Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Mudahnya Blog Sebagai Medium Pemasaran

Hari ni Lynd tukar rutin sikit. Biasa Lynd buat kerja menggunakan handphone sahaja tapi hari ni Lynd nak amik feel buat kerja kat office suami.

Saja ja nak guna desktop. Feel profesional sangat bila guna desktop ni kan.

Beginilah cara Lynd menjalankan perniagaan bersama Shaklee.

Most of time Lynd guna handphone sahaja.

Ambil gambar product, editing dan posting.

So tak perlu nak hire profesional photographer dan editing pun telah diajar menggunakan apps di handphone. So takder alasan untuk keluarkan modal untuk tools marketing.

Mostly guna facebook dan Ig memang lagi mudah dan pantas guna handphone.

Tapi..

MALU KAWAN-KAWAN TAHU JUAL SHAKLEE
————————————

Tak payah nak gelak sangat MamaLynd.

Hang dulu pun macam tu.

Masa mula-mula nak update kat FB yang Puan Linda seorang Process Engineer di sebuah public listed company ni nak jual supplement Shaklee.

Perasaan masa tu rasa macam ada tembok besar kat depan muka.

Nak update tu macam nak kena pecahkan tembok tu.

Belum lagi kawan2 kat opis perli2 main2.
Buat tak tau ja.

Tu kat fb.

Tapi sebenarnya ada cara lain nak buat marketing tanpa perlu update kat fb.

Iaitu blog.
Kita hanya perlu siapkan blog dimana kosnya PERCUMA.

Belajar sikit2 cara menulis di blog dan rajin update.

So dari mana kita dapat customer?

Dari google la.
Masih ramai lagi orang diluar sana yang gunakan google untuk dapat info.
Ehhh.. memang pun kan.
Dari mana lagi kalau bukan google.

So bila orang buat carian dari situ lah dia jumpa blog kita.

Blog ni macam kedai kita lah.
Dan pelanggan boleh datang dari sesiapa sahaja yang kita tak kenal.

So ini adalah option lain untuk orang yang nak berniaga tapi malu nak post kat fb.

Tapi bila dah nampak hasil yang Shaklee kasi memang lepas tu dah xmalu dah.
Malah lagi banyak channel kita nak guna.

Tak tahu buat blog?

Jangan risau.
Berbekalkan pengalaman dan kelas-kelas yang Lynd pernah attend, Lynd akan ajar untuk semua yang mendaftar dengan Vitalynd Empire.

Dengan syarat rajin dan jangan banyak alasan.

Kalau yang..
Nak update kat fb malu.. nanti kawan1 perli..
Nak tulis blog.. saya tak pandai menulis..
Nak update kat ig.. pakai data kuat kalau ig..
Nal suruh gi buka booth.. nanti anak xdak orang jaga

Kalau yang gitu MamaLynd xleh tolong.

Dimana ada kemahuan.. Disitu ada jalan..

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation