Assalamualaikum.

Hari ini Lynd nak share mengenai peranan Resveratrol yang terdapat di dalam Vivix Shaklee kepada kesihatan kita.

Dalam post ini Lynd akan kongsi :

Apa itu Resveratrol

Manfaat Resveratrol kepada kesihatan

Keistimewaan Resveratrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee

Apa itu Resveratrol ?

Resveratrol adalah merupakan unsur tumbuhan dari kumpulan polyhenols yang merupa sumber antioksidan yang membantu kita untuk mengurangkan kemusnahan sel tubuh badan yang menyebabkan kanser dan penyakit jantung.

Biasanya Resveratrol terdapat pada tumbuh-tumbuhan dan yang paling terkenal pada kulit anggur merah.

Manfaat Resveratrol ?

Penyakit Jantung. Resveratrol membantu kita mengurangkan keradangan, mengelakkan penghasilan kolesterol jahat dimana menyukarkan platlet dari melekat dan tersumbat yang menyebabkan serangan jantung.

Cancer. Resveratrol mengurangkan risiko pembentukan sel kanser.

Penyakit Alzheimer (Pelupa/Nyanyuk). Resveratrol melindungi sel saraf dari rosak dan mengelakkan pembentukan plak yang menyebabkan nyanyuk.

Diabetis. Resveratrol membantu mengelakkan badan kita tidak sensitif pada perubahan tahap gula dalam darah. Ia menyebabkan insulin tidak dihasilkan pada tahap yang sepatutnya yang menyebabkan masalah kencing manis.

Ada juga kajian yang menunjukkan bahawa resveratrol dapat mengelakkan masalah kesihatan yang berkaitan dengan gaya hidup seperti obesiti. Kerana resveratrol dapat membantu meningkatkan kadar pembakaran kalori dengan meningkatkan kadar metabolisme badan.

Penyakit seperti kencing manis dan penyakit jantung adalah berkaitan dengan faktor umur selain dari masalah persekitaran dan pemakanan. Maka ia adalah sesuatu yang tidak boleh dielak apabila usia semakin meningkat.

Tetapi resveratrol dapat membantu melambatkan proses penuaan / kemerosotan sel badan.

Manfaat resveratrol boleh didapati pada sumber makanan berikut.

resveratrol_sources

 Mahu lebih mudah dan manfaat resvaratrol diperolehi secara maksimum?

Vivix Shaklee Pilihan Tepat

vivix-resveratrol

Kenapa Vivix Shaklee lebih hebat dari resveratrol ?

Vivix 1

Dalam 1 botol Vivix Shaklee manfaat resveratrol diperolehi secara maksimum.

Tidak Percaya?

Rahsia 18tahun!!

—————

Master Farah
.
Farah sebenarnye 30an dh tp masa cek Karada Scan, bacaan Body Age menunjukkan umur badannya 18tahun
Terbako ke x Terbako?
.
Apa rahsia dia ye??
.
Jaga makan dan gaya hidup sihat bersama
Shaklee!!
.
Tu je rutinnye.Rutin Master Farah Wahida dalam mencapai usia badannya 18tahun iaitu hampir 13 tahun lebih muda dr usia sebenarnya sekarang!!!! Adalagi tambahan pada rutin diatas iaitu Collagen pada awal pagi.Memang special kan
.
Alhamdulillah; berkat konsisten makan Shaklee; Farah dapat menjaga kesihatan dgn baik dan terus berkongsi dgn orang lain akan manfaat yang sama dgn Shaklee
.
Shaklee adalah vitamin dan makanan tambahan; walaupun brShaklee…aktiviti bersukan dan keluar peluh juga digalakkan bg menjaga gaya hidup sihat.
Alhamdulillah

[VIVIX untuk yang tersayang]

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan Vivix

Ayah kembali ceria

Vivix

Siapa xrisau akan kesihatan orang tuanya yang kini sedang memulihkan diri kesan dr berhenti rokok 3tahun lepas

