Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Semalam seorang kenalan iaitu Puan Imma berkongsi kegembiraan apabila bacaan terbaru kencing manis ibu beliau turun dari 14 ke 5.1 selepas 3 bulan mengamalkan Vivix,

Jom kita ikuti perkongsian beliau.

Vivix Untuk Kencing Manis Bacaan Turun 14 ke 5.1

Kisah Inspirasi untuk Mok!
——————

Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian.

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result.

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1!

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8.

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok.

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat.

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. ūüė≠ūüė≠

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam.

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum.

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. ūüė≠

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat.

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang. ūüėėūüėėūüėėūüėė

Sayang mok. ūüėä

Imma Mansor


Alhamdulillah. Lynd pun dapat merasai keseronokan dan kesyukuran Puan Imma.

Ada lagi testimoni Vivix ,

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis.

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis 2

Dan hari ini Lynd ingin kongsikan cara untuk mendapatkan Vivix dengan harga yang lebih Jimat.

Harga Vivix Shaklee Rm 475

Tetapi dengan pembelian 2 botol Vivix anda boleh dapatkan dengan harga Rm 38* Sahaja dengan total penjimatan Rm 261.90

Dengan pembelian 2 botol Vivix

Percuma Keahlian  Bernilai Rm 65

Percuma Postage Rm 10.50

Diskaun Harga Ahli 15%

Jumlah Penjimatan sehingga Rm 26*.00

Banyak kan?

Ok. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai cara mendapatkan Vivix Murah boleh contact Lynd sekarang.

**************************

InsyaAllah..
Amalan pemakanan Shaklee adalah SELAMAT dan TERBUKTI berkesan.

Jika berminat dan ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353
www.vitalynd.com

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

Assalamualaikum.

Testimoni Vivix Untuk Diabetis

Alhamdulillah. Syukur sangat sebab hari ni Lynd  berpeluang untuk berkongsi penyelesaian untuk membantu rakyat Malaysia terutamanya dalam mengatasi masalah diabetis ataupun dikenali sebagai kencing manis.

Dalam entry peranan Resveratrol dalam Vivix Shaklee, ada menerangkan bagaimana resveratrol membantu meningkatkan sensitiviti insulin dalam badan. Apabila badan kita sensitif terhadap perubahan paras gula dalam darah, maka insulin dapat dihasilkan untuk menukarkan gula kepada tenaga.

Vivix Shaklee bukanlah baru dalam pasaran Malaysia, maka sudah pasti ramai yang sudah mendapat manfaat dari teknologi Shaklee yang pertama dalam kelasnya.

Di sini Lynd nak kongsi beberapa testimonial Testimoni Vivix Untuk Diabetis Kencing Manis ini.

ViVix Kencing Manis 2

Nini Kopiah Kait : semua dah tahu kot, vivix untuk mak saya ritu. Sungguh terkejut sebab lama dah mak saya diabetis. And tak pernah turun sampai belas-belas. Tapi lepas amall vivix tak sangka dari 20 ke 11.

Cuma kena ambil ubat jugalah. Jangan skip pulak.

And yang paling best, mak saya naik basikal. Dah lama dia tak naik basikal dari saya umur 10 tahun kot. Sekrrang saya dah 28 tahun. Almost 18 tahun tak naik basikal. Hooohhooo.. serius… terkejut… dia jadi energetic. Sekarang nak bagi mak mertua pulak.

Mak mertua ada sakit lutut (pernah operate), kanser payudara (pernah operate) kemungkinan kanser ovari (minta jauh)

Husband pulak ada histori tibi dan muka berjerawat.

nanti nak bagi.

ViVix Kencing Manis 3. Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darah mula naik mendadak. Apabila masalah ini berlarutan penglihatan mak makin kabur dan makin kabur. Mak kata apa yang beliau rasa adalah.. mata jadi kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tidak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu. Mak saya tidak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya sedikit terjejas akibat masalah kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi sebab mak saya selesa dengan vivix, dia mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Tak sampai sebulan, penglihatan mak bertambah baik. Mak rasa kedudukan mata mak bertambah baik, tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah.. mak saya sudah boleh melihat semula tak perlu duduk dekat dengan tv untuuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabut. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur Allah atas izinNYA jua. Pengambilan Vivix sangat membantu.

