sangat pun. 1 botol boleh tahan 3-4 bulan.

Set Kehamilan 2

Lebih Info mengenai Set Ibu Mengandung.

InsyaAllah.. dan saya pasti setiap dari canteks yang membaca ni pun mahukan yang terbaik untuk diri dan orang-orang tersayang. Jom mulakan dari sekarang. Jangan tunggu lagi. Tambah-tambah lagi Vitalea dan Ostematrix tengah Promo February 2015.

Set Kehamilan

Hubungi Sekarang untuk kita sama-sama sihat dan canteks.

Haslinda Lynd(1090071) 

Call / WhatApps / SMS : 019- 603 8353

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Canteks Sihat..

Hari ni, hati macam dijentik untuk berkongsi pendapat peribadi mengenai impian setiap pasangan suami isteri. Impian memiliki zuriat.

Bermula dengan wassap dari customer 1 ketika dulu. Asalnya bertanya mengenai “Set Hamil Shaklee”, saya terus excited tanya pasal dia mengandung ke, berapa bulan?

Sekali jawapan dia belum hamil tapi dia nak tahu pasal set pregnant dan pasal set kesuburan sekali.

Ermmmmm.. ni bukan insiden pertama salah faham macam ni.

So sepanjang drive balik kepala dok fikir “Apa perasaan dia bila saya tersasul macam tu?”.. Harap dia tak kecik hati or salah faham.

Kalau dia kawan saya yang rapat nak je saya bagi tips ni. Tapi tu lah tak berapa rapat so tak berani nak bagi cakap lebih-lebih.

Tips Mudah Hamil ni dari pemerhatian saya dan cuba kaitkan dengan dari segi logik / dari segi mind set.

Gini.. pernah jadi tak bila 1 orang pregnant mesti akan ada 2-3 orang mengandung jugak. Macam kat tempat kerja saya sekarang. Bila saya tahu saya mengandung, tersebut dekat kawan, Fareha sekali dia pun cakap dia pun mengandung jugak.

So dah excited mengandung ada geng. Lepak kat surau citer-citer.. then tak lama lepas tu Azlin pun kata dia mengandung.

Dah macam penyakit berjangkit pulak so kat ofis sekarang memang due berderet Fareha April, Lynd May, Azlin June.

Tu 1 peristiwa jangkit bejangkit.

Then 1 hal lagi masa saya belum tahu yang saya mengandung saya suka pegi urut perut sorang lagi kawan ni. Dan selalu sebut minta berjangkit. Asal lalu ofis dia je saya singgah gentel perut boyot dia. Anddddd… berjangkit lah dia.

Sooooooo… kesimpulan yang saya boleh buat adalah :

Jika kita ingin hamil selalu dekati orang hamil.

Ada sesetengah orang dia terlalu ingin hamil tapi dia tak nak dekat ngan orang hamil. Mungkin sebab sedih sebab dia tak berpeluang lagi. Cuba dekati dan suka dengan orang hamil.

Pakar motivasi ada sebut “Dekati dan sukalah dengan orang yang kita ingin jadi”

Kalau kita nak jadi jutawan maka kita kena suka dan dekati jutawan

Jika kita nak jadi orang yang cantik dan pandai bergaya maka dekati dan sukalah orang yang sama minat dengan gitu.

Soooo.. jika kita ingin hamil dekatilah mereka yang sedang hamil.

Dan 1 lagi jangan segan / kekok bercerita mengenai kehamilan. Look things at positive side.

Macam kes saya, terlalu mengharap untuk hamil walaupun saya period pun tunggang langgang. 1 hari tu ada sorang kawan sekerja lelaki tegur saya “Ko ni mengandung ke? Sebab aku tengok ko ni kembang semacam je”

Saya jawab “Amin.. kalau lah betul mesti saya mesti seronok”

Tapi ada juga sisi negatif berbisik “Aku gemuk sangat ke? Waaaaaaa… dia kata aku gemuk..!!!”

So rumusan pada pengalaman saya ni jika kita ingin hamil, dekati dan suka pada kehamilan. Sediakan diri untuk seronok bercerita atau dekati apa sahaja kehamilan.

Even Doktor Zubaidi pakar sakit puan pun pernah berkata “Jika kita ingin hamil, siapkan diri dengan zat atau nutrien atau supplemen yang diambil orang hamil seperti acid folic”

Sebab tu Set Kesuburan Shaklee mengandungi vitamin asas yang diperlukan wanita hamil.

Means supplemen pun dah boleh mula ambil bila kita mula merancang untuk hamil. So like attract like.

Betul tak?

Mungkin tips ni takder kajian siantifik tapi dari segi physiology memang ada.

Trust me.. “You need to like something that you want”

Saya ada share beberapa tips kesuburan atau tips mudah hamil yang lain disini. Boleh la refer ye.

Jujur dari hati, bila ada customer order Set Kesuburan, berat hati saya sebab saya bukan hanya jual produk tapi saya jual harapan.

Harapan besar orang yang berjiwa besar untuk iktiar mendapatkan zuriat.

Cartoon-expectant-mothers-Vector-03-Vector-16573Saya doakan semua pelanggan saya mendapat apa yang diimpikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...