Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana saya dikelilingi dan dijumpakan dengan orang-orang yang hebat.

Hari ini Lynd nak share satu kisah seorang doktor yang pada awalnya anti dengan supplemen kerana tidak yakin dengan keberkesanan dan kepentingan supplement.

Sebelum Lynd kongsikan kisah ini, suka Lynd nak ingatkan dalam mengamalkan supplement ada beberapa faktor dan cara untuk memastikan keberkesanan produk tersebut.

Antaranya adalah jenama dan cara pengambilan.

Bagi Lynd mestilah Lynd yakin dengan jenama Shaklee dan dengan segala ilmu yang Lynd ada insyaAllah Lynd boleh berikan konsultansi terbaik untuk pelanggan Lynd.

Ok. Jom kita ikuti kisah Dr Hasifah berkongsi testimoni pengambilan Set Kehamilan Shaklee.

———————————————–

Anti- Supplements

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Alahan ketika hamil

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Mengandung kali kedua-Phobia

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Keadaan makin parah – bebanan kerja

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

 

Dapatkan kalsium dari susu – Gula tinggi pulak

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Minta petunjuk Allah – Cuba ESP

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Cramp hilang – Ceria kembali

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sbb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit tegur kulit gebu dan berseri

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user


Senyum.

Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah. Minta dan mengadu pada Dia semoga kita dijumpakan dengan penyelesai masalah kita.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum..

Aceceh tajuk.. Bukan main.. Ini bukan sebarang tajuk novel tau..

Anyway.. Alhamdulillah.. Sudah hampir ke penghujung October.. Mama Lynd masih setia bersama Shaklee, sebagai pengguna dan pengedar Shaklee yang sentiasa komited.

Komited untuk menjaga tubuh badan ini bersama rangkaian produk Shaklee, komited untuk terus mengejar impian bersama Shaklee dan komited untuk terus membantu lebih ramai orang membaikit taraf kesihatan dan kewangan bersama Shaklee.

Dalam ber facebook banyak bisnes yang lalu di newsfeed..
Alhamdulillah..
Maksudnya lebih ramai orang sedar bahawa banyak peluang untuk kita bantu orang dalam bisnes.

Maksudnya produk kita bantu orang selesaikan masalah mereka.

Dalam banyak2 bisnes Shaklee yang jadi pilihan Lynd.

daftar-keahlian-shaklee

??Kenapa ???

1. RISIKO RENDAH????Dengan keahlian Rm 79.50 sahaja. Tak payah modal besar untuk mula bisnes.

2. TUNJUK AJAR????Join je dengan Rm 79.50 terus anda diserap masuk ke support group dan lubuk ilmu bisnes from hero to zero. Takder alasan “tak reti” nak bisnes untuk bermula.

3. REPUTASI????Beb.. Shaklee ni dah berusia 60 tahun. Even di Malaysia pun ada y ber Shaklee leboh 20 tahun. So xder keraguan.

4. SELAMAT???? Dan sebab itu lah bertahun dah orang ambil supplement Shaklee so sah selamat dan berkesan. Segala report dan kajian Shaklee y telus juga buat Lynd rasa yakin nak share kebaikan Shaklee dengan orang lain.

5. BONUS?????Tak daya nak kira beb segala peluang yang Shaklee offer. Anda buat anda dapat.. Tiada unsur penindasan.

So sebab 5 faktor tu lah buat Lynd yakin untuk terus bersama dengan Shaklee.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee juga cukup mudah dengan hanya bermodalkan Rm 79.50 atau secara percuma dengan terus beli produk Shaklee sebanyak 200UV.

Caranya mudah sahaja, sama ada kawan-kawan terus WhatApps Lynd di 019-603 8353 dan Lynd akan daftarkan

Daftar ahli

atau boleh juga daftar sendiri di

Klik Link < Daftar Keahlian Shaklee >

Atau Copy Paste Alamat

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1090071

Boleh juga ikut step by step di sini.