Ini pula keadaan kaki pesakit diabetis yang sepatutnya dipotong. Tetapi alhamdullillah beliau mengambil keputusan untuk ikhtiar menggunakan Vivix Shaklee terlebih dahulu. Vivix dapat membantu menurunkan bacaan gula dalam darah yang man dapat mempercepatkan proses penyembuhan luka kaki pesakit diabetis.

ViVix Kencing Manis 4

Lagi Testimoni Vivix untuk penyakit kencing manis / diabetis

Alhamdulillah kita dijumpakan dengan cara yang selamat untuk merawat diabetis. Tidak salah mencuba kerana Vivix Shaklee bertindak secara semulajadi dan selamat.

Berminat untuk mendapatkan manfaat Vivix dengan lebih jimat ?

Dapatkan 2 botol vivix Shaklee hari ini sempena YES Pack dan nikmati penjimatan dan tawaran hebat berikut.

Vivix Promo 2

Atau lebih nilai dengan Promosi Buy 6 Free 1 Bottle sempena promosi July 2015. Grap promo ini dengan cara kongsi dengan rakan-rakan dan anda mendapat keistimewaan promo ini.

Promo vivix buy 7@6

PROMO INI HANYA PADA JULAI 2015 SAHAJA.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 ‚Äď 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum.

Hari ini Lynd nak share mengenai peranan Resveratrol yang terdapat di dalam Vivix Shaklee kepada kesihatan kita.

Dalam post ini Lynd akan kongsi :

Apa itu Resveratrol

Manfaat Resveratrol kepada kesihatan

Keistimewaan Resveratrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee

Apa itu Resveratrol ?

Resveratrol adalah merupakan unsur tumbuhan dari kumpulan polyhenols yang merupa sumber antioksidan yang membantu kita untuk mengurangkan kemusnahan sel tubuh badan yang menyebabkan kanser dan penyakit jantung.

Biasanya Resveratrol terdapat pada tumbuh-tumbuhan dan yang paling terkenal pada kulit anggur merah.

Manfaat Resveratrol ?

Penyakit Jantung. Resveratrol membantu kita mengurangkan keradangan, mengelakkan penghasilan kolesterol jahat dimana menyukarkan platlet dari melekat dan tersumbat yang menyebabkan serangan jantung.

Cancer. Resveratrol mengurangkan risiko pembentukan sel kanser.

Penyakit Alzheimer (Pelupa/Nyanyuk). Resveratrol melindungi sel saraf dari rosak dan mengelakkan pembentukan plak yang menyebabkan nyanyuk.

Diabetis. Resveratrol membantu mengelakkan badan kita tidak sensitif pada perubahan tahap gula dalam darah. Ia menyebabkan insulin tidak dihasilkan pada tahap yang sepatutnya yang menyebabkan masalah kencing manis.

Ada juga kajian yang menunjukkan bahawa resveratrol dapat mengelakkan masalah kesihatan yang berkaitan dengan gaya hidup seperti obesiti. Kerana resveratrol dapat membantu meningkatkan kadar pembakaran kalori dengan meningkatkan kadar metabolisme badan.

Penyakit seperti kencing manis dan penyakit jantung adalah berkaitan dengan faktor umur selain dari masalah persekitaran dan pemakanan. Maka ia adalah sesuatu yang tidak boleh dielak apabila usia semakin meningkat.

Tetapi resveratrol dapat membantu melambatkan proses penuaan / kemerosotan sel badan.

Manfaat resveratrol boleh didapati pada sumber makanan berikut.

resveratrol_sources

 Mahu lebih mudah dan manfaat resvaratrol diperolehi secara maksimum?

Vivix Shaklee Pilihan Tepat

vivix-resveratrol

Kenapa Vivix Shaklee lebih hebat dari resveratrol ?

Vivix 1

Dalam 1 botol Vivix Shaklee manfaat resveratrol diperolehi secara maksimum.

Tidak Percaya?

Rahsia 18tahun!!

—————

Master Farah
.
Farah sebenarnye 30an dh tp masa cek Karada Scan, bacaan Body Age menunjukkan umur badannya 18tahun
Terbako ke x Terbako?
.
Apa rahsia dia ye??
.
Jaga makan dan gaya hidup sihat bersama
Shaklee!!
.
Tu je rutinnye.Rutin Master Farah Wahida dalam mencapai usia badannya 18tahun iaitu hampir 13 tahun lebih muda dr usia sebenarnya sekarang!!!! Adalagi tambahan pada rutin diatas iaitu Collagen pada awal pagi.Memang special kan
.
Alhamdulillah; berkat konsisten makan Shaklee; Farah dapat menjaga kesihatan dgn baik dan terus berkongsi dgn orang lain akan manfaat yang sama dgn Shaklee
.
Shaklee adalah vitamin dan makanan tambahan; walaupun brShaklee…aktiviti bersukan dan keluar peluh juga digalakkan bg menjaga gaya hidup sihat.
Alhamdulillah

[VIVIX untuk yang tersayang]

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan Vivix

Ayah kembali ceria

Vivix

Siapa xrisau akan kesihatan orang tuanya yang kini sedang memulihkan diri kesan dr berhenti rokok 3tahun lepas

Alhamdulillah, ikhtiar dgn Vivix; bertindak menarik keluar segala
radikal bebas dr dalam badan

Alhamdulillah; ayah sy kembali ceria dan segar

Ini kisah ayah sy sendiri
Ayah sy yang disayangi Che Mohd Zulkifli
serta ibuku yang disayangi
Sharifah Maimunah

InshaAllah; anakanda berikan suppplement terbaik buat kalian semestinya Shaklee

Ingin tahu mengenai lebih lagi Keistimewaan Vivix Shaklee sebagai Agen Anti Penuaan?

Rahsia Anti-Penuaan Vivix

Dan kepada yang ingin tahu Vivix Shaklee juga berfungsi sebagai :

VIVIX Untuk Diabetis

VIVIX untuk Cancer

Vivix Untuk Kesihatan Jantung

Vivix Untuk Perokok

VIVIX MURAH BULAN JULY 2015

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 ‚Äď 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Promo Vivix Shaklee Teknologi Terhebat

Bismillah.. Alhamdulilllah..

Assalamualaikum.

Alhamdulillah sekali lagi, sudah separuh dari 2015 kita sudah lalui. Terima kasih Allah kerana kita diberi peluang untuk terus memperbaiki diri dan kehidupan kita.

Bila masuk bulan baru mesti ada yang ternanti-nanti apa tawaran habat dari Shaklee Malaysia yang sentiasa menawarkan promosi hebat dari segi penjimatan harga dan semestinya kualiti produk yang terbaik.

Bulan ni mesti ada yang senyum lebar sebab giliran Super Star kepada Shaklee Produk menjanjikan penjimatan hebat.

Promo Shaklee July Vivix Teknologi Terhebat


Promo vivix buy 7@6

Promo 1 Vivix Beli 7 Botol dengan Harga 6 botol.

Dengan erti kata lain Beli 6 percuma 1

Apa istimewanya Promo Vivix Shaklee ni?

1. Pencuma 1 botol Vivix yang bernilai Rm 4++

2. Percuma keahlian yang bernilai Rm 69.50

3. Wang Tunai berjumlah Rm 176 ke akaun anda pada bulan August

4. Percuma Vitalea Multivitamin yang bernilai Rm 88 (YES Program)

5. Diskaun pembelian SEMUA produk Shaklee sehingga 25%

Kalau dikira semua sekali penjimatan jika anda ambil set Buy 7 at 6 ini adalah…

Lebih dari RM 1500

Bagaimana?

