Assalamualaikum

Alhamdulillah.

Kelebihan Dan Cara Solat Dhuha

Sejak ada facebook, ada beberapa orang dok up post
“Jom Solat Dhuha“,
“Dah Dhuha ke belum”

Baru terfikir “oooooooo.. ada orang buat rupanya. Ingatkan on paper je”

Dulu ingat Solat Dhuha dan Solat Tahajjud ni adalah amalan orang “super” alim dan dia memang dok kat masjid je.
Bertemankan tikar sejadah sahaja.
Amalan Sunat Dhuha ini hanya diajar dalam buku, kitab dan ceramah sahaja.
.
Alah.. mana ada orang buat pun. Lagi pun sunat je pun. Lagi pun time tu waktu orang tengah rancak bekerja mana ada orang nak berhenti buat keje dan buat yang “sunat je pun”
.
Tapi En Suami ada cakap kat salah satu tempat kerje lama dia amalan Dhuha tu boleh dianggap biasa. Surau akan dikunjungi dalam waktu Dhuha. Bestkan?
.
Dhuha bukan hanya untuk orang berniaga..
Rezeki bukan hanya dalam bentuk wang ringgit sahaja..
Dah buat baru rasa best..

Cara Solat Dhuha

 Cara Solat Dhuha

@ Dilaksanakan sebanyak 2 / 4 / 8 / 12 Rakaat dalam waktu dhuha dan paling afdhal pukul 10 pagi.

(Lynd dulu masa masuk kerja kol 8.30 pagi, ikhtiar sampai ofis pukul 8 pagi sebab nak dhuha dulu. Boleh cari masa yang sesuai untuk orang yang makan gaji)

@ Rakaat Pertama Al-Fatihah – As Syam, Rakaat ke 2 Alfatihah – Ad-Dhuha
(Atau mana-mana surah yang dihafal)

Cara Solat dhuha

Doa Solat Dhuha

Ya- Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuha-Mu,
Kecantikannya kecantikan Mu,
Keindahannya keindahan Mu,
Kekuatannya kekuatan-Mu
Kekuasaannya kekuasaan-Mu
Perlindungannya perlindungan-Mu

Ya Allah,
Jika rezeki masih dilangit, turunkanlah
Jika di bumi, keluarkanlah
Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah
Jika jauh dekatkan lah,

Berkat waktu dhuha,
Kecantikan Mu
Keindahan Mu,
Kekuatan Mu
Kekuasaan Mu

Limpahkan kepada ku segala yang telah Engkau limpahkan kepada hambaMu yang soleh.

Amin.

Indah sungguh doa ni.

Nak mudah hafal boleh nasyidkan doa ni.

Jom jadikan Dhuha sebagai salah 1 amalan harian kita.

Dhuha

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..

Pengedar Shaklee Klang Terbaik dengan Bengkel Nutrisi

Syukur tak terhingga kerana saya diberi kesempatan untuk menghadiri Bengkel Nutrisi 2015 anjuran Shaklee Malaysia pada sabtu lepas.

Bengkel Nutrisi 2015 7

Tujuan saya menghadiri bengkel tersebut adalah untuk menambah pengetahuan saya mengenai rangkaian produk Shaklee meliputi bagaimana nutrisi yang diperlukan oleh badan bertindak, kelebihan produk shaklee dan bagaimana saya boleh memberikan konsultansi terbaik dan membantu masyarat mendapatkan vitamin terbaik untuk penyakit mereka.

Perasaan saya sepanjang berada dalam bengkel tersebut adalah “Besarnya kuasa Allah”. Kami diberi penerangan bagaimana sistem badan kita berfungsi. Bila tahu semua tu rasa macam “Hebatnya Allah” dan mula rasa semakin sayang dengan tubuh badan kita.

Lynd rasa lebih menghargai kesihatan dan tubuh badan yang Allah kurniakan. Bila belajar mengenai kencing manis, sakit jantung, kesihatan wanita rasa macam kesian kat badan kita, bekerja begitu kuat tapi kita bantai makan entah apa-apa tambah lagi dengan pencemaran.

Rasa macam nak jadikan Bengkel Nutrisi Shaklee ni sebagai acara wajib. Walaupun produk yang sama tapi ilmu pasti ada beza juga sikit sebanyak setiap sesi.