Kaedah Daftar Keahlian Shaklee Sendiri

Berbekalkan keyakinan dan kecekalan untuk sama-sama berjaya Lynd akan guide step by step untuk kita sama-sama berjaya.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Daftar Keahlian Shaklee

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Hari ini Mama Lynd nak kongsi mengenai salah satu masalah yang dihadapi oleh bayi dan kanak-kanak iaitu Eczema. Dan juga Cara Rawatan Eczema dengan Shaklee

Eczema adalah penyakit kulit yang menyebabkan kulit bayi atau kanak-kanak menjadi kemerahan, kegatalan dan kering.


eczema

Ia akan menyebabkan bayi akan merasa tidak selesa dan meragam.

baby-eczema-atopic-dermatitis

Punca sebenar masalah Eczema ini tidak dapat dikenalpasti tetapi ia dikatakan berkait rapat dengan elergy terhadap persekitan dan produk yang digunakan bermasa bayi.

Bagi ibu-bapa yang mempunyai masalah anak eczema ini pasti sentiasa berada dalam keadaan berjaga-jaga terhadap sebarang faktor yang boleh menyebabkan masalah eczema ini timbul.

Dan hari ini Lynd nak kongsi testimoni seorang ibu bagaimana Shaklee membantu merawat masalah eczema anak Puan Izzah Rosely.

ANAKKU EKZEMA
*******************

Ya, anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

Kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar

dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ekzema anak saya dengan OMEGA GUARD + HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!

==============================================

Alhamdulillah.. Tiada yang lebih membahagiakan seorang ibu bila melihat anak sihat dan pulih dari kesakitan.

Tambahan pula kaedah yang digunakan sangat semulajadi tanpa menggunakan bahan merbahaya yang boleh memudaratkan si kecil.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Mencari Lara oh Lara di Farm In The City

 

Hahahah.. Tajuk bukan main. Anyway..

ASSALAMUALAIKUM Semua.

Apa Khabar?

Harap sihatlah semua hendaknya ye.

Ok hari ni Mama Lynd nak kongsikan aktiviti kami ahad lalu. Hari ahad adalah hari keluar dari rumah dimana kami akan keluar pagi-pagi gi sarapan dan buat aktiviti luar. Tak kisah lah samada tengok wayang ke, berkelah ke, kenduri ke tak pun kalau mati kutu sangat lepak rumah nenek felda.

Al-kisahnya ahad tu ke Aeon Shah Alam sebab nak beli toys Cik Indah dengan menggunakan Voucher Jusco yang supplier Redoz Motorsports. Dah lama sebenarnya dapat voucher tu tapi tak bekesempatan nak guna.

Settle semua urusan masa tu dalam kol 11 pagi dah tak tau nak buat apa. Kalau ikutkan mama ada play land depan Jusco tingkat 2 tu lepaskan je dorang kat situ.

Anak-anak pun dah mula merengek nak naik train yang pusing-pusing kat kaki lima tu. Tiba-tiba papa “ajak berbincang”. Hahahah.

Sambil tunjuk handphone pasal Farm In The City tu dia tanya “Nak gi tak? Kawan papa kata tempat ni best, boleh kasi makan binatang”

Mama pun menjalankan tugas mengumumkan “Sapa nak gi kat tempat Lara oh Lara?”

Hahaha.. Kan ada 1 episod Lara Alana pergi Farm In The City tu kan. Anak-anak saya suka tengok cerita tu Anyway mama un suka)

So bermulalah perjalanan kami ke Seri Kembangang. Check google map dalam setengah jam je dari Shah Alam. Senang ja nak cari sebenarnya.

Dari luar dah nampak kete parking banyak-banyak tepi jalan. So papa drop kami kat entrance and papa gi parking kat luar.

20161016_121820

20161016_122005

20161016_122134

Alahai Awatif jadi penggembala lembu nampaknya.

20161016_122345

Ni kat entrance. Tunggu papa pergi park.

Ok peringatan ye. Kedai barang-barang kat entrance ni mahal ye macam air ke, ais krim ke memang agak mahal dari kat luar. (Tak tau apsal padahal tengah-tengah bandar kot bukan atas bukit tinggi mana pun)

So dinasihatkan sila makan minum dulu ye.