Diskaun 25% harga ahli vivix + Free 1 botol Vivix  + Yuran keahlian + Vitalea + Wang Tunai / Cash Back.

Promo 2 : Vivix Shaklee 5% Less for 2 bottles (YES Pack)
vivix 5

Keistimewaan YES Pack SET 4

1. PERCUMA Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50

2. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

3. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

4. Rebat RM 39.00 diterima pada bulan berikutnya.

5. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

Ingin tahu mengenai Keistimewaan Vivix Shaklee sebagai Agen Anti Penuaan?

Rahsia Anti-Penuaan Vivix

Dan kepada yang ingin tahu Vivix Shaklee juga berfungsi sebagai :

VIVIX Untuk Diabetis

VIVIX untuk Cancer

Vivix Untuk Kesihatan Jantung

Vivix Untuk Perokok

Biasanya orang yang pertama kali mencuba sahaja yang akan beli 1 botol masa promo hebat Vivix Shaklee ini . (Kalau pengamal biasanya mereka akan borong time ni).

Jadi Lynd boleh berikan harga jimat untuk anda yang baru pertama kali ingin mencuba manfaat Vivix Shaklee ini.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 ‚Äď 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Bila bercakap pasal “Tua” mesti ramai yang mula terbayang rambut beruban, kulit berkedut, jeragat, sakit tulang temulang, dan bermulanya fasa pelbagai penyakit mula menyinggah.

Yes.. betul.. kita tidak dapat menghentikan proses penuaan itu. Tetapi kita boleh mempercepatkan atau melambatkan proses penuaan kita. Ia bergantung kepada gaya hidup dan amalan pemakanan kita sejak dari awal lagi.

Secara umumnya, proses penuaan tidak boleh “dihentikan” / ‘diundur” tetapi kita boleh memperlahankan proses itu.

Pernah dengar “Age just a number”.

Benar. Sebab takkan terjadi orang yang mempunyai umur yang sama tapi berbeza dari segi penampilan. Contoh Cik Ta (suka sangat guna contoh Rozita Che Wan), ada orang boleh teka umur dia kalau memang orang tak kenal dia? So itu yang bermaksud umur tu sekadar nombor yang penting penampilan kita sentiasa sihat dan cergas.

Bagaimana memperlahankan penuaan atau dengan erti kata lain Rahsia Anti-penuaan terbaru?

Rahsia Antipenuaan Vivix Shaklee

Badan kita terdiri dari sel-sel badan yang sentiasa “merosot” disebabkan oleh :

Persekitaran

Pemakanan

Stress / Tekanan

Vivix berperanan memperlahankan proses penuaan sel-sel badan yang berpunca dari 3 faktor di atas.

Para saintis Shaklee menemui formula antioksida yang selamat dan bertindak secara semulajadi ke atas sel-sel badan secara menyeluruh.


Vivix 1

vivix-untuk-masalah-penuaan

Disebabkan oleh Vivix bertindak ke tahap sel-sel maka ia bertindak secara menyeluruh dan memberi manfaat kepada kesihatan seseorang. Dan sebenarnya kecantikan itu sebenarnya “kesan sampingan” kepada penggunaan Vivix.

Dan kepada yang ingin tahu Vivix juga berfungsi sebagai :

VIVIX Untuk Diabetis

VIVIX untuk Cancer

Vivix Untuk Kesihatan Jantung

Vivix Untuk Perokok

Istimewa Bermula May – October 2015

YES PACK 4

YES Set Healthy Young Living

Keistimewaan YES Pack SET 4

1. PERCUMA Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50

2. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

3. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

4. Rebat RM 39.00 diterima pada bulan berikutnya.

5. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

Memang super jimat dengan YES Pack ni.

Jom-jom jangan lepaskan peluang untuk cantik sihat dengan lebih jimat.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 ‚Äď 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantik Sihat.

