Assalamualaikum.

Testimoni Vivix Untuk Diabetis

Alhamdulillah. Syukur sangat sebab hari ni Lynd  berpeluang untuk berkongsi penyelesaian untuk membantu rakyat Malaysia terutamanya dalam mengatasi masalah diabetis ataupun dikenali sebagai kencing manis.

Dalam entry peranan Resveratrol dalam Vivix Shaklee, ada menerangkan bagaimana resveratrol membantu meningkatkan sensitiviti insulin dalam badan. Apabila badan kita sensitif terhadap perubahan paras gula dalam darah, maka insulin dapat dihasilkan untuk menukarkan gula kepada tenaga.

Vivix Shaklee bukanlah baru dalam pasaran Malaysia, maka sudah pasti ramai yang sudah mendapat manfaat dari teknologi Shaklee yang pertama dalam kelasnya.

Di sini Lynd nak kongsi beberapa testimonial Testimoni Vivix Untuk Diabetis Kencing Manis ini.

ViVix Kencing Manis 2

Nini Kopiah Kait : semua dah tahu kot, vivix untuk mak saya ritu. Sungguh terkejut sebab lama dah mak saya diabetis. And tak pernah turun sampai belas-belas. Tapi lepas amall vivix tak sangka dari 20 ke 11.

Cuma kena ambil ubat jugalah. Jangan skip pulak.

And yang paling best, mak saya naik basikal. Dah lama dia tak naik basikal dari saya umur 10 tahun kot. Sekrrang saya dah 28 tahun. Almost 18 tahun tak naik basikal. Hooohhooo.. serius… terkejut… dia jadi energetic. Sekarang nak bagi mak mertua pulak.

Mak mertua ada sakit lutut (pernah operate), kanser payudara (pernah operate) kemungkinan kanser ovari (minta jauh)

Husband pulak ada histori tibi dan muka berjerawat.

nanti nak bagi.

ViVix Kencing Manis 3. Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darah mula naik mendadak. Apabila masalah ini berlarutan penglihatan mak makin kabur dan makin kabur. Mak kata apa yang beliau rasa adalah.. mata jadi kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tidak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu. Mak saya tidak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya sedikit terjejas akibat masalah kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi sebab mak saya selesa dengan vivix, dia mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Tak sampai sebulan, penglihatan mak bertambah baik. Mak rasa kedudukan mata mak bertambah baik, tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah.. mak saya sudah boleh melihat semula tak perlu duduk dekat dengan tv untuuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabut. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur Allah atas izinNYA jua. Pengambilan Vivix sangat membantu.

Ini pula keadaan kaki pesakit diabetis yang sepatutnya dipotong. Tetapi alhamdullillah beliau mengambil keputusan untuk ikhtiar menggunakan Vivix Shaklee terlebih dahulu. Vivix dapat membantu menurunkan bacaan gula dalam darah yang man dapat mempercepatkan proses penyembuhan luka kaki pesakit diabetis.

ViVix Kencing Manis 4

Lagi Testimoni Vivix untuk penyakit kencing manis / diabetis

Alhamdulillah kita dijumpakan dengan cara yang selamat untuk merawat diabetis. Tidak salah mencuba kerana Vivix Shaklee bertindak secara semulajadi dan selamat.

Berminat untuk mendapatkan manfaat Vivix dengan lebih jimat ?

Dapatkan 2 botol vivix Shaklee hari ini sempena YES Pack dan nikmati penjimatan dan tawaran hebat berikut.

Vivix Promo 2

Atau lebih nilai dengan Promosi Buy 6 Free 1 Bottle sempena promosi July 2015. Grap promo ini dengan cara kongsi dengan rakan-rakan dan anda mendapat keistimewaan promo ini.

Promo vivix buy 7@6

PROMO INI HANYA PADA JULAI 2015 SAHAJA.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Canteks Dan Sihat.

Kali ni Lynd nak share sikit pasal jaguh dalam Shaklee.. Atau sebenarnya jaguh dalam dunia vitamin iaitu Vitalea.

Apa itu Vitalea Shaklee?

Kenapa jaguh?

Kerana Vitalea Shaklee Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.

Hebatkan?


Vitalea4

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai VitaLea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Vitalea1

Tablet Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Antara kandungan dalam Vita Lea

Vitamin A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalaman.

Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

 

Vitalea7

  •  2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada  radikal bebas

  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang

  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf

  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent

  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat

  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang

  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang

  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Vitalea5
Rata2 pngguna Shaklee ibu hamil yg mpunyai masalah HB darah yg rendah mendapat manfaat dan kesan yg bagus selepas mangamalkan VitaLea

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* perairan / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya

Vitalea3

Lynd cadangkan kepada sesiapa yang tak pernak ambil supplemen dan mahu mula ambil supplemen Lynd cadangkan mulakan dengan Vitalea Shaklee.

Bulan February 2015 ni promo Vitalea Shaklee, so memang jimat dan 1 botol Vitalea Shaklee adalah untuk kegunaan 4 bulan lagi la jimat.

Mahu tahu lebih lanjut dan ingin mendapatkan Vitalea Shaklee?

Hubungi :

Lynd : 019 – 603 8353

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam.

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.

Bulan February 2015 agak special untuk pengamal supplement Shaklee. Sebabnya Promo February Banyak Sangat.

Tapi yang paling best adalah untuk pengguna Set Kehamilan  / Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee.

Sebab 2 promo ini so Promo Set Kehamilan Shaklee pun berjalan secara tak langsung.

Slide3

Ok. Mesti ada yang tanya

Kalau taknak beli 6 botol boleh ke dapat harga promosi?

Boleh.

Berapa banyak penjimatan sempena promosi ni?

Jom Kita tengok apa yang Vitalynd.Com tawarkan.

Promo Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan

Harga Set Asas Kehamilan Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix = RM 296

Promo Set Kehamilan Shaklee

Harga Untuk February 2015  =

Rm 267 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

Harga Set Asas Berpantang Shaklee

Vitalea + B-Complex + SR Vitamin C + Ostematrix + Zinc = RM329

Harga Untuk February 2015  =

Rm 300 (Termasuk Pos)

Harga ini hanya di Vitalynd.Com Sahaja.

So jangan lepaskan peluang terutama untuk simpan stok Ostematrix kerana 1 botol Ostematrix adalah untuk kegunaan 1 bulan. So boleh simpan untuk kegunaan beberapa bulan.

Jangan Lepaskan Peluang Ini.

Hubung Sekarang

Haslinda Lynd

Call / WhatApps / SMS : 019 – 603 8353 

COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Perbezaan Shaklee

Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min” dan perkataan vitamnin yang disebut sehingga kina adalah dari Shaklee. peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vitalea. Setiap tablet mengandungi 30 nurtisi lengkap yang diabstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasi secara konprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan keadah yang terkini dan teknologi eksplosif yang komplek, disebut sebagai “Ekplo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dnagn pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat Utama :
  • Penambah tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian.

  • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anaemia.

  • Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

  • Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metaboisme dan melambatkan proses penuaan.

  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormom serta menjaga kesihatan tiroid.

  • Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...