Kadar Tiket Farm In The City ini pulak

Tapi Lynd ambil pakej family untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak (Indah 1 tahun tak kena tiket) total Rm 119.

Save la sikit disamping adalah cenderamata, 1 kotak makanan haiwan (yang ada kena beli kat dalam) dan juga voucher2 yang entah bila nak guna.

So.. The journey begin. Perkara pertama yang kami jumpa adalah “Abam tukang hulur kangkung”

Hahaha.. betul la kami jumpa dia dulu, dok hulur kangkung kat semua orang yang lalu. Rupa-rupanya kami bakal bersua dengan En Kura-kura gergasi ni.

20161016_123832

Selera dia makan. krup..krap..krup bunyi.

Kita yang gerun bila tengok dia nganga, takut tergigit jari.

20161016_123853

Besau benau.

20161016_124039

Anak-anak sampai sudah takut nak hulur kangkung tu.

Lepas tuuuu.. kami lalu ikut satu terowong kaca ka plastik entah. Sebenarnya kami dah tahu apa ada sini sebab dah tengok dalam Lara oh Lara hari tu. So tak dak la terkejut mana malahan kami cari. Hahaha..

Ada apa?

Cer dongak atas..

Farm In The City

Hai.. Awak..!!

Farm In The City

Ni Encik ular dan En Biawak sedang bersidaian kat atas bunbung lutsinar ini sambil menayangkan perutnya. Heee..

Part ni yang Awal Ashaari melarikan diri sebab takut dengan reptilia berunsurkan cicak.

Kat sini juga lah Awatif tanya “Mana Lara oh Lara mama?”

Sudah. Dia ingat betul Lara Alana dok sini.

20161016_124855

20161016_125204

Perjalanan diteruskan dengan memberi makanan kepada haiwan-haiwan macam burung, ayam, kambing dan ikan.

Makanan-makanan ni diberi percuma oleh penjaga binatang yang ada berdekatan. Kalau tak cukup boleh beli juga disediakan vending machine untuk makanan-makanan haiwan ni.

20161016_125655

Ini antara aktiviti yang Mama Lynd rasa comel sangat. Aktiviti ni namanya “Traditional Longkang-Fishing Stream”

Masa mula-mula baca dalam brousure tu terfikir macamana dorang sediakan aktiviti ni? Ke tunjuk gambar ja kot macam kat musium tu. Rupa-rupanya mereka bina “longkang” keliling tempat arnab, kat dalam tu ada ikan emas yang kecik-kecik tu yang biasa kita beli 1 ringgit seekor.

Disediakan sekali jaraing dan baldi kecil untuk kita tangkap ikan tu. Yesss.. aktiviti menangkap ikan. terasa comel diri ini cuba menangguk ikan itu untuk beberapa saat. Lepas tu tak kuasa dah. Hahaha..

Ada juga a few family yang sangat gigih melayan anak-anak dorang tangkap ikan tu sampai dapat. Siap kepung lagi. Si atuk stand by sini, si cucu stand by sana. Comel.

Once dah dapat ikan tu kena dilepaskan.

20161016_130358

20161016_130405

20161016_130556

Bab bagi ikan makan ni tak berapa excited sangat sebab dah biasa bagi ikan makan dekat kolam depan Setia City Mall. Hahaha.

20161016_130716

Banyak ja tempat tak amik gambar sebab malas nak keluar kan handphone sebab nak menikmati dan menghayati aktiviti ni.

Tapi gambar ni Mama Lynd suka.

20161016_131404

Mama sentuh ular for the first time..!!!

20161016_131411

Gigih uncle ni tolong ambil gambar banyak-banyak. Hahaha.

Awatif merasa juga la pegang, Kaseh langsung taknak dekat.

Kaseh just nak pegang ni je, Cik Baby Ayam.

20161016_131559

Salah 1 aktiviti yang anak-anak cari akhirnya sampai. Iaitu menunggang Cik Kuda yang sopan santun ini.