Alhamdulillah, ikhtiar dgn Vivix; bertindak menarik keluar segala
radikal bebas dr dalam badan

Alhamdulillah; ayah sy kembali ceria dan segar

Ini kisah ayah sy sendiri
Ayah sy yang disayangi Che Mohd Zulkifli
serta ibuku yang disayangi
Sharifah Maimunah

InshaAllah; anakanda berikan suppplement terbaik buat kalian semestinya Shaklee

Ingin tahu mengenai lebih lagi Keistimewaan Vivix Shaklee sebagai Agen Anti Penuaan?

Rahsia Anti-Penuaan Vivix

Dan kepada yang ingin tahu Vivix Shaklee juga berfungsi sebagai :

VIVIX Untuk Diabetis

VIVIX untuk Cancer

Vivix Untuk Kesihatan Jantung

Vivix Untuk Perokok

VIVIX MURAH BULAN JULY 2015

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Knock..knock..knock..

March datang ketuk pintu ni.

Dan bila bulan baru singgah, kami di Vitalynd.Com memang excited dan menunggu pengumuman dari pihak Shaklee Malaysia. Pengumuman apa?

Mestilah pengumuman promosi bulanan.

Kenapa kami sendiri excited?

Sebab dengan promo inilah kami dapat membantu pelanggan setia kami dan juga pelanggan baru kami untuk mendapatkan produk kegemaran mereka dengan harga yang lebih murah.

Tips Berjimat March Promosi ESP

Bagi yang 1st time ingin mencuba produk Shaklee, saya memang cadangkan untuk grab 1 unit / 1 botol product promo pada awal-awal bulan begini atas sebab ” Tengah promosi murah so boleh kira sebagai trial product”.

Dan sebelum akhir bulan / sebelum promo tamat, jika rasa serasi dan terasa keberkesanan product tersebut setelah hampir sebulan penggunaan, boleh terus grab product tersebut beberapa unit sebagai stok. Sebab bila masuk bulan baru produk tersebut akan kembali ke harga asal.

Jika canteks sihat semua gunakan cara saya ini untuk memanfaatkan produk promosi setiap bulan memang akan lebih berjimat disamping mendapat kualiti yang sama.

Ok.. jom kita lihat bulan ni produk apa yang memberi kita peluang untuk sihat cantik dengan kos lebih penjimatan.

Promo Buy 6 free 1

Energized Soy Protein Shaklee (ESP)

Ratu dalam rangkaian product Shaklee.

Kenapa?

Inilah sebabnya.

kebaikan esp shaklee

1 product tapi kebaikan secara menyeluruh untuk kesihatan wanita dan lelaki.

Lebih info mengenai Product ESP Shaklee

Apa yang ditawarkan dengan Promosi March 2015 ESP Shaklee ?

** PERCUMA 1dengan pembelian 6 Canister ESP Shaklee

** PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM 65

** REBAT tunai bernilai Rm 36 pada bulan April

** DISKAUN 15 – 20 % untuk pembelian semua rangkaian produk Shaklee

** Bimbingan Menjalankan perniagaan bersama Vitalynd.com secara part time atau full time (Jika Berminat)

Macam yang Lynd cadangkan di atas tadi, bagi yang baru pertama kali ingin mencuba ESP Shaklee, Lynd cadangkan ambil dulu 1-2 canister sebagai percubaan dan bila sudah akhir bulan berminat untuk simpan stok atau berkongsi dengan kawan-kawan, terus ambil 1 set dan dengan pembelian 1 set, anda akan layak untuk mendapat keistimewaan diatas.

Beli 1 canister pun boleh dapat harga jimat ke?

Di Vitalynd.Com semestinya boleh. Kerana tujuan Lynd memang nak semua pelanggan kami berjimat disamping mendapat kebaikan produk terbaik.