Disebalik kenaikan harga pelbagai barangan dan peningkatan kos sara hidup, Shaklee memainkan peranan untuk membantu orang ramai dalam 2 cara :

1. Mengadakan promosi set penjimatan. Ini dapat membantu orang ramai untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga lebih jimat. Oleh itu dengan kenaikan harga barang yang lain kita tidak mengabaikan penjagaan kesihatan.

2. Memberi peluang untuk menjana pendapatan tambahan melalui YES Program. Pelbagai peluang dan bonus tambahan untuk mereka yang serius dan komited untuk menjana pendapatan.

Set Shaklee Lebih Jimat

Salah 1 tawaran melalui program YES adalah dengan pendaftaran keahlian Shaklee dengan pembelian produk, ahli baru akan menerima 1 botol Vitalea Shaklee Multivitamin.

Detail mengenai tawaran ini di sini.

Tawaran seterusnya adalah Promosi 4 YES PACK.

YES Set 1 Set Kehamilan Shaklee (Pre-Natal Set)

YES Set Kehamilan

Yang mengandungi :

ESP Shaklee

B-Complex

Ostematrix

Vitalea Multivitamin

Sustained Release Vitamin C

Omega Guard

YES Set 2 Set Berpantang Shaklee (Post Natal Set)

YES Set Berpantang

Yang mengandungi :

ESP Shaklee

Alfalfa Complex

Ostematrix

Vitalea Multivitamin

Sustained Release Vitamin C

Omega Guard

YES Set 3 Set Pengurusan Berat Badan Sihat (Healthy Fitness)

YES Set Healthy Fitness

Cinch Mix Tea

Vita-Lea

2 Canister Cinch Shake

Lechitin

Herblax

Keistimewaan YES Pack (SET 1-3)

1. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

2. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

3. Rebat RM 23.40 diterima pada bulan berikutnya.

4. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

YES Set 4 Set Anti-Penuaan (Healthy Young Living)

YES Set Healthy Young Living

2 Botol Vivix

Keistimewaan YES Pack SET 4

1. PERCUMA Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50

2. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

3. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

4. Rebat RM 39.00 diterima pada bulan berikutnya.

5. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

Memang best dan super jimat YES Pack ini. Ada yang ambil untuk kegunaan sendiri, kongsi dengan kawan-kawan dan ada guna sebagai stok permulaan untuk memulakan perniagaan.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 ‚Äď 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Assalamualaikum Cantekss.

Panjang betul tajuk. Tapi nak buat camner dah memang promosi banyak untuk January 2015 jadi tajuk pun kena panjang.

Soooo.. Jom kita lihat apa yang ditawarkan untuk Shaklee product promosi bulan ini.

Product Shaklee murah dengan keahlian tambah lagi dengan promosi January. berganda-ganda murah.

Promo 1 :

Vivix dan Alfalfa Complex (Large / Small)

Vivix Alfalfa promo

  • (Vivix ¬†/ Alfalfa) ¬†FREE : 1 botol dengan pembelian 6 botol

  • (Vivix) FREE : Keahlian seumur hidup yang bernilain Rm 65.00

  • (Vivix) Rebat Tunai : Terus ke akaun anda pada bulan February

 

Promo 2 :

Vivix dan Alfalfa Complex (Large / Small)

Vivix Alfalfa add promo

  • (Vivix ¬†/ Alfalfa) ¬†Diskaun¬†:¬†5% dengan pembelian 2 botol.

 

Promo 3 :

Vita-lea For Children

Vitalea RP

 

  • Percuma 1 botol Vita-Lea for Kids dengan pembelian 3 botol.

 

Ingin lebih jimat untuk mendapatkan product shaklee murah ?

Daftar keahlian Shaklee sekarang dan anda akan dapat dengan harga jauh lebih jimat.

Hubungi Lynd sekarang : 019 – 603 8353

Untuk service dan konsultansi berpanjangan.

Diabetes

 

Fakta menakutkan.

Patutlah mostly pakcik or makcik yang baru mencecah 40-an dah menjadi ayat “biasa” ada masalah kencing manis.