20161016_133900

20161016_134015

1 round 7 token.

1 token  = Rm 1

Machine token ada kat depan tempat hose riding ni.

20161016_134049

Muka puas hati. Hahaha.

Sebenarnya tempat ni kecil je dan entah kenapa mama tak sempat rasa penat. Dan kalau diikutkan boleh je ambil masa dari 1 tempat ke 1 tempat menghayati pemandangan.

Tetapi memandangkan The Kakaks sibuk nak cari kuda maka semua tempat tu lalu dan singgah kejap ja. Lepas tu tempat kuda tu last pulak tu depa letak.

Apa daaaa..

20161016_134754

Maka berakhirlah explorasi kami di Farm In The City. Siap dapat sijil lagi budak-budak ni, tapi nama tulis sendiri.

Mama Lynd bagi 4/5 bintang. Best dan memuaskan.

Next Ahad buat apa?

Jap kena loading dulu apa nak buat.. kay bai..

Assalamualaikum.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. Bulan September 2016.

Berdebar dan kecut perut sebab bulan ni promo super best.

Iaitu ESP dan Sustained Release Vitamin C.

Ya Allah berdebar bukan apa, ramai customer yang menunggu promo ini dan dalam waktu yang sama Lynd memang sangat nak bantu lebih ramai orang menikmati kebaikan ESP dan SR Vitamin C.

Benda baik tak baik simpan sendiri. Tambahan lagi Lynd percaya ramai orang diluar sana yang mengalami pelbagai masalah kesihatan dan juga stress. Lynd kesian sangat jika Lynd gagal menyampaikan maklumat yang bahawasanya Shaklee dapat membantu menyelesaikan masalah ramai orang diluarsana dengan izin Allah.

Lynd doa dan harap sangat lebih ramai orang yang menemui dan dibukan pintu hati untuk menjaga nikmat tubuh badan dan kesihatan amanah Allah ini. Bukan sahaja demi menjaga jasad amanah Allah tetapi juga jasad ini yang akan digunakan untuk menjalankan tanggungjawab kita sebagai hamba Allah.

Ok. Mari sini Lynd terangkan apa kebaikan dan kelebihan Promo ESP bulan ini.

Promo ESP

  • PERCUMA 1 canister ESP dengan pembelian 6 canister.
  • PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM 79.50
  • WANG TUNAI Rm 36 diterima pada bulan Oktober 2016
  • DISKAUN 15-20 % untuk semua rangkaian produk Shaklee

 

Lebih istimewa Promo ESP dikembarkan dengan promo Sustained Release Vitamin C

vitamin c

FREE 1 Sr Vitamin C dengan pembelian 6 botol Sr Vitamin C

Dengan promo ini banyak set yang akan dapat harga runtuh gedebus.

Set Murah Shaklee

 

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum..

Tips Atasi Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee

Terima kasih Allah atas segala peluang dan ruang yang Allah berikan untuk berkongsi tips kesihatan di Vitalynd.com terutama untuk kesihatan wanita.

Salah 1 penyakit “biasa” wanita adalah senggugut. Kalau Lynd dulu sebelum kawin memang Lynd jenis yang senggugut teruk memang tahap guling-guling dan kena ambil ubat tahan sakit.

senggugut  image

So hari ini Lynd nak kongsi Tips Mengurangkan Senggugut.

  • Amalkan sikap positif fan bertenang – Jangan terlalu fokus kepada kesakitan tersebut. Cuba buat perkara lain yang boleh menenangkan anda. Banyakkan berzikir dan berdoa.

 

  • Awasi Garam Dalam Makanan – Pengambillan garam berlebihan akan membuatkan badan menyimpan banyak air. Ini boleh menyebabkan kekejangan di bahagian perut ketika haid. Makanan ringan merupakan contoh makanan yang mengandungi garam berlebihan. Elakkan makan seperti ini beberapa hari sebelum haid.