Ada 1 lagi cara untuk jimat dan secara TAK SENGAJA dapat keahlian percuma, terus collect order means jadi ketua untuk cukupkan 7 canister dengan keluarga dan kawan-kawan, kemudian anda terus order dengan Vitalynd.Com, Lynd akan bantu anda untuk register anda sebagai ahli secara percuma.

ESP dapat murah

Keahlian Percuma

Dapat Cash Back pada bulan April

Diskaun 15-20% untuk semua produk Shaklee seumur hidup.

Wahhhhh.. untung terus lepas tu sebab anda sorang sahaja yang masuk ahli dapat bantu keluarga dan kawan-kawan yang lain berjimat.

Memang best promo ESP ni

Pssstttt.. trick ini hanya diajar di Vitalynd.Com sahaja. Sebab Lynd memang kalau boleh nak bantu pelanggan dan ramai orang kat luar sana berjimat tanpa mengabaikan kesihatan.

Untuk tahu lebih lanjut mengenai promosi dan semua rangkaian product Shaklee, boleh hubungi melalui  WhatApps / SMS / Call :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Vitamin Shop

Setiap yang mengamalkan Set Kesuburan Shaklee akan berimpian untuk beralih kepada Set Kehamilan Shaklee.

10653419_720497161320283_3702912018394820143_n

Dan itu impian saya.

Lynd ingat lagi akhir 2013,  mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee disebabkan saya ingin mencuba set kesuburan Shaklee.

Ada yang tanya apa yang tak subur kalau anak dah 2 orang?

Kisah Lynd, selepas melahirkan anak yang ke -2 pada March 2012, saya tak pernah period. Mungkin juga disebabkan suntikan perancang yang Lynd ambil setiap 3 bulan. Mengikut perancangan kami suami isteri ingin menimang cahaya mata yang ke-3 dalam tahun 2014. So gap setiap anak adalah 2 tahun.

So last suntikan yang saya ambil adalah pada May 2013. Tetapi saya masih tidak period jadi manakan boleh kira waktu suburkan?

Tunggu punyer tunggu saya jumpa dengan Set Kesuburan Shaklee. Setelah study beberapa point saya mula consume Set Kesuburan Shaklee.

Kenapa saya pilih Shaklee?

1. Selamat : Berdaftar dengan KKM dan semula jadi.

2. Cara Set Kesuburan Shaklee sangat natural, tidak mengganggu sistem badan.

Set Kesuburan Shaklee

3. Shaklee dah establish and lebih 60 tahun so kalau tak selamat dan berkesan takdernya bertahan lama. Saya perhatikan banyak produk-produk di pasaran yang meletup mula-mula je pastu diam.

Alhamdulillah. Dengan consultansi yang betul selepas hampir 3 bulan consistent (Yang betul2 komited.. sebelum tu main2), akhir bulan July saya period. Syukur sangat. Langkah pertama dah berjaya. Saya period. So target saya adalah terus konsistenkan period saya.

Buat UPT test dah jadi “hobi”saya. Even dari sebelum period lagi. So saya selalu standby pregnancy test kit kat rumah. Sampailah 2 minggu lepas, lebih seminggu saya low bloog pressure. Bila doctor tanya saya pregnant ke, konfident saya cakap tak.

Sampai lah 3 hari lepas. Saya buat “hobi” saya. Tanpa harapan yang tinggi menggunung.. hampir nak buang dah pun upt test tu. Tapi macam perasan ada 2 line yang samar.

Esok test lagi kali.



20140926_191323

Alhamdulilllah syukur.

1780661_720440851325914_2794983932283668732_n

Pill Box saya bertukar set. Dari Set Kesuburan Shaklee ke Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah tak terhingga dijumpakan Shaklee.