Yang lebih teruk, “Kena potong kaki sebab kencing manis”

gambar diabetis

Haaaa… tak sanggup tengok..!!!!

Siapa kat sini ada kencing manis?

Ke ayah atau mak yang ada diabetis ni?

Dan tahukan anda yang jika orang tua kita ada diabetis, kita pun berisiko untuk ada diabetis.

Takut?

Gerun?

Apa kata kita ikhtiar menggunakan Vivix Shaklee?

VIVIX RESVERATROL

Apa kata kita ikhtiar menggunakan Vivix Shaklee yang kaya dengan Resveratrol.

Bagaimana Resveratrol membantu mengawal Diabetis?

Ok. Kencing manis atau diabetis terjadi apabila insulin tidak terhasil apabila paras gula meningkat dalam darah. Insulin berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga, tetapi apabila insulin tidak sensitif terhadap perubahan paras gula dalam darah, so gula akan kekal tinggi.

Jadi apa fungsi Resveratrol?

 Cara 1 : Resveratrol akan meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap insulin. Jadi apabila insulin sensitf pada perubahan paras gula dalam darah, maka kencing manis dapat dikawal.

Cara 2 : Resveratrol berfungsi mengaktifkan Enzim SIRT1 yang berkuasa dalam mengawal diabetis. Kerana Enzim ini yang bertanggungjawab untuk mengawal rembesan hormon insulin

Sudah terbukti ke?

Jom tengok testimoni penggunaan Vivix Shaklee untuk pesakit diabetis

vivix kencing manis 1

vivix diabetes

testi-vivix-diabetis-kaki

Vivix Shaklee adalah supplement jadi, kepada yang mengambil ubat-ubatan doktor saya sarankan teruskan pengambilan ubat yang doktor bekalkan.

Pengambilan 1 sudu teh Vivix setiap hari tidak akan bertindakbalas dengan ubat-ubatan yang doktor bekalkan. Untuk kepastian, boleh juga tanya pendapat dan nasihat doktor sebelum pengambilan Vivix.

Bukan itu Sahaja..!!!!

Jika keluarga anda mempunyai sejarah penyakit diabetis, anda wajar memulakan pengambilan Vivix dari sekarang.

Kebaikan Vivix Shaklee sebagai Anti-Penuaan

Ingin dapatkan Vivix Shaklee hari ini?

Untuk Pembelian Menggunakan Credit Card / Debit Card

beli sekarang

Untuk Pembelian Menggunakan Online Transfer atau COD sekitar Klang / Shah Alam dan Consultation Percuma,

Hubungi Saya

contact-icon

Ingin Lebih Jimat?

Diskaun 15 – 20 %?

Daftar Sebagai Ahli Shaklee.

Ketahui caranya disini.

Daftar Keahlian Shaklee

Assalamualaikum.
 
Entry kali ni lain sikit.
Sebab ianya lebih bersifat peribadi.
Lebih bersifat pandangan peribadi terhadap Shaklee.
 
Shaklee merupakan rangkaian produk kesihatan yang diyakini di hampir seluruh dunia.
Selain itu, ada juga yang mengenali Shaklee sebagai satu jenamayang berjaya membuka peluang untuk orang menjana pendapatan tambahan.
 
Dan kalau diselidiki lebih dekat, ada yang sudah bergelar jutawan hasil pendapatan Shaklee.
(Doa dan usaha saya kearah itu. Aminnnn)
 
Ok.. Saya taknak citer pasal Shaklee sebagai sumber pendapatan tambahan.
Kalau berminat untuk mendaftar keahlian Shaklee, boleh refer dibawah.
 
 
Sebenarnya saya mahu cerita pasal seorang bekas personality TV, yang diuji dengan penyakit tetapi hidup dia totally different sekarang.
 
Beliau adalah Law Chu Hian.
 
Bekas pembaca berita mandarin NTV7 dan juga pengacara Edisi Siasat NTV7 Versi Mandarin.
Saya pernah berjumpa dan mendengar kisah beliau semasa 1 sesi training New Distributor di Times Square.
 