 

  • Gunakan Pad Pemanas. – Pad pemanas ada dijual difarmasi dan ia boleh digunakan untuk melegakan rasa sakit dibahagian perut. Selain itu cara yang lebih mudah ialah dengan menggunakan botol berisi air pasan yang berbalut dengan tuala sebagai alat tuam. Anda juga boleh mandi air hangat atau suam untuk mengurangkan kesakitan.

 

  • Minum Air Suam – Elakkan minum ais dan minuman sejuk. Minuman halia madu lebih bagus dengan 5 hiris halia dan 3 sudu besar madu. Minum stelah suam.

 

  • Urutan – Urutan mampu melegakan kesakitan akibat kontraksi otot-otot di bahagian rahim. Gunakan minyak urutan lembut. Anda juga boleh mengambil bawang merah yang telah ditumbuk dan dicampurkan dengan sedikit minyak untuk disapu pada perut.

 

Tips diatas adalah bertujuan untuk mengurangkan rasa sakit akibat senggugut. Tetapi untuk menghilangkan / merawat senggugut, kita memang perlu mulakan dari dalam iaitu dengan pengambilan supplemen.

Produk Shaklee juga mencadangkan beberapa suplemen yang dapat membantu untuk mengatasi masalah senggugut ini.

Atasi Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee


supplemen-period-pain

Ia terdiri daripada :

GLA Complex – Kandungan GLA dapat mengurangkan kesakitan akibat senggugut.

Ostematrix – Sebelum haid, kandungan kalsium dalam badan akan menurun secara pendadak yang menyebabkan pengecutan otot yang menyebabkan kesakitan ketika senggugut.

B-Complex – Dapat memberi ketenangan dan mengurangkan stress pada otot-otot yang menjadi punca kesakitan akibat sengugut.

Senggugut ini jika dibiarkan akan mengganggu rutin harian kita sebagai wanita. Atasi masalah senggugut supaya kita dapat menjalani kehidupan yang lebih lancar dan cemerlang.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum.

Atasi Kulit Berjerawat dengan Set Kulit Berjerawat Shaklee

Setiap wanita ingin menjadi cantik dari segi kulit wajah dan juga bentuk badan. Lynd juga tak terkecuali beberapa bulan lepas Lynd mengalami masalah kulit berjerawat yang agak teruk.

Tiba-tiba sahaja jerawat subur kat wajah Lynd. Macam hairan juga sebab Lynd tak tukar apa-apa produk skin care. Lynd masih setia dengan Pembersih Wajah NutriWhite. Tak berani nak tukar-tukar sebab Pembersih Wajah Nutriwhite ni paling natural dan takder bahan kimia. Jimat pun iya juga sebab 1 tiub boleh tahan 6-8 bulan.

Lama kelamaan Lynd dah jumpa punca kenapa tiba-tiba jerawat banyak sedangkan Lynd still amalkan supplemen Shaklee. Rupa-rupanya pemakanan Lynd.

Sejak Lynd pindah sini, kedai makan dan gerai bersepah dan dekat-dekat. Lynd tak payah susah-susah nak start kereta pun, just turun tangga terus ke kedai-kedai tu.

Masa tu Lynd addicted kopi-kopi yang dalam gelas besar yang biasa jual 5 ringgit 1 cup tu. Dengan manis, dengan sejuk, dengan kekopian itu memang ketagih. 1 hari mesti 1 cup. Makan tak yah cerita la bakery muslim KP Choco House pulak dekat. Segala bagai kek dan cheese cake yang berwarna warni tu tau memang tempting sangatlah.

Setelah menyedari yang badan ni bertoksik tinggi dengan kandungan gula yang tahap potong kaki maka insaflah diri ini. Takder la stop terus tapi control sikit pengambilan tu.

Lynd consistent ambil Set Kulit Berjerawat Shaklee disamping menjalani proses detox alhamdulillah jerawat dah “mati’. Tinggal sekarang ni Lynd nak hilangkan parut dan mengatasi masalah kulit kusam.

Nak tengok hasil tak?

Testimoni sendiri ni.

Set Kulit Cantik SHaklee

Ok. Ini hasil selepas 2 minggu. Jerawat-jerawat aktif dah berjaya “dipatahkan”. Atleast takder jerawat baru kan.