Bukan susah pun, bayar Rm 40 termasuk dengan lunch penuh kemewahan. Alhamdulillah. Rasanya Rm 40 tu nak cover lunch sekali pun tak lepas kot.

Bengkel Nutrisi 2015 6

Dulu masa kat Time Square pun sama. Rasa macam heran, berbaloi ke dorang buat macam ni ? Sekarang dah tak heran sebab Shaklee full of surprise dan mereka layan pengedar dorang macam “harta karun”.

Anak-anak boleh dihangkut sekali. Ni yang bestnya Shaklee. Apa je event boleh bawak anak. Kalau tengok stroller bergelimpangan masa event Shaklee tu perkara biasa.


Pengedar Shaklee Klang 2

Kalau training kat HQ memang ada kemudahan tempat permainan dalam kawasan yang sama. (Patutlah HQ Shaklee dipanggil Home Office). So anak-anak memang berbesar hati ikut mama gi “sekolah”

Allah tak tau nak cakap macamana perasaan saya semakin sayang dengan Shaklee, antara sebabnya :

#Apa yang diwarwarkan dalam iklah atau sesi penerangan mereka adalah perkara sebenar. Bukan strategi marketing. Ini disaksikan sendiri oleh pengedar-pengedar Shaklee yang dibawa ke Head Quarters Shaklee di US. Merek ditunjuk bagaimana para Saintis menjalankan ujikaji dalam setiap produk dan juga bagaimana mereka bekerja untuk menghasilkan produk Shaklee yang terbaik dan selamat untuk manusia.

# Shaklee terlalu menghargai manusia. Terlalu menghargai kesihatan manusia. Kajian keatas sistem tubuh badan manusia menyebabkan mereka rasa bertanggungawab untuk menghasilkan 1 produk yang dapat membantu manusia untuk hidup dengan sihat dan gembira. Bukan hanya atas dasar perniagaan / duit sahaja. Kalau tak kenapa perlu mereka melabur berjuta USD untuk menggunakan saintis untuk membuat kajian. Sedangkan sekarang berlambak je produk yang dihasilkan yang tanpa menitik beratkan kesannya terhadap manusia. Buat dikilang entah kat mana-mana lepas tu offer “Awak nak letak nama apa produk awak?”

Atas 2 sebab baru ini lah membuatkan saya lebih menghargai diri dan saya nak pastikan kesihatan saya ni dijaga dengan baik. Dan bukan untuk saya sorang tapi saya nak lebih ramai orang diluarsana menghargai kesihatan mereka.


Product Shaklee

Maka dengan itu, saya sebagai Pengedar Shaklee Klang dan juga Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia berjanji akan menyebarkan kebaikan Shaklee demi memberikan yang terbaik untuk anda.

Pengedar Shaklee Klang

Hargai kesihatan anda kerana ia merupakan 1 amanat dari Allah.

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pengedar Shaklee Klang

Shaklee Klang

Saya Haslinda (Lynd) merupakan pengedar Shaklee Klang yang berada di Pekan Meru.

5 Sebab Kenapa Kami Menjadi Pilihan Sebagai Pengedar Shaklee Klang Terbaik :

# 1 Service Penghantaran Terus Ke Rumah Anda

Jika anda tinggal di sekitar Klang, Shah Alam, Puncak Alam dan kawasan sekitarnya, saya manawarkan perkhidmatan penghantaran terus ke rumah anda selepas masa dan lokasi dipersetujui. Penghantaran adalah PERCUMA

Shaklee Puncak Alam 6

# 2 Penghantaran Menggunakan Perkhidmatan Pos Laju / GDex Setiap Hari

Proses penghantaran ke seluruh Malaysia menggunakan perkhidmatan Pos Laju dibuat setiap hari.

Pos Laju

Kadar bayaran perkhidmatan pos laju

Semenanjung
RM 6.30 / RM 10.60 

Sabah / Sarawak
RM 10.60 / RM 21.20

Dan pembayaran sebelum pukul 2.00 petang, pengeposan akan dilakukan pada hari yang sama.

#3 Kami Sentiasa Mempunyai Ready Stok

Shaklee Klang 4

Tanpa perlu menunggu lama, kami sentiasa menyimpan stok terutama untuk produk-produk hot selling. Jika ada permintaan diluar jangkaan yang memerlukan stok segera, kami komited untuk terus ke Cawangan Shaklee berdekatan.

#4 Agen Shaklee Sepenuh Masa

Saya menjalankan perniagaan Shaklee sepenuh masa, disebabkan itu segala tumpuan dan keutamaan saya adalah untuk memberikan yang terbaik kepada pelanggan kami di www.vitalynd.com

Shaklee Puncak Alam 2

Saya juga sentiasa komited untuk meningkatkan pengetahuan mengenai produk dari masa ke semasa demi memberikan konsultansi terbaik kepada pelanggan.

#5 Pengguna Tegar Shaklee

Sebelum menjadi pengedar Shaklee secara serius, saya adalah pengguna Shaklee yang bermula dengan Set Kesuburan Shaklee.

Ikuti kisah saya dan Set Kesuburan Shaklee

Dan sejak itu saya mula yakin dan jatuh cinta dengan Product Shaklee dan merasakan tanggungjawab saya untuk berkongsi produk terbaik dan selamat ini.

Disebabkan 5 faktor di atas, saya sentiasa memberikan perkhidmatan konsultansi terbaik dan pantas.

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Last week blog vitalynd.com ni ada problem, tak boleh nak access so dah settle uapdate untuk Vitalynd Empire maka tiba-tiba terasa lapang. Kalau tak sibuk cari idea nak up entry apa.

Makanya teringat amanat Si Suami minta carikan seluar kerja lama dia dan Adik Ipar pulak nak pinjam lapik dulang hantaran masa saya kawin dulu sebab dia nak guna untuk bertunang bulan depan. Maka jadilah tugasan hari tu menyelongkar stor bawah tangga.

Bila buka pintu stor..

20150812_090901

Macamana nak masuk..????

20150812_090909

Hekkkkkk… Adeh.. nampaknya kerja bertambah sukar. Ni gara-gara masa saya mengandung sampailah saya berpantang stor ni “terbiar”. Main lambak je semua benda.

Makanya sengseng kaki seluar, jom kemas stor.

Hasilnya..

20150814_235645

Fuh.. lega dan lapang.

20150814_235337

Apalah ku nak buat dengan motor letrik tu. Charger rosak so tak leh guna sudahnya jadi tukun. Adeh..

Barang yang dicari pun dijumpai. Mudah sebenarnya nak cari sebab storage box dah lable sebagai “Baju Papa” dan “Hantaran”

Yang jadi lama sebab mengemas tu hah.

So menyingkap kisah transformasi ruang bawah tangga ni, sejak hampir 6 tahun saya dok kat rumah ni.

Bermula sebagai hanya ruang Kosong.

Bawah Tangga 3

Bila dah makin lama tinggal kat rumah ni, barang makin banyak, maka dah jadi tempat sorok barang.

Bawah Tangga 4

Lepas tu terjebak dalam dunia HO ni, mula mencari idea untuk ruang aktiviti anak-anak.

Then bawah tangga ni jadi tempat pertapaan anak-anak.

Bawah Tangga 2

Tak praktikal sangat sebab takder lampu dan kipas. Main kejap je pastu berpeluh.

Tak lama.. dalam setahun lepas tu Suami decide nak menstorkan ruang bawah tangga ni. 

Bawah Tangga

Bulan puasa 2013 kot kerja-kerja DIY ni dilakukan sendiri oleh sang suami. Masa tu bajet Jen I Heart Organizing sangat.

Dan sekarang ia kekallah sebagai stor yang diharap terpelihara dari menjadi ruang lambakan barang. Dari masa ke semasa memang saya suka selongkar dan check barang apa boleh jual kat besi buruk atau pun buang.

Sebabnya kalau banyak sangat barang nanti bila nak cari barang jenuh menyelongkar.

Pembaca semua manfaatkan ruang bawah tangga macamana?

Jong kongsi idea.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

Impian jadi Kenyataan

Rasanya belum terlambat lagi untuk Lynd ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua pembaca blog kecil ini.

Alhamdullillah.. terlalu banyak yang ingin disyukuri.

Terlalu banyak kurnia Dia kepada kita.

Allah Maha Besar.

Lynd tak tahu mana nak mula tapi apa yang Lynd katakan salah 1 impian 2015 Lynd tercapai.