Terasa kagum dan seolah-olah tidak mempercayai yang beliau pernah mengidap kanser satu ketika dulu.

 

 
 
Dan yang membuatkan saya macam “Ehh.. biar betul?”
adalah pada 2014 umur dia sudah melebihi 50 tahun.
Dari segi paras rupa dan gaya dia berlari ke atas pentas tak menunjukkan umur beliau.
Dan bila dia tunjuk gambar ni..
 
 
Saya takkan tahu yang mereka adalah orang yang sama jika takder orang inform saya.
 
Yes..
Mereka adalah orang yang sama.
Apa yang membuatkan Lau Chu Hian berubah dan mendapat kesihatan yang baik seperti sekarang.
Wajah awet muda, stamina masih kuat.
 
Rahsia yang tidak rahsia lagi.. ViVix..
 
 
Resveratrol merupakan unsur utama Vivix Shaklee yang mengandungi 10x ganda lebih banyak berbanding produk lain.
 
Fungsi Resveratrol :
 Vivix bertindak jauh ke dalam sel dengan 4 cara :
 
 
 
Disebabkan Vivix bertindak dari sel dimana merupakan binaan asas tubuh badan kita, jadi hasil yang terpancar adalah lebih asli dan original berbanding kaedah luaran atau kosmetik.
 
Saya taknak cerita panjang mengenai kebaikan Vivix disini,
boleh refer entry
 
 
Nasihat dari Mr Lau hari tu adalah, gunakan Vivix dari awal supaya kita dapat mengurangkan risiko penyakit dan juga memiliki wajah dan stamina yang lebih muda.
 
 
Selain dari segi kesihatan saya juga kagum dengan apa yang dia percaya.
 
1. Sayangi ibu bapa. Usaha dan buat mereka bahagia pasti kita akan bahagia dan berjaya.
 
2. Teruskan memberi – Bukan sekadar wang ringgit tetapi juga ilmu. Teruskan sharing ilmu dan tips yang kita tahu supaya orang lain mendapat manfaat yang baik.
 
Bersyukur.. Saya sentiasa dijumpakan dengan orang-orang berjaya dan tidak lokek berkongsi rahsia kesihatan dan juga rahsia kejayaan.
 
Ingin merasai kehebatan Vivix?
Dapatkan sekarang.
 
Untuk Lebih Info dan konsultansi boleh hubungi 
Shaklee Independent Distributor Anda
 
Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
 
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com
 
COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor
 
Assalamualaikum.
Beberapa hari lepas kita dah go through langkah 1-3 dalam penjagaan kesihatan jantung


Dan langkah terakhir adalah perlindungan dengan produk VIVIX Shaklee.


Vivix lebih dikenali sebagai anti penuaan.
Tetapi bagaimana Vivix boleh menjaga kesihatan jantung?


Vivix bertindak secara berkesan di peringkat sel.
Ia termasuk juga peringkat sel-sel jantung.
Vivix mempunyai unsur NRF2 yang memberi perlindungan dari radikal bebas, keradangan dan toksin sekali gus memestikan jantung kita sentiada “muda”

Vivix juga mempunyai unsur Resveratrol dan Polifenol yang merupakan antioksida yang kuat.

Kenapa anti-oksida penting bagi kesihatan jantung?

Merujuk pada gambar diatas, bahan anti-oksida dapat melindungi salur arah dari proses pengoksidaan.
Dengan ertikata lain, dapat mengelakkan salur darah menyempit disebabkan oleh “karat” hasil proses pengoksidaan.

Kesimpulannya, fungsi Vivix untuk kesihatan jantung adalah : 
1. Melindungi jantung dari penuaan
2. Melindungi dalur darah daripada kerosakan radikal bebas.
3. Turunkan risiko penyakit jantung.

So sekarang kita dah boleh gambarkan sikit-sikit macamana supplemen ni bertindak dalam menurunkan kadar kolesterol sekali gus menjaga kesihatan jantung kita.

Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 


Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...