Ini pula selepas 2 bulan.

Set Kulit Cantik SHaklee 2

Alhamdulillah sangat. Terima kasih Allah.

Kulit kusam dah kurang sangat dah. Jerawat baru memang dah takder. Allah.. tak tahu macamana Lynd nak gambarkan macamana perasaan Lynd terutama dari segi confident level.

Kalau ikutkan memang langsung taknak bergambar, selfie memang tak lah. Malu dan menyampah tengok muka sendiri.

Sekarang dah suke sangat main selfie dengan anak-anak. Heee..

Apa yang Lynd buat untuk mengatasi masalah berjerawat Lynd?

  1. Amalkan minum air masak dengan kuantiti yang mencukupi. (25kg berat badan memerlukan 1 liter air)
  2. Kurangkan makanan bergula / minuman tinggi kandungan gula.
  3. Menjalani proses detox dengan herblax Shaklee
  4. Mengamalkan set kulit cantik Shaklee.
  5. Be Calm and Stress Free

Alhamdulillah.

Syukur sangat. Banyak sangat perubahan diri Lynd sekarang dari segi keyakinan diri. Lynd harap sangat kepada sesiapa yang ada masalah sama dengan Lynd jangan terus berdiam diri, lakukan sesuatu hari ini kerana kita perlu menjalani hidup kita dengan lebih baik demi orang tersayang.

Set Kulit Cantik SHaklee 3

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)

Contact No : 019 – 603 8353

Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Facebook Personal : Haslinda Lynd

Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

Salam Isnin.. Macamana hari anda hari ni?

Cik Lynd hari ni super excited sebab masak special menu dan juga make over family area sikit.

Entry ni special nak cerita apa yang Cik Lynd masak hari ni. Dari malam tadi lagi dah susun segala bagai menu yang akan disediakan.

Apa yang kecoh sangat Cik Lynd?

Hahahaha.. Alkisahnya since dah pindah ke penempatan baru ni agak sukar nak dapat sayur-sayur kampung kat sini. Tak tahulah kenapa sedangkan jarak tak sampai 10km pun dari tempat dulu. So dalam seminggu 2 ni memang asyik teringat dah lama tak makan pucuk meranti.

Ahad lepas singgah pasar Meru. Ya Allah rambang mata tengok sayur-sayur kampung yang segar dan murah. 3 ikat 5ringgit. So Cik Lynd rembat pucuk meranti 2 ikat dan pucuk ketereh 1 ikat.

Sebab dah ada pucuk ketereh yang fresh dan muda tu maka kena lah ada budukan. Setelah sekian lama Cik Lynd dan budu perang dingin maka kami istihar genjatan senjata. Mau tak hangin ngan budu ni kalau dok kat dapur tu nampak macam melambai-lambai ja ajak makan nasi. Kalau dah makan mesti takdernya sikit-sikit mesti bertambah. So setelah sekian lama budu tidak dibenarkan masuk ke rumah akhirnya kali ini Cik Budu dijemput hadir.

Dah cukup meraban pasal budu.

So pagi Isnin tu kol 10 dah start masuk dapur dah bila Cik Indah tidur. Tak sempat dah nak menyapu dulu ka apa ka memang terus tuju ke fridge.

20160829_101945

Ini lah rupa pucuk meranti itu.

Tengah dok potong sayur tu Cik Indah bangun makan jadi assistant lah dia.

20160829_104736

Asal dia diam takperlah. Susah jugak kalau tak kasi nanti dia dok pegang kaki lagi susah nak bergerak.

Ketung ketang kol 11 lebih dah siap hidang. Peghhhh.. tak sabar nak makan pulak tapi nak kena tunggu The Kakaks balik sekolah dulu.

20160829_113537

Ikan kembung tu ada yang goreng ada yang bakar tanpa garam dan kunyi. Memang nikmat dunia lah. Syukurrrrrrr… menu tak seberapa ni memberi kenikmatan yang tak terhingga.