Dengan ini diumumkan bahawasanya Lynd bukan lagi pekerja makan gaji. Lynd sudah bekerja sendiri sepenuhnya. Rasanya belum masa lagi nak bergelar Work At Home Mom. Anak-anak masih ke nursery dan Lynd masih keluar menguruskan hal-hal kerja.

Impian jadi kenyataan. Begitu cepat dan mudah.

Kejadian itu menyakinkan Lynd pada Power of Visualisation.

Allah Maha Besar. Bila kita inginkan sesuatu minta pada Dia dan yakin maka Allah akan tunaikan dengan cara yang tidak disangka-sangka. Dunia ini milik Dia.. Dia yang mengawal segala kejadian dan makhluk di dunia ini maka kenapa kita masih ragu-ragu nak minta pada Dia?

Terima kasih Allah.

Apa lynd nak buat?

Lynd dah brainstorming dengan husband, ada beberapa projek yang kami akan jalankan. Dan semestinya Shaklee masih berjalan seperti biasa malah lebih besar-besaran sebab masa bukan lagi penghalang.

Bisness Shaklee adalah bisnes yang paling mudah dijalankan dan pulangannya lumayan jika kena caranya. Allah.. tak sabar rasanya nak buat segala apa yang Mentor Lynd ajar sebelum ini.

Disamping itu Lynd akan bantu suami untuk uruskan bengkel kereta kami iaitu Redoz Motorsports Auto service

Redoz Motorsports

Bengkel kami sudah beroperasi selama hampir 1 tahun. Alhamdulillah bisnes ni membuatkan kami banyak belajar.

Kepada pembaca yang berada di sekitar Puncak Alam boleh jemput ke bengkel kami untuk membaiki dan servise kereta anda dengan perkhidmatan terbaik.

Lokasi Redoz Motorsports

No 3, Jalan Astana D 13/D, Pusat Niaga Astana Alam, Bandar Puncak Alam
Kuala Selangor
Kalau ada sebarang soalan atau nak tau lokasi tepat bengkel kami boleh call En Ridho 019-313 1128 atau call Lynd sendiri 019 – 603 8353
Kalau terus datang bengkel boleh bagitau yang kawan-kawan ni pembaca blog Lynd, so boleh dapat diskaun nanti.
Seriously rasa “segar’ sebab kita merancang sendiri apa kita nak buat setiap hari dan bos kita hanya yang Satu itu. Tak perlu bodek sapa-sapa.
Time solat adalah “meeting” saya dengan Allah. Seriously best.
Cukup ke Income nak cover perbelanjaan bila tak makan gaji?
Bab ini saya sangat yakin bila ber Boskan Allah. Kita ‘bodek” Dia  je.
Kalau Allah tak makbulkan?
Itu pun saya senyum.. sebab Allah “simpan’ dulu untuk perkara yang lebih baik. Saya sangat yakin dengan itu.
Saya sangat bertuah kerana Suami saya jenis yakin yang hidup kami diatur oleh Allah. Kami usaha tetapi yang tentukan Dia. Kami Doa yang beri Dia. Daaaannnnnn.. kami yakin yang Allah tak jadikan sesuatu itu dengan sia-sia.
Indahnya perasaan itu.. Bukan perasaan tak makan gaji tu.. Tapi perasaan ‘berserah’ pada Dia. Allah.. tenang je rasa walaupun orang lain melihatnya sukar. Kami sendiri tak sedar yang kami sedang susah sebab kami sentiasa tenang. Terima kasih Allah atas kurniaan Suami yang sempurna untuk ku.
So ther journey begin. Disini Lynd akan kongsikan dari masa ke semasa perkembangan life Lynd.
Lynd kena betul-betul menjaga kesihatan supaya Lynd sentiasa sihat untuk mengejar impian dan menikmati impian jadi kenyataan. Tak guna kalau bertenaga bekerja tetapi bila saat kita mencapai kejayaan kesihatan kita menjadi penghalang.
Robin Sharma

Assalamualaikum.

Testimoni Vivix Untuk Diabetis

Alhamdulillah. Syukur sangat sebab hari ni Lynd  berpeluang untuk berkongsi penyelesaian untuk membantu rakyat Malaysia terutamanya dalam mengatasi masalah diabetis ataupun dikenali sebagai kencing manis.