Dapatkan lebih info disini

Set Kesuburan Shaklee

Atau hubungi saya

contact-icon

Jom ikuti tips dari Dr Hamid Arshat mengenai 10 Panduan & Tips Cepat Hamil

 

1. Kahwin awal. Untuk wanita, kahwin cepat bila ada peluang. Telah terbukti bahawa wanita berada dalam keadaan paling subur sebelum umur 20 tahun. Pada masa tersebut belum tumbuhnya endometriosis , fibroids dan lain-lain penyakit peranakkan.

2. Pemeriksaan doktor lebih awal. Lebih 80% pasangan biasanya akan hamil dalam masa setahun selepas kahwin. Oleh itu, jika anda mengalami masalah senggugut atau gangguan haid, silalah berjumpa dengan doktor secepat untuk pemeriksaan peranakkan dan ujian kesuburan.

3. Semak kesihatan bersama. Tentukan status kesihatan suami isteri berada dalam keadaan terbaik. Buat rawatan jika adanya penyakit.

4. Hubungan seksual. Mampu buat hubungan seksual yang sempurna dan memuaskan. Ada yang kahwin selama 6 tahun tapi masih gagal menembusi selaput dara isteri. Jumpa pakar untuk rawatan jika masih gagal dalam tempuh 6 bulan kahwin.

5. Waktu subur yang tepat. Pasangan mempunyai peluang hamil yang baik jika pusingan haid isteri adalah teratur iaitu 28-30 hari (+/- 5 hari). Kebiasannya, waktu subur atau ovulation berlaku pada hari ke14 jika pusingan adalah 28 hari dan hari ke16 jika pusingan 30 hari.

Waktu subur boleh dikesan oleh catatan suhu BBT dan ovulation test kit.

6. Hubungan yang kerap sewaktu subur. Hubungan seksual boleh dilakukan selang malam mulai hari ke-12 hingga hari ke-20. Kekuatan benih suami berada dalam keadaan terbaik dalam jarak 48 jam.

Baca al-Fatiha, ayat Qursi dan tiga Qul sebelum tidur. Baca doa untuk dapat zuriat yang terbaik sebelum jimak agar dilindungi dari gangguan syaitan.

Jangan bangun untuk buang air atau mencuci faraj bila bersetubuh pada waktu subur. Kepit peha dan alas bantal dibawah pinggong selama 2-4 jam atau terus tidur.
Jika ada peluang, pergilah bercuti ditempat peranginan ketika isteri subur.

7. Berada dalam keadaan tenang. Ketenangan jiwa dan lapang fikiran pada kedua suami dan isteri adalah sangat  penting untuk menjayakan kehamilan.

  • Lakukan senaman selama 30 minit sehari dengan berjalan kaki , berjogging, mengayuh basikal, berkebun, basuh kereta atau cuci rumah.
  • Buat senaman yoga, tai chi atau deep breathing exercise.
  • Mulut dan hati sentiasa berzikir mengingati dan memuji Allah SWT.
  • Baca quran 2-3 muka setiap hari.
  • Tahan marah dan bersabar walaupun menghadapi provokasi.

 

8. Berat badan. Kawal berat badan. Kegemukkan akan mengganggu hormon subur dan menghindar pematangan telor/ovulation. Rujuk kepada garis panduan untuk menguruskan badan.

9. Makanan yang berkhasiat. Pemakanan yang berkhasiat dan berzat sangat penting untuk cepat hamil. Sebaikknya 70% makanan terdiri dari bahan-bahan segar segar mentah – buah-buahna dan sayur-sayuran.

Minum juz segar dari buah-buahan dan sayur-sayuran. Jauhkan gula dan manisan, fast dan junk foods . Rujuk garis panduan pemakanan

10. Mengambil vitamin. Makan supplement multivitamis, vit E dan C, folic acid. Dan tambahan untuk suami zinc dan selenium.

Bagaimana Shaklee Boleh Bantu?

Set  Kesuburan Shaklee dapat membantu anda mendapatkan supplemen yang dicadangkan oleh Dr Hamid Arshad.