Belum pun santap makan tengahari kaseh nampak jagung tin, maka dia minta pulak bubur kacang hijau + jagung.

20160829_140105

Dah.. berbubur pulak petang tu. Nasibaik santan beli lebih so tak payah gi kedai dah. Kaseh makan beria sampai dia lupa nak tinggalkan untuk papa dia. Hahaha..

Settle hal menu hari ni dengan cemerlangnya. Esok dah mula balik pening tak tau nak masak apa.

Seronok sangat bila dapat sediakan makan minum anak-anak sendiri. Paling best dapat lunch dan hidangkan makanan sendiri untuk keluarga.

Ini adalah salah 1 kehidupan impian Lynd. Dan banyak lagi Impian yang sedang dikejar dan dipermudahkan dengan Shaklee.

Alhamdulillah.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

Malam ahad. Kaseh dan Indah dah tido..

Kepenatan dan dipaksa tidur. Tinggal Awatif  je yang still membebel bawah meje kerja mama smbil menulis. Dia ni memang susah nak tidur tapi mudah nak bangun pagi.

Ok. Hari ni Lynd nak citer pasal Dzul Iman Smart Khalifah Awesome Adventure (SKAA) 2016. Sebenarnya ala-ala sukaneka aka sport day.

SKAA diadakan di Taman Pertanian Negara / Taman Botani Negara / Bukit Cerakah Shah Alam. Macam-macam nama tapi tempatnya sama je.

DzulIman SKAA 14

Best juga sesekali join event macam ni exercise sebab menapak dengan stroller bagai dari parking ke tempat menunggu trem. Lepas tu berjalan lagi ke Kem Rimba.



DzulIman SKAA 10

DzulIman SKAA

Nasibaik lah teachers dah pesan supaya bawak stroller dan payung. Memang jauh jugak menapak sambil menikmati permandangan dan juga haiwan seperti kuda, rusa, angsa dan lain-lain.

DzulIman SKAA 11

DzulIman SKAA 13

Sampai je di venue acara kami dah nampak dah kolam renang yang kebiru-biruan.

DzulIman SKAA 2

Adeh.. mama sengaja taknak bawak baju renang sebab takut papa nak balik awal sebab bengkel tak tutup pun tapi bawak la baju sepersalinan incasekan.

DzulIman SKAA 3

Program kali ni adalah gabungan  DzulIman sekitar Puchong-Shah Alam. So memang agak ramailah peserta dan keluarga. Tapi best lah tempat tu tenang dan redup je.

Inilah kami sekeluarga baru sampai. Gambar dari camera teacher Kaseh. Susah nak dapat amik gambar dari camera orang lain ni. Hahaha.

DzulIman SKAA 15

Yang baju merah tu Geng Pokok Sena. Pernah citer pasal geng ni kat blog lama. Kawan masa sekolah rendah tahun 1996. Wife fairus teacher kat salah satu cawangan DzulIman yang join.

Ouhh.. tema merah tapi mak ngah ada baju maroon je so bantai ja la.

DzulIman SKAA 16

Sorang budak main 2 acara. Awatif main kumpul air guna span dan juga baling bola dalam bakul. Kaseh pulak main kepit bola pingpong guna pipi dengan kawan dan juga pass getahguna straw.

DzulIman SKAA 8

DzulIman SKAA 6

DzulIman SKAA 9

Acara belum habis aku tengok dah ada yang mula terjun kolam. Ada yang pakai uniform ja masuk kolam so tiada alasan yang boleh diguna pakai untuk mereka tidak terjun. hahaha.. Papa pun kasi green light maka senang kerja mama.

DzulIman SKAA 4

DzulIman SKAA 5

Dah settle semua kami balik dalam kol 1. Tak kuasa nak tunggu trem dah maka kami menapak beb. Nasibaiklah semua semangat waja lagi nak jalan.

Tapi malam tu mama telan ostematrix lah sebab takut kaki lenguh ka kejang ka sebab dah lama sangat tak melasakkan.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan semua orang seronok. Terima kasih penganjur program SKAA DzulIman 2016.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...