Dalam entry peranan Resveratrol dalam Vivix Shaklee, ada menerangkan bagaimana resveratrol membantu meningkatkan sensitiviti insulin dalam badan. Apabila badan kita sensitif terhadap perubahan paras gula dalam darah, maka insulin dapat dihasilkan untuk menukarkan gula kepada tenaga.

Vivix Shaklee bukanlah baru dalam pasaran Malaysia, maka sudah pasti ramai yang sudah mendapat manfaat dari teknologi Shaklee yang pertama dalam kelasnya.

Di sini Lynd nak kongsi beberapa testimonial Testimoni Vivix Untuk Diabetis Kencing Manis ini.

ViVix Kencing Manis 2

Nini Kopiah Kait : semua dah tahu kot, vivix untuk mak saya ritu. Sungguh terkejut sebab lama dah mak saya diabetis. And tak pernah turun sampai belas-belas. Tapi lepas amall vivix tak sangka dari 20 ke 11.

Cuma kena ambil ubat jugalah. Jangan skip pulak.

And yang paling best, mak saya naik basikal. Dah lama dia tak naik basikal dari saya umur 10 tahun kot. Sekrrang saya dah 28 tahun. Almost 18 tahun tak naik basikal. Hooohhooo.. serius… terkejut… dia jadi energetic. Sekarang nak bagi mak mertua pulak.

Mak mertua ada sakit lutut (pernah operate), kanser payudara (pernah operate) kemungkinan kanser ovari (minta jauh)

Husband pulak ada histori tibi dan muka berjerawat.

nanti nak bagi.

ViVix Kencing Manis 3. Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darah mula naik mendadak. Apabila masalah ini berlarutan penglihatan mak makin kabur dan makin kabur. Mak kata apa yang beliau rasa adalah.. mata jadi kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tidak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu. Mak saya tidak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya sedikit terjejas akibat masalah kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi sebab mak saya selesa dengan vivix, dia mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Tak sampai sebulan, penglihatan mak bertambah baik. Mak rasa kedudukan mata mak bertambah baik, tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah.. mak saya sudah boleh melihat semula tak perlu duduk dekat dengan tv untuuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabut. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur Allah atas izinNYA jua. Pengambilan Vivix sangat membantu.

Ini pula keadaan kaki pesakit diabetis yang sepatutnya dipotong. Tetapi alhamdullillah beliau mengambil keputusan untuk ikhtiar menggunakan Vivix Shaklee terlebih dahulu. Vivix dapat membantu menurunkan bacaan gula dalam darah yang man dapat mempercepatkan proses penyembuhan luka kaki pesakit diabetis.

ViVix Kencing Manis 4

Lagi Testimoni Vivix untuk penyakit kencing manis / diabetis

Alhamdulillah kita dijumpakan dengan cara yang selamat untuk merawat diabetis. Tidak salah mencuba kerana Vivix Shaklee bertindak secara semulajadi dan selamat.

Berminat untuk mendapatkan manfaat Vivix dengan lebih jimat ?

Dapatkan 2 botol vivix Shaklee hari ini sempena YES Pack dan nikmati penjimatan dan tawaran hebat berikut.

Vivix Promo 2

Atau lebih nilai dengan Promosi Buy 6 Free 1 Bottle sempena promosi July 2015. Grap promo ini dengan cara kongsi dengan rakan-rakan dan anda mendapat keistimewaan promo ini.

Promo vivix buy 7@6

PROMO INI HANYA PADA JULAI 2015 SAHAJA.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Promo Vivix Shaklee Teknologi Terhebat

Bismillah.. Alhamdulilllah..

Assalamualaikum.

Alhamdulillah sekali lagi, sudah separuh dari 2015 kita sudah lalui. Terima kasih Allah kerana kita diberi peluang untuk terus memperbaiki diri dan kehidupan kita.

Bila masuk bulan baru mesti ada yang ternanti-nanti apa tawaran habat dari Shaklee Malaysia yang sentiasa menawarkan promosi hebat dari segi penjimatan harga dan semestinya kualiti produk yang terbaik.

Bulan ni mesti ada yang senyum lebar sebab giliran Super Star kepada Shaklee Produk menjanjikan penjimatan hebat.

Promo Shaklee July Vivix Teknologi Terhebat


Promo vivix buy 7@6

Promo 1 Vivix Beli 7 Botol dengan Harga 6 botol.

Dengan erti kata lain Beli 6 percuma 1

Apa istimewanya Promo Vivix Shaklee ni?