Lebih Info Mengenai Set Kesuburan Shaklee Disini.

set kesuburan

Assalamualaikum.
 
2 3 menjak ni saya ada memberikan consultation kepada wanita yang cuba hamil TTC (Try To Conceive) bersama  dengan pembelian Set Kesuburan Shaklee.
 
Termasuk dalam sesi konsultation tersebut adalah cara mengira waktu subur.
Saya dapati ada yang tidak faham cara pengiraan dan kepentingan cara mengira waktu subur.
 
Ok kali ni saya akan terangkan serba sedikit bagaimana pengiraan dan kepentingan dalam mendapatkan zuriat dan boleh juga menjadi salah satu cara merangcang keluarga secara kiraan / semulajadi.
 
Kitaran haid wanita berbeza mengikut individu.
Kitaran normal adalah antara 28-32 hari.
Dan kitaran tersebut terbahagi kepada 4 fasa.
 
Fasa Pertama : Darah Haid (Menstruation)
Day 1 – 5
 
Hari pertama haid adalah dikiri sebagai Hari No 1 dalam kitaran haid wanita.
Ada yang konfius.
Ada yang kata hari terakhir period adalah hari pertama dalam kitaran haid.
Salah..salah..salah..
Hari No 1 : Hari pertama period.
Jadi tandakan dalam kalender bila hari pertama anda period setiap bulan.
 
 
Fasa 2 : Follicular
Day 5 – 13
 
Pada fasa ini dinding rahim akan mula menebal, harmon estrogen meningkat, telur di dalam kantung ovari mula matang.
 
Fasa 3 : Waktu Subur
Day 14 – 17
 
Hari ke 14, telur matang mula dilepaskan ke tiup fallapio, dan menunggu untuk disenyawakan.
Selepas ovulasi, Jangka hayat ovum ada 24 jam manakala jangka hayat sperma adalah 72jam.
 
Persenyawaan boleh berlaku samada dalam keadaan sperma sudah ada dalam rahim atau sperma masuk kemudian dalam tempuh 24 jam selepas ovulasi.
 
Untuk Hamil, sperma perlu masuk ke dalam rahim wanita untuk disenyawakan.
Manakala jika untuk mengelak kehamilan, waktu ini adalah perlu dielakkan berlaku persenyawaan.
 
Fasa 4 : Fasa Luteal / Secretory
Day 17 – 28
 
Dalam fasa ini hormon progesteron akan meningkat, dinding rahim akan semakin menebal untuk menerima telur yang disenyawakan 
(Pada fasa ini menentukan kalau orang melayu cakap “sangkut atau tak sangkut”)
 
Jika tiada persenyawaan berlaku, hormon progenteron akan menurun dan menyebabkan pembuluh darah dirahim “gugur” sebagai darah haid yang akan memulakan kembali kitaran hari pertama.
 
Cara Mengira Waktu Subur.
 
Kitaran 28 Hari : 28 – 14 = 14 (Hari ke 14 adalah waktu subur)
Kitaran 30 Hari : 30 – 14 = 16 (Hari ke 16 adalah waktu subur)
Kitaran 32 : 32 – 14 = 18 (Hari ke 18 adalah waktu subur)
 
Tanda-tanda waktu subur / Cara mengetahui waktu subur.
1. Suhu badan meningkat
2. Lendir dari vagina pekat dan lebih banyak dari biasa.
3. Menggunakan Menstrual test kit (Boleh didapati di farmasi)
Pengiraan waktu subur amat penting dalam usaha mendapatkan zuriat / merancang kehamilan.
 
 Dalam Usaha Mendapatkan Zuriat?
 
 
Dapatkan informasi lengkap mengenai 
 
 
Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 
 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
Atau Untuk Pengguna Kredit Kad / Debit Kad
Order Terus Melalui Online 
Set Kesuburan Shaklee
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...