1. Pencuma 1 botol Vivix yang bernilai Rm 4++

2. Percuma keahlian yang bernilai Rm 69.50

3. Wang Tunai berjumlah Rm 176 ke akaun anda pada bulan August

4. Percuma Vitalea Multivitamin yang bernilai Rm 88 (YES Program)

5. Diskaun pembelian SEMUA produk Shaklee sehingga 25%

Kalau dikira semua sekali penjimatan jika anda ambil set Buy 7 at 6 ini adalah…

Lebih dari RM 1500

Bagaimana?

Diskaun 25% harga ahli vivix + Free 1 botol Vivix  + Yuran keahlian + Vitalea + Wang Tunai / Cash Back.

Promo 2 : Vivix Shaklee 5% Less for 2 bottles (YES Pack)
vivix 5

Keistimewaan YES Pack SET 4

1. PERCUMA Keahlian Shaklee yang bernilai Rm 79.50

2. Diskaun 5% untuk setiap YES PACK

3. Diskaun lagi 15-20% dengan keahlian Shaklee

Jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

4. Rebat RM 39.00 diterima pada bulan berikutnya.

5. PERCUMA Vita-Lea Multivitamin Shaklee

Ingin tahu mengenai Keistimewaan Vivix Shaklee sebagai Agen Anti Penuaan?

Rahsia Anti-Penuaan Vivix

Dan kepada yang ingin tahu Vivix Shaklee juga berfungsi sebagai :

VIVIX Untuk Diabetis

VIVIX untuk Cancer

Vivix Untuk Kesihatan Jantung

Vivix Untuk Perokok

Biasanya orang yang pertama kali mencuba sahaja yang akan beli 1 botol masa promo hebat Vivix Shaklee ini . (Kalau pengamal biasanya mereka akan borong time ni).

Jadi Lynd boleh berikan harga jimat untuk anda yang baru pertama kali ingin mencuba manfaat Vivix Shaklee ini.

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) sekitar Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Bismillah..

Assalamualaikum.. Hari ni “sibuk”, gara-gara JVC Shah Alam ditutup.

Apa kaitan Cik Lynd dengan JVC?

Lynd pernah kerja di JVC Shah Alam selama lebih kurang 3 tahun and tu tempat keje ke 2 Lynd lepas graduate.

Keje di JVC Shah Alam memang best dan memang tinggal kenangan yang special lah.

Kerja kat sana memang ermmmm.. nak cakap camner eak.. dari segi suasana, kawan-kawan sekerja rasa macam harmoni. Mungkin sebab yang keje tu masih “remaja” so nak life keje takder lah sestress tempat keje Lynd sekarang. (Atau faktor usia yang menyebabkan Lynd dah xleh cope dengan tekanan tempat keje.. Hahahaha)

Antara perkara yang Lynd sentiasa ingat pasal JVC Shah Alam.

Time keeping.. Kalau time break.. kalau nak gi kantin,, berlari woooo.. sebab selain dari ramai nak beratur beli makanan, waktu rehat 40 minit untuk lunch. Habis je waktu, loceng bunyi pak guard akan matikan lampu kantin so Time tu lah nak makan dan berehat. Tapi kalau wanita mengandung dorang akan bagi masa 5-10 minit awal keluar.

Kalau time balik pulak.. waktu slot out mesti 2 minit selepas waktu official berakhir. Maksudnya kalau balik 5.45 ptg waktu slot out kena 5.47 ptg. Heee.. sebab ada isu orang tunggu kat slot machine time balik.

Tapi rasanya itu situasi biasa untuk kilang jepun kot.

Lynd keje bahagian “Cosmetic”.. haaa.. buka mekap ye. Cosmetic tu bahan “binaan” sesuatu camcorder.  Macam part-part plastik and metal tu. Lynd handle bahagian development new product yang design dari designer Japan.

P1000907

P8280280

Team Cosmetic

So banyak deal dengan designer and supplier. Ulang alik gi supplier. Pernah balik kol 1 pagi masa pregnant. Supplier kat kajang tengah malam sorang-sorang nak balik ke Klang. Hahaha.. kenangan tu.

P1000876

Kakak-kakak Admin

P1000882

P1000886

Bos-bos ambe

P1000853

Geng Ibu Menyusu. Port kitorang dulu kat klinik yang ditemani oleh nurse yang comel ni. The best breastfeeding facilities at work place lah. Sambil pam.. sambil sembang.. sambil tolong nurse packing ubat. Dah settle sambung keje.

P1000805

Wallpaper terakhir masa keje kat sana. Masa ni anak sorang je baru.

Kenapa pulak hari ni ber throwback citer JVC ni?

Sebab kat newsfeed ramai yang share kenangan-kenangan kat sana. Ngan viral yang betul dan tak betul pun sama naik.

Cik Lynd pun godek-godek gambar-gambar lama. Terimbau kenangan keremajaan dolu-dolu. Walaupun JVC dah takder, still kawan-kawan dulu berhubung.

Semoga semuanya berjaya dan meneruskan kehidupan dengan bahagia. InsyaAllah rezeki dimana-mana janji usaha dan jangan lupa minta dengan tuan punyer dunia.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. dari hari ke hari urusan menjalankan bisnes bersama Shaklee bertambah mudah. Shaklee sentiasa komited untuk menambah nilai dan upgrade sistem mereka untuk memudahkan ahli-ahli Shaklee.

Ada yang bertanya bagaimana daftar keahlian Shaklee Malaysia.

Untuk mendaftar samada melalui kaedah yuran keahlian Shaklee Rm 79.50 atau keahlian percuma Shaklee dengan pembelian bernilai 200UV anda hanya perlu SMS / WhatApps :

Daftar ahli

Saya akan uruskan pendaftaran anda melalui online termasuk juga pembelian anda terus menggunakan harga ahli.

Tetapi ada juga yang gemar untuk mendaftar sendiri keahlian Shaklee.

 Anda hanya perlu ke cawangan Shaklee berdekatan anda. Dapatkan borang pendaftaran keahlian Shaklee dikaunter dengan harga Rm 4.00 dan juga borang pesanan produk.

Atau download borang di www.shaklee.com.my print dan isi sebelum ke cawangan.

Isi maklumat peribadi anda dan juga maklumat sponsor seperti berikut :

 Siti Norhaslinda binti Abu Bakar (SID 1090071).

Diborang pesanan produk, tandakan di ruang Shaklee Opportunity Kit  dan jika anda ingin membeli produk lain, boleh terus isikan borang pesanan.

Pembayaran dan pendaftaran akan dilakukan terus di kaunter.

Selepas itu, anda boleh menghubungi saya  untuk mendapatkan consultation dan cara pemakanan supplemen yang dibeli,

Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :

Haslinda Lynd

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Selain dari menggunakan kaedah online, Shaklee juga boleh didapati di beberapa cawangan yang terdapat di seluruh Malaysia.

Tetapi untuk mendapatkan produk di kaunter Shaklee anda perlu mempunyai Shaklee Independent Distributor ID. Anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan cara yang terdapat di sini –> Cara Mendaftar Keahlian Shaklee.

Berikut adalah Lokasi Branch Shaklee dan Cawangan Shaklee Malaysia

Shaklee Head Quarters

Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Monday to Friday:
10:00 am – 07:00 pm

HQ Shaklee

Kuala Lumpur

No. 32, Jln Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Isnin hingga Jumaat :10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga) : 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Cawangan Shaklee Branch Pulau Pinang 

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,

Pusat Komersial Sunway Perdana,

13700 Seberang Jaya,Pulau Pinang.

Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Isnin hingga Jumaat : 10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga) : 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Cawangan Shaklee Branch Perak

 32, Medan Istana 1,Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh.

Telefon: 605-241 8260

Fax: 605-241 8263

Isnin hingga Jumaat : 10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga) : 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Cawangan Shaklee Branch Johor

14, Jalan Molek 1/10,Taman Molek,81100 Johor Bahru.

Telefon: 607-352 5188

Fax: 607-352 4188

Isnin hingga Jumaat : 10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga) : 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Cawangan Shaklee Branch Kelantan

19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.

Telefon: 609-747 8688

Fax: 609-747 7711

Ahad hingga Khamis : 10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga) : 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Cawangan Shaklee Branch Sarawak

Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron,Jalan Lintas Khidmat,88300 Kota Kinabalu.

Telefon : 6088-393 848

Fax: 6088-393 851

Isnin hingga Jumaat : 10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga) : 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Saturday:
10:00 am – 07:00 pm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...